مقدمه
گوشی گلکسی اس 20 اولترا تمام چیزی که بهترین گوشی سری جدید سامسونگ لازم است داشته باشد را دارد. در کنار تمام مشخصات سختافزاری اس 20 و اس 20 پلاس شاهد استفاده از یک نمایشگر بزرگتر، حافظه بیشتر، باتری بزرگتر و مهمتر از همه نسل جدید درخشان و توانمند دوربینهای عالی سامسونگ هستیم.
از طرف دیگر سامسونگ معنای صفت بزرگ را به سطح دیگری رسانده است. اس 20 اولترا به شکل قابل توجهی از پرچمدار فعلی این شرکت یعنی نوت 10 پلاس طویلتر و سنگینتر است. در حالی که S20 و S20+ به نوعی نسل منطقیتر بعدی اس 10 هستند، اس 20 اولترا برای خود یک هیولای مجزا و جدید است.
اگر از آن دست افرادی هستید که همیشه دنبال بهترین میگردید، بهترین مدل محصول جدید سامسونگ در حال حاضر از این بهتر نمیشود. گرچه باید گفت مدل اولترا در یک مدل ردهبالاتر نیز وارد بازار میشود که قابلیتهای سختافزاری آن الزاما زیاد منطقی نیست مانند 16 گیگابایت رم و 512 گیگابایت حافظه داخلی.
زمانی که سه گوشی جدید گلکسی اس 20 را مقایسه میکنیم فورا متوجه برابری قابل توجه قابلیتهای آنها میشویم که سامسونگ موفق شده است مدیریت کند. به ویژه بین دو مدل معمولی و پلاس که در این لینک میتوانید بررسی اجمالی آنها را مطالعه کنید.
در مطلب فعلی قصد داریم برادر اولترا آن دو گوشی را بررسی کنیم. بنابراین تا انتها همراه روکیدا باشید.
طراحی گوشی گلکسی اس 20 اولترا سامسونگ
طراحی S20 Ultra مانند دو برادرش بسیار آشنا ولی با این حال ذاتا متفاوت به نظر میرسد. پیش از این که به بخش قابل توجه طراحی یعنی برآمدگی بزرگ دوربین برسیم، باید ابتدا به اندازه و وزن این گوشی اشاره کنیم. به طور خلاصه باید بگوییم بهتر است برای یک گوشی بزرگ آماده شوید که برای کار با آن به دو دست خود نیاز دارید.
S20 Ultra ابعادی برابر با 166.9 در 76.0 در 8.8 میلیمتر و 220 گرم وزن دارد تا از هر نظر گوشی بزرگ و سنگینی باشد.
بخواهیم گوشیهای قبلی سامسونگ را بررسی کنیم ابعاد آن فراتر از گلکسی اس 10 پلاس است که اندازه 157.6 در 74.1 در 7.8 میلیمتر و وزن 175 گرم آن فقط به نسبت این گوشی ناچیز به نظر میرسد. اگر به دنبال ارتقاء گوشی خود هستید بدون شک شما را تشویق میکنیم ابتدا در یک فروشگاه فیزیکی مدل اولترا را در دست بگیرید.
از نظر اندازه نسل فعلی نوت 10 پلاس یقینا کمی بیشتر شبیه به آن است ولی حتی این گوشی نیز کم میآورد.
حالا که به اندازه این گوشی اشاره کردیم باید عواملی را نام ببریم که در این زمینه تاثیرگذار بودند. بدون شک باتری بزرگ 5000 میلیآمپر ساعت در راس آنها قرار میگیرد.
سپس به طراحی این گوشی میرسیم که به ویژه یکدستی آن به چشم میآید. اشکال کلی و خمیدگیهای روی بدنه بسیار ظاهر و احساس مشابهی در خود دارند. سامسونگ مجددا فرمول ساخت گوشیهای فلزی و شیشهای را به خوبی استفاده کرده است.
به لطف این کیفیت ساخت خوب، اس 20 اولترا در دست بسیار راحت و محکم حس میشود. توزیع وزن میتوانست بهتر باشد ولی جای شکایت ندارد. به ویژه زمانی که تمامی سختافزار دوربین جدیدی که در گوشههای بالایی این گوشی جا گرفته است را در نظر میگیریم.
