بررسی کامل و تخصصی گوشی سامسونگ Galaxy A51 : ارتقا برای جنتلمن!

توسط محمد امین نعمتی
22 دقیقه

مقدمه

اگر سال 2019 به ما فقط یک درس داده باشد این است که سری گلکسی A سامسونگ تغییرات زیادی داشتند تا با قیمت‌ها و مجموعه قابلیت‌های متنوع و البته کمتر از یک پرچم‌دار واقعی به دست کاربر برسند.

سال 2020 تنها در آغاز خود است و این شرکت مجددا دستی روی سر میان‌رده‌های خود کشیده است و در کنار اسم آن‌ها عدد 1 را قرار داده است تا در نتیجه آن گوشی گلکسی A51 متولد شود.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

زمانی که دو گوشی A51 و A50 را در کنار یکدیگر قرار می‌دهید این 1 معنای زیادی دارد. اولا 1 به معنای حضور یک دوربین بیشتر یعنی دوربین ماکرو 5 مگاپیکسل در عقب است. چیپست نیز «یک عدد» بهتر است تا گلکسی A51 سامسونگ از چیپست اگزینوس 9611 استفاده کند، در حالی که اگر به یاد بیاورید مدل چیپست نسل قبلی 9610 بود. سپس 0.1 اینچ اندازه نمایشگر بیشتر شده است تا این جا نیز همین روند البته با یک ترتیب بزرگ‌نمایی کمتر ادامه پیدا کند.

اجازه دهید این بازی با اعداد را کنار بگذاریم و به سایر تغییرات بهتر گلکسی A51 اشاره کنیم که تقریبا محدود به مجموعه دوربین است.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

لنز اصلی 48 مگاپیکسل Quad Bayer این گوشی جایگزین ماژول 25 مگاپیکسل A50 شده است و دقت دوربین فوق عریض بیشتر است تا در مقایسه با حسگر 8 مگاپیکسل A50 به 12 مگاپیکسل برسد ولی همچنان میدان دید 123 درجه را داشته باشد.

از طرفی دوربین سلفی حالا در بریدگی مرکزی نمایشگر قرار گرفته است تا به جای نمایشگر با بریدگی U شکل A50 از بریدگی O شکل استفاده شود. خود دوربین جلو نیز ارتقاء یافته است و به جای دوربین 25 مگاپیگسل گلکسی A50 شاهد استفاده از حسگر 32 مگاپیکسل Quad Bayer هستیم.

مشخصات کلیدی گوشی گلکسی A51 سامسونگ:

  • بدنه: پنل شیشه‌ای در جلو (گوریلا گلس 3)، بدنه و پنل پشتی پلی کربناتی.
  • نمایشگر: سوپر امولد 6.5 اینچ، نسبت تصویر 20:9، دقت فول اچ‌دی پلاس (1080 در 2400 پیکسل)، تراکم پیکسلی 405 پیکسل در هر اینچ
  • دوربین عقب: اصلی: 48 مگاپیکسل، اندازه حسگر 2/1 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، طول کانونی معادل 26 میلی‌متر، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.0. دوربین فوق عریض: 12 مگاپیکسل، اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر، لنز 13 میلی‌متری، ضریب اف f/2.2. دوربین ماکرو: 5 مگاپیکسل، 25 میلی‌متری، ضریب اف f/2.4. حسگر عمق سنج: 5 مگاپیکسل، اندازه حسگر 5/1 اینچ. اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر، ضریب اف f/2.2. فلاش ال‌ای‌دی؛ ضبط فیلم‌های 2160P با نرخ 30 فریم بر ثانیه
  • دوربین جلو: 32 مگاپیکسل، اندازه حسگر 2.8/1 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، 26 میلی‌متری، ضریب اف f/2.2، فیلمبرداری با دقت فول اچ‌دی و نرخ 30 فریم بر ثانیه
  • چیپست: اگزینوس 9611، پردازنده هشت هسته‌ای (4 هسته کورتکس A73 با سرعت کلاک 2.3 گیگاهرتز، 4 هسته کورتکس A53 با سرعت کلاک 1.7 گیگاهرتز)، پردازنده گرافیکی Mali-G72 MP3
  • حافظه: 4 یا 6 گیگابایت رم، 64 یا 128 گیگابایت حافظه داخلی، حافظه UFS 2.0، درگاه اختصاصی میکرو اس‌دی با پشتیبانی از کارت حافظه حداکثر 1 ترابایت
  • سیستم عامل: اندروید 10، لانچر One UI 2.0 سامسونگ
  • باتری: 4000 میلی‌آمپر ساعت، شارژ سریع 15 وات
  • اتصالات: دو سیم (4G)، بلوتوث 5.0، استاندارد a/b/g/n/ac وای‌فای، درگاه یواس‌بی تایپ C، جک صوتی 3.5 میلی‌متر
  • سایر مشخصات: حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر، تک بلندگو در بخش انتهایی گوشی

