جان بخشیدن مجدد به ماموتهای پشمالو همچنان یک کار بسیار دشوار است. گرچه پیشرفت فناوری در حال حاضر ممکن است در حدی باشد که به توضیح علت انقراض اجداد فیلها کمک کند.
دانشمندان موفق به احیاسازی ژنهای یک جمعیت از ماموتها شدند که تا حدود 4 هزار سال قبل در یکی از جزایر سیبری زنده مانده بودند. آنها با بررسی این ژنها قصد دارند متوجه شوند چه چیزی باعث مرگ این گروه شده است.
دانشمندان پس از احیاسازی ژنها از طریق سلولهای داخل محیط کشت آن را با ژن سایر ماموتها و فیلهای آسیایی مقایسه کردند تا براساس رفتار ژنتیکی شناختهشده به دنبال جهشهایی بگردند که نتیجه آنها مرگبار بوده است.
آنطور که مشخص شد، حداقل یکی از ماموتهای این جزیره یک رشته نقص ژنتیکی داشته باشد. به عبارت دیگر مشکلاتی در بحث قدرت باروری جنس نر، توسعه عصبی، سیگنالدهی انسولین و حتی توانایی بو کردن گلها وجود داشته است.
این مسائل اشاره میکند ماموتها ممکن است به واسطه اندازه جمعیت کوچک خود (300 تا 500 عدد) و جدا بودن از جزیره اصلی سیبری آسیب دیده باشند که شانس آنها در دراز مدت برای بقا را کاهش داده است.
گرچه دستاورد تحقیقات این دانشمندان کاملا توضیح نمیدهد چرا ماموتهای پشمالو در نهایت مردهاند. اکثر آنها (در کنار سایر گونهها) به واسطه تغییرات آب و هوایی از بین رفتهاند که توندرا (سردشت – به ناحیههایی گفته میشود که در آنها میانگین دمای گرمترین ماه میان صفر و ده درجه بالای صفر میباشد و زمستان آن خیلی طولانی و سرد و تابستان خیلی کوتاه است) لازم برای بقای آنها را از بین برده است.
گرچه علت انقضای آنها حالا یک تصویر شفافتر به خود میگیرد و اشاره میکند دنیای فناوری میتواند به حل بعضی دیگر از رازهای پیش از تاریخ کمک کند.
منبع: engadget.com