نکته مهمی که در مورد طراحی خمیده این گوشی باید اشاره کنیم شباهت آن با شیوه طراحی بدنه میانی فلزی به شکل قابل توجه باریکتر و جدیدتر سری نوت 10 است. بهترین راه برای تحسین این طراحی از یک طرف نگاه کردن به مدل اولترا یا هر کدام دیگر از اعضای خانواده اس 20 است، چون هر سه ویژگی طراحی مشابهی به ویژه اطراف کلیدهای پاور و تنظیم حجم صدا دارند.
در مورد جاگیری کلیدهای کنترلی باید با خوشحالی بگوییم با آرایش همیشگی، آشنا و منطقی روبرو هستیم. کلیدهای پاور و تنظیم حجم صدا در سمت راست قرار دارند و در کمال تعجب در تمامی سه مدل وضعیت عمودی دارند که یقینا به درستی با توجه به تفاوت در طول هرکدام از این گوشیها در نظر گرفته شده است.
خبری از دکمه بیکسبی نیز نیست و برخلاف چند گوشی قبلی سامسونگ دکمه پاور دیگر در سمت چپ قرار ندارد.
در بالای این دستگاه شیار هیبریدی برای دو سیم کارت به همراه کارت حافظه خارجی دیده میشود که در کنار آن میکروفون ثانویه است و در پایین درگاه یواسبی تایپ C، اسپیکر و بلندگوی اصلی را میبینیم. این بلندگوی یکی از دو بلندگو این گوشی است چون تمام اعضای اس 20 اسپیکرهای استریو دارند.
بدون شک میلیونها طرفدار سری گلکسی اس و کاربران فعلی از این تصمیم خوشحال خواهند شد. حالا به برآمدگی بزرگ پنل پشتی میرسیم که ماژول دوربین جدید اس 20 اولترا را در خود دارد. همین ابتدا تایید کنیم به شکل غیرمعمولی بزرگ است و اندکی عجیب نیز به نظر میرسد. همچنین اگر در تصاویر به خوبی مشخص نیست باید بگوییم برآمدگی زیادی نیز دارد. برآمدگی آن در مقایسه با دو گوشی اس 20 و اس 20 پلاس نیز بیشتر است.
اگر نگران صاف نماندن این گوشی روی یک سطح تخت هستید، عرض بیشتر مجموعه دوربین در مدل اولترا کمی به این قضیه در مقایسه با اس 20 کمک میکند. گرچه چندان زیاد نیست. بنابراین قویا توصیه به استفاده از یک قاب محافظ میکنیم.
قبل از این که در مورد ماژولهای دوربین حرف بزنیم، ابتدا طراحی این بخش را بررسی میکنیم. ابتدا چند نکته مثبت: سامسونگ عملکرد نسبتا خوبی در تزئین سطحی شیشه مشکی عقب داشته است و اندازههای متفاوت لنز و حفرهها را نسبتا خوب پوشانده است.
همه چیز خوب و تا جای ممکن متقارن است. گرچه نمیتوانیم جواب این سوال را پیدا کنیم چرا کل سطح عقب از نظر رنگ یکدست نیست. به جای آن میبینیم فضایی که 4 دوربین را در بر گرفته است یک رنگ دارد و فضای اضافه برای دوربین پریسکوپ که به صورت افقی قرار گرفته است یک رنگ کاملا متفاوت.
استفاده از این دو رنگ باعث جلب غیرضروری کاربر به بخشی میشود که از نظر طراحی روی اعصاب میرود.
از طرف دیگر متن «زوم فضایی 100 برابر» که در کنار لنز پریسکوپ قرار میگیرد غیرضروری و قدیمی به نظر میرسد. ما واقعا فکر میکردیم گذشت آن دورانی که مشخصات دوربین روی خود آن حک میشد. به نظر ما این تصمیم سامسونگ برای پر کردن فضای خالی آن بخش بوده است، ولی واقعا این کار باید به این شکل انجام میشد؟
دوربین
حالا به بخشی از ماجرا رسیدیم که توان S20 Ultra را به رخ تمامی رقبا میکشد. بدون شک دلیل اصلی برتر بودن این مدل در مقایسه با برادران کوچکتر خود مجموعه دوربین است. مجموعه دوربین چهارگانه این بخش عملکرد و هدفی مشابه با دوربینهای S20+ دارد ولی هر کدام از ماژولهای دوربین با یک لنز بهتر و قدرتمندتر جایگزین شدند.