محتویات جعبه فروش:

اگر شیوه عرضه سری A سامسونگ به بازار را در نظر بگیریم خبری از «سال جدید، من جدید» نیست و گلکسی A51 در یک جعبه آشنا سفید رنگ با حک براق نام گوشی بالای آن به بازار آمده است و روی جعبه فروش یک بریدگی با شماره مدل‌ها دیده می‌شود تا محتویات داخلی جعبه را نشان دهد.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

داخل جعبه خود گوشی را پیدا می‌کنید که در کنار آن آداپتور برق 15 وات، یک کابل یواس‌بی A به C و یک جفت ایرباد معمولی دیده می‌شود. خبری از یک قاب محافظ نیست.

طراحی و کیفیت ساخت

گلکسی A51 و A71 در سال جدید زبان طراحی تازه سامسونگ برای آرایش دوربین عقب را به نمایش گذاشتند. چه دوست داشته باشیم، چه نداشته باشیم یک مجموعه‌ دوربین خیلی بزرگ مستطیلی شکل در گوشه بالا سمت چپ دیده می‌شود که تمامی دوربین‌ها را زیر یک سقف قرار داده است.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

گلکسی A51 در عقب مجهز به 4 دوربین است. برآمدگی این مجموعه تقریبا در حد یک میلی‌متر است ولی الزاما باعث نخواهد شد این گوشی روی یک سطح تخت صاف قرار نگیرد. فلاش دوربین نیز در کنار این 4 حسگر قرار گرفته است و با توجه به این که حسگر اثرانگشت در عقب قرار ندارد، برآمدگی دوربین تنها عاملی است که یک دستی پنل عقب را از بین می‌برد.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

طراحان سامسونگ در طراحی پنل پشتی برای بالا بردن سطح هیجان کاربران از یک تزئین سطحی متفاوت استفاده کردند. یک خط ظاهرا دلخواه یک بخش انتهایی که ظاهر خط‌خط ریز دارد را از قسمت یک‌پارچه بالا جدا می‌کند، در حالی که دو خط مورب دیگر پنل پشتی را به یک قسمت روشن‌تر و تاریک‌تر تقسیم می‌کنند.

این دو خطر مورب همدیگر را قطع می‌کنند تا به نوعی یک حرف «X» با 4 چهارگوش متفاوت شکل گیرد.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

تمام این‌ها قبل از قرارگیری این گوشی در معرض نور است. مدل مشکی رنگ تحت بررسی ما اگر آن را در نور تحت زاویه مستقیم نگاه کنید رنگین کمانی از رنگ را به نمایش می‌گذارد. از این نوع طراحی خوشمان آمد ولی اگر دست ما بود از رنگ‌های روشن‌تر استفاده می‌کردیم.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

پنل پشتی A51 با تمام ظاهر خوبی که دارد از پلاستیک ساخته شده است و بنابراین روی دوام بیش از حد آن نمی‌توانیم شرط ببندیم و استفاده از یک ورقه شیشه محافظ گوریلا گلس می‌توانست اطمینان ما را بیشتر کند.

بخش جلو ولی با نسل سوم شیشه کورینا گلس پوشانده شده است تا حداقل امنیت نمایشگر بیشتر تامین شود.

حضور پنل نمایش Infinity-O در بخش جلوی Galaxy A51 به این معنا است که تقریبا با یک نمایشگر بدون بریدگی و بدون حاشیه روبرو هستیم که فقط یک بریدگی دایره‌‌ای شکل کوچک برای میزبانی از دوربین سلفی دارد.

اگر به یاد داشته باشید دو عضو جدید سری نوت 10 سامسونگ نیز چنین ظاهری داشتند و ظاهرا غول کره‌ای دوست دارد این طراحی را به عنوان امضای جدید خود روی گوشی‌هایش بیاندازد.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

حالا به حواشی نمایشگر می‌رسیم که A51 در مقایسه با A50 یک گام به جلو قابل توجه برداشته است و حالا چانه گوشی به مراتب باریک‌تر است. حاشیه بالایی و طرفین این گوشی حتی باریک‌تر شده‌اند ولی مهم‌تر از همه ضخامت یکسان است.

