مقدمه: گوشی گلکسی اس 20 اولترا سامسونگ
اولترا – این صفتی است که پس از محصولاتی میآید که در مقایسه با انواع همیشگی پلاس برتر هستند و امسال سامسونگ برای اولین مرتبه در تاریخ گوشیهای خود یک مدل اولترا در اختیار کاربران خود قرار داده است: در این مطلب از روکیدا با گلکسی اس 20 اولترا آشنا شوید. همچنین نقد و بررسی تخصصی سایر گوشی های موبایل را در این صفحه می توانید ببینید.
شرکت کرهای امسال از نظر عملکرد یک گام به جلو پیشرفته است تا فراتر از مدل گلکسی اس 20 پلاس خود کاربرانش را با اس 20 اولترا شگفتزده کند.
این گوشی که پرچمدار سامسونگ در فصل بهار امسال خواهد بود در مقایسه با سری 2019 یک تحول اساسی محسوب میشود. در حالی که سال گذشته دو گوشی اس 10 و اس 10 پلاس از اکثر جهات شبیه به یکدیگر بودند و سپس مدل S10e در جایگاه پایینتر از آنها قرار گرفت، این مرتبه حضور یک مدل که جایگاهی بالاتر از مدلهای متداولتر اس 20 و اس 20 پلاس به همراه اسم جدیدی داشته باشد منطقی است.
بدون شک این گوشی در مقایسه با دو عضو دیگر اس 20 حتی یک نمایشگر بزرگتر و باتری گندهتر با پشتیبانی از شارژ سریعتر دارد و حتی میتوانید آن را با 16 گیگابایت رم تهیه کنید، در حالی که دو مدل غیر اولترا این خانواده تنها 12 گیگابایت رم دارند. ولی این تنها تفاوت آنها نیست.
تفاوت اصلی به دوربینها ختم میشود که احتمالا خارقالعادهترین مجموعه دوربینی است که در یک گوشی هوشمند تا به امروز دیدیم. دوربین اصلی از یک حسگر اصلی بزرگ 108 مگاپیکسل استفاده میکند که به کم فرآیند ترکیب 9 پیکسل در یک پیکسل بزرگ به اسم نوناسل سعی میکند تصاویری با جزئیات بیشتر بگیرد.
سپس به دوربین تلهفوتو میرسیم که یک ترکیب بیرقیب از یک دوربین بزرگ 48 مگاپیکسل و یک لنز پریسکوپ با قابلیت زوم اپتیکال 4 برابر است. روی پنل پشتی این گوشی عبارت «زوم فضایی 100 برابر» حک شده است که در ادامه مطلب این ادعای بزرگ را بررسی خواهیم کرد ولی در هر صورت روی کاغذ با یک دوربین تلهفوتو استثنائی روبرو هستیم.
ولی دوربین فوق عریض این گوشی کامل نیست. با آن که یک واحد جدید با یک حسگر بزرگ و پیکسلهای بزرگ را مشاهده میکنیم ولی یک بخش حیاتی یک دوربین واقعا خوب یعنی قابلیت فوکوس خودکار دیده نمیشود.
با این حال در پنل جلو یک لنز فوق عریض دیگر دیده میشود چون سامسونگ برای متمایز کردن دوربین جلو این گوشی در مقایسه با لنزهای 10 مگاپیکسل دو مدل معمولی اس 20 از یک ماژول سلفی 40 مگاپیکسل استفاده کرده است. به عبارت دیگر نقد دوربین این گوشی کاملا مفصل خواهد بود.
با این مقدمه تا انتهای این مطلب برای نقد تخصصی Galaxy S20 Ultra 5G سامسونگ همراه روکیدا باشید.
مشخصات اصلی گوشی گلکسی اس 20 اولترا 5G سامسونگ
- بدنه: اندازه: 9 در 76 در 8.8 میلیمتر. وزن 220 گرم (در مدل غیر 5G دویست و بیست گرم)، شیشه محافظ خمیده گوریلا گلس 6 در پنل جلو و عقب، بدنه فلزی، گواهینامه IP68، عرضه شده در دو رنگ خاکستری و مشکی
- نمایشگر: پنل نمایش 6.9 اینچ Dynamic AMOLED 2X، دقت 1440 در 3200 پیکسل، نسبت تصویر 20:9، تراکم پیکسلی 511 پیکسل در هر اینچ، نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز، پشتیبانی از استاندارد HDR10+
- چیپست (بستگی به بازار هدف دارد): اگزینوس 990 (7 نانومتری پلاس): پردازنده هشت هستهای (2 هسته Mongoose M5 با سرعت کلاک 2.73 گیگاهرتز و 2 هسته کورتکس A76 با سرعت کلاک 2.50 گیگاهرتز و 4 هسته کورتکس A55 با سرعت کلاک 2.0 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی Mali-G77 MP11
چیپست اسنپدراگون 865 (7 نانومتری پلاس): پردازنده هشت هستهای (1 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.84 گیگاهرتز و 3 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 640
- حافظه: 12 یا 16 گیگابایت رم، 128، 256 یا 512 گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.0، درگاه مشترک میکرو اسدی
- سیستم عامل: اندروید 10، لانچر One UI 2.1
- دوربین عقب: لنز عریض (اصلی): 108 مگاپیکسل، حسگر 1/1.33 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، طول کانونی معادل 26 میلیمتر (میدان دید 79 درجه)، دریچه دیافراگم f/1.8، فوکوس خودکار تشخیص فازی، لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS). لنز تلهفوتو: 48 مگاپیکسل، حسگر 2.0/1 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، لنز پریسکوپ 103 میلیمتر (میدان دید 24 درجه)، دریچه دیافراگم f/3.5، فوکوس خودکار تشخیص فازی، OIS. دوربین فوق عریض: 12 مگاپیکسل، اندازه حسگر 2.6/1 اینج، اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر، 12 میلیمتری (میدان دید 122 درجه)، دریچه دیافراگم f/2.2، فوکوس ثابت. ماژول زمان پرواز سه بعدی: 0.3 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم f/1.0
- دوربین جلو: 40 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم f/2.2، 26 میلیمتری (عریض)، اندازه پیکسل 0.7 میکرومتر، فوکوس خودکار تشخیص فازی
- دوربین فیلمبرداری: دوربین عقب: 8K با دقت 4320 پیکسل در 24 فریم بر ثانیه، 4K با دقت 2160 پیکسل با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه، فول اچدی با نرخ 30، 60 و 240 فریم بر ثانیه، اچدی با نرخ 960 فریم بر ثانیه. دوربین جلو: 4K با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه، فول اچدی با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه
- باتری: 5000 میلیآمپر ساعت، پشتیبانی از شارژ سریع 45 وات و فناوری Power Delivery 3.0 (داخل جعبه فروش یک شارژر 25 وات است)
- سایر مشخصات: شارژ سریع 15 وات بیسیم با استاندارد Qi و PMA، شارژ معکوس بیسیم 9 وات، حسگر اثرانگشت اولترا سونیک زیر نمایشگر، NFC، رادیو افام (تنها بازار کانادا و آمریکا)، بلندگوهای اسپیکر، پشتیبانی از Dex سامسونگ (تجربه دسکتاپ)
همین ابتدا بگوییم ما مدل 5G گلکسی اس 20 اولترا را بررسی میکنیم، در حالی که مدل تنها 4G آن نیز ظاهرا وجود دارد. گرچه این قضیه روی محتوای این نقد تاثیر چندانی نمیگذارد چون هنوز شبکههای 5G فراگیر نیست که محل زندگی ما جزو آنها محسوب میشود.
بنابراین در ادامه متن از اسم این گوشی عبارت 5G را حذف میکنیم. همچنین باید بگوییم مدل تحت بررسی ما چیپست اگزینوس را دارد. چون همانطور که میدانید مدل با تراشه اسنپدراگون مخصوص بازار آمریکا است.
محتویات جعبه فروشی گوشی گلکسی اس 20 اولترا
این گوشی در جعبه فروشی به بازار آمده است که برای گوشیهای رده بالای سامسونگ به یک استاندارد تبدیل شده است یعنی یک جعبه مشکی ساده. از نظر ظاهری این جعبه تغییر کمی کرده است و حالا روی درب جعبه اسم گوشی را میبینیم و عبارت S20 به قدری بزرگ است که به دو طرف جعبه کشیده شده است.
داخل جعبه کمی جا برای شگفتی وجود دارد. شارژر 25 وات است و حتی با آن که از شارژ سریعتر پشتیبانی میکند ولی خودتان باید به فکر تهیه یک شارژر 45 وات باشید و به همراه آن یک کابل یواسبی تایپ C نیز دیده میشود.
سپس یک جفت ایرباد تنظیم شده توسط شرکت AKG را میبینیم که در جعبه نوت 10 نیز دیده شدند. شاید تنها عضو اندکی غیر معمول این جمع قاب شفاف سیلیکونی است که باید آن را از درب جعبه در داخل یک جایگاه مقوایی جدا کنید.
طراحی گوشی گلکسی اس 20 اولترا سامسونگ
ویژگی قابل توجه طراحی اس 20 اولترا برآمدگی دوربین پنل پشتی است. مجموعه دوربین عقب سهم قابل توجهی از قسمت عقب را به خود اختصاص میدهد ولی با توجه به سختافزار زیادی که در آن جا گرفته طبیعی است. لنز تلهفوتو پریسکوپ 48 مگاپیکسلی احتمالا مسئول ارتفاع برآمدگی به لطف حسگر بزرگ 2/1 اینچی است که در یک صفحه عمودی نسبت به گوشی قرار گرفته است.
