بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro به همراه مقایسه دوربین و نمونه تصاویر

توسط محمد امین نعمتی
35 minutes read

گوشی Find X اوپو را که اواسط سال 2018 به بازار آمد را به یاد می‌آورید؟ دوربین جلو کشویی آن به اندازه کافی جذاب بود ولی از طرفی پنل پشتی یک دست و نمایشگر بدون بریدگی داشت و تنها زمانی که لازم بود صدای غژغژ ماژول کشویی شنیده می‌شد.

حالا نسل بعدی یعنی گوشی Oppo Find X2 Pro از راه رسیده است که در پنل پشتی آن یک مجموعه دوربین بزرگ خودنمایی می‌کند، نمایشگر با بریدگی حفره‌ای دارد و قطعات متحرک آن محدود به موتور لرزشی شده است. به عبارت دیگر ممکن است تمام جذابیت نسل قبلی را دیگر نبینیم. اما اشتباه فکر می‌کنید چون اوپو مجددا یک ملکه زیبایی رو کرده است.

برند چینی در نسل جدید اولویت‌های خود را به نظر ما به درستی تغییر داده است. به عنوان مثال، یک مجموعه دوربین کامل و فوق‌العاده با حسگرهای بزرگ و لنزهای قدرتمند می‌بینیم که منحصر به گوشی Find X2 Pro اوپو است.

یک دوربین اصلی 48 مگاپیکسل با اندازه حسگر 1/1.43 اینچ و دریچه دیافراگم f/1.7 و یک دوربین فوق عریض 48 مگاپیکسل دیگر با اندازه حسگر 1/2.0 اینچ و دریچه دیافراگم f/2.2 را شاهد هستیم که هر کدام به طریقی از دوربین‌های مشابه رقبا بهتر هستند.

اما تزئین روی این کیک یک دوربین تله‌فوتو 13 مگاپیکسل با لنز پریسکوپ و قابلیت زوم 5 برابر است که از نظر قدرت دوربین زوم گلکسی اس 20 اولترا را شکست می‌دهد، ولی از نظر دقت و اندازه حسگر برگ برنده دست غول کره‌ای است.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro به همراه مقایسه دوربین و نمونه تصاویر

حفظ آمار دوربین به معنای طراحی نه چندان ایده‌آل یک حفره در نمایشگر است، به ویژه زمانی که نسل قبلی چنین عیبی را نداشت. اما یک لحظه به نمایشگر دقت کنید، دقت بالا، نرخ تازه‌سازی بالا، روشنایی بالا، دامنه دینامیک بالا، دقت رنگ بالا و به طور کل همه چیز بالا! بنابراین تمام این ویژگی‌ها را قبول می‌کنیم و با حفره نمایشگر کنار می‌آییم.

اما این یکی از مشخصات گوشی Oppo Find X2 Pro است. همچنین قابلیت شارژ بی‌سیم را نمی‌بینیم که در واقع نه قابلیت لازم برای موفقیت و نه شکست است، درگاه 3.5 میلی‌متری هدفون نیز حذف شده است که جای تعجب ندارد و واقعا چه کسی بابت نبود درگاه میکرو اس‌دی با وجود نیم ترابایت حافظه داخلی UFS 3.0 افسوس بخورد؟

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro به همراه مقایسه دوربین و نمونه تصاویر

مشخصات گوشی Oppo Find X2 Pro:

  • بدنه: 165.2 در 74.4 در 8.8 میلی‌متر، 217 گرم (مدل سرامیکی)، 165.2 در 74.4 در 9.5 میلی‌متر، 200 گرم (مدل چرم وگان)؛ گواهینامه IP68
  • نمایشگر: امولد، 6.7 اینچ، دقت 1440 در 3168 پیکسل، نسبت تصویر 19.8:9 (2.2:1)، تراکم پیکسلی 513 پیکسل در هر اینچ، نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتز، نرخ نمونه‌گیری لمس 240 هرتز، پشتیبانی از استاندارد +HDR10
  • چیپست: اسنپ‌دراگون 865 (7 نانومتری پلاس): پردازنده هشت هسته‌ای (دو هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.84 گیگاهرتز و سه هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز و چهار هسته کریو 585 با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 640
  • حافظه: 12 گیگابایت رم LPDDR5، 512 گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.0، فاقد درگاه کارت حافظه خارجی
  • سیستم عامل: اندروید 10، لانچر ColorOS 7.1
  • دوربین عقب: لنز واید (اصلی): 48 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1/1.43 اینچ، اندازه پیکسل 1.2 میکرومتر، طول کانونی معادل 25 میلی‌متر، گشادگی دریچه دیافراگم f/1.7، فوکوس خودکار تشخیص فازی (PDAF)، لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS). دوربین تله‌فوتو: 13 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1/3.4 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، لنز پریسکوپ 129 میلی‌متر، دریچه دیافراگم f/3.0، PADF، OIS. دوربین فوق عریض: 48 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1/2.0 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، طول کانونی 17 میلی‌متر، دریچه دیافراگم f/2.2، PADF. پشتیبانی از فیلمبرداری فول اچ‌دی با نرخ 30 فریم در ثانیه
  • دوربین جلو: 32 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم f/2.4، طول کانونی 26 میلی‌متری (تخمین ما)، اندازه پیکسل 0.7 میکرومتر، فوکوس ثابت، پشتیبانی از فیلمبرداری فول اچ‌دی با نرخ 30 فریم در ثانیه
  • باتری: 4260 میلی‌آمپر ساعت، پشتیبانی از فناوری شارژ سریع 65 وات SuperVOOC 2.0
  • سایر مشخصات: حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر نوری، ماژول NFC، بلندگوهای استریو

گوشی Oppo Find X2 Pro گواهینامه IP65 دارد تا این اولین گوشی هوشمند اوپو کاملا مقاوم نسبت به آب و گرد و غبار باشد. اسپیکرهای استریو نیز یک ویژگی خوب است و سرعت شارژ 65 وات نیز نشان از سریع‌ترین سرعت شارژ در دنیای فعلی موبایل دارد.

با این مقدمه تا انتها برای نقد گوشی Oppo Find X2 Pro همراه روکیدا باشید.

محتویات جعبه فروش گوشی Find X2 Pro اوپو

بدون نیاز به پرداخت هزینه بیشتر شارژر 65 وات داخل جعبه فروش قرار دارد. آداپتور شارژ واقعا بزرگ است ولی بدون شک این بهایی است که باید برای سرعت شارژ بپردازید. باید توجه کنید این شارژر با استاندارد PowerDelivery سازگار نیست و از آن برای شارژ لپ‌تاپ خود نمی‌توانید استفاده کنید.

این یک شارژر اختصاصی سازگار با فناوری SuperVOOC 2.0 اوپو است. برای یک گوشی دیگر حداکثر سرعت شارژ با این شارژر 10 وات خواهد بود. اگر از شارژرهای سازگار با استاندارد QuickCharge و PowerDelivery استفاده کنید گوشی Find X2 Pro با سرعت 18 وات شارژ خواهد شد.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro به همراه مقایسه دوربین و نمونه تصاویر

داخل جعبه فروش گوشی Oppo Find X2 Pro همچنین یک جفت ایرباد و یک قاب سیلیکونی پیدا می‌کنید، گرچه شاید با توجه به زیبایی گوشی دوست نداشته باشید با استفاده از این قاب ظاهر عروس اوپو را خراب کنید.