گلکسی A51 مانند A50 در حاشیه بالایی و درون شیشه یک شیار دارد که داخل آن بلندگوی مکالماتی قرار گرفته است.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

بدنه این گوشی مانند مدل سال قبل از پلاستیک ساخته شده است و دکمه‌های فیزیکی A51 کاملا شبیه به A50 همگی در سمت راست قرار دارند و فاصله بین این دکمه‌ها قابل قبول است.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

در سمت چپ این گوشی به سمت بالای آن شیار سیم کارت را پیدا می‌کنید. مدل تحت بررسی ما دو سیم کارت است و در آن واحد می‌توانید دو سیم کارت با قطع نانو و یک کارت حافظه خارجی استفاده کنید. یعنی دیگر نیاز نیست برای استفاده از سیم کارت دوم یا کارت حافظه شیر یا خط بیاندازید.

حالا به انتهای گوشی می‌رویم که درگاه یواس‌بی تایپ C در مرکز خودنمایی می‌کند. جک هدفون در یک کنار و بلندگو و میکروفون اولیه در سمت دیگر هستند. در بالای گوشی فقط میکروفون دوم دیده می‌شود.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

ابعاد گوشی گلکسی A51 سامسونگ عبارت است از 158.5 در 73.6 در 7.9 میلی‌متر و 172 گرم وزن دارد تا در مقایسه با سایر گوشی‌های این بخش از بازار بهتر در جیب قرار گیرد.

این گوشی در مقایسه با Realme X2 و گوشی‌‎های شیائومی (به عنوان مثال Mi 9T و ردمی نوت 8 پرو) باریک‌تر و با عرض کمتر است و همچنین با وجود استفاده از یک باتری 4000 میلی‌آمپر ساعت سبک‌تر است. واقعا هنگامی که این گوشی را در دست گرفتیم از سبکی و باریکی آن تعجب کردیم.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

نمایشگر 6.5 اینچ سوپر امولد

گلکسی A51 یک نمایشگر سوپر امولد 6.5 اینچی با دقت 1080 در 2400 پیکسل و نسبت تصویر 20:9 دارد. این پنل نمایش از نوع Infinity-O است یعنی از یک بریدگی حفره‌ای شکل برای میزبانی از دوربین سلفی استفاده می‌کند.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

دو گوشی گلکسی A71 و A51 اولین محصولات غیر پرچم‌دار سامسونگ بودند که از این طراحی استفاده کردند و به آن‌ها دو گوشی S10 Lite و Note10 Lite نیز پیوستند.

این نمایشگر همان کیفیتی را دارد که از نمایشگرهای اولد سامسونگ انتظار داریم. اگر نور صفحه را به صورت دستی تنظیم کنید حداکثر 413 نیت خواهد بود و اگر گزینه Adaptive brightness را انتخاب کنید در محیط بسیار روشن این عدد حتی تا 636 نیت نیز بالا می‌رود.

حداقل میزان روشنایی این پنل نمایش 1.8 نیت است. مدیریت رندر رنگ‌ها نیز مانند قدیم است و سامسونگ برای نمایشگر خود دو حالت Natural و Vivid را در نظر گرفته است. حالت اول از حوزه رنگ sRGB پشتیبانی می‌کند و توانستیم میانگین deltaE بسیار خوب 1.8 را اندازه بگیریم، گرچه رنگ‌های سبز به ویژه با یک انحراف برابر با 5.4 دقیق نبودند.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

استفاده از حالت Vivid در اختیار کاربر یک اسلایدر برای تنظیم دمای رنگ قرار می‌دهد و زمان تنظیم نمایشگر روی گرم‌ترین حالت از دقت بالای رنگ‌های خاکستری و سفید شگفت‌زده شدیم و میانگین deltaE برابر با 2.7 بود. لازم به ذکر است حالت مورد نظر از فضای رنگ DCI-P3 پشتیبانی می‌کند.

اگر اسلایدر را در وسط آن قرار دهید میانگین deltaE اندکی بدتر شده و برابر با 3.3 خواهد بود تا رنگ‌های سفید مانند قبل دقیق نباشند و همچنین به مقدار متوسطی به سمت رنگ آبی متمایل شوند.

عمر باتری گوشی گلکسی A51 سامسونگ

این گوشی یک باتری بزرگ 4000 میلی‌آمپر ساعت شبیه به نسل قبلی خود دارد. A51 با وجود استفاده از همان چپپست، یک نمایشگر اندکی بزرگ‌تر و یک سیستم عامل متفاوت دارد، بنابراین انتظار نتیجه متفاوتی را در بخش باتری داشتیم و در واقع جز این نبود.

در تست گردش در اینترنت با شبکه وای‌فای باتری 13.5 ساعت دوام آورد که یک ساعت کامل بیشتر از A50 است. اما در بخش بازپخش ویدئو شاهد افت نتیجه به 14:22 ساعت یعنی 1.5 ساعت کمتر بودیم ولی با وجود این آمار عالی است.