لنز 12 مگاپیکسل فوق عریض با اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر و گشادگی دریچه دیافراگم f/2.2 یک استثناء است. این دوربین در بین اعضای خانواده مشترک است. در حقیقت، حداقل در ظاهر ماجرا، گوشی گلکسی اس 10 لایت، نوت 10 لایت و همچنین A71 و A51 همگی مجهز یک ماژول بسیار مشابه هستند.
این که واقعا این دوربین دقیقا مشابه است یا نه را در آینده طی نقد کامل این گوشی بررسی خواهیم کرد.
طبق سنت همیشگی سامسونگ، از لنز فوق عریض برای فیلمبرداری استفاده میشود. گرچه اگر جزو کاربران بادقت باشید میدانید 12 مگاپیکسل برای ضبط فیلمهای 8K کافی نیست.
این وظیفه به دوش دوربین اصلی جدید 108 مگاپیکسل افتاده است. صحبت این دوربین که شد باید به یک سری نکته اشاره کنیم. جدا از این که دوربین مورد نظر تصاویر فوقالعاده شارپ چه در دقت اصلی و چه حالت پیشفرض 12 مگاپیکسل میگیرد، همچنین از یک فناوری ترکیب پیکسل جدید استفاده میکند.
این فناوری بر خلاف چیزی که در دوربینهای 48 و 64 مگاپیکسل دیدهایم نانوسل نام دارد که 9 پیکسل مجاور را برای تشکیل یک پیکسل ترکیب میکند تا دادههای رنگ و نور آنها به صورت دیجیتالی داخل یک پیکسل «مجازی» قرار گیرند.
به عبارت دیگر اگر کمی جمع و تفریق کنیم اندازه پیکسلها 2.4 میکرومتر خواهد بود (0.8 میکرومتر برای یک پیکسل واقعی در این حسگر). البته، نحوه عمل واقعی این فناوری به این شکل نیست ولی این شیوه همچنان مزایای غیرقابل انکاری در ثبت دقیقتر دادههای رنگ دارد. استفاده از این فناوری در کنار لنز بسیار روشن f/1.8 این دوربین و فناوری لرزشگیر اپتیکال تصویر باعث بالا بردن انتظار ما از دوربین جدید سامسونگ میشود.
طبیعتا میتوانید انتظار شباهتها و مقایسههای زیادی بین این دوربین نانوسل سامسونگ و دوربین داخل گوشیهایی مانند Mi Note 10 و Mi Note 10 Pro شیائومی داشته باشید. در مدت کوتاهی که با دوربین 108 مگاپیکسل S20 Ultra سپری کردیم، میتوانیم کمی به جزئیات نحوه ضبط فیلمهای 8K آن اشاره کنیم.
دوربین این گوشی با استفاده از برش حسگر کامل 108 مگاپیکسل چنین فیلمهایی گرفت و طبق آن چیزی که ما حداقل متوجه شدیم، سامسونگ ظاهرا مستقیما از تصویر 108 مگاپیکسل کامل برش میزند به جای این که پیکسلهای فردی Bayer را ترکیب کند. گرچه زمان نقد کامل باید این موضوع را بررسی کنیم ولی به نظر ما احتمال نوعی ترکیب کردن پیکسلها به صورت گروههای سهتایی وجود دارد.
ولی میتوانیم با قطعیت بگوییم کیفیت ویدئوهای 8K روی نمایشگر با دقت +QHD مدل اولترا واقعا عالی به نظر میرسند. علاوه بر این، به لطف قدرت زیاد اسنپدراگون 865 و اگزینوس 990 و پردازشگرهای سیگنال تصویر آنها، اس 20 اولترا میتواند ویدئوهای با نرخ 24 فریم بر ثانیه بگیرد که یک جهش قابل توجه از ویدئوهای با نرخ 15 فریم بر ثانیه در گوشیهای قبلی است.