موقعیت دوربین اصلی طبیعی است ولی بدون شک حتی دوربین بزرگتر 1.33/1 اینچ و یک لنز f/1.8 فضای مورد نیاز خود را لازم دارند. در هر صورت، با یک مجموعه دوربین بزرگ و برآمده روبرو هستیم.
با آن که نمیتوانیم بگوییم از این برآمدگی طرفداری میکنیم ولی سامسونگ دلایل معقولی برای آن دارد. نکته دیگری که توی ذوق میزند انتخاب طراحان سامسونگ برای حک عبارت زوم فضایی 100 برابر است. واقعا سلیقه بد آنها را نشان میدهد و بیشتر مخصوص یک دستگاه ردهابتدایی از یک برند رو به رشد است نه پرچمدار 1399 دلاری سامسونگ. اگر آنها مشخصات لنز و دوربین را حک کرده بودند باز بهتر بود.
شکایات ما به همین جا ختم نمیشود. از نظر رنگ خانواده گلکسی اس 20 از همان ابتدا هیجانانگیز نبودند ولی مدل اولترا به ویژه تا جای ممکن ساده است. این گوشی تنها در دو رنگ مشکی و خاکستری وارد بازار شده است و در دفتر ما هیچکس طرفدار این دو رنگ نبود. شاید سامسونگ برای آینده برنامههای دیگری دارد.
ظاهر گوشی را کنار بگذاریم، در مورد کیفیت ساخت جا برای شکایت نداریم. در هر دو سمت جلو و عقب گوشی از شیشه محافظ گوریلا گلس 6 استفاده شده و یک بدنه فلزی همه چیز را در کنار یکدیگر قرار داده است. در اینترنت بحثهایی در مورد جنس آن شکل گرفته که آیا آلومینیوم یا استیل ضد زنگ است ولی در هر صورت سامسونگ جنس مواد خام این گوشی را مشخص نکرده است.
اگر به گذشته نگاه کنیم باید آلومینیوم باشد و ظاهرا مدلهای معمولی اس 20 نیز اینطور هستند ولی اگر به شایعات استناد کنیم در مدل اولترا مانند آیفونها از استیل ضد زنگ استفاده شده است. اگر خبری در این مورد شنیدیم به اطلاع خوانندگان روکیدا میرسانیم.
در پنل جلو سامسونگ کمی کاربران خود را غافلگیر کرده است تا گروه خاصی از افرادی را راضی کند که از نظر آنها طراحی باید در جهت اهداف گوشی باشد تا این که خود یک هدف محسوب شود. برخلاف سالهای گذشته که پرچمدار سری گلکسی اس خمیدگیهای نمایشیتر داشتند، نمایشگر گلکسی اس 20 اولترا در دو لبه کناری خود خمیدگی کمی را میبیند تا به صورت بالقوه باعث افزایش کیفیت در دست جا گرفتن این گوشی و به حداقل رساندن لمس ناخواسته لبهها شود.
سلیقه افراد در این نوع طراحی متفاوت است ولی به نظر ما در مقایسه با گذشته کمی بهتر شده است. نکته خوب ماجرا این است که به این علت اصلا از جذابیت اولترای سامسونگ کم نشده است. این گوشی مانند هر گوشی بدون حاشیه دیگری است که امروزه پیدا میکند. حاشیه پایینی کمی ضخیمتر است، بنابراین اگر دقیقبین هستید ممکن است اذیتتان کند. عجیب است ولی ما با آن مشکلی نداریم.
همچنین به حضور بریدگی حفرهای شکل نمایشگر در وسط برای میزبانی از دوربین سلفی عادت کردیم. منظورمان این نیست که آن را دوست داریم ولی تقارن آن یک حس خوب در خود دارد و در مقایسه با بریدگی نمایشگر اس 10 که در یک طرف قرار گرفته است بهتر حس میشود.
سختافزار دیگری که در نمایشگر قرار گرفته حسگر اثرانگشت است. سامسونگ مجددا مانند پرچمدارهای قدیم خود از حسگرهای اولتراسونیک به جای حسگرهای معمولا سریعتر اپتیکال استفاده کرده است.
مشکل این جا است که حسگرهای اپتیکال سامسونگ حتی در مقایسه با نمونههای رقبا سرعت آهستهتری دارند، بنابراین اینطور نیست که بگوییم حسگرهای اپتیکال این شرکت را به انواع اولترا سونیک ترجیح میدهیم.
در مورد عملکرد واقعی این حسگر همان احساسی را داریم که در نقد اس 10 لایت و نوت 10 به آن اشاره کردیم. توافق عمومی افراد داخل اداره این است که با یک حسگر نه چندان سریع (یا دقیق) روبرو هستیم که یقینا در سطح حسگرهای اپتیکال عالی دو گوشی OnePlus 7T Pro یا میت 30 پرو هوآوی قرار نمیگیرد.
اکثر ما اغلب اوقات مشکل باز کردن گوشی به کمک این حسگر را تا جایی داشتیم که ممکن است تصمیم به روش راحتتر ولی با امنیت کمتر باز کردن گوشی با اسکن چهره بگیریم.
پرچمدارهای سامسونگ از زمان ورود اس 9 به بازار اسپیکرهای استریو داشتند، بنابراین اعضای خانواده اس 20 از جمله مدل اولترا به این سنت ادامه دادند. اسپیکرهای اس 20 اولترا مانند نوت 10 به این شکل است که بلندگوی مکالماتی از طریق یک شیار عریض ولی باریک که شیشه نمایشگر با بدنه تلاقی میکند کانالکشی شده است و یک درگاه در بالا برای خروجی هوا و بهبود کیفیت پاسخ فرکانس پایین دیده میشود.
بلندگوی اصلی مانند همیشه در پایین گوشی است و در کنار آن میکروفون اصلی و درگاه یواسبی تایپ C دیده میشود. خبری از درگاه 3.5 میلیمتری هدفون نیست. شیار سیم کارت در بالا قرار دارد و دو سیم کارت با قطع نانو یا یک سیم کارت با قطع نانو و یک کارت حافظه خارجی قبول میکند.
سپس با تغییر دیگری روبرو میشویم که اکثرا از آن استقبال میکنند. در گوشی گلکسی اس 20 اولترا سامسونگ دو دکمه پاور و تنظیم حجم صدا در سمت راست قرار گرفتند. با آن که چیز خاصی نیست ولی کاربران نسبت به حضور دکمه پاور خانواده نوت 10 در سمت چپ شاکی بودند (ظاهرا برای هیچکس موقعیت دکمه تنظیم حجم صدا مهم نبوده است).
سامسونگ در گوشیهای بعدی خود این مشکل را رفع کرد و حالا دکمه پاور در سمت راست قرار دارد. این دکمه منحصرا برای خاموش یا روشن کردن صفحه گوشی نیست و Side Key نام دارد. دکمه مورد نظر به صورت پیشفرض صفحه گوشی را خاموش نمیکند، بلکه به کمک آن میتوانید دستیار مجازی سامسونگ یعنی بیکسبی را فرا بخوانید.
گرچه در بخش تنظیمات میتوانید این قابلیت را خاموش کنید.
ابعاد گلکسی اس 20 اولترا برابر با 166.9 در 76 در 8.8 میلیمتر با وزن 222 گرم برای مدل 5G و 2 گرم کمتر برای مدل LTE است.
هیچکدام از این دو مدل تحت هیچ معیاری سبک نیستند ولی آیفون 11 پرو مکس با وزن 226 گرم خود از آنها سنگینتر است. یک مزیت عجیب برآمدگی بزرگ دوربین این است که میتوانید انگشت اشاره خود را کش دهید و روی آن فشار دهید تا بخشی از وزن روی انگشت کوچک بدبخت خود را کم کنید.
نمایشگر 6.7 اینچ جذاب
گلکسی اس 20 در مقایسه با هر گوشی دیگری در سری گلکسی اس بزرگترین نمایشگر را دارد و از نظر مساحت کلی در حد نمایشگر نوت 10 پلاس است. پنل نمایش 6.9 اینچ این گوشی دقت 3200 در 1440 پیکسل و نسبت تصویر 20:9 را با یک تراکم پیکسلی 511 پیکسل در هر اینچ دارد.
گرچه دقت ویژگی ممتاز این نمایشگر نیست، بلکه این افتخار نصیب نرخ تازهسازی تصویر شده است. هر سه گوشی اس 20 نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز دارند. گرچه یک عیب ماجرا، البته فعلا، این است که اگر دقت نمایشگر را روی 2400 در 1080 پیکسل تنظیم کنید تنها میتوانید بالاترین نرخ تازهسازی تصویر را داشته باشید و بالاترین دقت نمایشگر محدود به نرخ 60 هرتز است.
به عبارت دیگر باید بین نرخ تازهسازی تصویر و شارپ بودن نمایشگر یکی را انتخاب کنید. اکثر مردم تفاوت در شارپ بودن صفحه را متوجه نخواهند شد، در حالی که ویژگی دوم از نظر بصری آشکارتر است. گرچه افرادی وجود دارند که تا زمانی به آنها توضیح ندهید تفاوت بین 60 هرتز و 120 هرتز را متوجه نمیشوند.
