احتمالا فکر میکنید بازار گوشیهای هوشمند طی چند سال اخیر از جذابیت دور شده است و واقعا نمیتوانیم سرزنشتان کنیم. اما از طرفی نمیتوانید این حقیقت را انکار کنید که در سال گذشته چند ویژگی محبوب گوشیهای هوشمند با نوآوری همراه شدند و دلگیر بودن این بازار را کمی کمتر کردند.
مکانیسمهای مکانیکی روی بعضی از دستگاهها به همراه بالا رفتن قدرت محاسباتی دوربین گوشیها تنها نمونهای از آنها است. اما شاید بهترین ویژگی که تجربه کاربری را بهبود میبخشد نمایشگر با نرخ تازهسازی تصویر بالا است، مانند پنل نمایشی که در گوشی رد مجیک 5G نوبیا استفاده شده است.
این ویژگی بیشتر در دنیای گوشی های گیمینگ و کامپیوترها مهم است یعنی دقیقا همان حوزهای که برند نوبیا دست خود را روی آن گذاشته است. گوشی گیمینگ ارزان این شرکت یعنی گوشی red magic 5g نه تنها در مقایسه با سایر محصولات مانند گوشی های گیمینگ ایسوس قیمت نسبتا کمی دارد، بلکه همچنین مجهز به یکی از بهترین، البته اگر نگوییم بهترین، نمایشگر گیمینگ فعلی این بازار است.
استفاده از یک پنل نمایش 6.65 اینچی اولد با نرخ تازهسازی تصویر 144 هرتز باعث فاصله افتادن این گوشی با اکثر رقبا میشود که حتی گرانترین آنها حداکثر نمایشگرهای 120 هرتز دارند.
مشخصات گوشی رد مجیک 5G:
- بدنه: 168.6 در 78 در 9.8 میلیمتر، 218 گرم وزن؛ شیشه خمیده گوریلا گلس در جلو، پنل پشتی شیشهای، قلب فلزی
- نمایشگر: امولد، 6.65 اینچ، نرخ تازهسازی تصویر 144 هرتز، دقت 1080 در 2340 پیکسل، نسبت تصویر 19.5:9، تراکم پیکسلی 388 پیکسل در هر اینچ، نرخ نمونهگیری لمس 240 هرتز
- چیپست: اسنپدراگون 865 کوآلکام (7 نانومتری پلاس): پردازنده هشت هستهای (یک هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.84 گیگاهرتز و 3 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 650
- حافظه: 8، 12 یا 16 گیگابایت رم LPDDR5، 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.0، درگاه هیبریدی میکرو اسدی
- سیستم عامل: اندروید 10، لانچر Redmagic UI 3.0
- دوربین عقب: دوربین اصلی: 64 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1/1.72 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، گشادگی دریچه دیافراگم f/1.8، فوکوس خودکار تشخیص فازی (PDAF)؛ دوربین فوق عریض: 8 مگاپیکسل؛ دوربین ماکرو: 2 مگاپیکسل
- دوربین جلو: 8 مگاپیکسل، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.0
- دوربین فیلمبرداری: دوربین عقب: 8K با نرخ 30 فریم بر ثانیه، 4K با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه، فول اچدی با نرخ 30، 60، 240، 480، 960 فریم بر ثانیه، اچدی با نرخ 1920 فریم بر ثانیه
- باتری: 4500 میلیآمپر ساعت، سرعت شارژ سریع 55 وات (18 وات در جعبه فروش بازار غیر چین)
- سایر مشخصات: حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر؛ NFC؛ بلندگوهای استریو؛ سازگار با لوازم جانبی گیمینگ و استیشن داک نوبیا
گیمرهای با تجربه بدون شک تفاوت اندک و مهم بین نمایشگرهای 90، 120 و 144 هرتز را درک میکنند و گوشی رد مجیک 5G در کنار آن یک راهحل خنککنندگی فعال متفاوت نیز دارد. این گوشی با الهام از طراحی حرارتی لپتاپهای گیمینگ امروزی، لولههای حرارتی و یک فن خنککننده واقعی دارد تا به توزیع حرارت ایجاد شده توسط چیپست قدرتمند اسنپدراگون 865 کمک کند.
به عنوان یک گوشی گیمینگ ارزان قیمت گوشی رد مجیک 5G تقریبا شبیه به نسل قبلی خود یعنی رد مجیک 3 است و باید تمامی این تغییرات بهتر و بهبودها را در نظر بگیرید.
باتری داخل گوشی nubia red magic 5g با آن که کوچکتر است ولی از سرعت شارژ خیرهکننده 55 وات پشتیبانی میکند. حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر نیز به این گوشی اضافه شده است و شاهد استفاده از یک دوربین فوق عریض نیز هستیم.
با این مقدمه تا انتهای نقد این گوشی همراه روکیدا باشید. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید)
محتویات جعبه فروش گوشی nubia red magic 5g
بدون شک جعبه فروش این گوشی یکی از بهترینها است که تا حالا دیدیم. داخل جعبه فروش دفترچه راهنماهای همیشگی کاربر، کابل تبدیل یواسبی C به A برای شارژ و انتقال فایل و یک شارژر 55 وات برای کاربران چینی و 18 وات برای بازار بینالمللی را شاهد هستیم.
به ادعای برند چینی کاربران بینالمللی میتوانند شارژر 55 وات را جداگانه بخرند.
طراحی
برای برخی افراد طراحی دو گوشی رد مجیک 3 و 3 اس سال گذشته کاملا تازه بود. در اقیانوسی از گوشیهای هوشمند با بدنه شیشهای شکننده، سری رد مجیک یک بدنه یکپارچه آلومینیومی بادوامتر داشت.
اما نوبیا این مرتبه از ترندهای طراحی فعلی دنیای موبایل و طراحی شیشهای استفاده کرده است. این شرکت نگفته است پنل جلو تحت حفاظت کدام نسل گوریلا گلس قرار دارد ولی پنل پشتی را ظاهرا یک ورقه شیشه استاندارد پوشانده و طرفین گوشی از آلومینیوم با ظاهر سطحی ساخته شده است که احساس میکنید کیفیتی بین شیشهای و مات دارد.