سپس به تست برقراری تماس می‌رسیم که آمار 22 ساعت جالب نبوده ولی کافی است. نتایج تست باتری را در تصویر زیر می‌توانید ببینید.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

باتری این گوشی به کمک شارژر داخل جعبه در عرض 2:14 ساعت کاملا شارژ می‌شود که خیلی سریع نیست. همچنین 30 دقیقه طول می‌کشد شارژ باتری از 0 به 35 درصد برسد که مجددا جای تحسین ندارد.

کیفیت صدا

به کمک جک صوتی تصمیم گرفتیم کیفیت صدای گوشی را نیز تست کنیم. در زمان اتصال گوشی به یک آمپلی فایر فعال خارجی گلکسی A51 امتیاز عالی با بلندی حجم صدای فراوان به دست آورد.

استفاده از هدفون‌های سیمی حجم صدا را بالا نگه داشت ولی کمی اعوجاج با مقدار متوسط نویز القایی استریو شکل گرفت. با وجود تمام این موارد شاهد عملکرد عالی از سوی یک میان‌رده بودیم.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

سیستم عامل اندروید 10 و لانچر One UI 2.0

گلکسی A51 یکی از اولین گوشی‌های سامسونگ است که از همان ابتدا مجهز به سیستم عامل اندروید 10 و لانچر One UI 2.0 است.

قبلا اندروید 10 و لانچر جدید سامسونگ را در چند پرچم‌دار سامسونگ دیده بودیم، البته در قالب یک به‌روزرسانی منتشر شده بودند.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

علاوه بر این، نسخه دوم رابط کاربری One UI اصلا با نسخه ابتدایی فرق ندارد به استثنای سیستم مسیریابی مبتنی بر ژست‌های حرکتی. اما باید بگوییم بخش نرم‌افزاری A51 با قابلیت Edge Screen کاربر را غافل‌گیر می‌کند.

این قابلیت قبلا برای پرچم‌دارهای سامسونگ در نظر گرفته شده بود که نمایشگرهای لبه خمیده داشتند و مجموعه‌ قابلیت‌های مختلف دارد که حالا در گلکسی A51 که نمایشگر آن اکثرا تخت است، دیده می‌شوند.

به کمک پنل اج و با کشیدن ساده دست خود روی نمایشگر از یک کنار صفحه می‌توانید سریعا به اپلیکیشن‌ها، ابزارها و بخش‌های مختلف دسترسی داشته باشید.

می‌توانید از بخش تنظیمات مشخص کنید پنل اج در کدام سمت گوشی قرار گیرد و همچنین موقعیت آن را در امتداد لبه گوشی تنظیم کنید. در زیر منو صفحه اج همچنین گزینه‌ای به اسم Edge Lighting را پیدا خواهید کرد؛ قابلیتی که برای نوتیفیکیشن‌های مختلف از رنگ‌های گوناگون استفاده می‌کند و همانطور که می‌توانید حدس بزنید سطح سفارشی‌سازی آن بسیار بالا است.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 26بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 25بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 24بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 23بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 22بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 27

امکان مسیریابی با ژست‌های حرکتی نیز وجود دارد و می‌توانید به شیوه لانچر One UI 1 نیز کارهای خود را انجام دهید. در لانچر جدید سیستم ناوبری شبیه به نسخه بومی اندروید خواهد بود یعنی کشیدن دست روی صفحه از طرفین برای برگشت به عقب و از پایین صفحه به سمت بالا برای رفتن به صفحه هوم یا باز کردن Task Switcher.

شیوه قدیمی مسیریابی کشیدن دست روی صفحه به سمت بالا از سه ناحیه مختلف پایین صفحه است تا عملکرد دکمه‌های قدیمی روی نمایشگر تداعی شود. اگر از ژست‌های حرکتی خوشتان نمی‌آید همچنین می‌توانید نوار مسیریابی روی نمایشگر را فعال کنید.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 18بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 21بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 20بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 19

یک تغییر جالب دیگر در لانچر سامسونگ که به Galaxy A51 نیز راه یافته است حالت تیره است. با استفاده از آن عناصر رابط کاربری به رنگ مشکی و سایه‌هایی از خاکستری تیره در می‌آیند و حالت تیره اپلیکیشن‌هایی که با آن سازگار هستند نیز فعال می‌شود، از جمله اپلیکیشن‌های خود سامسونگ و همچنین بسته نرم‌افزاری گوگل (گرچه هنوز گوگل مپس جزو آن‌ها نیست).

