فهرست عنوانها
اندازه تلویزیون یکی از فاکتورهای بسیار مهم است که هنگام تعویض یا ارتقای تلویزیون باید به آن توجه داشت. شاید از قبل بدانید که می خواهید یک تلویزیون با وضوح 4K یا 8K بخرید، یا این که این تلویزیون هوشمند باشد یا نه. یا اینکه بدانید بهترین تلویزیون بازار را می خواهید بخرید یا یک تلویزیون ارزان قیمت. اما مهمترین مسئله ای که باید به آن توجه کنید، اندازه تلویزیون است. آن هم به شکلی که به بهترین نحو، پاسخگوی نیاز شما باشد.
اندازه تلویزیون ها هر روز بزرگ و بزرگ تر می شود. به همین شکل، انتظارات ما هم نسبت به اندازه آن ها تغییر می کند.
این روزها، تلویزیون های 65 اینچی در حال تبدیل شدن به استاندارد بازار هستند. در حالی که چنین اندازه ای، حتی در خانه بسیاری از افراد جا نمی شود. بعد از آن، تلویزیون های 55 اینچی هستند که این روزها بسیار پرطرفدار شده اند. حتی اگر بتوانید آن را در اتاق نشمین خود جای دهید، طبیعتاً دوست ندارید بخش زیادی از خانه خود را به تلویزیون اختصاص دهید.
همیشه نمی توان دقیقاً گفت که چه اندازه تلویزیون برای خانه شما مناسب است. به همین دلیل، در این مطلب قصد داریم به بررسی دسته بندی های مختلف تلویزیون از نظر اندازه بپردازیم و به نکات ضعف و قوت هر کدام اشاره کنیم.
تلویزیون های کوچک (24 تا 32 اینچ)
تولید کنندگان عادت دارند تلویزیون های خود را با اندازه های ثابت بسازند. یعنی فقط چند اندازه انگشت شمار وجود دارد که باید از بین آن ها انتخاب کنید.
در بین تلویزیون های کوچک تر، می توانید تلویزیون های 20، 24 یا 28 اینچی را انتخاب کنید. برخی از آنها را حتی می توانید روی میز تحریر یا روی کابینت آشپزخانه قرار دهید. بعد از آن، می رسیم به تلویزیون های 32 یا 36 اینچی که برای آپارتمان های کوچک کاملاً ایده آل است. این نوع تلویزیون ها برای دو یا سه بیننده مناسب است و شاید برای خانواده های پرجمعیت، چندان مناسب نباشد.
اگر به این گروه از اندازه ها مراجعه کنید، احتمالاً باید با برخی از پورت ها یا حتی کیفیت تصویر خوب، خداحافظی کنید. مثلاً هیچ تلویزیون 32 اینچی وجود ندارد که وضوح 4K داشته باشد و شما باید به وضوح اچ دی (720p) و یا فول اچ دی (1080p) قناعت کنید. البته اگر بیشتر اهل دیدن شبکه های تلویزیونی هستید، چیز زیادی را از دست نمی دهید، چرا که کیفیت این برنامه ها به وضوح اچ دی (720p) هم نمی رسد. ولی اگر فیلم های با وضوح بالا دانلود می کنید، در این صورت حسابی توی ذوقتان خواهد خورد. در این صورت، بهتر است به فکر یک تلویزیون بزرگ تر با وضوح بالاتر باشید.
تلویزیون های متوسط (40 تا 43 اینچ)
یادتان می آید زمانی، یک تلویزیون 40 اینچی، یک اندازه غول پیکر برای تلویزیون ها به شمار می رفت؟ امروزه، اندازه های 40، 42 و 43 اینچ، جزء کوچکترین تلویزیون ها هستند که به وضوح 4K مجهز هستند.
شاید بپرسید وضوح 4K به چه معنی است و آیا تغییر خاصی در کیفیت تصویر ایجاد می کند؟ وضوح 4K یا اولترا اچ دی (3840 در 2160 پیکسل) به این معنی است که پیکسل های بیشتری نسبت به وضوح اچ دی و فول اچ دی در صفحه مشاهده می کنید. اما مشکل اینجاست که فعلاً محتوای زیادی برای آن وجود ندارد.
نباید این طور تصور کنید که می توانید برنامه های تلویزیونی، یا یک فیلم مربوط به 20 سال پیش را با کیفیت بسیار بالا ببینید. متاسفانه اینطور نیست. فقط زمانی می توانید تفاوت بین وضوح 4K با وضوح پایین تر را متوجه شوید که یک محتوای 4K تماشا کنید. در حال حاضر فقط کنسول های بازی PS4 Pro و Xbox one X از چنین وضوحی پشتیبانی می کنند. همچنین می توانید فیلم های 4K تماشا کنید. بدون شک، این فناوری در آینده فراگیر خواهید شد. اما در حال حاضر، داشتن چنین تلویزیونی چندان ضروری نیست.