مدل مشکی رنگ گوشی گوشی رد مجیک 5G یک ترکیب متعادل عالی بین یک ظاهر مینیمالیستتر، شیک و ظاهر همیشگی گوشی های گیمینگ میان رده و بالارده است. ما رنگهای دیگر این گوشی را ندیدیم ولی به نظر ما دو مدل دیگر به ویژه رنگ قرمز آنها برای گیمرها باید جذابتر باشند.
با این حال عناصر رنگی RGB که با چراغهای الایدی روشن میشوند روی پنل پشتی وجود دارند. عبارت «Redmagic» در امتداد لوگو برند این شرکت است که در پایین به چشم میخورد. نوارهای قرمز رنگ نور پسزمینه ندارند، بنابراین چراغ الایدی RGB مدل امسال ساده است.
از نظر خصوصیات ارگونومیک، شیشه عقب از مرکز به طرفین خمیده است و یک تغییر بینقص به سمت قالب کناری دارد. به نظر ما این خمیدگی به ویژه جذاب است و کیفیت ساخت بالای گوشی را تداعی میکند.
ماژول دوربین تنها بخشی است که در عقب برآمدگی دارد ولی مقدار آن واقعا کم بوده و تقریبا میتوانید بگوییم یکدست با پنل شیشهای عقب است. در این ماژول دوربین اصلی و لنز ماکرو قرار گرفتند و دوربین فوق عریض دورتر از این ماژول پشت پنل شیشهای است.
قالب کناری به خوبی پنل عقب است. تمامی اطراف آن را لبههای با بریدگی متقارن پوشاندهاند تا هیچگونه درز و شکافی را بین پنل جلو و عقب نبینیم. حس روان آلومینیوم آنادایز شده نیز نکتهای است که تحسین میکنیم ولی ویژگی ایدهآلی نیست که باعث محکم قرار گرفتن گوشی در دست شود.
در سمت چپ گوشی رد مجیک 5G یک کانکتور 7 پینی برای لوازم جانبی گیمینگ نوبیا، توری فن و سوئیچ فیزیکی برای ورود به حالت گیمینگ را پیدا میکنید. دکمههای تنظیم حجم صدا و پاور در سمت راست قرار دارند و بین دکمههای شانهای و دریچه خروجی هوای فن خنککننده به چشم میخورد.
موقعیت این دکمه خوب است ولی متاسفانه به نظر ما موقعیت دکمه پاور مناسب نیست. انگشت شست درست روی دکمه تنظیم حجم صدا قرار میگیرد و اغلب اوقات متوجه شدیم به جای فشار دادن دکمه پاور، صدا را زیاد کردیم.
بخش پایینی این گوشی اندکی مقعر است و شیار سیم کارت، درگاه یواسبی C و یکی از بلندگوها آن جا قرار گرفتند. جالب است درگاه 3.5 میلیمتری هدفون در بالا است. این روزها دیدن این پورت خود جای تعجب دارد، چه برسد که در بالا باشد. با این حال، بابت آن باید از نوبیا قدردانی کنیم.
در مورد پنل جلو باید بگوییم پس از مدتها دیدن یک نمایشگر بدون بریدگی یا هرگونه حفره حس تازگی دارد. بدون شک، حواشی بالایی و پایینی گوشی اندکی ضخیم هستند ولی بی دلیل نیست. به عنوان مثال، برای دوربین جلو، حسگرهای مختلف و بلندگوی مکالماتی به جای بیشتری نیاز بوده است.
مهمتر از همه، حواشی ضخیمتر به معنای محکم و راحتتر جا گرفتن افقی گوشی رد مجیک 5G در دست زمان بازی است. گرچه باید بگوییم حواشی جانبی نمایشگر به اندازه کافی باریک هستند.
به طور کلی از طراحی این گوشی واقعا خوشمان آمد. جدا از واقعیت لیز بودن گوشی (مانند تمام گوشیهای شیشهای)، اثرانگشت و لک را به سختی میتوانید ببینید و کیفیت ساخت محکم حس میشود.
تنها مشکی واقعی ما موقعیت دکمه پاور و توزیع غیریکنواخت وزن است. این گوشی کاملا سنگین حس میشود و سخت میتوان وزن 218 گرم آن را حس نکرد. اما به هرحال، این بهایی است که باید بابت وجود ویژگیهای سختافزاری متعدد بپردازید.
نمایشگر گوشی red magic 5g
در مورد طراحی پنل جلو در بالا حرف زدیم و کاربر دیگر نیازی نیست نگران لمس تصادفی نمایشگر باشد. این نمایشگر یک پنل نمایش امولد با دقت فول اچدی پلاس و نسبت تصویر 19.5:9 است.
اما گل سرسبد ماجرا نرخ تازهسازی تصویر فوقالعاده سریع 144 هرتز است. اگر یک سیستم گیمینگ داشته باشید با توجه به این که مانیتورهای مدرن گیمینگ حتی نرخ تازهسازی تصویر بالاتر از 240 هرتز دارند زیاد تحتتاثیر قرار نمیگیرید.
اما بازار گوشیهای هوشمند متفاوت است و تازه شاهد استفاده از نمایشگرهای روانتر هستیم و نرخ تازهسازی 144 هرتز در یک نمایشگر اولد یک موفقیت عظیم است. بخواهیم مقایسه کنیم پرچمدارهای جدید اوپو و سامسونگ یعنی گوشی Oppo Find X2 Pro و سری گلکسی اس 20 نمایشگرهای 120 هرتز دارند.
با این حال، برخی از افراد ادعا میکنند بازی های موبایل اندرویدی فراتر از 60 فریم بر ثانیه پشتیبانی نمیکنند و این اعتقاد برای اکثر بازیها صحت دارد. ولی کتابخانه عناوین بازی های موبایل 2020 در گوگلپلی که از این حد فراتر بروند رو به رشد است.