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 15بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 13بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 17بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 16بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 14

گزینه‌های بیومتریک گلکسی A51 شامل یک حسگر اثرانگشت اپتیکال و سیستم شناسایی چهره می‌شود. تجربه استفاده از حسگر اثرانگشت بدون مشکل است و مانند همیشه باید در چندین مرحله اثرانگشت خود را ثبت کنید که کمی خسته‌کننده بوده ولی با توجه به دقت بالای حسگر نتیجه‌بخش است.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

این حسگر سریع‌ترین نیست و شبیه به حسگرهای اولترا سونیک پرچم‌دارهای این شرکت حس می‌شود.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 8بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 12بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 11بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 10بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 9

رابط کاربری این گوشی لذت‌بخش است؛ جابه‌جا شدن عناصر قابل استفاده رابط کاربری به بخش انتهای صفحه باعث می‌شود به راحتی در دسترس قرار گیرند و همچنین باید طراحی آیکون‌ها را تحسین کنیم.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 2بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 7بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 6بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 5بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 4بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 3

نتایج بنچمارک‌ها و سطح عملکرد

گلکسی A51 مجهز به چیپست اگزینوس 9611 خود سامسونگ است که در مقایسه با مدل 9610 نسل قبل تغییرات اندکی داشته که تنها برای پشتیبانی از دوربین با دقت بالای اصلی است.

گلکسی M30s نیز از همین چیپست استفاده می‌کند که افزایش سطح عملکرد آن قابل توجه است. این چیپست براساس فرآیند 10 نانومتری ساخته شده است و یک پردازنده هشت هسته‌ای تشکیل شده از 4 هسته کورتکس A73 با سرعت کلاک 2.3 گیگاهرتز و 4 هسته کورتکس A53 با سرعت کلاک 1.7 گیگاهرتز دارد.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

پردازنده گرافیکی Mali-G72 MP3 است و در کنار این سخت‌افزار 4 یا 6 گیگابایت رم و 64 یا 128 گیگابایت حافظه داخلی قرار می‌گیرد.

عملکرد این گوشی در تست‌های بنچمارک ما به نحوی بود که از رقبای خود در این بخش فاصله زیادی دارد. چیپست اسنپ‌دراگون 730 داخل Realme X2 و Mi 9T شیائومی در تمامی تست‌ها قدرت خود را به رخ محصول سامسونگ کشیدند.

گوشی Nova 5T هوآوی نیز از چیپست کرین 980 استفاده می‌کند که همچنان قدرت قدیم را دارد. A51 سامسونگ از نظر عملکرد در بخش پردازنده در سطح نوکیا 7.2 است ولی حتی چیپست اسنپ‌دراگون 660 فوق‌العاده قدیمی گوشی نوکیا در تست‌های گرافیک از میان‌رده جدید سامسونگ بهتر ظاهر می‌شود.

نتیجه بنچمارک‌ها را در زیر می‌توانید ببینید.

1 11413121110 19 18 15 14 13 12 1

دوربین

گلکسی A51 مجموعه دوربین ترجیحا جذابی دارد. شروع آن‌ها با لنز اصلی 48 مگاپیکسل Quad Bayer است که امروزه از هر 10 گوشی میان‌رده 9 تای آن‌ها این دوربین را دارند. سپس به دوربین فوق عریض 12 مگاپیکسل می‌رسیم که در هر گوشی که پرچم‌دار نیست استفاده می‌شود.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

اما وجود دوربین ماکرو 5 مگاپیکسل هیجان ماجرا را بیشتر می‌کند چون اکثر گوشی‌های رقیب از لنز ماکرو 2 مگاپیکسل استفاده می‌کنند. یک دوربین 5 مگاپیکسل دیگر نیز در عقب وجود دارد که نقش آن سنجش عمق برای کمک به کیفیت تصاویر پرتره است.

در جلو دوربین 32 مگاپیکسل Quad Bayer را داخل حفره نمایشگر می‌بینیم. اپلیکیشن دوربین همان آشنای همیشگی است که در سایر محصولات سامسونگ دیده می‌شود و فقط چندین تغییر طراحی دارد مانند فونت بزرگ‌تر برای حالات عکاسی.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

از نظر عملکرد محیط اپلیکیشن دوربین تقریبا فرقی نکرده است. کشیدن دست روی صفحه به چپ و راست حالات مختلف عکاسی را باز می‌کند و همچنین یک گزینه برای تغییر ترتیب آن‌ها یا حذف هر کدام از حالت‌ها از نمایاب وجود دارد. کشیدن دست روی صفحه به صورت عمودی در هر جهت باعث جابه‌جایی بین دوربین عقب و جلو می‌شود.

آیکون تنظیمات در گوشه بالا سمت چپ صفحه قرار دارد و می‌توانید توسط آن روی دوربین‌ها کنترل داشته باشید. در این بخش تنظیماتی مانند دقت ویدئو، اطلاعات لوکیشین و غیره را پیدا می‌کنید.