طراحی و کیفیت ساخت گوشی Oppo Find X2 Pro

خداحافظ طراحی کشویی گوشی Find X که دوربین‌ها تنها زمان نیاز ظاهر می‌شدند. چه خوب چه بد، در این نسل شاهد آن نیستیم تا گوشی Find X2 Pro یک ظاهر سنتی‌تر داشته باشد.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro به همراه مقایسه دوربین و نمونه تصاویر

گرچه دیگر یک طراحی متفاوت را نمی‌بینیم ولی ظاهر این گوشی به هر چیزی شبیه است جز سایر گوشی‌ها. جنس پنل پشتی مدل تحت بررسی ما از چرم وگان و پلی اورتان است که شبیه به چرم واقعی به نظر می‌رسد، با این تفاوت که در فرآیند ساخت آن هیچ حیوانی قربانی نشده است.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro به همراه مقایسه دوربین و نمونه تصاویر

این مدل تنها به رنگ نارنجی به بازار آمده است که کمتر گوشی به این رنگ دیدیم. یک مدل مشکی رنگ و مجددا بی‌همتا با پنل پشتی از جنس سرامیک نیز وجود دارد. اوپو به کمک فرآیندی به اسم سونش میکرون (micron etching) در پنل پشتی یک بافت ریز به وجود آورده است که به همان شیکی یک گوشی شیشه‌ای است که همه جا دیدید.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro به همراه مقایسه دوربین و نمونه تصاویر

علاوه بر این اوپو از رنگ‌های دیگر نیز در ساخت دو مدل گوشی Oppo Find X2 Pro خود استفاده کرده است. به عنوان مثال مدل نارنجی ما یک قالب رزگلد دارد که این رنگ اطراف مجموعه دوربین نیز دیده می‌شود و همچنین در گوشه پایین سمت چپ پنل پشتی اسم برند اوپو به همین رنگ روی یک پلاک حک شده است.

اما مدل مشکی سرامیکی تمام مشکی است یعنی قالب مشکی، مرز اطراف دوربین مشکی و لوگو اپو نیز بدون این که زیاد جلب توجه کند قلم‌زنی شده است.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro به همراه مقایسه دوربین و نمونه تصاویر

اما یک ویژگی طراحی بین هر دو گوشی Oppo Find X2 Pro مشابه است یعنی طرح رنگی سبز روی دکمه پاور. این دکمه در سمت راست و کمی بالاتر از نقطه میانی قرار دارد. دو دکمه برای تنظیم حجم صدا در سمت چپ قرار گرفتند. موقعیت این دکمه‌ها به شکلی است که با هر دو دست به راحتی به آن‌ها دسترسی دارید.

نکته جالب در مورد موقعیت این دکمه‌ها این است که با قرار دادن انگشت شست روی دکمه پاور و انگشت نشانه روی دکمه کم کردن صدا یا برعکس می‌توانید با یک دست از صفحه گوشی خود عکس بگیرید.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 65بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 66

در پایین گوشی Oppo Find X2 Pro درگاه یواس‌بی C و دقیقا کنار آن میکروفون اولیه را پیدا می‌کنید. شیار سیم کارت نیز در این بخش است و دو سیم کارت با قطع نانو قبول می‌کند.

توری بلندگو در طرف دیگر پورت شارژ است است. یک جایی پشت آن یک محفظه به مساحت 0.65 متر مکعب وجود دارد که ظاهرا به گوشی Oppo Find X2 Pro اجازه می‌دهد خروجی صدای با دسیبل بیشتر و بهتر داشته باشد. بالای نمایشگر یک شیار باریک برای بلندگوی مکالماتی است و در این جا شیشه نمایشگر با قالب آلومینیومی برخورد می‌کند و اجازه به عبور صدا می‌دهد.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 64بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 63

اطراف نمایشگر گوشی اوپو حواشی زیادی پیدا نمی‌کنید. ضخامت حواشی اندکی در بالا و پایین نسبت به حواشی بیشتر است.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro به همراه مقایسه دوربین و نمونه تصاویر

لبه‌های خمیده نمایشگر یک نوع حس سامسونگ بودن در خود دارند، آن هم در روزگاری که خود سامسونگ کم‌کم از طراحی خمیده دارد فاصله می‌گیرد. یک عارضه جانبی لبه‌های خمیده این است که دوربین جلو نمی‌تواند در دوردست‌ترین گوشه باشد تا کمی با این کار از فضای نوار وضعیت هدر برود.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro به همراه مقایسه دوربین و نمونه تصاویر

درست حدس زدید در طراحی پنل جلو نمایشگر حفره‌ای دیده می‌شود و بدون شک اگر اوپو مانند نسل قبل به دنبال یک طراحی تمام صفحه و استفاده از دوربین جلو با مکانیسم پاپ‌آپ بود، ضد آب کردن گوشی غیرممکن می‌شد.

گوشی‌های معدودی از اوپو گواهینامه IP دارند و هیچ‌کدام با دریافت IP68 تا عمق 1.5 متر ضد آب نبودند. وزن مدل چرمی 200 گرم است ولی به نظر ما استفاده از این ماده یک حس سبک بودن به گوشی داده است.

ضخامت گوشی Find X2 Pro هوآوی در مقایسه با اکثر گوشی‌های فعلی بیشتر است ولی زمان استفاده به چشم نمی‌آید.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro به همراه مقایسه دوربین و نمونه تصاویر

نمایشگر گوشی Oppo Find X2 Pro؛ عملکردی بهتری از سامسونگ؟

پرچم‌دار جدید برند چینی از نظر نمایشگر حداقل با سری جدید گلکسی اس 20 سامسونگ برابری می‌کند. این گوشی یک نمایشگر امولد 6.7 اینچ با دقت 1440 در 3168 پیکسل (32 پیکسل کمتر در امتداد محور Y در مقایسه با گلکسی‌های سامسونگ)، نسبت تصویر 19.8:9 و تراکم پیکسلی 513 پیکسل در هر اینچ دارد.

پنل نمایش گوشی Oppo Find X2 Pro نرخ تازه‌سازی 120 هرتز و نمونه‌گیری لمس 240 هرتز دارد. حالا به نقطه برتری اوپو نسبت به گلکسی می‌رسیم یعنی حالت 120 هرتز نمایشگر برای دقت 1440p، در حالی که در سامسونگ این حالت محدود به دقت فول اچ‌دی است.

برای هر دو تنظیمات یک گزینه خودکار وجود دارد تا بخش نرم‌افزاری براساس محتوا تصمیم به استفاده از حالت 120 هرتز یا کمتر بگیرد.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro به همراه مقایسه دوربین و نمونه تصاویر

اوپو حداکثر میزان روشنایی 500 نیت را برای گوشی خود قول داده است که در زیر نور مستقیم خورشید به 800 نیت نیز می‌رسد.

در تست‌های ما، در حالت پیشفرض Vivid نمایشگر گوشی Oppo Find X2 Pro توانست زمان تنظیم دستی نور صفحه به حداکثر روشنایی 536 نیت برسد و زمان استفاده از حالت خودکار و محیط بسیار روشن به 871 نیت.

لازم به ذکر است حتی اگر تاگل تنظیم خودکار نور صفحه را غیرفعال کنید و به محیط بسیار روشن بروید، نور صفحه به صورت خودکار بیشتر خواهد شد.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro به همراه مقایسه دوربین و نمونه تصاویر

اوپو ادعا کرده است این گوشی قادر به نمایش 100 درصد فضای رنگ DCI-P3 با دقت رنگ نزدیک به کامل است.

باید بگوییم گزینه‌های مربوط به نمایشگر کمی گیج‌کننده است، چون در توضیح هر دو حالت پیشفرض Vivid و حالت انتخابی Cinematic به فضای رنگ P3 اشاره شده است.