همچنین، حتی اگر سختافزار گوشی در بازیها نتواند از این پردازش فریم بیشتر استفاده کند، به این معنا نیست که نمیتوانید از مسیریابی روان در رابط کاربری و اسکرول در سایر اپلیکیشنها و منوهای سیستمی لذت نبرید.
در مورد خود نمایشگر باید بگوییم حداکثر میزان روشنایی 483 دارد که زمان استفاده از گزینه تنظیم خودکار نور صفحه به 685 نیت میرسد. این نمایشگر روشنترین پنلی که تا حالا تست کردیم نیست ولی یقینا بسیار خوب است و میتوانید در یک روز کاملا آفتابی محتوای روی نمایشگر را به راحتی ببینید و بخوانید.
در سمت دیگر ماجرا کالیبراسیون رنگ تنها در حد قابل قبول است. متوسط DeltaE در حالت پیشفرض «نرمال» نمایشگر 5.4 است و استفاده از حالت «Natural» امتیاز 4.6 را اندازه گرفتیم و اندکی دقت رنگ بهتر شد. اگر به دنبال دقت رنگ نیستید میتوانید از حالت «Colorful» استفاده کنید که رنگها واقعا اشباعتر هستند.
عمر باتری گوشی رد مجیک 5G
گوشی گیمینگ نوبیا یک باتری نسبتا بزرگ به ظرفیت 4500 میلیآمپر ساعت دارد، در حالی که باتری 5000 میلیآمپر ساعت دو گوشی گیمینگ قبلی این شرکت بزرگتر بودند.
استفاده از حالت 144 هرتز نمایشگر بدون شک ماندگاری پایین شارژ باتری را نشان میدهد ولی استفاده از گزینه 60 هرتز آن را کاملا بالا میبرد. بدون شک استفاده چیپست این گوشی از دو مودم خارجی 4G و 5G همچنین روی مصرف توان تاثیر منفی میگذارد.
نتیجه تست باتری در دو حالت مورد نظر را در تصویر زیر برای سه تست گردش در وب با وایفای، تماس صوتی اینترنتی و بازپخش مداوم ویدئو میتوانید مشاهده کنید.
در مورد سرعت شارژ نیاز باید بگوییم با شارژر 18 وات شارژ گوشی رد مجیک 5G در عرض 30 دقیقه از 0 به 33 درصد میرسد که آمار عالی نیست.
تست بلندگو
گوشی red magic 5g مانند هر گوشی گیمینگ دیگر بلندگوهای استریو دارد. بلندگوی مکالماتی همیشه در این پیکربندی نقش کانال صوتی سمت چپ را ایفا میکند و اگر گوشی را به حالت افقی بگیرید جای کانال صوتی عوض نخواهد شد.
گوشیهای نوبیا در تست بلندگوی ما ثابت کردهاند حجم صدای بسیار بلندی نسبت به سایرین دارند و تنها گوشی گیمینگ ایسوس یعنی ROG Phone II صدای بلندتری دارد. به عبارت دیگر این گوشی در این بخش امتیاز عالی میگیرد.
اما در مورد کیفیت صدا نمیتوانیم چیز خاصی بگوییم چون سلیقهای است. گوشی گیمینگ asus باس بهتر دارد و حتی گوشی های گیمینگ ارزان قیمت یا میانرده معمولی از این نظر بهتر ظاهر میشوند.
بخش نرمافزاری
گوشی رد مجیک 5G از سیستم عامل اندروید 10 و لانچر RedMagic UI 3.0 استفاده میکند که ما با نسخههای قبلی آن مشکلاتی داشتیم و اکثر مشکلات مربوط به ترجمه بد از زبان چینی بود. اما این مرتبه متوجه فقط چند مورد ترجمه گیجکننده شدیم. گرچه باید اشاره کنیم، نوبیا گفته است نسخه نهایی رام بینالمللی این گوشی در یک بهروزرسانی بهتر خواهد شد.
اما یکی از مشکلات فعلی به عنوان مثال نبود منویی به اسم باتری است. حتی نمیتوانید شاخص درصد شارژ باتری را در گوشه بالا سمت راست نمایشگر فعال کنید. بدون شک شرکت چینی این باگها را رفع خواهد کرد.
جدا از آن، ظاهر لانچر ما را به یاد نسخه خام اندروید میاندازند. عناصر رابط کاربری متعددی تغییر نکردند، منوی کشویی ظاهر شبیه به منو داخل نسخه خام اندروید دارد.
گرچه بعضی از آیکونهای به جای آبی سبز رنگ هستند تا تشخیص تنظیمات مختلف ساده باشد. منو اپلیکیشنهای اخیر تغییر نکرده است و منو تنظیمات کلی آیکونهای رنگین جدید دارد تا بهتر به بخشهای مختلف آن بروید.
گزینه نمایشگر همیشه روشن یکی از اولین چیزهایی است که در گوشی رد مجیک 5G متوجه میشوید. میتوانید آن را با طراحیهای گرافیکی و ساعتهای مختلف سفارشی کنید. حتی میتوانید یک کلیپ کوتاه یا یک فایل گیف را تنظیم کنید که در بالا به نمایش گذاشته شود.
به کمک گزینه Colorful Light Effect میتوانید روی نورپردازی الایدی RGB پنل پشتی کنترل داشته باشید. امکان انتخاب از بین سبکها، رنگها و تغییر رنگ را دارید و میتوانید تصمیم بگیرید الایدی با متن «Red Magic» در چه مواقعی روشن شود یعنی برای نوتیفیکیشنها، در طول بازی، زمان زنگ خوردن گوشی و غیره.
فن خنککننده این گوشی علاوه بر نقشی که در عملکرد گیمینگ آن دارد میتواند دمای گوشی را حین شارژ پایین نگه دارد. از زیر منو فن خنککننده در بخش تنظیمات میتوانید سرعت فن را تغییر دهید. به صورت پیشفرض دو گزینه در اختیار دارید تنظیمات خودکار سرعت فن و حداکثر سرعت برای خنک کردن موثر بیشتر و سریعتر. همچنین باید اشاره کنیم صدای فن زیاد بالا نیست.