کاربر همچنین میتواند در حین فیلمبرداری 8K یا هر دقت دیگری تصاویر ثابت بگیرد که تصویر نهایی 33 مگاپیکسل خواهد بود!
زمانی که بحث زوم به میان میآید، قابلیت زوم فضایی کانون توجه اصلی تقریبا تمامی کمپینهای تبلیغاتی گوشیهای اس 20 است. سامسونگ این قابلیت را به دو بخش جداگانه تقسیم میکند که در بین تمامی اعضای اس 20 مشترک است یعنی زوم چشمی هیبریدی (Hybrid Optic Zoom) و زوم با دقت فوقالعاده بالا (Super Resolution Zoom).
در حالی که اس 20 و اس 20 پلاس از دوربینهای سنتی زوم به ترتیب برای دو بخش بالا و زوم 3 و 30 برابر استفاده میکنند، قدرت زوم S20 Ultra در این دو بخش برابر با 10 و 100 برابر است.
مدل اولترا برای این کار یک دوربین پریسکوپ جدید 48 مگاپیکسل با اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، گشادگی دریچه دیافراگم f/3.5 و فناوری لرزشگیر اپتیکال تصویر دارد. این دوربین در کنار دوربین 108 مگاپیکسل از روز اول شکلگیری شایعات مربوط به اس 20 اولترا تا زمان عرضه آن موضوع اصلی اخبار بود.
علت آن را میتوانیم با نگاه به تصاویر عالی که این دوربین میگیرد درک کنیم. ما کاملا روی استفاده از قابلیت زوم فضایی در بالاترین تنظیمات آن یعنی 100 ایکس تاکید نداریم ولی تصاویر این گوشی در زوم 30 برابر فوقالعاده است. تصاویر در زوم 4 برابر با این حال شارپتر به نظر میرسد.
با توجه به پیش تنظیمات مقیاس زوم و همچنین پرسیدن از بعضی از نمایندگان سامسونگ در مکان رویداد رونمایی این گوشی در مورد این که بخش «هیبرید» در «زوم چشمی هیبرید» چه معنایی دارد، تقریبا نحوه عمل این ماژول را متوجه شدیم.
ظاهرا دوربین پریسکوپ توانایی زوم اپتیکال 4 برابر دارد و سپس به کمک هوش مصنوعی اندازه آن را به صورت دیجیتال به 10 برابر افزایش میدهد.
از دیدگاه بازاریابی تاکید روی زوم 10 برابر هیجانانگیزتر است. از همین منطق در حالت زوم 100 برابر استفاده میشود که ظاهرا استفاده از الگوریتمهای زوم دیجیتال کمی شدت بیشتر دارد. حتی اگر بعید باشد که از تصاویر با زوم 100 برابر در شبکههای اجتماعی استفاده کنید، ولی نتیجه نهایی تصویری که با این زوم به دست میآید از جمله جزئیات، لرزشگیر اپتیکال تصویر و رفع لرزش به کمک هوش مصنوعی به جز با تحسین نباید یاد شوند.
سپس باید به حسگر DepthVision اشاره کنیم که در بین مدل اولترا و اس 20 پلاس مشترک است. هدف آن کاملا واضح است. گوشی سامسونگ از آن برای کسب اطلاعات عمق بیشتر برای عکاسی پرتره و افکتهای بوکه استفاده میکند.
S20 Ultra در بخش نرمافزاری دوربین عکاسی خود نیز چند قابلیت جدید دارد. به عنوان مثال حالت Super Steady video باید بهتر شده باشد.
سپس به حالت فیلمبرداری جدید به اسم Night Hyperlapse میرسیم که همانطور اسم آن نشان میدهد میتواند کلیپهای ویدئویی با دنبالههای نوری شگفتانگیز بگیرد. قابلیت AI Best Moment نیز روی کاغذ عالی به نظر میرسد.
این حالت در واقع یک الگوریتم است که تلاش میکند بهترین تصویر را ثبت کند و به نوعی بهترین لحظات آن را از نظر وجود خندههای زیاد در تصویر و همچنین نبود صورتهای واضح مرتب کند. در این حالت مواردی مانند رنگ و کنتراست تصویر نیز در نظر گرفته میشود.