به نظر ما در نظر گرفتن مسائلی مانند عمر باتری و عملکرد باعث شده است سامسونگ حالت 120 هرتز را برای دقت QHD فعال نکند. گرچه بدون توجه به هر استدلالی که منجر به این تصمیمها شده است، باید بگوییم بهتر بود سامسونگ گزینههای کامل را در اختیار کاربران قرار دهد تا طبق سلیقه خود انتخاب کنند.
در هر صورت، نمایشگر گوشی گلکسی اس 20 اولترا یکی از روشنترین پنلهایی است که تا حالا تست کردیم. حداکثر روشنایی این پنل در حالت Adaptive brightness به 894 نیت میرسد که در حدود 100 نیت از گوشی نوت 10 پلاس و 70 نیت از آیفون 11 پرو مکس بیشتر است.
اگر این حالت را غیرفعال کنید، این مقدار به 400 نیت کاهش پیدا میکند ولی در این حالت نور صفحه اگر در محیط بسیار نورانی قرار بگیرید باز هم بیشتر خواهد شد.
این نتایج برای حالت Vivid نمایشگر هستند، در حالی که در حالت Natural نور صفحه در حالت تنظیم به صورت دستی تقریبا 30 نیت کمتر است ولی با فعال بودن حالت Adaptive به همان حدود 900 نیت میرسد. تغییر دقت و نرخ تازهسازی تصویر نمایشگر تاثیر چندانی روی میزان روشنایی آن نگذاشت.
در مورد حالتهای تنظیم رنگ نمایشگر باید بگوییم حالت Natural برای دقیقترین باز تولید رنگ در فضای رنگ sRGB است و در مجموعه تستهای خود متوسط DeltaE برابر با 2.2 را اندازه گرفتیم.
زمان استفاده از حالت Vivid، متوسط DeltaE برای فضای رنگ DCI-P3 به 3.6 رسید که با اندکی تنظیم رنگ نمایشگر به سمت ملایم-گرم میتواند بهتر شده و به 3.2 تغییر کند.
در گوشیهای قبلی سامسونگ اندکی دقت بهتر رنگ را دیده بودیم ولی اینطور نیست که از عملکرد نمایشگر در این بخش رضایت نداشته باشیم.
استفاده از لغت Dynamic در اسم این پنل نمایش پشتیبانی از استاندارد +HDR10 را نشان میدهد. به عبارت دیگر در پلتفرمهای نتفلیکس و یوتیوب قادر به استریم محتوای HDR خواهید بود.
عمر باتری
گوشی Galaxy S20 Ultra یک باتری 5000 میلیآمپر ساعت دارد که تقریبا گوشیهای هوشمند ردهپایین برند کرهای را با باتریهایی به این اندازه دیده بودیم. هرگز یکی از گوشیهای هوشمند سری اس سامسونگ چنین باتری بزرگی نداشته است و بزرگترین آنها باتریهای 4500 میلیآمپر ساعت مدل نسبتا نایاب S10 5G سال گذشته و اس 10 لایت بودند که چند ماه قبل به بازار آمد.
امسال استفاده از این باتری چند دلیل مهم داشته است یعنی پشتیبانی از شبکه 5G و نمایشگرهای 120 هرتز. علاوه بر این، مدل اولترا نمایشگر بزرگی دارد، بنابراین استفاده از هرگونه باتری کمتر از 5000 میلیآمپر ساعت کافی نبود.
زمانی که نمایشگر را روی حالت 120 هرتز قرار میدهیم نتایج تست باتری قابل قبول بوده ولی چشمگیر نیست. آمار 10.5 ساعت در تست وایفای به سختی قابل قبول است، در حالی که 13 ساعت بازپخش ویدئو این گوشی را در پایین جدول ما قرار میدهد. به عنوان مثال گوشی ROG Phone II (با باتری 6000 میلیآمپر ساعت) در حالت 120 هرتز نمایشگر در بخش وایفای امتیاز 13:22 ساعت و در بازپخش ویدئو 16:50 را به دست میآورد و این آمار برای گوشی وانپلاس 7T Pro (باتری 4085 میلیآمپر ساعت) در حالت 90 هرتز نمایشگر به ترتیب 12:03 ساعت و 18:15 ساعت است.
تغییر نرخ تازهسازی تصویر به 60 هرتز کمی اوضاع را بهتر میکند. ما دقت را روی 1440 پیکسل قرار دادیم. در تستها آمار گردش در وب به 12 ساعت و بازپخش ویدئو به 16 ساعت تغییر کرد. گوشی آیفون 11 پرو مکس که تنها نمایشگر 60 هرتز دارد تقریبا در هر دو تست 3 ساعت بیشتر دوام آورد تا ماندگاری شارژ باتری آن بیشتر باشد.
گوشی ROG Phone II در حالت 60 هرتز به عدد خیرهکننده بیشتر از 25 ساعت برای بازپخش ویدئو و 15:28 ساعت برای گردش در وب رسید، در حالی که محصول وانپلاس برای استفاده از وایفای امتیاز 13 ساعت و برای ویدئو 18 ساعت را به دست آورد.
در تست برقراری تماس صوتی روی بستر 3G امتیاز خوب ولی نه چندان جالب و برابر با 24:20 ساعت بود. آن را باید در مقایسه با آمار 35 ساعت گوشی 7t Pro وانپلاس و 40 ساعت ROG Phone II قرار دهید تا محصول سامسونگ وضعیت خوبی در این بخش نداشته باشد، گرچه آمار 21 ساعت آیفون 11 پرو مکس حکم به رای دیگری میدهد.
نتیجه تستهای باتری را در دو حالت مختلف نمایشگر در تصاویر زیر میتوانید ببینید.
سرعت شارژ باتری گلکسی اس 20 اولترا سامسونگ با شارژر 25 وات داخل جعبه بالا است. در عرض نیم ساعت 0 درصد شارژ باتری به 64 درصد میرسد و شارژ کامل آن تنها 58 دقیقه طول میکشد. این گوشی از شارژ 45 وات نیز پشتیبانی میکند ولی با توجه به تجربهای که در مورد نوت 10 پلاس داشتیم، بعید میدانیم استفاده از شارژر 45 وات تفاوت چندانی در سرعت شارژ ایجاد کند.
اندروید 10 به همراه لانچر اختصاصی سامسونگ
مدیریت بخش نرمافزاری این گوشی بر عهده اندروید 10 و لانچر اختصاصی سامسونگ نسخه One UI 2.1 است. جدیدترین نسخه لانچر سامسونگ در مقایسه با نسخه 2.0 تغییر چندانی نکرده است. ما در چندین گوشی سامسونگ بهروزرسانی اندروید 10 را دریافت کرده بودیم و همچنین چند محصول اخیر این شرکت از همان ابتدا مجهز به آن به بازار آمدند.
جدیدترین ترندهای طراحی رابط کاربری را در این گوشی گلکسی میتوان دید. به عنوان مثال، استفاده از حالت تیره نه تنها تمامی عناصر رابط کاربری بلکه محیط اپلیکیشنهایی که از آن پشتیبانی میکنند را نیز تیره میکند.
تغییر جدید در نسخه 1.2 این لانچر حضور آیکون تنظیمات گوشی در بالای منوی نمایشگر است. جدیدترین سیستم عامل گوگل با خود سیستم مسیریابی درست ژستهای حرکتی را دارد و اس 20 اولترا از چندتای آنهای به خوبی استفاده میکند.
ما از روش جدیدتر استفاده کردیم که در آن کشیدن دست از طرفین نقش دکمه برگشت به عقب را دارد و از پایین صفحه به بالا باعث میشود به صفحه هوم بروید. اگر به سیستمهای ناوبری قدیمی علاقه دارید میتوانید نوار مسیریابی را فعال کنید.
استفاده از راهکارهای بیومتریک برای حفاظت از حریم خصوصی به دو شکل امکانپذیر است یعنی حسگر اثرانگشت و قابلیت شناسایی چهره. همانطور که در بخش طراحی اشاره کردیم حسگر اثرانگشت اولترا سونیک گوشی گلکسی اس 20 اولترا چنگی به دل نمیزند و البته ممکن است تجربه شما با ما فرق داشته باشد. گزینه شناسایی چهره برای دسترسی به صفحه هوم راحتتر (البته با سطح امنیت کمتر) است.
بخشهای اصلی رابط کاربری همان چیزی است که در سایر گوشیهای سامسونگ با لانچر On UI 2 و حتی One UI دیده بودیم.
دوران خوش رابط کاربری چند پنچرهای گذشت چون در اندروید پای کاربران مجبور بودند برای استفاده از قابلیتی که قبلا با یک فشار طولانی روی دکمه task switcher فعال میشد، چند ضربه آهسته اضافه بزنند. در هر صورت، سامسونگ سعی کرده است یک راهحل برای این قضیه پیدا کند و بین دو نسخه 2.0 و 2.1 لانچر خود موقعیت منو کنار آیکون اپلیکیشنی که باید روی آن به هرحال ضربه بزنید را جابهکرده است، در نسخه قبلی این رابط کاربری موقعیت آن در پایین است. هیچکدام از این راهکارها خوب نیست.
قابلیت قدیمی و شناخته شده Edge panels برای سری اس 20 با توجه به لبههای گردتر نمایشگر آنها تغییر طراحی داشته است ولی هنوز عملکرد مشابهی دارد. به کمک آن میتوانید با کشیدن دست روی صفحه از طرفین به اپلیکیشنها، اعمال، ابزار و موارد گوناگون دیگر دسترسی سریع داشته باشید.