در مورد مسیریابی در بخشهای مختلف گوشی باید بگوییم میتوانید از بین ژستهای حرکتی مسیریابی استاندارد اندروید 10، کشیدن دست روی صفحه از پایین به بالا و دکمههای کلاسیک نرمافزاری انتخاب کنید.
باید به یک منو عجیب به اسم «neo AI» نیز اشاره کنیم که تقریبا نحوه عملکرد هوش مصنوعی گوشی را توضیح میدهد. چند اسلاید در مورد ویژگی ضبط بازی، فن خنککننده و تنظیم خودکار نرخ تازهسازی تصویر نمایشگر صحبت میکنند.
همانطور که حدس زدید، گوشی روی دمای پردازنده و پردازنده گرافیکی نظارت دارد و فن خنککننده را کنترل میکند. همچنین بسته به استفاده از گوشی خواه دیدن یک تصویر یا یک ویدئو باشد، بخش نرمافزاری نرخ تازهسازی تصویر را تنظیم میکند و اگر در حال بازی باشید پیشفرض روی حالت 144 هرتز است. اگر بازی از این نرخ پشتیبانی نکند تنظیمات روی 60 هرتز قفل خواهد شد.
گوشی رد مجیک 5G به کمک قابلیت neo AI متوجه میشود بیشتر به چه بازیهایی علاقه دارید و با استفاده از منابع سیستم آنها را سریعتر لود میکند.
در طول شب، این سیستم حافظه را خالی میکند. neo AI همچنین اپلیکیشنهایی که استفاده نمیکنید را پیگیری کرده و پردازش تمام آنها را برای صرفهجویی در باتری معلق میکند.
میخواهیم اشارهای نیز به حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر کنیم که به خانواده گوشیهای رد مجیک تازه اضافه شده است ولی عملکرد ضعیفی دارد. بدون شک یکی از بدترین حسگرهای اثرانگشت زیر نمایشگری است که تا به حال دیدهایم.
تقریبا باید چندین مرتبه تلاش کنید تا گوشی با استفاده از این حسگر باز شود. موقعیت آن نیز در قسمت پایینی نمایشگر است تا کاربرانی که انگشتان بزرگ دارند به زحمت بیافتند. در مورد سرعت نیز حرفی نمیزنیم چون ارزش ندارد.
اما باید از جنبه مثبت ماجرا نیز صحبت کنیم که به محض تکان دادن گوشی، منطقه حسگر اثرانگشت روشن میشود تا دقیقا بدانید انگشت خود را کجا بگذارید. همچنین میتوانید قابلیت دو مرتبه ضربه زدن روی صفحه نمایش یا روشن شدن صفحه به دنبال برداشتن گوشی را نیز فعال کنید.
ویژگیهای گیمینگ – Game Space 2.1
شاهد بازگشت قابلیت فضای بازی (Game Space) و نسخه 2.1 آن هستیم. این مرتبه بهتر شده است و گزینههای بیشتری در اختیار کاربر میگذارد.
با فشار دادن سوئیچ قرمز که در گوشه بالا سمت چپ گوشی رد مجیک 5G قرار گرفته است میتوانید این قابلیت را فعال کنید. پس از آن فهرستی از بازیها به همراه یک سوئیچ سریع برای نورپردازی چراغ الایدی عقب و فن خنککننده به شما نشان داده خواهد شد.
با کشیدن منو سمت راست یک کشو با چند تنظیمات سریع مانند تاگل سریع، حالت 144 هرتز نمایشگر، مسدودسازی تماسها و گرفتن سریع عکس از صفحه ظاهر میشوند
همچنین یک میانبر سریع برای نصب دکمههای شانهای وجود دارد. این میانبر یک منو با دکمههایی که نقش دکمههای شانهای را دارند ظاهر میکند. تنها کاری که باید کنید کشیدن و رها و کردن آنها روی کارهایی است که در بازی به کمک آنها میخواهید انجام دهید.
یک دکمه اختصاصی نیز برای انجام کارهای ترکیبی وجود دارد. در بازیهایی که نیاز به فشار دادن همزمان چند دکمه است از چنین قابلیتی میتوان استفاده کرد.
دکمهای به اسم Game Enhancements برای تنظیمات سختافزاری طبق سلیقهتان است. میتوانید سطح عمکرد پردازنده، پردازنده گرافیکی یا هر دو را بالا ببرید. بدون شک نیازی به گفتن نیست که نتیجه آن کاهش سریعتر شارژ باتری است و فن برای خارج کردن حرارت نیز سریعتر خواهد چرخید.
در منو سفارشیسازی در گوشه بالا سمت راست میتوانید تنظیمات بیشتر برای گرفتن عکس از صفحه، گرفتن فیلم از صفحه، کنترل فن، سفارشیسازی الایدی و مجموعه ساعاتی که در روز یا هفته بازی کردید را پیدا کنید.
در منو فضای بازی 2.1 همچنین گزینههایی برای استیشن داک و لوازم جانبی مخصوص نوکیا پیدا خواهید کرد.
در پایان باید بگوییم وجود دکمههای شانهای در گوشی رد مجیک 5G تفاوت قابل توجهی در تجربه بعضی از بازیها ایجاد میکند. این دکمهها به ویژه در بازیهای تیراندازی اول شخص و سوم شخص مفید هستند.
به عنوان مثال میتوانید سمت چپ را برای هدف گرفتن به دنبال دیدن سوژه و سمت راست را برای تیراندازی تنظیم کنید و بدون شک این شیوه کنترل شخصیت بازی به مراتب از استفاده از دکمههای نرمافزاری روی نمایشگر سادهتر است.