حالت Vivid با متوسط مقدار deltaE 4.3 و حداکثر انحراف 8.9 از دقت دور است و رنگ‌های سفید به شکل بارزی به سمت آبی هستند. اما اگر از حالت دیگر استفاده کنید، دقت عالی که اوپو نوید داده است را با متوسط deltaE 0.7 و حداکثر 1.3 مشاهده می‌کنید.

یک حالت دیگر به اسم Gentle نیز وجود دارد که برای بازتولید دقیق فضای رنگ sRGB تنظیم شده است و به خوبی از عهده این کار بر می‌آید.

گوشی Find X2 Pro اوپو از استاندارد +HDR10 پشتیبانی می‌کند که استاندارد سامسونگ برای ویدئوهای HDR با متا دیتای داخلی داینامیک یعنی مشابه با دالبی ویژن است.

محتوای +HDR10 روی تمامی پلت‌فرم‌ها دیده نمی‌شود و سرویس آمازون پرایم ویدئو معروف‌ترین آن‌ها است اما گوشی اوپو روی هر سرویس دیگری بخواهید محتوای HDR10 را پخش خواهد کرد.

عمر باتری گوشی Oppo Find X2 Pro

این گوشی یک باتری 4260 میلی‌آمپر ساعت دارد که برای شارژ هم‌‌زمان سریع‌تر به دو سلول مساوی تقسیم شده است.

زمانی که نمایشگر را روی بالاترین دقت و نرخ تازه‌سازی قرار می‌دهید. ماندگاری شارژ باتری در تست گردش در وب با وای‌فای تنها 9 ساعت است ولی اگر نمایشگر را روی تنظیمات 60 هرتز و بالاترین دقت قرار دهید این مقدار به تقریبا 12 ساعت می‌رسد.

نکته عجیب تفاوت نداشتن نتیجه تست بازپخش ویدئو با تنظیمات 120 و 60 هرتز نمایشگر بود. ظاهرا این گوشی تشخیص می‌دهد زمانی که نیاز نیست الکی نرخ تازه‌سازی تصویر را بالا نبرد.

به نظر ما این زرنگ بازی‌ها درست نیست و زمانی که کاربر تنظیمات را روی 120 هرتز قرار داده است باید گوشی اطاعت کند.

آمار این گوشی در بخش تماس صوتی روی بستر 3G اینترنت نیز خوب بود. نتیجه تست باتری گوشی Oppo Find X2  Pro را در سه بخش گردش در وب، بازپخش ویدئو و تماس تلفنی با تنظیمات مختف نمایشگر می‌توانید در تصاویر زیر ببینید.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 57بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 56

همچنین اگر دوست داشته باشید با مطالعه نقد گوشی گلکسی اس 20 اولترا می‌توانید عمر باتری آن گوشی را با Find X2 Pro مقایسه کنید.

سرعت شارژ گوشی Oppo Find X2 Pro با شارژر 65 وات بسیار بالا است و شارژ کامل فقط 36 دقیقه طول می‌کشد که 2 دقیقه از تبلیغات خود اوپو بهتر است. پس از 30 دقیقه شارژ به 95 درصد می‌رسد. متاسفانه خبری از قابلیت شارژ بی‌سیم نیست.

تست بلندگو

گوشی Find X2 Pro اوپو یک سیستم بلندگو دوتایی دارد که بلندگوی مکالماتی آن وظیفه کانال دوم را در این زوج استریو به عهده گرفته است. اوپو در تبلیغات خود گفته است این گوشی برای بلندگوی اصلی‌اش از یک محفظه با مساحت 0.65 سانتی‌متر مکعب استفاده می‌کند که در دنیای گوشی‌های هوشمند اندازه بزرگی دارد.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro به همراه مقایسه دوربین و نمونه تصاویر

این گوشی در تست بلندگو ما امتیاز «بسیار خوب» را گرفت تا کیفیت خروجی صدای آن در حد گلکسی اس 20 اولترا و آیفون 11 پرو باشد.

اندروید 10 و لانچر ColorOS 7.1

گوشی Oppo Find X2 Pro از اندروید 10 و جدید لانچر اختصاصی اوپو یعنی ColorOS 7.1 استفاده می‌کند، اگر زمان نقد گوشی Reno3 Pro به یاد داشته باشید گفته بودیم آن گوشی از نسخه 7.0 این لانچر استفاده می‌کند. تفاوت این دو زیاد نیست ولی اگر از لانچرهای قبل از نسخه 7 این شرکت استفاده کرده باشید متوجه تغییرات می‌شوید.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro به همراه مقایسه دوربین و نمونه تصاویر

این لانچر گزینه‌های سفارشی زیادی در اختیار کاربر خود می‌گذارد. می‌توانید از بین حالت استاندارد انتخاب کنید که خبری از کشوی اپلیکیشن نیست و تمامی اپلیکیشن‌هایتان روی صفحات هوم قرار می‌گیرد، با حالت کشو (Drawer Mode) تا صفحات هوم و کشوی اپلیکیشن را کنار یکدیگر داشته باشید و سپس یک حالت Simple وجود دارد که در این حالت آیکون‌ عریض بوده و متون رابط کاربری اندازه فوق‌العاده بزرگی دارند.

خود آیکون‌ها را نیز می‌توانید سفارشی کرده و از بین سه الگوی موجود انتخاب کنید، یک گزینه سفارشی برای انتخاب چندین شکل آیکون با گوشه‌های مختلف وجود دارد و یک گزینه به اسم +Art که اوپو آیکون اپلیکیشن‌های شخص ثالث را برای تطابق بهتر با طراحی آیکون‌های سیستمی خود سفارشی می‌کند.

از منو صفحه هوم همچنین می‌توانید سرعت انیمیشن‌های اپلیکیشن را تنظیم کنید و به کمک حرکات دست روی صفحه نمایش سایه‌بان نوتیفیکیشن را ظاهر کنید.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 53بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 52بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 51بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 50بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 49بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 48

سایه‌بان نوتفیکیشن حالا تغییراتی کرده است تا تاگل‌های سریع این بخش به جای دایره‌ای شکل مربعی باشند و حالا رنگ آن‌ها سبز است، در حالی که قبلا برای بعضی تنظیمات خاص رنگ متفاوتی داشتند.

یک موضوع که تغییر نکرده است محدودیت آزاردهنده مرخص کردن یک نوتیفیکیشن تنها با کشیدن دست روی یک کارت به سمت چپ یا راست است (در هر دو جهت کار نمی‌کند).

باید در تنظیمات گوشی یکی از جهت‌ها را انتخاب کنید. بدون شک به مرور زمان به آن عادت می‌کنید ولی چنین چیزی در یک گوشی اندرویدی دیگر غیرطبیعی به نظر می‌رسد.

حالت تمام تیره سیستمی نیز به چشم می‌خورد که دائما در زمان نیاز یا براساس زمان‌بندی می‌تواند فعال شود. در این حالت اپلیکیشن‌هایی که از تم تیره پشتیبانی می‌کنند تغییر ظاهر می‌دهند ولی همچنین امکان اجبار آن روی اپلیکیشن‌های شخص ثالث که فاقد این ویژگی هستند را دارید.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 47بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 46بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 45بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 44بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 43

منوی کلی تنظیمات نیز تغییراتی داشته است. تمامی زیر منوها آیکون‌های خاص خود را با رنگ و شکل متفاوت دارند، بنابراین گشتن در بین آن‌ها و پیدا کردن تنظیماتی که دوست دارید ساده‌تر باشد.

