دولت آمریکا و بعضی از شرکتهای تولیدکننده چینی همچنان در جنگ هستند. در این بین نام دو شرکت هوآوی و ZTE برجستهتر است. گرچه تمرکز جهان در حال حاضر روی وضعیت ویروس کرونا است، ولی دولت آمریکا همچنان تدابیری را علیه این دو شرکت چینی در نظر گرفته است. حتی با آن که اخیرا گفتیم همکاری شرکتهای آمریکایی با هوآوی مجددا تمدید شده است.
طبق گزارشها، دونالد ترامپ یک لایحه امضاء کرده است که جلوی استفاده اپراتورهای مخابراتی در روستاها را از بودجه دولت برای خرید تجهیزات هوآوی و ZTE میگیرد. براساس متن لایحه شبکههای ارتباطی مورد اعتماد و امن، تجهیزات هوآوی یک تهدید برای امنیت ملی آمریکا به شمار میروند.
کاخ سفید روز 5 شنبه طی یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «این قانون از زیرساختهای مخابراتی ما محافظت خواهد کرد و جلوی استفاده از بودجه فدرال را برای خرید تجهیزات شرکتهای خاصی که تهدیدی برای امنیت ملی هستند میگیرد.»
علاوه بر این، قانون مورد نظر کمسیسون فدرال ارتباطات (FCC) را ملزم میکند طرحی برای تامین بودجه اپراتورهای محلی در نظر بگیرد. این بودجه برای این است تا آنها بتوانند تجهیزات شبکه هوآوی و ZTE را جایگزین کنند.
گرچه این لایحه در بین اپراتورهای آمریکایی باعث ایجاد نارضایتیهایی شده است. براساس سندی که توسط انجمن بیسیم روستایی در سال 2018 به دست FCC رسید، تقریبا 25 درصد شرکتهای عضو از تجهیزات هوآوی یا ZTE استفاده میکنند. دلیل آن قیمت کمتر و عملکرد بهتر آنها است.
گرچه کمسیسون فدرال ارتباطات یک میلیارد دلار برای کمک به شبکههای مخابراتی روستایی در جایگزینی تجهیزات هوآوی و ZTE اختصاص داده است، ولی این مقدار پول کافی نبوده و دلیل اصلی عدم رضایت و اعتراض اپراتورها است.
یکی از سخنگویان شرکت هوآوی قبلا ادعا کرده بود جایگزینی تجهیزات هوآوی بیشتر از آن چه آمریکاییها فکر میکنند طول خواهد کشید. به عبارت دیگر مشتریان نقاط دور افتاده آمریکا که سرویسدهی ضعیف دارند با مشکل روبرو خواهند شد. علاوه بر این، لایحه مذکور ممکن است شرکتهای فراهمکننده محلی ارتباطهای بیسیم را با مشکلات مالی روبرو کند.
پیدا کردن تجهیزات شبکه قابل اعتماد و امن کار سادهای نیست. بعضی از این اپراتورهای محلی به سختی میتوانند خود را با دوران پس از هوآوی و ZTE وفق دهند.
منبع: gizchina.com