میتوانید انتخاب کنید موقعیت آن در کدام طرف صفحه باشد و همچنین موقعیت آن را در امتداد لبه گوشی تنظیم کنید. در زیر منو Edge screen همچنین قابلیت Edge lighting را پیدا میکنید که میتواند با دریافت نوتفیکیشن جدید به یک رنگ خاص در بیاید.
نتایچ بنچمارکهای گلکسی اس 20 اولترا
همانطور که در مورد مدلهای ردهبالای سامسونگ قبلا دیده بودیم، گلکسی اس 20 اولترا از نظر استفاده از چیپست در دو مدل وارد بازار شده است که در هر بازار فقط یکی از آنها پیدا خواهد شد. این دو چیپست عبارتند از اسنپدراگون 865 یا اگزینوس 990 که مدل تحت بررسی ما از آن گزینه دوم استفاده میکند.
هر دو تراشه براساس فرآیند 7 نانومتری پلاس ساخته شدهاند و یک مودم خارجی دارند و به صورت تئوری هدف آنها روی کارآمدی توان مصرفی بوده است. سپس باید بگوییم اس 20 اولترا در دو مدل 5G و 4G وارد بازار شده است، گرچه روی عملکرد به نظر ما تفاوت چندانی ندارد.
تفاوت سطح عملکرد بین دو این چیپست ملموس است ولی فعلا باید نتایج زیر را با چیپست ساخت خود سامسونگ ارائه دهیم.
نتایج بنچمارکها را در تصاویر زیر میتوانید ببینید.
عملکرد گلکسی اس 20 اولترا در مقایسه با نوت 10 پلاس در تست تک هسته پردازنده بسته به نسخه بنچمارک Geekbench 10 تا 17 درصد بهتر است. این اختلاف در بخش چند هسته به 17 تا 25 درصد میرسد و بنچمارک ترکیبی Antutu اختلاف قابل توجه دو نسل چیپست متفاوت را نشان میدهد.
در همین حین در تستهای گرافیک میتوانیم یک پیشرفت تقریبا 33 تا 35 درصد را ببینیم. مساله دیگری که باید اشاره کنیم محدودسازی سطح عملکرد گوشی حتی فقط پس از اجرای یک بنچمارک است تا نتایج بنچمارکها عالی نباشد. این گوشی زیر فشار زیاد نیز به شکل قابل توجهی داغ میکند.
مجموعه دوربین سهگانه بیهمتا
Galaxy S20 Ultra یک مجموعه دوربین خاص خود را دارد، دو عضو دیگر خانواده اس 20 دوربینهای مشترک متفاوت با مدل اولترا دارند. نکتهای که باید با نگاه به برگه مشخصات دوربین این گوشی توجه کنید شباهتهایی با مشخصات دوربین سایر گوشیها است ولی به اندازه کافی تفاوت برای متمایز کردن آنها وجود دارد و حتی در گذشته چنین دوربینهایی در کنار یکدیگر قرار نگرفته بودند.
اجازه دهید با دوربین اصلی شروع کنیم. این دوربین براساس حسگر Isocell Bright HM1 خود سامسونگ ساخته شده و یک دوربین 108 مگاپیکسل است که سامسونگ اسم آن را نوناسل میگذارد.
ریشه کلمه «نونا» به زبان لاتین بر میگردد و به معنی 9 است و نشان میدهد آرایه فیلتر رنگی Bayer نه پیکسل مجاور را با یکدیگر به شکل یک پیکسل برای جذب رنگ اصلی مشابه ترکیب میکند. چیزی شبیه به تصویر زیر.
به عبارت دیگر سامسونگ نسبت به روش مرسوم Quad Bayer یک گام فراتر برداشته که نتیجه آن باید برای مدیریت پارازیت موجود در تصویر بهتر باشد و همچنین به صورت بالقوه تصاویر HDR را بهتر کند.
اندازه پیکسلهای فردی بزرگ و 0.8 میکرومتر، مانند اکثر دوربینهای Quad Bayer، بزرگ است و قرارگیری آنها در کنار یکدیگر به صورت مربعهای 3 در 3 باعث میشود اندازه پیکسل نهایی به 2.4 میکرومتر برسد که با اندازه پیکسل یک حسگر 1 اینچی 20 مگاپیکسل مانند حسگر دوربین جمعوجور RX100 VII سونی برابر است.
این حسگر از نظر فیزیکی همچنین بزرگ است تا قابلیت جمعآوری نور آن بیشتر باشد. نکته دیگر اندازه این حسگر است که به شرط مساوی بودن تمام شرایط دیگر، حسگرهای بزرگتر یک عمق میدان کمتر فراهم میکند که برای جداسازی سوژه در عکاسی پرتره مطلوب است.
این مشخصات را در کنار لنز روشن f/18 اس 20 اولترا قرار دهید تا انتظار افکت واقعا طبیعی و چشمگیر بوکه را داشته باشید.
حالا به آن روی دیگر ماجرا میرسیم که ممکن است مانند زمان عکاسی منظره یا از نمای نزدیک که دوست دارید از قرارگیری سوژهتان در فوکوس مطمئن شوید به یک عمق میدان بیشتر نیاز داشته باشید. در یک دوربین واقعی شما کمی دریچه دیافراگم روی لنز دوربین خود را میبندید.
چندین نسل از پرچمدارهای سامسونگ قابلیت دریچه دیافراگم متغیر را داشتند تا دوربین از بین ضریب f/1.5 و f/2.4 انتخاب کند ولی این قابلیت دیگر دیده نمیشود.
به نظر ما انجام این کار از نظر فنی روی این ماژول دوربین خاص در مقایسه با ماژولهای کوچکتر 2.6/1 اینچی قدیم چالشبرانگیزتر بوده است، بنابراین شکایتی نداریم.
اما حرف نهایی ما این است با این گوشی، مناطق خارج از فوکوس در مقایسه با دوربین هر گوشی دیگر واضحتر مشخص است در فوکوس قرار ندارند.
حالا به بخش سختافزاری متفاوت دوربین اس 20 اولترا یعنی دوربین تلهفوتو آن میرسیم. این گوشی مجهز به یک لنز پریسکوپ شده است و قبلا نیز از چنین لنزهایی داخل گوشیها استفاده شده بود که به عنوان مثال میتوانیم به P30 Pro هوآوی و گوشی عجیبتر Reno 10x zoom اوپو (این اسم خود گوشی است چون لنز پریسکوپ این گوشی زوم 4 برابر دارد) اشاره کنیم.
دوربینهای پریسکوپ در گوشیهای هوشمند با قرارگیری این حسگر در یک صفحه عمود به صفحه گوشی کار میکنند در حالی که منشور نور ورودی را 90 درجه به طرفین و داخل آن منعکس میکند. بدین روش فضای بیشتری برای قرار دادن یک لنز از نظر فیزیکی بزرگتر دارید، چون یقینا هیچ شرکتی دوست ندارد یک لنز 2 سانتیمتری از گوشیاش بیرون بزند.
نکته شاخص دوربین تلهفوتو این گوشی در مقایسه با سایر پریسکوپها این است که یک حسگر بسیار بزرگ وجود دارد که در این بخش قرار گرفته است یعنی یک ماژول 48 مگاپیکسلی Quad Bayer به اندازه 2/1 اینچ شبیه به دوربینی که بسیاری از گوشیهای میانرده به عنوان دوربین اصلی استفاده میکنند.
دوربین فوق عریض بین این سه دوربین کمتر جذاب است. واقعا از پافشاری سامسونگ روی استفاده از لنزهای فوق عریض بدون قابلیت فوکوس خودکار تعجب میکنیم. گرچه جدا از آن با دوربینی با مشخصات خوب روبرو هستیم که اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر را اولین بار روی یک لنز فوق عریض در گوشیهای هوشمند میبینیم و استفاده از لنز با طول کانونی معادل 13 میلیمتری و دریچه دیافراگم f/2.2 خبر از یک لنز سریع و به اندازه کافی عریض میدهد.
همچنین در کنار این دوربینها ماژول زمان پرواز سه بعدی دیده میشود که داشتن آن خوب است ولی تغییر ملموسی در تجربه عکاسی ایجاد نمیکند. به عنوان مثال مستقیما با آن نمیتوانید عکس بگیرید. بعدا در بخش پرتره نقش آن را در شناسایی عمق تصویر بررسی میکنیم.
در پنل جلو دوربین دیگری را میبینیم که منحصر به مدل اولترا است. در حالی که دو عضو دیگر خانواده اس 20 یک دوربین جلو 10 مگاپیکسل دارند، مدل گلکسی اس 20 اولترا از یک حسگر 40 مگاپیکسل Quad Bayer استفاده میکند. درست است، پیکسلهای آنها با توجه به اندازه 0.7 میلیمتر حتی کوچکتر هستند ولی قرار دادن 4 عدد آنها با توجه به فناوری ترکیب پیکسل در کنار یکدیگر به معنای ایجاد یک پیکسل به مراتب بزرگتر است.
لنز معادل 26 میلیمتری به اندازه کافی عریض و با توجه به دریچه دیافراگم f/2.2 روشن است. مهمتر از همه این دوربین قابلیت فوکوس خودکار را دارد.