این الگوریتم حتی میتواند برای این که ظاهر عکس به بهترین شکل ممکن تغییر کند به صورت خودکار از فیلترهای لازم استفاده کند.
دوربین سلفی حالا یک ترفند جالب و جدید در خود دارد که باید شکایتهایی که سامسونگ از کاربران با دقت بیشتر خود دریافت کرده است را رفع کند، به نحوی که این شرکت تصمیم گرفته است حالت عکاسی عریض پیشفرض دوربین سلفی خود را غیرفعال کند.
حالا اگر گوشی بیرون از قاب پیشفرض برش خورده خود افراد بیشتری را کشف کند، به لطف قابلیتی به اسم «زاویه سلفی هوشمند» به صورت خودکار حالت عکاسی عریض را فعال میکند.
قابلیت دیگر دوربین این گوشیها که شاید جالبترین آنها باشد یک حقه نرمافزاری جدید به اسم Single Take است. برخلاف اپلیکیشنی که با عملکرد مشابه در جدیدترین آیفونهای اپل محبوب شده است، Single Take همزمان با تمامی دوربینهای عقب فیلم و عکس میگیرد.
زمانی که دوربینها در این حالت شروع به ضبط میکنند، حداقل 2 ویدئو و حداکثر 10 عکس و 4 ویدئو ثبت خواهد شد. زمان ضبط نیز برای یک برداشت 10 ثانیه است. هدف سامسونگ فراتر از نشان دادن قدرت سختافزاری گوشی، این است که از کاربر از زوایای مختلف بتواند یک تصویر بهتر از لحظه مورد نظر خود را ثبت کند.
بهترین تصاویر براساس شناسایی اشیاء متحرک، شناسایی چهره، شارپ یا محو بودن تصویر و موارد دیگر انتخاب میشوند.
نمایشگر
در بالا به برابری قابلیتهای سری اس 20 اشاره کردیم و مجددا حالا که به بخش نمایشگر اس 20 اولترا رسیدیم باید روی آن تاکید کنیم. حتی اگر به تنهایی به برگه مشخصات این گوشیها توجه کنیم، فورا مشخص میشود که انتخاب از بین دو مدل اس 20 و اس 20 پلاس تنها به سلیقه کاربر مورد اندازه گوشی ختم میشود و اگر جزو آن دسته از افرادی نباشید که بهترین سختافزار دوربین را میخواهید، همین منطق را میتوان به مدل اولترا نیز گسترش داد.
بدون توجه به تصمیمی که ممکن است موقع خرید این پرچمدارهای شگفتانگیز بگیرید یک فضای نمایش فوقالعاده زیاد در اختیار خواهید داشت که به بهترین شکل ممکن از فناوری نمایشگر برتر Dynamic AMOLED سامسونگ در ابعاد 6.9 اینچی آن استفاده میکند.
تراکم پیکسلی این نمایشگر در این ابعاد و دقت 511 پیکسل در هر اینچ است که به معنای محتوای فوقالعاده شفاف و شارپ روی صفحه است.
از آن جایی که با یک نمایشگر سامسونگ روبرو هستیم باید انتظار رنگهای جذاب، کنتراست عالی و میزان روشنایی را داشته باشیم که تقریبا در هر پرچمداری انتظار میروند.
به دست آوردن مجوز استانداردهای HDR نیز در این بخش از بازار به یک امر الزامی تبدیل شده است و تمامی نمایشگرهای سری اس 20 از استاندارد +HDR10 پشتیبانی میکنند. بار دیگر باید سامسونگ را تحسین کنیم که تجربه لذت از این نمایشگر را در اعضای مختلف خانواده جدید خود یکدست نگه داشته است چون اس 20 همان دقت +QHD نمایشگر مدل S20 Ultra را به همراه زرق و برقهای آن دارد.