تلویزیون های بزرگ (55، 65 و 75 اینچ)
برای کسانی که از نظر مالی مشکلی ندارند و می خواهند واقعاً سینما را به خانه خود بیاورند، تلویزیون های 55، 65 و 75 اینچی کاملاً مناسب است. این تلویزیون ها برای خانواده های پرجمعیت ایده آل است. بدون شک، تماشای فیلم های با کیفیت و مسابقات ورزشی در چنین تلویزیون هایی، بسیار لذت بخش خواهد بود.
خرید یک تلویزیون بزرگ، مزایا و معایب خاص خود را دارد. لازم به گفتن نیست که این تلویزیون ها بسیار گران قیمت هستند. از طرفی اگر جای کافی در منزل خود دارید، داشتن چنین تلویزیونی، یک حس عالی خواهد بود.
همچنین، اگر دوست دارید تلویزیون شما به فناوری جدید اولد مجهز باشد، باید بدانید که کوچک ترین اندازه تلویزیون های اولد، 55 اینچ است. اگر می خواهید به هر قیمتی (واقعاً به هر قیمتی)، کیفیت تصویر عالی را تجربه کنید، این اندازه از تلویزیون ها تنها انتخاب شماست. در نهایت، اختیار با شماست که مدل 55 اینچی یا 65 اینچی یا 75 اینچی را انتخاب کنید. این بستگی به اندازه اتاق و اندازه جیب شما دارد.
البته تلویزیون های 82 یا 85 اینچی هم وجود دارد. اما کمتر کسی می تواند آن را بخرد. چون هم قیمت بسیار بالایی دارد و هم جا دادن آن در یک خانه کار دشواری است.
اما اندازه همه چیز نیست!
ما عادت کرده ایم که هرچه اندازه تلویزیون بزرگ تر باشد، بیشتر هیجان زده می شویم. اما یادتان باشد. همیشه بزرگ تر، بهتر نیست.
صفحه نمایش بزرگ تر، تصویر بزرگ تری را به شما می دهد. اما اگر نتواند وضوح مناسبی را ارائه دهد، آنچه عاید شما می شود یک تصویر بزرگ تار است. برای یک تلویزیون بزرگ، شما به پیکسل های بیشتری نیاز دارید. پس این مسئله را در نظر داشته باشید و تنها به فکر اندازه بزرگ تر نباشید.
مورد دیگر اینکه تلویزیون های بزرگ، به سختی در یک اتاق کوچک جا می شود. مشکلی ندارد اگر می خواهید با تلویزیون بزرگ خود پز بدهید، اما سعی کنید همه جوانب را در نظر داشته باشید تا بعداً پشیمان نشوید.
8 نظر
نمیتونیم فیلم مربوط به ۲۰ سال پیش را با کیفیت بسیار بالا ببینیم؟ هالیوود از خیلی پیشتر از اینا با رزولوشن های بسیار بالا فیلم میساخت تاموقع ظهور مدیای جدید تبدیل بشن مثلا شما الان تایتانیک رو با کیفیت بسیار بالا روی بلوری دارین با حجم نزدیک به نود گیگ
ممنون از توجه شما دوست عزیز. خوب، اینطور که شما می فرمایید ما می تونیم یک کنسول Ps2 که 20 سال پیش عرضه شده رو به یک تلویزیون 4K وصل کنیم و کیفیت کنسول Ps4 به ما بده. یا شبکه های تلویزیون که با کیفیت پایین تر از HD پخش میشه (کیفیت SD)، فرقی می کنه که تلویزیون HD باشه یا 4K باشه؟ منظور ما اینه که فیلمی که سال ها پیش ساخته و عرضه شده، الان با هیچ تلویزیونی نمیشه با کیفیت بالاتر دید. مگر اینکه مثل نمونه ای که خودتون فرمودید، خود شرکت توزیع کننده، تغییراتی روی فیلم اعمال کنه که کیفیتش بالا بره. باز هم به نظر بنده، فیلم های قدیمی که به بلوری تبدیل میشه، تغییر کیفیت چندانی نداره. متشکر
در گذشته های دور از فیلم 35mm استفاده میشد که براحتی قابلیت تبدیل به حدود ۲۰ مگاپیکسل را دارد که برای ویدئو عدد وحشتناکیه چه برسه به فیلم های 65mm با توجه به اینکه 4K حدود 8.5 مگاپیکسل هست تصور کنید چی میشه! در کل الان خرید زیر 4K بنظر شخصی من کم سواد جالب نیست :دی
سلام.. یه مقایسه بین تلویزیون های ایرانی انجام بدین تفاوت هاش رو بگین و قیمتاشونو
که بتونیم تصمیم بگیریم.. توی مرجع های خارجی که اسم این تلویزیون ها نیست ..
زورمون به خارجی ها که نمیرسه..
ممنون….