اینترفیس دوربین
Galaxy S20 Ultra از جدیدترین اپلیکیشن دوربین سامسونگ با مقداری تغییر با توجه به مشخصات خاص این گوشی استفاده میکند. محیط کلی این اپلیشکیشن گرچه آشنا است یعنی کشیدن دست روی صفحه به سمت چپ و راست باعث جابهجایی بین حالات عکاسی موجود میشود و یگ گزینه برای تغییر ترتیب حالتها، حذف یا اضافه کردن آنها از نمایاب وجود دارد. کشیدن دست روی صفحه به سمت بالا و پایین باعث جابهجایی بین دوربین عقب و جلو خواهد شد.
اما باید در مورد تغییر سطح زوم صحبت کنیم که شرایط کمی سخت میشود. آیکون آشنای درخت را در محیط اپلیکیشن میبینیم که سه درخت برای لنز فوق عریض، دو درخت برای دوربین اصلی و تک درخت برای لنز تلهفوتو است.
مشکل این جا است که فشار دادن دکمه تک درخت سطح زوم را به 5 برابر میبرد، در حالی که سطح پایه زوم این لنز 4 برابر است. زمانی که روی تاگل تک درخت ضربه میزنید مجموعه دکمههای بیشتری ظاهر میشود که سطوح زوم بیشتر از پیش تعیین شده 2، 4، 10، 30 و 100 برابر دارند.
گزینه زوم 4 برابر این جا مخفی شده است ولی زمانی روی آن ضربه میزنید تاگل درخت روی موقعیت دو درخت تغییر میکند تا اینطور به نظر برسد در حال عکاسی با دوربین اصلی هستید، در حالی که اینطور نیست!! خدای من! سامسونگ میشود توضیحی برای این قضیه داشته باشی؟
شیوه عجیب سامسونگ برای مدیریت سطح زوم برای دوربین سلفی نیز دیده میشود، گرچه با این یکی از قبل آشنا هستیم. به این دلیل با آن آشنا هستیم چون از روز اول با آن سر و کله زدیم. به عنوان مثال چرا و واقعا چرا حالت پیشفرض دوربین سلفی زمان زوم به داخل یک نمای برش یافته است به جای این که با هر تنظیمات زومی شروع کند که آخرین مرتبه استفاده شده بود؟ و چرا اگر بین حالتهای فوکوس زنده و فوتو جابهجا شوید مجددا به برش زدن بر میگردد، حتی اگر مشخصا به طرف خارج زوم کرده باشید؟ بدون شک فقط آزاردهنده است و آدم را عصبانی میکند.
شاید منتقدان زیادی نسبت به این قضیه شاکی بودهاند تا در سری گلکسی اس 20 اولترا شاهد تغییراتی باشیم. چون حالا در این گوشی در بخش تنظیمات تاگلی وجود دارد تا به دنبال فعالسازی آن اگر چهرههای بیشتری داخل قاب دوربین باشند جابهجایی به حالت عریض خودکار انجام شود.
به هرحال، نمایاب مجموعه همیشگی آیکونهای خود را با آیکون چرخدنده برای ورود به بخش تنظیمات دارد که در گوشه بالا سمت چپ صفحه قرار گرفته است. در این بخش میتوانید به گزینههای همیشگی مانند دقت ویدئو، خطوط grid، دادههای لوکیشن و غیره دسترسی داشته باشید. همچنین قابلیت اصلاح لنز فوق عریض زیر دسته Save Options قرار گرفته است. علاوه بر این میتوانید گزینه بهینهساز تصویر را خاموش یا روشن کند.
قابلیت Auto HDR نیز دیده میشود که میتوان آن را خاموش یا روشن کرد. یک حالت عکاسی حرفهای نیز دیده میشود و میتوانید روی تنظیمات زیادی کنترل داشته باشد. میتوانید ایزو (50 تا 3200)، سرعت شاتر (12000/1 ثانیه تا 30 ثانیه)، فوکوس دستی و تعادل سفید (براساس دمای رنگ با آیکونهایی که در کنار اعداد مطابق با یک منبع نوری متداول قرار گرفتند) را تغییر دهید.
حالت سنجش نور و گزینههای منطقه فوکوس خودکار نیز به همراه مجموعهای از کنترلهای تصویر برای کنتراست، اشباعسازی و موارد متعدد دیگر به چشم میخورند. طبق معمول خبری از هیستوگرام زنده نیست.
قابلیت جدید دوربینهای سامسونگ تک برداشت (Single Take) با حالت مخصوص به خود نام دارد. در این حالت 10 ثانیه زمان دارید تا ژست بگیرید و کارهای خندهدار بکنید و سپس هوش مصنوعی بهترین لحظات آن را انتخاب میکند و به شکل یک کلیپ ویدئویی کوتاه (به آنها همچنین موسیقی اضافه میکند) و تصاویر ثابت در میآورد و همچنین روی آنهای فیلترهای لازم را به کار میبرد.
کیفیت تصاویر گلکسی اس 20 اولترا در روز
کیفیت تصاویر دوربین اصلی گلکسی اس 20 اولترا در روز روشن خوب هستند. طبیعت آرایه فیلتر حسگر 108 مگاپیکسل به دوربین اجازه نمیدهد جزئیات 108 مگاپیکسلی را ثبت کند و تصاویر 12 مگاپیکسلی نهایی این گوشی از نظر جزئیات با تصاویر 12 مگاپیکسلی دوربین نوت 10 پلاس فرقی ندارند.
جزئیاتی مانند پوشش گیاهی، آسفالت، سنگفرش به شکل به ویژه ناخوشایند رندر شدهاند و الگوهای پیچیده به طور کلی لکهلکهاند.
منصفانه البته نگاه کنیم هر دو این مسائل ویژگی پردازش تصویر همیشگی سامسونگ هستند، فقط موضوع این جا است در تصاویر دوربین اولترا واضحتر هستند. خطوط صاف همچنین آن جذابیتی که در یک تصویر معمولی 12 مگاپیکسل گوشی نوت یا یک آیفون دیده میشود را ندارند.
نکته مثبت ماجرا طبق همان چیزی که از الگوریتم پردازش تصویر سامسونگ انتظار داریم یعنی نبود قابل توجه پارازیت در مناطق با رنگ یکدست مانند آسمان و بازتاب آنها در پنجرهها.
در مورد رنگ آسمان باید بگوییم عمیقترین و اشباعترین رنگ آبی است که تا حالا حتی در بین گوشیهای سامسونگ دیدیم و بد نیست. به طور کلی از رندرسازی کلی رنگ نیز لذت بردیم که به اندازه کافی اشباع بوده و زیادهروی نشده است.
دامنه دینامیک خوب بوده، در نواحی بسیار روشن عالی است ولی ای کاش تصاویر سایهدار بهتر پردازش شده بودند. به راحتی میتوان این مشکل را در نرمافزار ویرایش عکس درست کرد، ولی چرا باید مجبور به آن باشیم؟
تصاویر از نمای نزدیکی که به این حسگر بزرگ میگیرید فوقالعاده خوب هستند. با آن که دوربین اصلی نمیتواند نزدیکتر از 10 سانتیمتر فوکوس کند، ولی با این حال قادر به ثبت سوژههای ریز است و پسزمینهها را به شکل تاثیر برانگیزی از فوکوس خارج میکند.
ما دائما سعی کردیم با دقت اصلی حسگرهای Quad Bayer به جز برای اثبات این موضوع که برای این هدف ساخته نشدهاند، عکس نگیریم. با آن که این حسگرها تحت شرایط بسیار خاص زمان عکاسی با دقت اصلی خود جزئیات بیشتری را ثبت میکنند ولی نه این قضیه تضمین شده است و نه از آنها انتظار میرود.
زمان عکاسی با دقت 108 مگاپیکسل در محیط سربسته جزئیات سوژه بسیار بالا نشان داده شد ولی در محیط بیرون رفتار مشابهی را ندیدیم.
به نظر ما زمان ثبت بافتها و الگوهای محیط بیرون در روز روشن، آرایه فیلتر دوربین اصلی گلکسی اس 20 اولترا سامسونگ میتواند آن را مجبور به نشان دادن رفتار تقریبا مشابهی با یک دوربین معمولی 12 مگاپیکسل کند.
کیفیت تصاویر دوربین فوق عریض فقط قابل قبول است. رنگها به اندازه کافی زنده هستند و با نگاه به یک دوربین فوق عریض دامنه دینامیک نسبتا خوبی را میبینید. سطح جزئیات با توجه به دوربین سایر گوشیها خاص نیست.
همین قضیه ما را با مشکل اصلی دوربین فوق عریض اس 20 اولترا یعنی نداشتن قابلیت فوکوس خودکار روبرو میکند. بنابراین اگر میخواهید روی پرسپکتیوها غلو کرده یا توجه را به یک سوژه نزدیک جلب کنید، با این کار فقط توجه را به مقدار محو بودن یا خارج از فوکوس بودن تصویر جلب میکنید.
البته شاید سامسونگ در این زمینه از خود دفاع کند که هیچ دوربین فوق عریض گوشی هوشمند دیگری که اینقدر عریض است قابلیت فوکوس خودکار را ندارد. دوربین میت 30 پرو فوکوس خودکار دارد ولی با توجه به طول کانونی معادل 18 میلیمتری به سختی فوق عریض محسوب میشود، از طرفی دوربین فوق عریض با فوکوس خودکار گوشی OnePlus 7T Pro ممکن است 13 میلیمتری ذکر شود ولی واقعا میدان دیدی که از آن انتظار دارید را نمیپوشاند.