ترند جدید دنیای موبایل امسال نمایشگرهای با نرخ تازهسازی بالا است. تمامی مدلهای جدید سامسونگ از نرخ نمونهگیری لمس 240 هرتز و تازهسازی تصویر 120 هرتز استفاده میکنند. در هر کدام از آنها برای استفاده از نرخ 60 یا 120 هرتز یک تاگل وجود دارد. البته باید بگوییم افزایش دقت و نرخ تازهسازی تصویر به معنای مصرف بیشتر شارژ باتری است که مقدار آن را در نقد کامل این گوشی بررسی خواهیم کرد.
گرچه باید اشاره کنیم سامسونگ برای استفاده از این نرخ بالای تازهسازی تصویر محدودیتهایی اعمال کرده است. طبق اطلاعاتی که قبلا گزارش شده بود تنها در دقت فول اچدی قادر به استفاده از حالت 120 هرتز خواهید بود که احتمالا علت آن ماندگاری بیشتر شارژ باتری است.
شاید غول کرهای میخواسته است مطمئن شود باتری تمامی مدلهای اس 20 حتی مدل معمولی که در مقایسه با دوتای دیگر کوچکتر است پس از یک مرتبه شارژ یک روز کامل دوام میآورد.
از طرف دیگر باید بگوییم حق انتخاب کاربر محدود است یا باید 60 هرتز یا 120 هرتز را انتخاب کند. خبری از مقادیر متغیر مانند گوشیهای Razer و پنلهای نمایش IGZO آنها نیست. اگر واقعیت را بگوییم، این تصمیم به نظر ما اشکالی ندارد. ولی اگر خوشایند شما نیست، بهتر است برای ورود نوت 20 به بازار صبر کنید که شایعات ادعا میکنند نرخ تازهسازی تصویر بهتر دارد یا باید محصولات دیگر شرکتهای رقیب مانند گوشی وانپلاس را در نظر بگیرید که از یک نمایشگر با دقت QHD و نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز استفاده میکند.
مشخصات سختافزاری و عملکرد
واقعا نمیتوانیم جزئیات عملکرد این گوشی را از نظر ارقام واقعی بدون بررسی کامل بگوییم ولی این گوشی یکی از موارد نادری است که نیازی ندارد به قدرت بالای CPU و پردازنده گرافیکی اشاره کنیم. چون اس 20 اولترا و در حقیقت تمامی اعضای اس 20 به ترتیب برای بازار جهانی و آمریکا از چیپستهای اگزینوس 990 و اسنپدراگون 865 استفاده میکنند که در حال حاضر بهترین هستند.
در کنار هر دو تراشه از رم سریع LPDDR5 استفاده خواهد شد و اگر پول اضافه دارید میتوانید مدل برتر S20 Ultra را بخرید که سامسونگ 16 گیگابایت رم و 512 گیگابایت حافظه داخلی را برای آن در نظر گرفته است.
باید به سادگی مشخص باشد اس 20 اولترا یک گوشی واقعا سریع است و حالا به قابلیتهای ارتباطی آن اشاره میکنیم. هدف سامسونگ در تولید سه مدل اس 20 پشتیبانی از شبکه 5G بوده است. برگه رسمی مشخصات این گوشیها به پشتیبانی از هر دو شبکههای SA و NSA، ساب 6 گیگاهرتز اشاره میکند. پشتیبانی از شبکه 4G نیز با توجه به سرعت شبکه Cat.20 و پشتیبانی از 4×4 MIMO قابل توجه است.
نکته جالب دیگری که باید به آن دقت کنیم این است که هر دو چیپست اگزینوس 990 و اسنپدراگون 865 مودم داخلی ندارند. هر دو به ترتیب از مودمهای اگزینوس 5123 و X55 استفاده میکنند. این مودمها به طور کامل از شبکههای 4G، 3G، 2G در کنار 5G پشتیبانی میکنند.
همچنین باید بگوییم برخلاف دو مدل اس 20 و اس 20 پلاس فقط در مدل 5G وارد بازار خواهد شد.
موضوع دیگری که فرصت برای تست آن نداشتیم حسگر اثرانگشت اولترا سونیک ارتقا یافته سری جدید اس 20 است. ظاهرا مساحت سطح این حسگر بزرگتر شده است و نوید سرعت و دقت بیشتر را میدهد. این دقت و سرعت بیشتر واقعا یک نیاز است تا حسگرهای سامسونگ از این نظر به حسگرهای سنتی زیر نمایشگر نزدیکتر شوند.