همچنین به علت وجود موتور لرزشی دقیق، بازخورد لمسی خوبی را تجربه خواهید کرد و همچنین میتوانید مقدار فشاری که در آن دکمهها واکنش نشان میدهند را تنظیم کنید. به طور کلی برای بازی هیچی چیزی جای دکمههای سختافزاری را نمیگیرد.
عملکرد بخش سختافزاری و نتیجه بنچمارکها
گوشی nubia red magic 5g از جدیدترین چیپست پرچمدار موجود در بازار یعنی اسنپدراگون 865 به همراه مودم X55 برای پشتیبانی از شبکه 5G استفاده میکند.
ما انتظارمان از این سختافزار را میدانیم ولی بخش جالب ماجرا عملکرد گیمینگ و مداوم بدون وقفه است. قبل از رسیدگی به این دو موضوع ابتدا نتیجه بنچمارکها را بررسی میکنیم.
جزئیات چیپست 7 نانومتری پلاس اسنپدراگون 865 را در فهرست مشخصات گوشی ذکر کردیم و در کنار آن پردازنده گرافیکی آدرنو 650 برای مدیریت کارهای گرافیکی قرار گرفته است.
نوبیا همچنین در استفاده از رم دست و دلبازی خرج کرده است و حتی میتوانید گوشی رد مجیک 5G را با 16 گیگابایت رم LPDDR5 تهیه کنید که در مقایسه با حافظههای LPDRR4X تقریبا 1.5 برابر سریعتر است.
حافظه داخلی نیز حداکثر 256 گیگابایت از نوع UFS 3.0 است که نتیجه آن لود سریعتر بازیها است.
باید اشاره کنیم نتایج تمامی تستها با فعال کردن حالت عملکرد بالا از بخش فضای بازی بدون فعال کردن فن خنککننده به دست آورده شدند.
عملکرد طولانی و بدون وقفه
برای این بخش از یک اپلیکیشن استفاده کردیم تا عملکرد پردازنده را تحت فشار طولانی و بالا بسنجیم. اولین تست بدون فعال کردن فن بود و در حالت دوم آن را روی حداکثر سرعت قرار دادیم. هر دو تست یک ساعت طول کشیدند.
همانطور که در 2 نمودار زیر میتوانید ببینید، حتی بدون فعالیت فن خنککننده، طراحی حرارتی گوشی رد مجیک 5G به راحتی به مدت یک ساعت فشار 100 درصد روی پردازنده را مدیریت کرد. خبری از افت عملکرد پردازنده نبود و اپلیکیشن متوسط 228610 میلیارد دستورالعمل را در هر ثانیه ثبت کرد، در این حین که دمای در بین تمامی هستههای پردازنده از 61 تا 81 درجه سانتیگراد بود و هسته اصلی بالاترین دما را داشت.
بدون شک، این اعداد برایتان معنایی ندارند ولی بهتر است به نتیجه بخش دوم تست برویم.
زمانی که فن روی حداکثر سرعت خود قرار دارد، متوسط عملکرد 254144 میلیارد دستورالعمل در هر ثانیه بود که یک افزایش 13 درصد را در عملکرد طولانی در همان بازه زمانی نشان میدهد و دما دائما در همان محدوده بین 60 تا 84 درجه سانتیگراد بود.
حداکثر دمای ثبت شده در مقایسه با حالت قفل فقط 1 درجه کمتر و 91 درجه سانتیگراد بود. بنابراین بخش نرمافزاری به فن برای پایین آوردن دما کمک نمیکند بلکه به جای آن سطح عملکرد را به حداکثر میرساند.
عملکرد گیمینگ واقعی
زمان سنجش عملکرد گیمینگ گوشی رد مجیک 5G در دنیای واقعی نیز نتیجه عالی را مشاهده میکنیم. ما سعی کردیم بازیهایی را پیدا کنیم که از نرخ بالاتر از 60 هرتز پشتیبانی میکنند. تنها بازی Real Racing 3 از نمایشگرهای 144 هرتز پشتیبانی میکرد و پایداری FPS در این بازی بالای 90 درصد بود.
بازی فوقالعاده روان اجرا شد تا توانستیم به تحول دنیای بازی های موبایل 2020 نگاهی بیاندازیم. گیمرهای سرسخت کامپیوتری قدردان فریمهای بیشتر خواهند بود. همه چیز بسیار روان و واکنشگرا اجرا شد که علت آن بدون شک تا حدی نرخ نمونهگیری لمس 240 هرتز است.
حالا به بازی آرکید Sky Force Reloaded با پشتیبانی از نمایشگرهای 120 هرتز میرسیم. نتایج حتی بهتر بود و متوسط 120 فریم بر ثانیه و پایداری 98 درصد FPS را تجربه کردیم.
بازی Call of Duty Mobile نیز بسیار روان اجرا شد ولی از آن جایی که محدود به 60 فریم در ثانیه است از یک تجربه گیمینگ با نرخ تازهسازی بالا فاصله دارد. با این حال، گوشی رد مجیک 5G تونست به هدف 60fps برسد و آن را همیشه حفظ کند.
یکی دیگر از محبوبترین بازیهای رقابتی یعنی بازی پابجی موبایل است که تنظیمات آن را روی دو حالت قرار دادیم. گزینه اول حداکثر تنظیمات گرافیکی ممکن (بازی معمولا در این حالت محدود به 40fps است) و حالت دوم پایینترین تنظیمات گرافیکی ممکن بود که بازی میتواند تا 60fps پیش برود. در هر دو مورد، بازی روان اجرا شد و تقریبا افت fps را تجربه نکردیم.
نتیجه بازیهای دیگر مانند مورتال کمبات، Gear Club، Modern Combat 5، Shadow of Death، Hungry Dragon، Need For Speed No Limit و Shadowgun Legends اگر نگوییم مشابه در یک سطح بود یعنی فریمهای باثبات در تمام طول بازی با حداکثر حد فریم ممکن که اکثر مواقع 60fps بود.