گرچه، اگر واقعا یک گوشی وجود داشت که از آن انتظار یک لنز فوق بسیار عریض و بزرگ با قابلیت فوکوس خودکار را داشتید، واقعا اس 20 اولترا سامسونگ نبود؟
باید واقعا سامسونگ را بابت اصلاح لنزهای فوق عریض تحسین کنیم و هرگونه اعوجاجی که در تصاویر باقی بماند با فعال کردن تاگل مربوطه از بخش تنظیمات برطرف میشود. بهای آن پوشش حداقل و کمی ملایم بودن یا افت جزئیات در گوشههای تصویر است. همیشه این گزینه را توصیه میکنیم فعال نگه دارید.
زوم فضایی و همچنین زوم عادی
نظر مخالف ما در مورد قابلیت زوم فضایی 100 برابر اس 20 اولترا در این بخش ممکن است نشان داده شود. همانطور که قبلا گفتیم لنز پریسکوپ این گوشی یک لنز کانونی بومی معادل با 103 میلیمتر یا تقریبا نسبت 4 برابر در مقایسه با دوربین اصلی دارد. بنابراین ابتدا کیفیت تصاویر با زوم 4 برابر را بررسی میکنیم که واقعا خوب هستند.
سطح جزئیات عالی است و عملا هیچ پارازیتی دیده نمیشود، رنگها خوشایند هستند، دامنه دینامیک عریض بوده و کنتراست بالا است تا تقریبا جایی برای شکایت باقی نماند.
نزدیک بود فراموش کنیم، ترکیب یک حسگر بزرگ با یک لنز طویل به معنای ثبت تصاویری با پریسپکتیوهای به خوبی فشرده شده و پسزمینههای عالی خارج از فوکوس است.
در زوم 5 برابر یا بزرگنمایی پیشفرض لنز تلهفوتو که با انتخاب آیکون درخت در نمایاب خواهید داشت، تصاویر تقریبا به همان خوبی هستند. اندکی ملایم بودن تصاویر در این مرحله اضافه میشود ولی آزاردهنده نیست.
حالا سطوح زوم را بالاتر میبریم و ابتدا روی عدد 10 برابر توقف میکنیم. در این سطح، تصاویر همچنان از نظر بررسی پیکسلها قابل قبول هستند. اگر روی آنها روی نمایگر گوشی یا یک کامپیوتر شخصی با بزرگنمایی متناسب با صفحه نمایش نگاه کنید، به احتمال خیلی زیاد کاملا از نظر سطح جزئیات و شارپ بودن تصویر راضی خواهید بود.
یک نکته مثبت عکاسی با زوم دیجیتال به جای برش تصاویر بعد از عکاسی این است که نوردهی سوژهای که هدفتان است درست خواهد بود، در حالی که اگر عریضتر عکس بگیرید (و بعدا برش بزنید و اندازه را بالا ببرید)، دوربین نورسنجی را برای صحنه عریضتر انجام خواهد داد و به صورت بالقوه نوردهی را برای سوژه خاص مورد توجه شما صحیح انجام نمیدهد.
برای انتخاب سطح زوم تاگل دیگری نیز روی نمایاب به اسم 30 برابر قرار دارد. بدون شک در بزرگنمایی 1:1 دوست ندارید به تصاویر نهایی نگاه کنید، ولی حتی در بزرگنمایی متناسب با صفحه نمایش کیفیت نهایی بد است.
حالا به زوم 100 برابر میرسیم که به نظر ما دیگر از آن در گلکسی اس 20 اولترا استفاده نکنید.
با بررسی گزینههای زوم روی نمایاب با دکمه زوم 2 برابر نیز برخورد میکنیم و مطمئن هستیم این گوشی یک دوربین با زوم 2 برابر ندارد. دوربین برای ثبت چنین تصاویری از دوربین زوم 4 برابر خود برای اشغال کردن مرکز قاب تصویر با جزئیات ریز استفاده میکند و سپس محیط را با دادههایی که از دوربین اصلی به دست آورده است، البته با جزئیات به مراتب کمتر پر میکند.
کیفیت تصاویر گلکسی اس 20 اولترا در شب
روی کاغذ، گوشی اس 20 اولترا برای عکاسی در شب قدرت بسیار بالایی دارد، به هرحال از بزرگترین حسگر موجود در صنعت موبایل استفاده میکند و نتیجه نهایی نیز عالی است.
این گوشی با دوربین اصلی و در حالت فوتو تصاویر 12 مگاپیکسل عالی میگیرد که سطح جزئیات بینظیر بوده و پارازیت به خوبی کنترل شده است. در بحث رندرسازی رنگ نیز این گوشی امتیاز بالایی میگیرد و اشباع بودن رنگ در مواردی که سایر گوشیها بد عمل میکنند، مدیریت میشود. دامنه دینامیک نیز بسیار خوب است گرچه مانند عکاسی در روز ای کاش پردازش سایهها را بهتر میدیدیم.
برای رفع این مشکل حالت عکاسی در شب (Night Mode) وجود دارد و معجزه خود را در آن مناطق تاریک نشان میدهد. علاوه بر این باعث برگرداندن جزئیات به نواحی بسیار روشن میشود. رنگها نیز از نظر اشباع شدن بهتر شده و نویز سفید تقریبا تمیز پاک میشود.
شاید بخشی از ریزترین جزئیات در این بین نابود شوند، ولی آنقدر از نزدیک یقینا تصاویر را بررسی نخواهید کرد و اگر هم انجام دادید، برایتان مهم نخواهد بود.
حالت عکاسی در شب معایب خاص خود را دارد و بارزترین آنها بیشتر طول کشیدن ثبت تصویر است. اینترفیس جدید اپلیکیشن دوربین با تخمین به شما نشان میدهد چقدر طول میکشد ولی به هرحال مدت زمان 8 ثانیه لازم برای ثبت تصویر نهایی همچنان قابل توجه است.
عملکرد دوربین فوق عریض این گوشی در مقایسه با لنزهای مشابه در گوشیهای قبلی سامسونگ برای عکاسی در شب مشخص است بهتر شده است. بدون شک از نظر قابلیت جمعآوری نور به حد دوربین اصلی نمیرسد و به لطف میدان دید فوقالعاده ناچارا بخش زیادی از تاریکی در قاب تصویر ثبت خواهد شد.
با این حال، دوربین مورد نظر زمانی که نور به اندازه کافی است سطح خوبی از جزئیات را ثبت میکند و به عنوان چنین دوربینی یک دامنه دینامیک کاملا خوب را نشان میدهد.
مجددا استفاده از Night Mode سطح جزئیات سایهها را در مواقعی که یک مرتبه نوردهی نمیتواند کاملا دامنه دینامیک صحنه را ثبت کند، بالا میبرد. نتیجه نهایی از نظر حفظ جزئیات نواحی بسیار روشن، افزایش کیفیت رنگها و پارازیت کمتر، همان چیزی است که از استفاده از این حالت عکاسی انتظار میرود.
بهتر است در شب به فضا نگاه کنیم درست است؟ احتمالا، ولی یقینا نه با دوربین یک گوشی. ما در شب از زوم 5 برابر با توجه به درسهایی که هنگام عکاسی در روز گرفتیم، پیش نرفتیم، ولی زوم 4 برابر هنوز نتیجه بهتری به همراه دارد.
تصاویر در این سطح بی عیب نبوده ولی دوستداشتنی هستند. به راحتی سطح جزئیات از هر گوشی دیگری زمان زوم در شب به این مقدار بیشتر است. رندرسازی رنگ و دامنه دینامیک نیز کم از عالی بودن ندارند.
استفاده از حالت عکاسی در شب گلکسی اس 20 اولترا حتی کیفیت این تصاویر را بهتر میکند. نتیجه، تعریف بهتر منابع نوری، رنگهای زندهتر و افزایش جزئیات نواحی سایهدار، البته به بهای افت اندک شارپ بودن تصویر است.
حالا به تصاویری میرسیم که در زوم کمی بیشتر یعنی 5 برابر گرفته میشوند و نشان میدهند از انتخاب این گزینه نگران نخواهید بود. گرچه کیفیت تصاویر به شارپی زوم 4 برابر نیست.
شاید از نظر شما روش ما در بررسی قدرت زوم گلکسی اس 20 اولترا عجیب است ولی انتهای این بخش را به زوم 2 برابر اختصاص میدهیم. با توجه به این که خبری از دوربین با زوم 2 برابر نیست، پیشبینی کردیم نتیجه نهایی عکاسی در شب با این حالت بد باشد، در حالی که مشخص شد الزاما اینطور نیست!
ما رفتار اندکی متفاوت دوربین را در مقایسه با زمان عکاسی در روز دیدیم که طی آن در بعضی صحنهها لنز تلهفوتو اصلا دخالت نکرد و حتی مرکز قاب تصویر به کمک دوربین اصلی نه لنز تلهفوتو پوشانده شد.
حتی نتیجه جالبتر تاثیر استفاده از حالت عکاسی در شب در این صحنههای خاص بود که تفاوت قابل توجهی به جا گذاشت. به عنوان مقایسه، در صحنههایی که نتیجه تلاش مشترک بین دو دوربین بودند، میتوانیم به سختی تصاویر را از یکدیگر متمایز کنیم.
همه چیز مانند یک بازی آستانه تحمل نور است که تحت شرایط خاص، گوشی یک کار انجام میدهد و تحت شرایط دیگر الگوریتم پردازش تصویر خود را عوض میکند.