نکته زشت ماجرا این است که بعضی از این ویژگی‌ها در زیر منوهایی قرار دارند که منطق نام‌گذاری آن‌ها بی ربط است. به عنوان مثال ژست‌های مسیریابی را می‌توانید در بخش ابزار Convenience پیدا کنید و برای این که اوضاع پیچیده‌تر باشد اسم زیرمنو دکمه‌های مسیریابی (Navigation Buttons) است.

برای مسیریابی سه گزینه دارید. ابتدا، سیستم استاندارد اندروید است که کشیدن دست از طرفین نقش دکمه برگشت به عقب را دارد و از پایین به سمت بالا شما را به صفحه هوم می‌برد.

اوپو در مقایسه با گوگل در نسخه خام اندروید 10 بهتر عمل کرده است و به کاربر اجازه می‌دهد اگر از طرفین نمایشگر دست خود را روی صفحه بکشید و نگه دارید سریعا بین دو اپلیکیشنی که اخیرا باز کردید جابه‌جا شوید.

راه‌حل دیگر مسیریابی استفاده از دکمه‌های مجازی دوست‌داشتنی قدیمی یا گزینه More است که شما را به سمت ژست‌های حرکتی اوپو هدایت خواهد کرد.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 42بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 41بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 40بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 39بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 38

در زیر منو نمایشگر و روشنایی صفحه (Display and Brightness) می‌توانید حالتی به اسم Flicker-Free Eye Care یا به عبارت دیگر DC Dimming را پیدا کنید. هدف از آن کاهش سوسو زدن نامرئی طبیعی نور در نمایشگرهای اولد و بنابراین کاهش خستگی چشم برای افراد حساس به آن است.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 37بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 36بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 35بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 34بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 33

راه‌اندازی فرآیند استفاده از حسگر اثرانگشت در گوشی Oppo Find X2 Pro کاملا ساده است. برای شروع باید چند مرتبه روی نمایشگر ضربه بزنید و از شما خواسته می‌شود موقعیت انگشت خود را تنظیم کنید، سپس به چند ضربه بیشتر برای تکمیل این کار نیاز است. شناسایی اثرانگشت در این گوشی با سرعت و قابل اعتماد انجام می‌شود.

یک موضوع آزاردهنده کوچک همیشه روشن نبودن حسگر اثرانگشت است. اگر گوشی خود را از جیب در آورید یا از روی میز بلند کنید حسگر روشن است ولی اگر مدتی گوشی را رها کرده باشید و بخواهید از قفل خارج کنید، ابتدا باید روی نمایشگر ضربه بزنید.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 32بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 31بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 30بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 29بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 28بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 27

در مورد این ژست‌های حرکتی مخصوص خاموش بودن نمایشگر باید بگوییم از قدیم در گوشی‌‌های اوپو وجود داشتند و گوشی Oppo Find X2 pro نیز یکی از آن ها است. می‌توانید روی صفحه حروف مختلفی را برای باز کردن یک اپلیکیشن بکشید یا با کمک ژست‌های حرکتی کنترل موزیک، عملکرد موزیک پلیر خود را کنترل کنید.

یکی از آن‌ها به اسم Auto Switch to Ear Receiver به ویژه برای استفاده از دستگاه‌های بلوتوثی مفید است. به عنوان مثال تصور کنید گوشی‌تان به یک بلندگو یا هدفون بلوتوثی وصل است و در این حالت زنگ می‌خورد که در حالت طبیعی اگر به صورت دستی از بلندگوی مکالماتی خود گوشی استفاده نکنید مجبور به جواب با آن‌ها خواهید بود ولی زمان فعال بودن این ژست حرکتی زمانی گوشی خود را بلند می‌کنید و نزدیک به گوشتان می‌آورید، گوشی می‌داند که می‌خواهید با بلندگوی داخلی جواب دهید.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 24بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 26بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 25

قضیه این جا است با وجود این که Oppo Find X2 Pro از ژست‌های حرکتی متعددی پشتیبانی می‌کند ولی یک راهکار غیرلمسی برای باز کردن دوربین ندارد.

باید از تجربه واقعا رضایت‌بخش موتور لرزشی این پرچم‌دار نیاز یاد کنیم. اوپو می‌گوید این سخت‌افزار بزرگ‌ترین موتور با محور ایکس در یک گوشی اندرویدی است و برای مسائلی مانند فشار دادن دکمه‌ها یا مسیریابی بازخوردهای بسیار ظریفی به وجود می‌آورد و همچنین قادر است به درستی برای تماس‌ها و موارد مشابه بلرزد.

عملکرد بخش سخت‌افزاری و نتیجه بنچمارک‌ها

گوشی Oppo Find X2 Pro مجهز به جدیدترین چیپست 7 نانومتری پلاس اسنپ‌دراگون 865 است. این چیپست یک پردازنده هشت هسته‌ای کریو 585 با یک هسته با سرعت کلاک 2.84 گیگاهرتز + 3 هسته با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز و 4 هسته با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز دارد.

4 هسته ابتدایی براساس معماری کورتکس A77 و 4 هسته دیگر براساس کورتکس A55 هستند. پردازنده گرافیکی نیز آدرنو 650 است.

مدل تحت بررسی ما 12 گیگابایت رم LPDDR5 و 512 گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.0 دارد. ظاهرا یک مدل 256 گیگابایتی نیز وارد بازار چین شده است.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro به همراه مقایسه دوربین و نمونه تصاویر

نتیجه بنچمارک ترکیبی انتوتو این گوشی عالی است تا گوشی اوپو بالاترین امتیاز را کسب کند. این امتیاز 11 تا 15 درصد بالاتر از نسل فعلی گلکسی‌های سری اس سامسونگ و 10 درصد بیشتر از آیفون 11 پرو مکس است.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro به همراه مقایسه دوربین و نمونه تصاویر

اسنپ‌دراگون 865 در تست چند هسته پردازنده در مقایسه با اگزینوس 980 سامسونگ بهتر است و 20 درصد امتیاز بیشتری کسب می‌کند. چیپست آیفون هنوز رقیب ندارد.

در بخش تک هسته مجددا پادشاهی آیفون 11 پرو مکس را می‌بینیم و گوشی Find X2 Pro اوپو در سطح اعضای خانواده گلکسی اس 20 است.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 21بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 20

در بنچمارک‌های گرافیکی پرچم‌دار اوپو در حد گوشی‌های سامسونگ است و در چند تست با اختلاف اندک بالاتر قرار می‌گیرد.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 19بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 18بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 17بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 16بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 15بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 14

با توجه به این که نتایج بالا مدیریت گوشی تحت فشار را نشان نمی‌دهد، اما باید با خوشحالی بگوییم بی‌نظیر است. این گوشی پس از حتی تکرار بنچمارک‌ها هرگز گرم نمی‌شود، چه برسد به داغ.

مجددا دوربین سه‌گانه ولی متفاوت

گوشی ppo Find X2 Pro مجموعه دوربینی دارد که در یک گوشی دیگر پیدا نمی‌کنید. جزئیات دوربین‌ها بدون شک عالی است چون در ظاهر با ترکیب کلاسیک لنز عریض، فوق عریض و تله‌فوتو روبرو هستیم.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro

از لنز تله‌فوتو شروع می‌کنیم که با توجه به بنیاد گوشی Reno 10x zoom ساخته شده است. طول کانونی معادل آن 129 میلی‌متر است تا با توجه به 25 میلی‌متری بودن دوربین اصلی با زوم اپتیکال 5 برابر روبرو باشید.