ما همچنین به کمک نرمافزار عملکرد GameBench اطلاعات کاملی مانند ثبات فریم و تعداد فریم بر ثانیه را استخراج کردیم. این نرمافزار تمامی اطلاعاتی که بتوانید تصور کنید را در اختیارتان قرار میدهد و هر جلسه بازی در فضای ابری ذخیره میشود و روی نسخه دسکتاپ وبسایت آنها میتوانید همیشه به آنها دسترسی داشته باشید.
مدیران این نرمافزار نیز نسخه چینی بازی پابجی موبایل را که از حد 90fps پشتیبانی میکند را تست کردند و گفتهاند گوشی رد مجیک 5G اولین گوشی هوشمندی است که به مدت طولانی این فریمها را نگه میدارد.
حالا چند کلمهای در مورد سیستم خنککنندگی، طراحی حرارتی و علت تاثیرگذاری بالای آن صحبت میکنیم. ابتدا باید بگوییم گوشی زمانی که خیلی طولانی و سنگین بازی میکنید کاملا گرم میشود و بدنه فلزی آن در مقایسه با پنل پشتی داغتر است که البته انتظار دیگری نباید داشت.
یک لوله حرارتی مسی وجود دارد که فن خنککننده را به غلاف فلزی که چیپست را میپوشاند وصل میکند. خود این فن خنککننده یک دریچه مکنده در سمت راست بدنه و یک دریچه خروجی در سمت راست دارد که هوای داغ را به بیرون هدایت میکند.
از طرفی بین لوله حرارتی با ماده خنککننده داخلی یک ماده گرافیت چندلایه به شکل یک شیار قرار گرفته است و یک ژل حرارتی تمامی اینها را در جای خود نگه میدارد. همچنین یک صفحه آلومینیومی وجود دارد که درست بین پنل شیشهای عقب و مادربورد قرار میگیرد و به توزیع گرما کمک میکند.
دوربین گوشی رد مجیک 5G
با آن که مشخصات دوربین گوشی گیمینگ نوبیا جدیدترین و عالیترین نیست ولی یک ارتقاء قابل توجه را در مقایسه با دو گوشی رد مجیک 3 و 3 اس میبینیم. این مرتبه یک طول کانونی بیشتر را در پنل عقب میبینیم ولی خبری همچنان از لنز تلهفوتو نیست.
دوربین اصلی حسگر محبوب 64 مگاپیکسل با اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر است. متاسفانه اطلاعات زیادی در مورد دو دوربین فوق عریض و ماکرو این گوشی جدا از به ترتیب دقت 8 و 2 مگاپیکسل آنها نیست. دادههای EXIF برای لنز اول و دوم به ترتیب گشادگی دریچه دیافراگم f/2.3 و f/2.5 را نشان میدهد. دوربین سلفی نیز یک ماژول 8 مگاپیکسل با گشادگی دریچه دیافراگم f/2.0 است.
منو اپلیکیشن دوربین
در اپلیکیشن دوربین بخش Camera-Family حالات متعدد دوربین از جمله حالت ماکرو و افکتها را در خود دارد. بهتر بود حالت ماکرو در کنار سایر حالات اصلی دوربین قرار میگرفت.
همچنین در حالت پیشفرض دوربین یعنی فوتو تاگلی برای دوربین فوق عریض پیدا نکردیم. حتی با آن که خبری از لنز تلهفوتو نیست ولی گزینههایی را برای زوم 3، 5 و 10 برابر میبینید. امیدواریم نوبیا با انتشار یک بهروزرسانی تاگل دوربین فوق عریض را اضافه کند.
در حالت عکاسی حرفهای میتوانید گزینهای را برای دوربین عکاسی فوق عریض پیدا کنید و همچنین روی پارامترهایی مانند سرعت شاتر، تعادل سفید، ایزو، فوکوس دستی و نوردهی کنترل داشته باشید.
نمونه تصاویر دوربین گوشی red magic 5g در روز
بدون شک چون با یک گوشی گیمینگ روبرو هستیم، کیفیت تصویر اولویت اصلی نیست. متاسفانه گوشی رد مجیک 5G نوبیا نیز جز این عمل نمیکند و فقط کیفیت اندکی بهتر از دوربین نسل قبل خود را به نمایش میگذارد.
تصاویری که با دوربین اصلی در روز میگیرید در نواحی با رنگ یکدست پارازیت آشکار دارند، هالههای شارپ کردن تصویر راحت دیده میشود و نقش چندانی در شارپ کردن کلی تصویر ندارند. ظاهر تصاویر همچنان اندکی ملایم است و عملکرد بهتری را از سایر لنزهای 64 مگاپیکسل دیده بودیم.
گرچه میتوانید انتظار رنگهای شاداب، مقدار جزئیات کافی و دامنه دینامیک وسیع را در بعضی موارد داشته باشید.
ما متوجه شدیم افکت juicy colors زمانی که هوش مصنوعی صحنههای خاصی را شناسایی میکند به کار گرفته میشود. صحنه «آسمان آبی» یکی از آنها است. به هرحال، با وجود مشکلات دوربین اصلی ظاهر تصاویر روی صفحه نمایش گوشی خوب است.
تصاویر زوم با برش خروجی تصویر از حسگر 64 مگاپیکسل گرفته میشود. متاسفانه، تصاویر با زوم 3 برابر حتی ظاهر ملایم و با جزئیات پایین دارد. با بزرگنمایی 2 برابر نتایج بهتری میگیرید.
تصاویر دوربین فوق عریض نیز بهتر نیستند. با توجه به تنها دقت 8 مگاپیکسل باید انتظار تصاویر ملایم را داشته باشید و جز این نیست. هالههای بیش از حد اشباع کردن تصویر این جا نیز دیده میشوند ولی این مرتبه شارپ شدن بیشتر توسط بخش نرمافزاری انجام میشود تا تصاویر در مقایسه با اکثر دوربینهای فوق عریض 8 مگاپیکسل دیگر بهتر باشد.