عکاسی پرتره گلکسی اس 20 Ultra
تصاویر پرتره گوشی گلکسی اس 20 اولترا موضوع نسبتا پیچیدهای هستند. به عنوان مثال، حالت پیشفرض برای عکاسی از افراد با پسزمینههای محو فوکوس زنده (Live Focus) است. همانطور که در گوشیهای ردهبالای اخیر سامسونگ دیده بودیم، در مدل اولترا نیز دو گزینه پوششدهی متفاوت به شکل آیکون آشنای درخت به چشم میخورد.
در نوت 10 و اس 10، دو درخت استفاده از دوربین اصلی و یک درخت دوربین تلهفوتو را نشان میدهد و ماژول دیگر نقش جمعآوری اطلاعات عمق را داشت.
اما در گوشی S20 Ultra کاملا اینطور نیست. در هر دو بزرگنمایی Live Focus، گوشی تصویر را با دوربین اصلی میگیرد، در حالی که وظیفه تخمین عمق بر عهده ماژول زمان پرواز سه بعدی است.
زوم به داخل در حد 2 برابر است. معنای این گفته این است که در حالت استفاده از دوربین عریض 1) مجبور میشوید بیش از حد به سوژه خود نزدیک شوید که فرآیند عکاسی را به طور کلی ناخوشایند میکند و 2) تصاویر را به علت پرسپکتیو لنز فوق عریض با نسبتهای چهرهای تحریف شده میگیرد.
در مورد حالت زوم به داخل باید بگوییم سطح شارپ بودن تصاویر کمتر است چون گوشی باید تصویر دوربین اصلی را برای رسیدن به زوم دو برابر برش بزند و سپس آن را به 12 مگاپیکسل افزایش اندازه دهد. واقعا عجیب است که دامنه دینامیک در این حالت بهتر است.
به نوعی یک حالت پرتره دیگر نیز وجود دارد: استفاده از حالت عکاسی با زوم 4 برابر. طول کانونی معادل 103 میلیمتر یک گزینه نزدیک به لنزهای 105 میلیمتری است.
در گوشی اولترای سامسونگ، با رعایت فاصله مناسب بین سوژه و پسزمینه میتوانید با جداسازی عالی سوژه تصاویری با پسزمینه محو قابل قبول بگیرید.
امکان استفاده از حالت فوکوس زنده روی سوژههای غیرانسانی نیز با همان نتایج خوب و نقصها وجود دارد.
دوربین جلو گوشی Galaxy S20 Ultra
زمانی که با سیاستهای پوشش دوربین جلو سامسونگ کنار آمدید، از تصاویر سلفی بسیار خوب آن لذت میبرید. تصاویر نهایی 10 مگاپیکسل جزئیات عالی دارند، رنگها خوب بوده و دامنه دینامیک عالی است.
استفاده از حالت فوکوس زنده بدون اشتباه نیست و گاهی اوقات بخشهای کوچکی از پس زمینه در امتداد مرز با سوژه در فوکوس به جا خواهد ماند یا بخشی از لباسها در این مناطق مرزی محو میافتند. گرچه به طور کلی در مورد تصاویر سلفی پرتره گوشی اس 20 اولترا باید بگوییم به راحتی جزو بهترها قرار میگیرند.
دوربین سلفی گوشی Galaxy S20 Ultra میتواند تصاویر را با دقت کامل 40 مگاپیکسل خود بگیرد. نتیجه ثبت جزئیات ریزتر در شرایط نوردهی خوب به ویژه در چروکیدگیهای اریب زیر چشمانتان است. ما از همان تصاویر 10 مگاپیکسل استفاده میکنیم ولی اگر شما سن کمی دارید 40 مگاپیکسل را انتخاب کنید.
Galaxy S20 Ultra تنظیمات جدیدی برای اصلاح رنگ تصاویر سلفی دارد. این تنظیمات به شما اجازه تغییر بازتولید رنگ را در تک گامهای به سمت دمای رنگ گرم یا خنک میدهد و جلوه نهایی بسیار ظریف است، اما با وجود این حضور دارد.
با این حال، به نظر ما بهترین حالت رندرسازی رنگ به صورت پیشفرض است چون کنتراست کمی بیشتر است و کمترین مقدار صاف شدگی پوست و بهترین کیفیت رنگ صورتی دیده میشود.
فوکوس خودکار گوشی گلکسی اس 20 اولترا سامسونگ و مشکلات رنگ پوست
ما زمانی که با دوربین عقب و حالت فوتو از افراد عکس گرفتیم با چند مشکل غیرمنتظره روبرو شدیم یا شاید مشکل اساسی که خود را به شکل دیگری نشان دادند.
یکی از آنها روشن کردن و صاف کردن شدید پوست است تا شباهت آن با پوست انسان از بین برود یا در موارد کمتر شدید رنگ پوست غیرطبیعی بیافتد.
همچنین متوجه خواهید شد هیچکدام از تصاویر بالا شارپ نیستند که در حقیقت در مورد سایر تصاویری که از افراد گرفتیم دیده میشود. مشکل نباید در مورد فوکوس باشد چون میتوانید در نمایاب ببینید که یک چهره را پیدا کرده است و میتوانید فوکوس روی آن را ببینید و مطمئن هستیم مدل ما بی حرکت بوده است و هر مرتبه مواظب بودیم دوربین اصلا لرزش نداشته باشد.
دوربین فیلمبرداری
گلکسی اس 20 مجموعهای از گزینههای مختلف را برای فیلمبرداری دارد. شاخص آنها قابلیت فیلمبرداری 8k (با نرخ 24 فریم بر ثانیه) است ولی تمامی دوربینها میتوانند فیلمهای 4k با نرخ 30 فریم بر ثانیه بگیرند که دوربین اصلی در کنار آن با نرخ 60 فریم بر ثانیه نیز این قابلیت را دارد.
میتوانید در حالت زوم دو برابر نیز با دوربین اصلی با کیفیت 4k و 30 یا 60 فریم بر ثانیه فیلم بگیرید ولی دقت فیلم نهایی از یک دقت پایینتر افزایش اندازه داده شده است و بسیار جذاب نیست.
امکان فیلمبرداری در این حالت زوم با دقت فول اچدی نیز با همان نرخ فریمهای 30 و 60 وجود دارد ولی بهتر است از آن نیز دوری کنید.
زمانی که زوم 4 برابر و بیشتر میشود زمان ثبت ویدئوهای فول اچدی و 4k با نرخ 30 فریم بر ثانیه خود دوربین تلهفوتو وارد عمل میشود. گزینه 60fps نیز اگر ابتدا از زوم 4 برابر استفاده کنید و سپس دقت و نرخ فریم را تغییر دهید وجود دارد ولی اگر ابتدا تنظیمات را تغییر دهید آیکون درختها که زوم را نشان میدهد ناپدید میشود.
دوربین فوق عریض میدان دیدی دارد که با آن که با هر کدام از ماژولهای دیگر قابل تکرار نیست ولی گزینه 60fps در منو آن غیرفعال است.
در تمامی حالات از لرزشگیر تصویر استفاده میشود. از جمله ویدئوهای 8K که واقعا جای تحسین دارد. همچنین میتوانید اگر دوست دارید این قابلیت را غیرفعال کنید که مجددا قابل تحسین است چون بعضی از شرکتها چنین اجازهای را به کاربر خود نمیدهند.
سپس به حالت فیلمبرداری Super Steady Mode میرسیم. زمانی که این حالت در گلکسی اس 10 معرفی شد، تنها در اختیار دوربین فوق عریض قرار داشت. سپس دو عضو جدید خانواده نوت به بازار آمدند و سامسونگ امکان استفاده از آن را در اختیار دوربین اصلی نیز گذاشت. این گزینه سپس در اس 10 نیز برای دوربین اصلی با یک بهروزرسانی فعال شد.
حالا شاهد حضور آن در اس 20 اولترا نیز هستیم و تاگل آشنای درخت دیده میشود تا فکر کنید عملکرد آن مثل همیشه خواهد بود یعنی سه درخت برای دوربین فوق عریض و دو درخت برای دوربین اصلی. اشتباه میکنید. هر دو برای دوربین فوق عریض است، با این تفاوت که در حالت دوم تنها تصویر بیشتر برش میخورد. مجددا باید افسوس بخوریم.
عملکرد دوربین سلفی در فیلمبرداری صادقانهتر است و میتواند ویدئوهای 4K و فول اچدی با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه بگیرد و قابلیت فوکوس خوکار و لرزشگیر تنها در حالت 30 فریم بر ثانیه است.
یک گزینه برای ضبط فیلمهای HDR10+ نیز وجود دارد که میتوانید آنها را روی دستگاههای سازگار ببینید یا روی یوتیوب آپلود کنید. علاوه بر این میتوانید فیلمها را با کدک بهینهتر h.265 در مقایسه با h.264 ضبط کنید. در هر صورت ویدئوهای 8K با کدک اول ضبط میشوند.
حالا به ویدئوهای 8K میرسیم که با توجه به بیتریت 80 مگابیت در ثانیه و 600 مگابایت حجم به ازای هر دقیقه باید ارزشش را داشته باشند. ولی اینطور نیست.
برش ویدئوها مشخص و قابل تحمل است ولی سطح جزئیات درون فیلمهای قابل توجه نیست و در مقایسه با ویدئوهای 4k تفاوت بارزی دیده نمیشود. گرچه با توجه به کیفیت تصاویری که با دقت اصلی 108 مگاپیکسل گرفتیم، از این قضیه شگفتزده نشدیم.