لنز پریسکوپ گشادگی دریچه دیافراگم f/3.0 دارد و رفع لرزش شده است. پشت آن یک حسگر نسبتا کوچک 13 مگاپیکسل به اندازه 1/3.44 اینچ قرار گرفته است و بخواهیم مقایسه کنیم دوربین تله‌فوتو اس 20 اولترا سامسونگ اندازه 1/2.0 اینچ و دقت 48 مگاپیکسل دارد.

گرچه این گوشی از حسگرهای بزرگ بی‌بهره نیست. دوربین فوق عریض از حسگری استفاده می‌کند که در سایر دوربین‌ها برای دوربین اصلی به کار گرفته می‌شود یعنی یک حسگر 48 مگاپیکسل 1/2.0 اینچ با اندازه پیکسل 0.8 پیکسل و آرایه فیلتر رنگ Quad Bayer. در جلو آن یک لنز با طول کانونی معادل 16.5 میلی‌متر با گشادگی دریچه دیافراگم f/2.2 قرار دارد.

طبق ادعای اوپو میدان دید این دوربین 120 درجه بوده ولی با توجه به مقایسه با گوشی‌های رقیب نظر ما متفاوت است.

گرچه باید بگوییم این دوربین در مقایسه با گلکسی‌ها و آیفون‌ها مزیت فوکوس خودکار را دارد.

حالا به دوربین اصلی می‌رسیم که ماژول سفارشی IMX 689 سونی با اندازه حسگر 1/1.43 اینچ، دقت 48 مگاپیکسل و اندازه پیکسل بزرگ 1.12 میکرومتر است. این حسگر به لطف آرایه Quad Bayer تصاویری با پیکسل‌های بسیار بزرگ 2.24 میکرومتر می‌گیرد.

این حسگر قابلیت ایزو دوگانه دارد، یعنی برای ثبت تصاویر با ایزو پایین در نور زیاد و تصاویر با ایزو بالا در نور کم از پردازش متفاوتی استفاده می‌کند. این دوربین همچنین قابلیت «فوکوس خودکار تشخیص فازی تمام پیکسلی همه جهته» دارد که یک نام پر زرق و برق برای فوکوس خودکار پیکسل دوتایی است که در آن هر پیکسل همچنین کار تشخیص فاز متفاوت را انجام می‌دهد.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro

لنز دوربین اصلی طول کانونی معادل 25.46 میلی‌متری و گشادگی دریچه دیافراگم f/1.7 دارد. دوربین گوشی Oppo Find X2 Pro همچنین مجهز به قابلیت فوکوس خودکار لیزری است که شاید با توجه به ویژگی فوکوس خودکار تشخیص فازی تمام پیکسلی همه جهته لازم نباشد، اما خسروان صلاح مملکت خویش بهتر دانند.

دوربین سلفی یک ماژول 32 مگاپیکسل با فیلتر Quad Bayer است ولی اوپو تصمیم گرفته حالت 8 مگاپیکسل را حذف کند و از روش موزائیک‌زدایی تصاویر 32 مگاپیکسل استفاده کند. مهمتر از هر چیزی، متاسفانه این دوربین قابلیت فوکوس خودکار ندارد.

محیط کاربری اپلیکیشن دوربین

اپلیکیشن دوربین گوشی Oppo Find X2 Pro را در سایر گوشی‌های اوپو دیدید، گرچه طراحی آیکون‌ها و کمی مسائل دیگر تغییر کرده است. با کشیدن دست روی صفحه به طرفین می‌توانید حالات عکاسی را تغییر دهید ولی برخلاف گوشی‌های سامسونگ با کشیدن دست به سمت بالا و پایین بین دوربین عقب و جلو جابه‌جا نمی‌شوید و برای این کار تاگل مخصوص وجود دارد.

از تب «More» می‌توانید به حالات بیشتر نیز دسترسی داشته باشید ولی راهکاری برای تغییر ترتیب و حذف و اضافه آن‌ها نیست.

راه‌های متعددی برای کنترل سطح زوم وجود دارد. ضربه آهسته روی سطح فعلی زوم باعث چرخش بین تمام آن‌ها می‌شود. اگر ضربه بزنید و دستتان را به سمت داخل در هر جهتی بکشید یک چرخ زوم با گام‌های 0.1 برابر ظاهر می‌شود و تا زوم 60 برابر می‌توانید بالا ببرید. همچنین می‌توانید برای دسترسی مستقیم به هر نوع بزرگنمایی روی نقطه‌ها ضربه بزنید. قابلیت نیشگون گرفتن صفحه برای زوم نیز کار می‌کند.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro

گرچه ما با نحوه مدیریت زوم کمی مشکل داریم. گوشی Oppo Find X2 Pro براساس فاصله فوکوس از دوربین‌ها برای زوم استفاده خواهد کرد. به عنوان مثال اگر در فاصله 5 برابر باشید و سعی کنید روی چیزی که فوکوس روی آن برای دوربین فعلی بیش از حد نزدیک است زوم کنید، گوشی به دوربین اصلی جابه‌جا خواهد شد.

به همین شکل اگر در فاصله 1 برابر باشید و بخواهید روی یک سوژه نزدیک‌تر در حدود 12 سانتی‌متری خودتان فوکوس کنید، دوربین فوق عریض باز خواهد شد، گرچه باید بپذیریم در این حالت یک حباب «حالت ماکرو» در نمایاب ظاهر خواهد شد.

از تب «More» همچنین می‌توانید به حالت عکاسی Expert دسترسی داشته باشید که به شما اجازه تغییر تنظیمات نوردهی (ایزو در محدوده 100 تا 6400 و سرعت شاتر در محدوده 1/8000 ثانیه تا 32 ثانیه)، تعادل سفید (براساس دمای نور، اما بدون پیش تنظیمات)، فوکوس دستی (در دو واحد دلخواه 0 و 1 که 0 به معنای فوکوس نزدیک و 1 فوکوس بی‌نهایت است) و جبران نوردهی (-2EV تا +2EV در گام‎‌های 1/6EV) را می‌دهد.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro

هر سه دوربین می‌توانند از این حالت Expert استفاده کنند ولی جابه‌جایی بین آن‌ها واقعا عجیب است. گزینه آشنا انتخاب حالت زوم 1، 2 و 5 برابر وجود دارد ولی دوربین‌های واقعی را به کار نمی‌گیرد بلکه زوم دیجیتال با هر دوربینی است که از آیکون درخت در انتهای روبروی نمایاب انتخاب کردید.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 4بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 9بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 8بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 7بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 6بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro 5

کیفیت تصاویر دوربین Oppo Find X2 Pro در روز

دوربین اصلی گوشی Oppo Find X2 Pro در روز تصاویر واقعا خوبی می‌گیرد. سطح جزئیات عالی است و تصاویر ظاهری طبیعی دارند و عملا خبری از پارازیت نیست.

بازتولید رنگ نیز محافظ‌کارانه و ترجیحا در حد دنیای واقعی است. این محافظه‌کاری در برخورد با موضوع کنتراست در صحنه نیز دیده می‌شود تا به طور کلی نبود آن در تصاویر نهایی کمی توی ذوق بزند. مشکل حادی نیست، ولی ایده‌آل نیز محسوب نمی‌شود.

اگر قصد عکاسی با دقت حامل دوربین اصلی و استفاده از حالت 48 مگاپیکسل دارید باید بگوییم با پارازیت در تصاویر و سطح جزئیات نه چندان بیشتر روبرو خواهید شد.