از طرفی قابلیت اصلاح لنز واقعا عملکرد خوبی دارد. به سختی نیز میتوانیم از مشکلاتی مانند سطح پایین نورپردازی و پارازیت عبور کنیم. پردازش کلی تصاویر مانند دوربین اصلی است.
نمونه تصاویر دوربین گوشی رد مجیک 5G در شب
زمان عکاسی در شب بعضی از نقصهای دوربین اصلی بارزتر میشود. تصاویر به طور کلی ملایم هستند و پارازیت را از راه دور میتوان در تصویر دید و جزئیات نیز کافی نیستند. نکته مثبت طبیعی بودن رنگها، ظاهر خوب چراغهای خیابان در شب و دامنه دینامیک فوقالعاده عالی بدون حتی استفاده از حالت night mode است.
گرچه حالت night mode بهترین راهحلی که دیدیم نیست. الگوریتم کاهش پارازیت آن شدید عمل میکند تا ظاهر تصاویر حتی ملایمتر شود. مزیت استفاده از این حالت تعادل بیشتر بین نواحی بسیار روشن، جزئیات بیشتر نواحی سایهدار و ظاهر به طور کلی روشنتر تصاویر است.
دوربین فوق عریض زمان عکاسی در شب چنین حالتی را ندارد. کیفیت تصاویر دوربین عریض گوشی رد مجیک 5G در شب ملایم، با پارازیت زیاد، نواحی بسیار روشن بیش از حد نورپردازی شده و عملا فاقد جزئیات است. گرچه سایهها در کمال تعجب ظاهر خوبی دارند.
دوربین ماکرو
مشکل اصلی دوربین ماکرو نبود قابلیت فوکوس خودکار است. حتی کوچکترین حرکت سوژه مانند یک برگ یا یک حشره، ظاهر تصویر نهایی را محو خواهد کرد. نوبیا برای کمک به این موضوع یک ذرهبین جالب و یک زمینه قرمز روی سوژه گذشته است تا به شما کمک کند روی آن فوکوس کنید. میتوانید ذرهبین را اطراف نمایاب جابهجا کنید.
بنابراین اگر صبور باشید، تصاویری با جزئیات عالی میگیرید، گرچه ملایم و با پارازیت هستند، البته با یک دوربین ماکرو 2 مگاپیکسل روبرو هستید و انتظار زیادی نباید داشته باشید.
تصاویر پرتره
تصاویر پرترهای که با گوشی رد مجیک 5G میگیرید جزئیات کافی دارند، شارپ هستند، رنگ پوست طبیعی افتاده است و پارازیت در صورت شما وجود ندارد. دامنه دینامیک نیز قابل قبول است. گرچه شناسایی لبه به کار بیشتر نیاز دارد.
امکان عکاسی پرتره از سوژههای غیر انسانی را نیز دارید.
دوربین جلو گوشی رد مجیک 5G
دوربین 8 مگاپیکسل جلو در کمال تعجب تصاویر سلفی با جزئیات و شارپ میگیرد. بدون شک بهترین تصاویر سلفی که دیدیم نیستند ولی به عنوان یک دوربین 8 مگاپیکسل تصاویر ظاهر خیلی خوبی دارند. پوست سوژه طبیعی بوده ولی شاید کمی رنگپریدهتر است و پارازیت مجددا به چشم میآید.
همچنین میتوانید در بعضی از تصاویر پسزمینه برش خورده را ببینید که خبر از دامنه دینامیک محدود میدهد.
دوربین فیلمبرداری
گوشی رد مجیک 5G مانند اکثر پرچمدارهای مجهز به تراشه اسنپدراگون 865 قادر به فیلمبرداری با دقت 8K است و با آن که رقبا این ویدئوها را با نرخ 24 فریم بر ثانیه ضبط میکنند ولی در گوشی گیمینگ نوبیا 30fps را تجربه میکنید.
به نظر ما ممکن است از برونیابی استفاده شده باشد تا نوبیا بتواند یک راهی برای استفاده کامل از پتانسیل این چیپست پیدا کند.
ابتدا کیفیت ویدئوهای 4K را باید بگوییم که متاسفانه جالب نیستند. رنگها دقیق بوده و دامنه دینامیک ظاهر خوبی دارد ولی با ویدئوهای ملایمی روبرو هستیم.
ویدئوهای فول اچدی نیز چنگی به دل نمیزنند تا یک پردازش مشابه اما با جزیات کمتر را ببینیم. حالا به فیلمهای 8K میرسیم که به مراتب شارپتر از نمونههای 4K بوده و در کمال تعجب روان هستند. سطح جزئیات خوب است ولی میتوانید به صورت واضح هالههای بیش از حد شارپ کردن تصویر را مجددا در درختها و سوژههای با جزئیات ریزتر ببینید.
گوشی رد مجیک 5G همچنین در ویدئوهای 4k از قابلیت لرزشگیر الکترونیک تصویر استفاده میکند تا ظاهر بدون لرزشی داشته باشند.
رقبا
واقعیت ماجرا این است که در حال حاضر جایگزین زیادی برای گوشی nubia Red Magic 5G وجود ندارد و اگر تا این جای نقد همراه ما بودید بدون شک نسبت به خرید یک گوشی گیمینگ ارزان جدی هستید. جدا از جدیدترین گوشی گیمینگ شیائومی یعنی بلک شارک 3 و 3 پرو، گوشی دیگری در بازار وجود ندارد که از نظر قابلیتهای گیمینگ با گوشی رد مجیک 5G بتواند رقابت کند.
بنابراین نوبیا از رقبا جلو افتاده است و پیش از این که گوشی گیمینگ ریزر یا گوشی گیمینگ لنوو یعنی لژیون را در نهایت در بازار ببینیم بخشی از کاربران را به سوی خود میکشد.
اما این فقط قابلیتهای گیمینگ نیست. قیمت نیز یک عامل بسیار مهم است و با توجه به دو مدل اخیر گوشی گیمینگ ایسوس یعنی Asus ROG Phone باید بگوییم نسل سوم آن نیز قیمت کمی نخواهد داشت.