در سوی دیگر ماجرا فیلمهای با نرخ 30 فریم بر ثانیه 4K (بیتریت 38 مگابیت در ثانیه) کیفیت واقعا خوبی دارند. سطح جزئیات بالا، رنگها زنده و خوشایند و دامنه دینامیک عریض است و از طرفی کنتراست تصویر به خوبی حفظ شده است. استفاده از حالت 60fps (بیتریت 70 مگابیت در ثانیه) شارپ بودن ویدئو را کمی بیشتر میکند که از نمای نزدیک توی ذوق میزند ولی برای تماشا از فاصله طبیعی مشکلی نیست. جز این کیفیت ویدئوها شبیه به حالت قبل است.
کیفیت ویدئوهای فول اچدی 30fps (بیتریت 14 مگابیت در ثانیه) و 60fps (بیتریت 21 مگابیت در ثانیه) به نظر ما دقیقا از نظر کیفیت یکسان یعنی واقعا عالی هستند.
قبل از این که به موضوع زوم به داخل برسیم. ابتدا به طرف خارج زوم میکنیم. ویدئوهایی که با دوربین فوق عریض میگیرید به عنوان مثال با وجود سختافزار متفاوت شبیه به ویدئوهایی نوت 10 است. این نکته بدی نیست و هر دو ویدئوهای فول اچدی و 4k بسیار خوب هستند. از نظر کیفیت رنگ نیز ویدئوها در حد دوربین اصلی هستند که همیشه در سایر گوشیها اینطور نبوده است.
در زوم 4 برابر دوربین تلهفوتو وارد ماجرا میشود و در هر دو حالت 4k و فول اچدی با نرخ 30 فریم بر ثانیه ویدئوهای عالی میگیرد. گرچه گرفتن ویدئوهای بدون لرزش حتی روی یک سهپایه محکم کار سادهای نیست، بنابراین بهتر است از محیط با وزش باد زمان فیلمبرداری با این دوربین دوری کنید.
در کمال تعجب ما ویدئوهای فول اچدی که با زوم 10 برابر میگیرد بیشتر از حد لازم مفید هستند ولی استفاده از ترفند افزایش اندازه ویدئوها در کیفیت 4K باعث میشود کمتر دلچسب باشند.
لرزشگیر الکترونیک گوشی اس 20 اولترا سامسونگ در دوربین اصلی اگر در یک جا بیاستید و فقط دوربین خود را به هر جا بگیرید در یک جهت مستقر میشود و در ابتدا و انتهای فیلم بدون حرکات ناگهانی به خوبی پن خواهد کرد. گرچه اجازه میدهد مقداری از لرزش ناشی از قدم زدن در انتهای ویدئو دیده شود و تمایل به جستجو برای فوکوس در زمان قدم زدن گاهی اوقات ممکن است آزاردهنده باشد.
فیلمهای دوربین فوق عریض هیچکدام از این مشکلات را ندارند و لرزش ناشی از قدم زدن به لطف طول کانونی به مراتب عریضتر رفع خواهد شد و خبری از جستجو برای فوکوس با توجه به فوکوس ثابت بودن این دوربین نیست. گرچه ویدئوهایی که با دوربین روی دست و در حالت زوم 4 و 5 برابر میگیرید کمی لرزش دارند و چارهای برای آن نیست.
ویدئوهای سلفی که با دوربین جلو Galaxy S20 Ultra میگیرید نیز عالی هستند. این ویدئوها خوب و با جزئیات بوده، رنگ پوست دقیق افتاده است و گوشی نور پسزمینه را به خوبی مدیریت میکند. لرزشگیر تصویر در حالت 30fps لرزش را به راحتی میگیرد ولی برش فضای صحنه به اندازه کافی انجام میشود که برای پوشش بهتر بخواهید از یک مونوپاد سلفی استفاده کنید. ویدئوهایی که در حالت 60fps میگیرید جزئیات بیشتری را در قاب تصویر قرار میدهند ولی کاملا لرزان هستند.
رقبا
اجازه دهید با این حقیقت روبرو شویم، اگر قصد دارید 1400 دلار صرف یک گوشی کنید، یقینا کاملا دلیل آن از روی استدلال و منطق نیست.
چه جزو خریدارانی باشید که بدون فکر میکنند یا مانند ما نتوانید جلوی خودتان را بگیرید، قیمت این گوشی در جمله قبل حتی اگر پول مسالهای نباشد نیاز به کمی فکر کردن دارد.
به نظر ما با این مقدار پول میتوانید گوشی گلکسی زد فلیپ را بخرید و گوشی تاشو سامسونگ یقینا در مقایسه با این مدل اولترا بیشتر حسادت افراد را تحریک میکند. زد فلیپ شکنندهتر است، مجموعه دوربین نه چندان جالبتر و یک نمایشگر تنها 60 هرتز دارد (که همچنین به نوعی پلاستیکی است) و خبری از پشتیبانی از شبکه 5G نیست. ولی واقعا کدام یک از این دو گوشی جذابترند؟
نکته جالب این جا است با پول خرید اس 20 اولترا در اروپا میتوانید تقریبا دو گوشی نوت 10 را بخرید، گرچه در بعضی دیگر از بازارها این قضیه صادق نیست. با این حال، اگر کار عاقلانه را انجام دهید و یک گوشی نوت، شاید حتی یک مدل پلاس را بخرید نه تنها هر جای جهان باشید به مقدار زیادی در پول خود صرفهجویی میکنید بلکه قلم S Pen نیز نصیبتان میشود.
گرچه، قدرت زوم دو گوشی نوت 10 تنها نصف اولترا است و نمایشگرهای اس 20 میتوانند دو برابر سریعتر محتوای خود را بهروزرسانی کنند.
از طرفی خرید یک آیفون همیشه یک گزینه دیگر است. اگر ساکن آمریکا باشید خرید یک آیفون 11 پرو مکس 256 گیگابایتی 150 دلار در پول شما صرفهجویی میکند و دیگر نیازی نیست فکر کنید با کدام دوربین دارید فیلم میگیرید، چون همانطور که در نقد آیفون 11 نوشتیم همزمان تمام دوربینها میتوانند فیلم بگیرند.
البته بدون شک زوم 4 برابر گوشی اس 20 اولترا سامسونگ به همراه نمایشگر 120 هرتز آن برگ برندهاش باقی میماند. گرچه قیمت آیفون در خیلی از کشورها بیشتر است و در این نواحی خرید اولترا را پیشنهاد میکنیم.
گرچه اگر جدی به ماجرا نگاه کنیم دو گوشی معمولی سری اس 20 میتوانند بیشترین ارزش خرید را داشته باشند.
استفاده از جدیدترین چیپستها، نمایشگرهای مشابه 120 هرتز، دوربینهای جالب و همچنین اندازه کوچکتر جیبپسند در مقایسه با اولترا حتی اگر مدل پلاس را انتخاب کنید و همچنین گزینههای رنگی نسبتا جالبتر باعث این پیشنهاد خواهد شد.
رای نهایی
گلکسی اس 20 اولترا بدون پتانسیل نیست. ولی بازاریابی بیش از حد پرشور و اندازه برآمدگی دوربین باعث شد چشم انتظار یک محصول انقلابی باشیم ولی قابلیت زوم فضایی و فناوری نوناسل حداقل در حال حاضر هیجانانگیز نیستند.
قبول داریم، لنز تلهفوتو پریسکوپ عالی است و از هر نظر در مقایسه با هر دوربین تلهفوتو پریسکوپ مشابه دیگر که سال قبل در گوشیهای هوشمند دیدیم بهتر است، ولی یک سال گذشته است و جز این انتظاری نمیرود.
قبول داریم، اس 20 اولترا یک دوربین اصلی با حسگر بزرگ دارد که یقینا میتواند در نهایت کارهای عالی انجام دهد ولی طی چند هفتهای که با این گوشی بودیم خبری از جادو و شگفتی نبود.
قبول داریم، با بهترین نمایشگر سامسونگ روبرو هستیم ولی واقعا چرا نمیتوان بهترین نرخ تازهسازی تصویر و دقت نمایشگر را در کنار یکدیگر داشت؟
با توجه به قیمتی که سامسونگ برای گوشی خود تعیین کرده است، حق دارید خودتان را لوس کنید و حق دارید کمی خواهان شعبده و جادو باشید و از آن جایی که ظاهرا هیچکدام از آنها قرار نیست رخ بدهد، به شما پیشنهاد میکنیم بهار امسال به دنبال خرید مدلهای ارزانتر اس 20 باشید و اگر فکر میکنید میتوانید ناخنهای تیز خود را از صفحه نمایش گلکسی زد فلیپ دور نگه دارید، خرید آن را نیز میتوانید مد نظر قرار دهید.
مزایا:
- نمایشگر امولد بزرگ، زیبا، روشن با نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز
- دوربین عالی تلهفوتو پریسکوپ قابلیتهای زوم متنوع دارد.
- چیپست نسل جدید از نظر عملکرد ارتقاء قابل توجهی داشته است.
- اسپیکرهای استریو کیفیت صدای خوب و بلندی دارند.
- سرعت شارژ بسیار سریع است.
معایب:
- فوقالعاده گرانقیمت
- عمر باتری نه چندان جالب در حالت 120 هرتز
- دوربین 108 مگاپیکسل نوناسل با هیاهوهای تبلیغاتی سامسونگ همخوانی ندارد.
- قابلیت زوم فضایی 100 برابر تنها برای اهداف بازاریابی است.
- عملکرد حسگر اثرانگشت با رقبا فاصله زیادی دارد.