دوربین اصلی زوم 1 برابر scaled
Oppo Find X2 Pro
دوربین اصلی زوم 1 برابر scaled

دوربین فوق عریض توانست انتظارات بالای ما را بر آورده کند. به خوبی مشکل تحریف تصویر در این لنز رفع شده است و تصاویر از نظر کیفیت رنگ، دامنه دینامیک و کنتراست در حد دوربین اصلی هستند. از نظر جزئیات بخواهیم مقایسه کنیم از تصاویر دوربین فوق عریض اس 20 اولترا برتر است ولی دوربین سامسونگ فضای بیشتری را می‌پوشاند.

دوربین فوق عریض scaledدوربین فوق عریض scaled

اما در طرف دیگر ماجرا قابلیت فوکوس خودکار گوشی Oppo Find X2 Pro در مقایسه با فوکوس ثابت پرچم‌دارهای سامسونگ است تا بتوانید تصاویر از نمای فوق‌العاده نزدیک با پرسپکتیوهای مختلف بگیرید.

عکاسی از فاصله نزدیک scaledعکاسی از فاصله نزدیک scaled

دوربین تله‌فوتو این گوشی قابلیت زوم 5 برابر دارد. تصاویر آن جزئیات بالا ولی پارازیت آشکار دارند. رنگ‌ها در مقایسه با تصاویر دوربین اصلی کمی زنده‌تر با دمای بیشتر هستند.

زوم 5 برابر scaled
Oppo Find X2 Pro
زوم 5 برابر scaled

برای استفاده از زوم 10 برابر در نمایاب یک تاگل وجود دارد. تصاویر نهایی قابل استفاده با مقداری افت جزئیات هستند ولی روی صفحه نمایش گوشی ظاهر خوبی دارند.

زوم 10 برابر scaledزوم 10 برابر scaled

نکته‌ای که باید توجه کنید زمان عکاسی با زوم 2 برابر است که کاملا توسط دوربین اصلی انجام می‌شود، برخلاف بعضی از رقبا که از دوربین تله‌فوتو برای ثبت قسمت مرکزی قاب تصویر استفاده می‌کنند و بخش‌های باقیمانده را با داده‌های دریافتی از دوربین اصلی پر می‌کنند.

بنابراین، زمان عکاسی در این حالت با گوشی اوپو سطح جزئیات در سراسر قاب تصویر مشابه و متوسط است. به طور کلی تصاویر با زوم 2 برابر قابل قبول هستند.

زوم 2 برابر scaledزوم 2 برابر scaled

دوربین پرتره

امکان عکاسی پرتره با دوربین این گوشی در دو بزرگنمایی 1 و 2 برابر وجود دارد. برای هر دو از دوربین اصلی استفاده می‌شود و دوربین فوق عریض اطلاعات عمق را در اختیار آن قرار می‌دهد که مدرک آن پیام «جلوی دوربین را نگیرید» است که هنگام پوشاندن این دوربین ظاهر خواهد شد.

زمان عکاسی پرتره دو نکته سریعا مشخص است، سوژه‌های ساده‌تر و نور بیشتر کمک به ثبت تصاویر بهتر می‌کنند. اگر سوژه شما در محیط بسته و با نور کافی باشد، گوشی Oppo Find X2 Pro برای ثبت یک تصویر شارپ به تقلا می‌افتد.

کافی است سوژه را با دقت نزدیک به پنجره قرار دهید تا شرایط فرق کند. مدل موی آشفته با پس‌زمینه‌های با کنتراست بالا مشکل به وجود خواهد آورد. ولی برای شرایط ساده‌تر عملکرد دوربین خوب است تا پس‌زمینه با کیفیت طبیعی ثبت شود و تنظیمات پیشفرض 60 درصد دوربین کمی محافظ‌کارانه عمل می‌کند، ولی از نظر ما کافی است.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro

زمانی که از حالت بزرگنمایی دو برابر استفاده می‌کنید برش خروجی تصویر دوربین اصلی و افزایش مقیاس آن به چشم افراد ریزبین می‌آید. نتیجه افت جزئیات است ولی از فاصله متفاوت‌تری می‌توانید یک عکس پرتره بگیرید (برای عکس پرتره خودتان از حالت اول استفاده کنید).

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro

کیفیت دوربین جلو

تصاویر سلفی 32 مگاپیکسل دوربین جلو گوشی Oppo Find X2 Pro اگر نور کافی باشد جزئیات بالایی دارند ولی حتی در این شرایط اگر از نمای نزدیک نگاه کنید پارازیت به سادگی دیده می‌شود.

زمانی که نور کمتر است، گوشی سریعا ایزو را افزایش می‌دهد که نتیجه آن کاهش پارازیت و شارپ کردن تصویر با افت جزئیات است، گرچه کیفیت تصاویر بسیار خوب باقی می‌ماند. دامنه دینامیک محدود است ولی در حالت معمولی Photo الگوریتم‌های HDR نبود نور کافی را به خوبی مدیریت می‌کنند.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro

اما زمان عکاسی در حالت پرتره با دوربین جلو خبری از HDR نیست. نتیجه نورپردازی بیش از حد نواحی روشن در صحنه‌های با کنتراست بالا است ولی حداقل جای شکر وجود دارد گوشی صورت شما را با اولویت و به درستی نورپردازی می‌کند. شناسایی سوژه تقریبا عالی است و افکت بوکه نهایی یک کیفیت طبیعی در خود دارد.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro

کیفیت تصاویر هنگام عکاسی در شب

دوربین Oppo Find X2 Pro زمان عکاسی در شب، حتی زمانی که در حالت Photo قرار دارید سعی می‌کند کمی جادوی Night mode را پیاده‌سازی کند که مدرک آن ظاهر شدن پیام «دوربین را ثابت نگه دارید» است.

بدون شک این رفتار با استفاده واقعی از حالت Night Mode متفاوت است. به عنوان مثال، تصاویر در شب دامنه دینامیک عالی با حفظ خوب جزئیات در نواحی روشن و سایه‌ها دارند، تعادل در کیفیتی که دوربین‌ها به کمک حالت معمولی Photo نمی‌توانند آن را در عکس نهایی به وجود آورند.

اما به همراه آن مشکلاتی وجود دارد مانند ظاهر پلاستیکی با حذف بافت‌های ریز که مشخصات استفاده از حالت Night mode است. رنگ‌ها به خوبی حفظ شدند ولی پرچم‌دار اوپو مقداری از گرمای منابع نوری را حذف می‌کند تا تصاویر در مقایسه با رقبا گرفته‌تر به نظر برسند.

دوربین اصلی در شب scaled
Oppo Find X2 Pro
دوربین اصلی در شب scaled

حالا به خود حالت Night Mode می‌رسیم که عکاس با آن بیشتر طول می‌کشد و نتایج متفاوت است. جزئیات نواحی سایه‌دار بیشتر می‌شود و مناطق روشن تقریبا تحت کنترل هستند تا تصاویر به طور کلی روشن‌تر باشند. افت جزئیات بارز نیست ولی در حالت معمولی نیز قابل توجه نبودند.

دوربین اصلی در شب با Night mode scaled
Oppo Find X2 Pro
دوربین اصلی در شب با Night mode scaled

دوربین فوق عریض گوشی Oppo Find X2 Pro عملکرد بسیار مشابهی در شب دارد، فقط با این تفاوت که اختلاف بین تصاویری که در حالت فوتو و Night Mode می‌گیریم کمتر است. با تصاویری به طور کلی از نظر کیفیت رنگ خوب، دامنه دینامیک عریض روبرو هستیم ولی مسائلی مانند خنک بودن دمای رنگ‌ها و ملایم بودن شایع تصاویر نیز وجود دارند.