به عبارت دیگر دو گوشی نوبیا و شیائومی موقعیت بهتری خواهند داشت. هر دو بین مشخصات سختافزاری پرچمدار، قابلیتهای گیمینگ و مهمتر از هر چیزی قیمت تعادل خوبی برقرار کردند.
بنابراین شاید سوال کنید کدام یک، گوشی گیمینگ بهتری است؟ متاسفانه، با توجه به این که هنوز نقد گوشی بلک شارک 3 پرو را تهیه نکردیم، جواب به این سوال سخت است. اما اگر به مشخصات محصول شیائومی نگاه بیاندازیم با مواردی مشابه با گوشی رد مجیک 5G روبرو میشویم یعنی چیپست اسنپدراگون 865 و دکمههای گیمینگ پاپآپ.
اما شاید مهمترین ویژگی نمایشگر باشد که محصول نوبیا با نمایشگر 144 هرتز خود در مقایسه با 90 هرتز بلک شارک 3 پرو دست بالاتر را دارد. جدا از آن، گوشی گیمینگ شیائومی یک پنل نمایش 7.1 اینچ بزرگ که برای بازی امتیاز عالی است با نرخ نمونهگیری لمس بیشتر (270 هرتز) و دقت بالاتر 1440 در 3120 پیکسل دارد.
گوشی رد مجیک 5G یک طراحی خنککننده فعال دارد و محصول شیائومی مجهز به قابلیت شارژ مغناطیسی، اندکی سرعت شارژ سریعتر بیسیم و یک باتری بزرگتر 5000 میلیآمپر ساعت است. به نظرمان عملکرد دوربین نیز بهتر است ولی باید تا نقد این گوشی صبر کنید.
حالا اگر دنبال یکی از بهترین گوشی های گیمینگ ممتاز موجود در بازار میگردید Asus ROG Phone II باید انتخاب اولتان باشد. با آن که این گوشی گمیمینگ asus سال گذشته به بازار آمده است ولی یک نمایشگر اولد با نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز، باتری بزرگ و قابلیتهای گیمینگ گوناگون دارد، عملکرد خود را تحت فشار به مدت طولانی حفظ میکند، قادر به استفاده از مجموعه وسیعی از لوازم جانبی هستید و این گوشی مهمتر از هر چیزی از بازیهایی پشتیبانی میکند که فراتر از نرخ 60 فریم بر ثانیه پیش میروند. به عبارت دیگر یک تجربه گیمینگ به مراتب ممتازتر خواهید داشت.
اگر اولویت اصلیتان گیمینگ نیست، از بین پرچمدارهای دیگر با چیپست اسنپدراگون 865 و نمایشگر با نرخ تازهسازی تصویر بالا انتخاب کنید. علاوه بر این امسال گوشیهای ممتاز با نمایشگرهای 120 هرتز زیاد خواهند بود. کافی است چند ماه دیگر صبر کنید.
رای نهایی
یکی از بزرگترین مزایای گوشی رد مجیک 5G در مقایسه با رقبایش نمایشگر 144 هرتز است که در بازار نمونه مشابه ندارد. اما از طرفی جدا از انیمیشنهای سیستم عامل و اپلیکیشنهای استاندارد غیر گیمینگ، امکان استفاده از این حالت را در جاهای زیاد دیگری ندارید.
تنها همانطور که در نقد اشاره کردیم یک بازی موبایل از 144 هرتز پشتیبانی میکند و تعداد کمی از 60 هرتز فراتر میروند.
همچنین توجه کنید که خرید یک گوشی گیمینگ مانند خرید یک لپتاپ گیمینگ است. به عبارت دیگر باید همیشه شارژر دم دست داشته باشید و یک سری نقصها را بپذیرید.
در مورد لپتاپهای گیمینگ این مشکلات معمولا وزن، ابعاد و گاهی اوقات کیفیت ساخت است. اما در گوشیها عملکرد دوربین است.
گوشی رد مجیک 5G نیز از این قاعده مستثنی نیست و یک کیفیت دوربین فقط قابل قبول دارد. در کمال تعجب، از ماندگاری شارژ باتری نیز شگفتزده نشدیم. حسگر اثرانگشت عملکرد متوسطی دارد و به سختی میتوانیم ترجمه بد بخشهای مختلف لانچر این گوشی را در نظر نگیریم.
گرچه این مسائل باعث نمیشود نگوییم با یکی از بهترین گوشی های گیمینگ ارزان قیمت روبرو هستیم. گوشی با نمایشگر گیمینگ عالی، سختافزار پرچمدار، کیفیت ساخت ممتاز و شارژ سریع (البته اگر شارژر 55 وات را تهیه کنید).
نکات مثبت:
- تعادل خوب بین یک طراحی شیک و طراحی متفاوت گوشیهای گیمینگ، دارای الایدی RGB
- کیفیت ساخت بسیار خوب
- بهترین نمایشگر گیمینگ فعلی موجود در بازار با نرخ تازهسازی تصویر 144 هرتز.
- نسبت واقعا خوب بین عملکرد و قیمت
- حفظ عالی سطح عملکرد تحت فشار به مدت طولانی و بدون وقفه
- بلندگوهای استریو با کیفیت صدای خوب
- دکمههای شانهای تجربه بازی را متحول میکنند.
- توانایی ضبط فیلمهای 8K با نرخ 30 فریم بر ثانیه
- سرعت شارژ بالا
نکات منفی:
- تعداد اندکی از بازی های موبایل میتوانند از پتانسیل کامل نمایشگر استفاده کنند.
- کیفیت نه چندان جالب دوربین
- ماندگاری شارژ مایوسکننده باتری با توجه به ظرفیت آن
- بخش نرمافزاری گیجکننده با مشکلات در ترجمه
- در جعبه فروش مدلهای بینالمللی شارژر 55 وات قرار ندارد.
- عملکرد غیر قابل اعتماد حسگر اثرانگشت
منبع: gsmarena.com