همچنین می‌توانید گزینه بهینه‌سازی کیفیت صحنه را خاموش یا روشن کنید و حالت HDR را روی گزینه خودکار یا تنظیم دستی قرار دهید. از طرفی روی نمایاب گزینه انتخاب نسبت تصویر وجود دارد که می‌توانید با انتخاب گزینه مورد نظر تصاویر 48 مگاپیکسل با نسبت تصویر 4:3H یا 12 مگاپیکسل 4:3 معمولی بگیرید.

یک حالت عکاسی حرفه‌ای نیز وجود دارد و با توجه به کلاس گوشی نباید انتظار داشته باشید تنظیمات زیادی در اختیار شما قرار دهد. تنها می‌توانید مقدار ایزو (از محدوده 100 تا 800)، جبران نوردهی (-2/+2EV  در گام‌های 0.1EV) و تعادل سفید (براساس دمای نور) را تغییر دهید. خبری از تنظیمات تغییر سرعت شاتر و فوکوس دستی نیست.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 46بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 51بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 50بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 49بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 48بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ 47

کیفیت تصویر

دوربین گوشی گلکسی A51 تصاویر قابل قبولی می‌گیرد ولی ما را شگفت‌زده نمی‌کند. دامنه دینامیک واقعا عالی است، تصاویر به شکل معقولی شارپ بوده و به عنوان مثال خطوط صاف به خوبی مشخص شده‌اند ولی از نظر رندرسازی جزئیات ریز مانند گیاهان یا شاخه‌های ریز درخت جنگی به دل نمی‌زند.

پارازیت همچنین با قدرت تمام حذف شده است. رنگ‌ها معمولا خوب هستند و گوشی برای اشباع کردن تصاویر یک حد تعادل را در پیش می‌گیرد.

اگر می‌خواهید تصاویر 48 مگاپیکسل بگیرید امکان آن وجود دارد ولی نتیجه زیاد خوب نیست. جزئیات بیشتر می‌شود ولی بهایی که می‌پردازید محدود شدن دامنه دینامیک است.

دوربین فوق عریض در مقایسه با ماژول داخل A50 ارتقاء قابل توجهی داشته است که نتیجه آن تصاویر شارپ‌تر و با جزئیات بیشتر است. دامنه دینامیک نیز به مراتب بهتر شده است تا در کل یک دوربین فوق عریض عالی را با توجه به کلاس گوشی ببینیم.

کیفیت تصاویری که دوربین گلکسی A51 در شب می‌گیرد عالی نیستند. خروجی تصاویر دوربین اصلی ملایم و سرشار از پارازیت است، در حالی که رنگ‌ها نسبتا اشباع‌زدایی شده‌اند. دامنه دینامیک قابل قبول هستند.

همانطور که قابل پیش‌بینی بود کیفیت تصاویر دوربین فوق عریض در شب بدتر هستند گرچه به نظر ما این دوربین موفق شد رنگ‌ها را بهتر نمایش دهد.

وجود حالت عکاسی در شب (Night mode) یک تعداد از مشکلات عکاسی در شب گلکسی A51 را برطرف کرد ولی بهای خاص خود را دارد یعنی نتیجه استفاده از آن برش قابل توجه تصاویر و ذخیره آن‌ها با دقت 8 مگاپیکسل است.

نکته مثبت شارپ‌تر بودن تصاویر دوربین اصلی و به ویژه سایه‌ها است، گرچه به نظر ما کیفیت رنگ‌ها بهتر نشده است.

استفاده از Night mode کیفیت تصاویر در شب دوربین فوق عریض را نیز بهتر می‌کند. نتیجه مدیریت بهتر پارازیت است ولی در مقابل باید بگوییم تصاویر اندکی ملایم‌تر می‌شوند.

عکاسی پرتره

تصاویر پرتره دوربین گلکسی A51 واقعا خوب هستند. جداسازی سوژه از پس‌زمینه و شناسایی آن استثنائی است و افکت محو آن در تنظیمات 7/5 پیشفرض دوربین (که می‌توانید آن را پیش یا پس از ثبت تصویر تنظیم کنید) ظاهر خوبی دارد. امکان استفاده از عکاسی HDR در حالت Live Focus نیز وجود دارد که در تمامی گوشی‌های دارای قابلیت عکاسی پرتره دیده نمی‌شود. عملکرد این قابلیت روی سوژه‌های غیر انسانی نیز خوب است.

عکاسی ماکرو

دوربین اختصاصی ماکرو گلکسی A51 در مقایسه با اکثریت دوربین‌های ماکرو گوشی‌های هوشمند موجود در بازار برتر است. جزئیات بیشتری را ثبت می‌کند و نسبتا از فواصل مناسب‌تری امکان عکاسی وجود دارد (روی نمایاب فاصله 3 تا 5 سانتی‌متر پیشنهاد شده است).