بخش نرمافزاری و رابط کاربری
زمانی که بخش نرمافزاری و رابط کاربری تمام گوشیهای گلکسی اس 20 را بررسی میکنیم کاملا آشنا به نظر میرسد. S20 Ultra همانند دو برادر خود از لانچر اختصاصی One UI 2.0 سامسونگ در کنار اندروید 10 استفاده میکند. یقینا مانند اکثر کاربران فعلی گوشیهای گلکسی و طرفداران آن شکایتی در این مورد نداریم.
سامسونگ واقعا تلاش زیادی اخیرا از خود برای روانتر کردن تجربه کار با بخش نرمافزاریاش انجام داده است و جز این منطقی نیست.
با این حال، محیط نرمافزاری این گوشیها چند قابلیت جدید دارند. به عنوان مثال QuickShare یک راه جدید و ساده برای به اشتراکگذاری فایل با دستگاههای مجاور از طریق شبکه وایفای است. اپلیکیشن Duo گوگل حالا در صفحه شمارهگیر گوشی ادغام شده است تا برای تماسهای تصویری از یک قابلیت ساده و راحت مانند دوربین فیستایم اپل استفاده شود.
دستیار مجازی سامسونگ یعنی بیکسبی با آن که دکمه اختصاصی آن حذف شده است ولی در هر نسل جدید از گوشیهای سامسونگ بهتر و محبوبتر میشود و همچنین با پلتفرم اسپاتیفای ادغام شده است.
قابلیت دیگر به اسم Music Share جالب به نظر میرسد. به طور کامل آن را متوجه نشدیم ولی ظاهرا این توانایی را به کاربر میدهد تا یکی از دستگاههای سری اس 20 را به یک اسپیکر بلوتوثی وصل کند و سپس یک گوشی هوشمند متفاوت در ارتباط با اس 20 قرار گیرد و از آن به نوعی برای استریم موزیک روی اسپیکر بلوتوثی استفاده کند. استفاده از این قابلیت در سیستم صوتی ماشین مفید است.
قابلیت Game Booster سامسونگ نیز کمی هوشمندتر شده است یا ترجیحا در زمینههای کاربردی خاص کمتر روی اعصاب کاربر میرود. ظاهرا کاربران مشکلاتی با بعضی از وظایف پسزمینه مانند بسته شدن اجباری اپلیکیشن Discord زمان اجرای بازی و فعال بودن حالت Game Booster داشتند. سامسونگ میگوید کاربر حالا میتواند جلوی بوت شدن هر اپلیکیشن در پسزمینه را بگیرد.
جمعبندی
با توجه به تاثیر اولیهای که اعضای اس 20 روی ما گذاشتند به نظر ما با گوشیهای بینظیری روبرو هستیم. سامسونگ با این گوشیها فقط به جلو پیش رفته است. به ویژه این قضیه را میتوانیم در مورد دو گوشی اس 20 و اس 20 پلاس بگوییم و به نظر ما با خیال راحت باید فروش بالای آنها را تضمین کنیم.
S20 Ultra هرچند که عنوان پرفروشترین گوشی امسال سامسونگ را احتمالا به دست نمیآورد ولی با این حال ستاره اصلی جمع جدید است. سامسونگ امسال در این گوشی از نوآوریهای دوربین فراوانی استفاده کرده است و به صورت بالقوه روی آینده عکاسی با موبایل و کل این صنعت تاثیر گذاشته است.
دو دوربین پریسکوپ 48 مگاپیکسلی و اصلی 108 مگاپیکسلی این گوشی تا سالها کاربر را از هرگونه سختافزار دوربین دیگری بینیاز میکنند. جدا از آن واقعا احساس میکنیم باید یک بار دیگر سامسونگ را در نحوه مدیریت تولید و ساخت سری اس 20 تحسین کنیم. شباهت قابلیتهای گوشیهای امسال واقعا زیاد است تا کاربران با دست بازتر تصمیم به انتخاب بگیرند و در این بین چیز زیادی را با انتخاب حتی اس 20 از دست ندهند.
منبع: gsmarena.com