سلام. انشالا اگر فرصتی بشه حتما این کار رو انجام میدیم. در مجموع تفاوت زیادی بین تلویزیون های ایرانی و خارجی نیست. چون مهم ترین بخش تلویزیون که پنل هستش، از خارج از کشور وارد میشه. نمی تونیم بگیم چون ایرانی هستش قراره کیفیتش بد باشه یا زود خراب شه. مثلاً ایکس ویژن در واقع همون ال جی هست یا شهاب همون سامسونگ. ولی خوب، داخل ایران منتاژ میشه و برخی قطعات ایرانی است. در یک کلام، اسم ایرانی کلاس نداره ولی اسم خارجی مثلاً سامسونگ، ابهت خاصی داره. باید ببینید این مسئله مهمه براتون یا نه. اگر مهم نیست، زیاد به خودتون سختی ندید که حتماً خارجی باشه. چون فقط اسمشون فرق داره. البته ممکنه یک سری مشکلات نرم افزاری کوچک توی تلویزیون های ایرانی ببینید. مثلاً تعویض کانال توی برخی مدل ها یه مقدار کند هستش. که البته تو بعضی برند های خارجی هم وجود داره. یا اینکه شاید بلندگوها خیلی عالی نباشه. اما از نظر کیفیت تصویر، تفاوت خاصی رو احساس نخواهید کرد.
ممنون..
تفاوت که هست..مثلا پردازنده یا usb3 که توی دیدن فیلم با کیفیت بالا تفاوت ایجاد میکنه..
البته اسمارت برای من اهمیتی نداره..یه اندروید باکس خوب مشکلو حل میکنه..
من فقط پنل مهمه برام ..چی میتونین معرفی کنین؟
خواهش می کنم. در مورد USB3 بنده تا حالا نشنیدم که برای تلویزیون اصلاً اهمیتی داشته باشه. USB3 فقط سرعت انتقال فایل بیشتری داره. شما یه چرخی تو سایت ها بزنید، مثلاً تو مشخصات یک تلویزیون 20 میلیون تومانی سامسونگ هم نوشته USB2! از نظر قدرت پردازش حق با شماست. ولی بعید می دونم اونقدر تفاوت چشمگیر باشه. باز هم ارزش نداره برای این مزایا، دو سه برابر هزینه کنید. همونطور که فرمودید، اندروید باکس اکثر این مشکلات رو حل می کنه. تازه اندروید باکس خیلی بهتر از تلویزیون هوشمند هست. چون برخلاف اندروید باکس، تو تلویزیون هوشمند، شما هر برنامه ای که دوست داشته باشید نمی تونید نصب کنید و خیلی محدود هستش. در مورد پنل، متاسفانه نمی تونیم اسم برند خاصی رو بیاریم. به نظرم بهترین کار اینه که نظرات خریداران رو تو سایت های فروش تلویزیون دنبال کنید.
متاسفانه بسیار سطحی بررسی شد و نوشته دارای اشکالاتی است.
اینکه محتوای 4K زیادی وجود نداره برای چند سال پیش بود، الان به وفور محتوای 4K در دسترس هست، تقریبا تمامی فیلم های جدید سینما (غیر داخلی) و همینطور اکثر فیلم های معروف قدیمی به صورت 4K ارائه شدن و قابل دریافت هستن، حتی شبکه ها و گیرنده های 4K هم کم کم دارن راهشون رو به بازار باز میکنن
در نظرات هم فرمودید که تبدیل فیلم های قدیمی به 4K تفاوت چندانی نداره!! خیلی راحت میتونید مثلا فیلم “2001 یک اودیسه فضایی” رو با کیفیت 4K HDR و کیفیت DVD ببینید و بعد مجددا خودتون قضاوت کنید، این فیلم مربوط به سال 1968 (52 سال پیش) هست.
(البته این مثال رو میشه در مورد بقیه آثار بزرگ سینمایی هم عنوان کرد)
گذشته از این ها اکثر تلویزیون های 4K دارای تکنولوژی upscale هستن و محتوای غیر 4K رو تا حدودی به صورت نرم افزاری اصلاح و به 4K تبدیل میکنن.
در مورد HDR و 10bit هم بد نبود اشاره ای میکردید، این قابلیت به شدت توصیه میشه و در صورت پخش محتوای HDR و 10bit تفاوت رنگ واقعا محسوسی رو مشاهده میکنید (توضیح: نمایشگر 8 بیت حدود 16 میلیون رنگ رو نشون میده و نمایشگر 10 بیت حدود 1 میلیارد!)
پیشنهاد به دوستان: اگه نمیخواید زیاد هزینه کنید در صورتی که فاصله محل تماشا با تلویزیون کمه سعی کنید نلویزیون 4K خریداری کنید و در غیر این صورت تلویزیون FHD کافیه (مثال: برای یک تلویزین 40 اینچ 4K فاصله مناسب تماشا حدود 70 سانت هست و درصورتی که همین تلویزیون FHD باشه این فاصله حدود 1.5 متر میشه)
موفق باشید