گرچه این حسگر فوکوس ثابت است و بهتر است دستانتان و سوژه لرزش نداشته باشند، وگرنه تصاویر محو می‌افتند.

دوربین سلفی

با توجه به این که دوربین جلو یک حسگر Quad Bayer است انتظار داشتیم خروجی تصاویر به کمک فناوری ترکیب 4 پیکسل در یک پیکسل 8 مگاپیکسل باشد ولی به هر دلیلی آن‌ها 12 مگاپیکسل هستند.

ما چنین رفتاری را در دوربین عقب اصلی گلکسی A60 و عقب و جلو گلکسی A70 نیز دیده بودیم. به نظر ما گوشی ابتدا تصاویر 32 مگاپیکسل را به 8 مگاپیکسل تبدیل می‌کند و سپس به 12 مگاپیکسل تغییر اندازه می‌دهد تا عدد نهایی بهتر به نظر برسد.

یک حالت عکاسی 32 مگاپیکسل نیز وجود دارد ولی خبری از HDR نیست، بنابراین بهتر است از آن دوری کنید.

تصاویر سلفی قابل قبول هستند و رنگ‌های خوب و دامنه دینامیک عریض دارند. جزئیات در حد یک دوربین سلفی خوب است.

حالت عکاسی پرتره دوربین جلو ممکن است به خوبی دوربین عقب نباشد ولی نه تنها حالت HDR وجود دارد بلکه خبری از مشکلاتی مانند برش خوردن گوش‌ها در تصاویر پرتره نیست.

دوربین فیلمبرداری

دوربین گلکسی A51 سامسونگ قادر به ضبط فیلم‌های 4k با نرخ 30 فریم بر ثانیه با دوربین اصلی، فوق عریض و همچنین سلفی است. عجیب است نمی‌توانید ویدئوهای فول اچ‌دی با نرخ 60 فریم بر ثانیه بگیرید.

ویدئوهای 4K بیت‌ریت حدودا 48 مگابیت در ثانیه دارند در حالی که این مقدار برای ویدئوهای فول اچ‌دی 17 مگابیت در ثانیه بوده و این ارقام برای هر دو دوربین یکسان است. صدا نیز با صدای استریو و کیفیت 256 کیلوبایت بر ثانیه ضبط می‌شود.

‌کیفیت ویدئو به عنوان یک گوشی میان‌رده خوب است ولی هیجان‌انگیز نیست. ویدئوهای دوربین اصلی رنگ‌های دقیق، کنتراست و دامنه دینامیک خوب دارند.

ویدئوهای 4K این دوربین زمانی که به داخل زوم می‌کنید یک ظاهر بیش از حد پردازش یافته دارند. از سوی دیگر ویدئوهای فول اچ‌دی به صورت محافظ‌کارانه شارپ شده‌اند و کاملا دوست‌داشتنی‌اند.

رنگ ویدئوهای دوربین فوق عریض زمانی که در مقایسه با نمونه‌های دوربین اصلی قرار می‌گیرند اندکی شسته‌شده به نظر می‌رسند و کنتراست کمی پایین‌تر است ولی هیج‌کدام از این مسائل مشکل خاصی نیست.

زمان فیلمبرداری با کیفیت 4k خبری از لرزشگیر تصویر نیست ولی هر دو دوربین عقب موقع فیلمبرداری با کیفیت فول اچ‌دی چنین قابلیتی را استفاده می‌کنند. ویدئوهای دوربین فوق عریض واقعا بسیار روان و بدون لرزش حس می‌شوند و مهم نیست زمان فیلمبرداری در حال قدم زدن باشید یا به سمت یک جهت ثابت دوربین را گرفته باشید.

در مورد دوربین اصلی باید بگوییم زمانی که راه می‌روید دائما در تلاش برای فوکوس است که یک افکت آزاردهنده به وجود می‌آورد که نتیجه آن لرزان بودن ویدئو است.

حالت فیلمبرداری Super Steady کمی مایوس‌کننده است چون خروجی فیلم‌ها نرخ 25.5 فریم بر ثانیه دارند و در مقایسه با ویدئوهای معمولی دوربین فوق عریض لرزششان بیشتر است.

رقبا

سامسونگ هرگز در بازار میان‌رده‌ها کار آسانی ندارد چون در این حوزه گوشی‌های شیائومی و ریلمی حکومت می‌کنند. تصویر برند یک موضوع متفاوت است، اما آیا گلکسی A51 می‌تواند نظر کاربرانی که به برند توجه ندارند را به خود جلب کند و رقبا را شکست دهد؟

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

اگر حافظه داخلی دو گوشی Realme X2 و محصول سامسونگ را 128 انتخاب کنیم، گوشی ریلمی 10-15 درصد قیمت کمتر دارد و همچنین مقدار رم آن 2 برابر بیشتر و 8 گیگابایت است.