دوربین فوق عریض در شب با Night mode scaled
Night mode فعال
دوربین فوق عریض در شب با Night mode scaled
Night mode فعال
دوربین فوق عریض در شب scaledدوربین فوق عریض در شب scaled

حالا به دوربین زوم می‌رسیم که اوضاع سریعا بد می‌شود. تصاویر در زوم 2 برابر زمانی که روی صفحه نشان داده شوند ظاهر خوبی دارند ولی با زوج دیجیتالی از دوربین اصلی گرفته شده‌اند و نباید انتظار زیادی داشته باشید.

عکاسی با زوم دو برابر در شب scaledعکاسی با زوم دو برابر در شب scaled
Oppo Find X2 Pro
عکاسی با زوم دو برابر در شب با night mode scaled
Night mode فعال
عکاسی با زوم دو برابر در شب با night mode scaled
Night mode فعال

زمان عکاس با زوم 5 برابر در شب، اگر شانس بیاورید گوشی Oppo Find X2 Pro از دوربین واقعی تله‌فوتو استفاده می‌کند. در غیر این صورت، تصاویر با زوم دیجیتالی از دوربین اصلی گرفته می‌شود که نتیجه آن بدون شک ظاهر بد حتی بدون نیاز به نگاه کردن از نزدیک است. اگر با خود دوربین تله‌فوتو عکس گرفته شود (نمونه دوم در تصاویر زیر) نتیجه بهتر است.

زوم 5 برابر در شب scaled
Oppo Find X2 Pro
زوم 5 برابر در شب scaled

استفاده از Night Mode در حالت تصاویر را مثل همیشه روشن می‌کند.

زوم 5 برابر در شب با Night mode scaled
Oppo Find X2 Pro
زوم 5 برابر در شب با Night mode scaled

مقایسه دوربین گوشی Oppo Find X2 Pro با گلکسی اس 20 اولترا سامسونگ و P30 Pro هوآوی

تصمیم گرفتیم قدرت دوربین زوم این سه پرچم‌دار را برای بازدیدکنندگان روکیدا مقایسه کنیم. از زوم 1 برابر شروع می‌کنیم.

دوربین P30 Pro scaled
P30 Pro
دوربین اس 20 اولترا scaled
اس 20 اولترا
دوربین اصلی زوم 1 برابر scaled
Oppo Find X2 Pro

و حالا تصاویر را با زوم اپتیکال سه دوربین گرفتیم یعنی 5 برابر برای دو گوشی اوپو و هوآوی و 4 برابر برای سامسونگ. جزئیات در یک سطح است ولی تفاوت‌های ریزی وجود دارد. به عنوان مثال تصاویر Find X2 pro در مقایسه با دو گوشی دیگر پارازیت بیشتر دارند و P30 Pro تصاویری با شارپ بودن لبه تصویر و کنتراست بهتر می‌گیرد.

دوربین زوم اس 20 اولترا scaled
اس 20 اولترا
دوربین زوم P30 Pro scaled
P30 Pro
زوم 5 برابر scaled
Oppo Find X2 Pro

نوبت زوم 10 برابر می‌رسد. مجددا می‌توانید جزئیات ریز را در تصویر هر سه دوربین بگیرید ولی گوشی Oppo Find X2 Pro تصاویر را با پارازیت بیشتر ثبت خواهد کرد.

زوم 10 برابر دوربین اس 20 اولترا scaled
اس 20 اولترا
زوم 10 برابر دوربین P30 Pro scaled
P30 Pro
زوم 10 برابر 1 scaled
Oppo Find X2 Pro

حالا به مقایسه این سه دوربین در شب می‌رسیم. مجددا با بزرگنمایی 1 برابر شروع می‌کنیم. باید ابتدا بگوییم برتری گلکسی اس 20 اولترا در این بخش نسبت به P30 Pro از قبل ثابت شده است.

دوربین اصلی در شب scaled
Oppo Find X2 Pro
دوربین اس 20 اولترا در شب scaled
اس 20 اولترا
دوربین P30 Pro در شب scaled
P30 Pro

اوضاع کمی در شب پیچیده‌تر است و برای همین باید همچنین تصاویری که با حالت Night Mode این گوشی‌ها گرفته می‌شوند را مقایسه کنیم.

دوربین اصلی در شب با Night mode scaled
Oppo Find X2 Pro
دوربین اس 20 اولترا در شب با Night mode scaled
اس 20 اولترا
دوربین P30 Pro در شب با Night mode scaled
P30 Pro

حالا به زوم 2 برابر می‌رسیم.

عکاسی با زوم دو برابر در شب scaled
Oppo Find X2 Pro
دوربین اس 20 اولترا در شب با زوم دو برابر scaled
اس 20 اولترا
دوربین P30 Pro در شب با زوم دو برابر scaled
P30 Pro

این تصاویر برای زوم 2 برابر و فعال بودن Night Mode هستند.

دوربین P30 Pro در شب با Night mode در زوم 2 برابر scaled
P30 Pro
دوربین اس 20 اولترا در شب با Night mode در زوم 2 برابر scaled
اس 20 اولترا
عکاسی با زوم دو برابر در شب با night mode scaled
Night mode فعال

و تصاویر زیر نیز با سطح زوم اپتیکال هر گوشی گرفته شده‌اند.

زوم 5 برابر در شب scaled
Oppo Find X2 Pro
دوربین P30 Pro در شب با زوم 5 برابر scaled
P30 Pro
دوربین اس 20 اولترا در شب با زوم 4 برابر scaled
اس 20 اولترا

و حالا در این سطح زوم برای مقایسه حالت Night Mode را فعال می‌کنیم.

زوم 5 برابر در شب با Night mode scaled
Oppo Find X2 Pro
دوربین P30 Pro در شب با Night mode در زوم 5 برابر scaled
P30 Pro
دوربین اس 20 اولترا در شب با Night mode در زوم 5 برابر scaled
S20 Ultra

دوربین فیلمبرداری

گوشی Oppo Find X2 Pro قادر به ثبت فیلم‌های 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه است و خبری از 8K نیست و چیزی نیز از دست نمی‌دهید. می‌توانید از بین دو کدک h.264 و h.265 انتخاب کنید. قابلیت لرزشگیر دوربین نیز وجود دارد ولی نمی‌توانید آن را غیر فعال کنید.

ابتدا با کیفیت ویدئوهای 4K با زوم 1 برابر شروع می‌کنیم که بین دو حالت 30fps (بیت‌ریت 31 مگابیت در ثانیه) و 60fps (50 مگابیت در ثانیه) اختلاف قابل توجهی از نظر رندرسازی رنگ وجود دارد، به نحوی که در حالت دوم یک ته مایه رنگ قرمز در ویدئوها دیده می‌شود.

برای دقت فول اچ‌دی و حالت 30fps (بیت‌ریت 11.5 مگابیت در ثانیه) و 60fps (بیت‌ریت 18 مگابیت در ثانیه) نیز این اختلاف دیده می‌شود تا دلیل آن به نحوه خواندن داده‌های حسگر توسط گوشی و پردازش آن در زمان نرخ فریم دو برابر بیشتر برگردد. گرچه باید بگوییم ته مایه رنگ قرمز رنگ‌های ویدئو را در مقایسه با ظاهر خنثی یا شاید خنک حالت 30fps جذاب‌تر می‌کند.

از نظر سطح جزئیات بین دو نرخ فریم متفاوت وجود ندارد. با سطح خوبی از جزئیات روبرو هستیم گرچه در حد دوربین گلکسی اس 20 اولترا نیست و گوشی سامسونگ ویدئوهای با دامنه دینامیک بهتر نیز می‌گیرد.