چیپست این گوشی به مراتب قوی‌تر است و یک باتری با طول عمر بیشتر دارد. دوربین‌های فوق عریض و ماکرو گلکسی A51 بهتر هستند، در حالی که دوربین اصلی Realme X2 به خودی خود یک دلیل اصلی برای خرید این گوشی است و نمایشگر هر دو گوشی خوب است.

به نظر ما در این رقابت باید حکم به برتری محصول ریلمی دهیم، البته اگر برایتان برند مهم نیست.

حالا به محصولات شیائومی می‌رسیم. Mi 9T (در بعضی از بازارها به اسم Redmi K20 شناخته می‌شود)، یک گوشی عالی با چیپست بهتر است و همچنین به جای بریدگی نمایشگر از یک دوربین سلفی پاپ‌آپ استفاده می‌کند. این گوشی همچنین یک دوربین اختصاصی تله‌‍‌فوتو دارد که در گلکسی A51 دیده نمی‌شود.

رقیب دیگر Nova 5T هوآوی (یا پسرعموی آن Honor 20 ) است که قیمتی در حد A51 دارد و چون پیش از جنگ تجاری بین آمریکا و چین وارد بازار شده است، نیازی نیست نگران نبود سرویس‌های گوگل باشید.

چیپست کرین 980 این گوشی در مقایسه با اگزینوس داخل گوشی سامسونگ بهتر است ولی عمر باتری هر دو گوشی در یک سطح قرار می‌گیرد و از نظر نمایشگر ما رای را به برتری A51 می‌دهیم.

رای نهایی

گلکسی A51 مجموعه‌ای از قابلیت‌های معقول دارد و در اکثر زمینه‌ها عملکرد خوبی از خود نشان می‌دهد. این گوشی در بین نمونه‌های مشابه سبک‌ترین است، در حالی که یک نمایشگر بزرگ دارد و عمر باتری قربانی این قضیه نشده است.

نمایشگر A51 مانند سایر محصولات سامسونگ جای شکایت ندارد. بالا بردن دقت دوربین‌ها نیز به معنای ثبت تصاویر خوب در روز است و از طرفی تصاویر پرتره و ماکرو این گوشی به راحتی رقبا را شکست می‌دهند.

بخش نرم‌افزاری به‌روز است و قابلیت‌های متعددی دارد که تا به امروز تنها در پرچم‌دارهای سامسونگ وجود داشتند.

بررسی و نقد گوشی گلکسی A51 سامسونگ

فقط مشکل این جا است رقبا نیز چنین شایستگی‌هایی را دارند. تقریبا هر گوشی رقیب گلکسی A51 یک چیپست قدرتمندتر دارد که به ویژه اگر به بازی علاقه دارید از آن استقبال می‌کنید ولی همچنین نگاه به آینده و تضمین کارکرد گوشی مهم است.

کیفیت دوربین‌های میان‌رده‌های سامسونگ در شب عالی نیست و رقبا نیز در این بخش سعی نمی‌کنند بهترین باشند.

اما نکته بسیار مهم قیمت پایین‌تر محصولات رقیب است. با توجه به این مسائل از صمیم قلب نمی‌توانیم گلکسی A51 را با توجه به قیمتی که فعلا دارد پیشنهاد می‌کنیم.

اگر واقعا به دنبال خرید یک محصول سامسونگ هستید (درکتان می‌کنیم)، خرید این گوشی اشتباه نیست.

مزایا:

  • ابعاد جمع‌وجور و وزن سبک با توجه به ظرفیت باتری و اندازه نمایشگر، طراحی بی‌نظیر و متفاوت
  • عمر باتری قابل قبول، شارژ سریع معقول
  • نمایشگر سوپر امولد به اندازه کافی روشن و با رنگ‌های عالی است.
  • تصاویر پرتره بی‌نظیر، تصاویر ماکرو بهتر از حد متوسط، کیفیت به طور کلی خوب تمامی دوربین‌ها در روز
  • از همان ابتدا استفاده از سیستم عامل اندروید 10، لانچر One UI 2 قابلیت‌های متعددی دارد.

معایب:

  • چیپست قدرتی در سطح رقبا ندارد.
  • عملکرد دوربین در شب چنگی به دل نمی‌زند.

نبود فناوری لرزشگیر برای ویدئوهای 4k و نرخ 60 فریم بر ثانیه برای ویدئوهای فول اچ‌دی

منبع: gsmarena.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