فیلمبرداری با زوم 2 برابر ویدئوهایی با کیفیت مشابه یعنی خوب نه عالی، ثبت می‌کند. در حالت 4k 30fps افت شدید بیت‌ریت (به 14 مگابیت در ثانیه) را تجربه می‌کنید که با توجه به کیفیت کاملا قابل قبول ویدئو جای تعجب دارد.

در زوم 5 برابر تغییرات بارزی را می‌بینید. اختلاف بین دو حالت 30 و 60fps دقت 4K بارز است چون ویدئوهای حالت دوم به جای دوربین تله‌فوتو با دوربین اصلی گرفته می‌شود.

زوم دیجیتالی با دوربین اصلی به معنای ویدئوهایی با ظاهر بد است تا فیلمبرداری با زوم 5 برابر را در حالت 4k 60fps اصلا توصیه نکنیم. اما در حالت 4k 30fps و این سطح زوم بیت‌ریت خوب (50 مگابیت در ثانیه)  و جزئیات خوب است و البته پارازیت را نیز می‌بینیم.

ویدئوهای فول اچ‌دی 30fps نیز عالی هستند و برای نمونه‌های 60fps به صفت قابل قبول اکتفا می‌کنیم که نتیجه آن افت شدید شارپ بودن تصویر به علت بیت‌ریت مشابه (20 مگابیت در ثانیه) هر دو حالت است.

حتی فیلمبرداری با زوم 10 برابر را نیز امتحان کردیم که اگر بتوانید گوشی را به درستی ثابت نگه دارید کیفیت ویدئوها به اندازه کافی خوب است. امکان فیلمبرداری با نرخ 60 فریم بر ثانیه و دقت 4K نیست و هر دو حالت 4k 30fps (بیت‌ریت 21 مگابیت در ثانیه) و 1080p 30fps (بیت‌ریت 7.5 مگابیت در ثانیه، واقعا؟) هر دو خوب هستند و ویدئوهای فول اچ‌دی 60fps یک ظاهر مشبک یعنی بسیار بد دارند، گرچه گوشی اس 20 اولترا سامسونگ مجددا ویدئوهای بهتری می‌گیرد.

دوربین فوق عریض ویدئوهای 4k 30fps (خبری از 60fps نیست) می‌گیرد، قابلیتی که دوربین فوق عریض اس 20 اولترا ندارد. گرچه از نظر جزئیات ما ویدئوهای فول اچ‌دی با نرخ 30 فریم بر ثانیه گلکسی را ترجیح می‌دهیم.

از طرفی حالت 1080p 60fps این دوربین ملایم بودن را به تصاویر اضافه می‌کند، گرچه گوشی سامسونگ فاقد توانایی فیلمبرداری در این حالت است.

گوشی Oppo Find X2 Pro دو حالت اختصاصی برای لرزشگیر تصویر دارد یعنی Ultra Steady و Ultra Steady Pro. هر دو دقت را در فول اچ‌دی و نرخ فریم را روی 60fps قفل می‌کنند، بنابراین نرخ فریم در مقایسه با حالت Super Steady سامسونگ دو برابر بیشتر است.

از نظر ما فیلمبرداری با این حالت در مقایسه با حالت عادی تغییر خاصی ایجاد نمی‌کند.

رقبا

قیمت گوشی Oppo Find X2 Pro در اروپا 1200 یورو است که فکر نکنیم کسی آن را ارزان بداند. قیمت گوشی گلکسی اس 20 اولترا سامسونگ 1350 یورو است و این اختلاف قیمت در بازارهای دیگر نیز وجود دارد. محصول سامسونگ با وجود قیمت بالاتر به نظر ما رقیب اصلی پرچم‌دار اوپو است.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro

قیمت بالا برای مدل 128 گیگابایت اولترا است که در مقایسه با حافظه داخلی 512 گیگابایت Find X2 Pro کمتر است، ولی از طرفی غول سامسونگ کارت حافظه جانبی قبول می‎کند.

ماندگاری شارژ باتری بین این دو گوشی چندان تفاوت ندارد ولی زیبای اوپو با سرعت بیشتری شارژ می‌شود. نمایشگر گوشی اوپو در مقایسه با سامسونگ بدتر نیست و حتی با وجود گزینه 120 هرتز برای بالاترین دقت حتی بهتر ظاهر شود.

انتخاب لانچر این دو گوشی به سلیقه کاربر بستگی دارد ولی به نظر ما One UI سامسونگ مرتب‌تر است. در نهایت به دوربین می‌رسیم که اولترا را جدا کرده و اختلاف قیمت گوشی  Find X2 Proبا آن را توجیح می‌کند.

هر دو در نگاه اول برابر هستند ولی گوشی گلکسی در اکثر موارد به ویژه زمان عکاسی در شب دوربین بهتری دارد. دوربین فوق عریض گوشی اوپو آن هیولایی که امیدوار بودیم نبود ولی با وجود این قابلیت فوکوس خودکار آن رای به برتری آن در مقایسه با دوربین فوق عریض اس 20 اولترا می‌دهد.

در مورد گزینه‌های دیگر می‌توانیم به آیفون 11 پرو مکس اشاره کنیم. آیفون یک دوربین تله‌فوتو ندارد ولی واقعا نمی‌تواند دوربین این گوشی را بد دانست. نمایشگر نرخ‌ تازه‎سازی تصویر بالا ندارد و وسعت بریدگی نمایشگر در حد یک قاره است ولی جدا از این با یک از بهترین پنل‌های نمایش روبرو هستیم.

گوشی وان پلاس 8 پرو که در راه است می‌تواند رقیب جدی برای گوشی Oppo Find X2 Pro باشد و همچنین باید از گوشی P40 Pro هوآوی باید کنیم که در این مطلب نقد آن را می‌توانید بخوانید، گرچه باید حواستان به نبود سرویس‌های گوگل باشد.

رای نهایی

کاربران زیادی در سال 2018 ممکن است مدل Find X را فقط به خاطر زیبایی فراوانش و طراحی دوربین مخفی آن خریده باشند، حتی با آن که کیفیت دوربین در آن زمان عالی نبود. اما گوشی Oppo Find X2 Pro مسیر کاملا متفاوتی را در پیش گرفته و ترکیبی از یک سخت‌افزار عالی به همراه قابلیت‌های دیگر است.

با آن که دوربین سه‌گانه این گوشی از نظر کیفیت مطلق تصویر در حد اس 20 اولترا نیست ولی در اکثر دیگر موارد تصاویر و ویدئوهایی ثبت می‌کند که به سختی شکست‌پذیرند.

به نظر ما اگر دنبال یک گوشی رده‌بالای ممتاز می‌گردید، با خرید گوشی Find X2 Pro اوپو خرید اشتباهی نخواهید داشت.

بررسی و نقد جامع گوشی Oppo Find X2 Pro

نکات مثبت:

  • طراحی متمایز، به ویژه اگر مدل با چرم وگان را تهیه کنید.
  • ضد آب
  • احتمالا بهترین پنل نمایش موجود در بازار موبایل
  • ماندگاری شارژ قابل قبول و سرعت شارژ برتر
  • مدیریت عالی حرارت داخلی دستگاه، سطح عملکرد باثبات استثنائی
  • دوربین قدرتمند برای کاربردهای مختلف، زوم اپتیکال 5 برابر همچنان نسبتا مرسوم نیست.

نکات منفی:

  • قیمت فوق‌العاده بالا
  • نبود قابلیت شارژ بی‌سیم
  • کیفیت دوربین زوم در شب در سطح گلکسی اس 20 اولترا نیست.

منبع: gsmarena.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