بررسی کارت گرافیک RX 5600 XT رادئون

توسط محمد امین نعمتی

عنوان‌های این مطلب

با آن که کارت‌های گرافیک RX Radeon 5700 و ۵۷۰۰ XT شرکت AMD گزینه‌های عالی برای اجرای بازی‌ها در دقت ۱۴۴۰ پیکسل هستند، ولی هنوز بین این کارت‌ها و سری رده‌ابتدایی RX 5500 یک اختلاف بارز از نظر سطح قدرت دیده می‌شود.

شرکت AMD برای پوشاندن این شکاف سری کارت‌های گرافیک رده‌ متوسط خود یعنی RX 5600 XT رادئون را وارد بازار کرده است که از معماری جدید ۷ نانومتری RDNA استفاده می‌کنند.

بررسی کارت گرافیک RX 5600 XT رادئون

این کارت گرافیک یک هدف مشخص دارد: رندر بازی‌ها با بهترین کیفیت ممکن در دقت فول اچ‌دی با قیمت زیر ۳۰۰ دلار.

با توجه به این که بسیاری از افراد به دنبال کیفیت 4K هستند این رویا تاریخ گذشته به نظر می‌رسد، ولی AMD کارت گرافیک ۵۶۰۰ XT را به یک گزینه ایده‌آل برای گیمرهایی تبدیل کرده است که از کارت‌های قدیمی رده متوسط استفاده می‌کنند (براساس آماری که پلت‌فرم Steam منتشر کرده است، سه کارت گرافیک برتر آن یعنی NVIDIA GTX 1050، ۱۰۵۰ Ti و ۱۰۶۰ تنها توسط ۳۵ درصد کاربران استفاده می‌شوند) و می‌خواهند کارت گرافیک خود را ارتقاء دهند.

خلاصه

شرکت AMD به کمک کارت گرافیک Radeon RX 5600 خود قدرتمندترین کارت گرافیک مخصوص اجرای بازی در کیفیت فول اچ‌دی را با قیمت زیر ۳۰۰ دلار وارد بازار کرده است. این مدل یک انتخاب عالی برای گیمرهایی است که کارت‌های گرافیکی سه‌ساله دارند.

فول اچ‌دی هنوز برای بسیاری از گیمرها یک کیفیت دوست‌داشتنی است. به هرحال تلویزیون‌های HDTV و نمایشگرهای قدیمی‌تر به اندازه کافی از آن پشتیبانی می‌کنند.

همچنین انتخاب اول بازیکنان ورزش‌های الکترونیکی (esports) است که نرخ فریم بالاتر را به تعداد پیکسل‌ها ترجیح می‌دهند.

نمایشگرهای گیمینگ به استفاده از دقت پایین ادامه می‌دهند و به جای آن از نرخ تازه‌سازی تصویر بالاتر از مقدار استاندارد ۶۰ هرتز اکثر نمایشگرها استفاده می‌کنند که نتیجه آن تجربه روا‌ن‌تر بازی است.

امروزه، پنل‌های نمایش با دقت فول اچ‌دی و نرخ تازه‌سازی تصویر ۱۴۴ هرتز (که می‌توانند تا ۱۴۴ فریم بر ثانیه را نشان دهند) عملا گزینه‌های استاندارد برای مشتاقان ورزش‌های الکترونیک است، در حالی که نمایشگرهای با نرخ تازه‌سازی تصویر ۲۴۰ و حتی ۳۰۰ هرتز نیز در راه هستند.

همچنین در بسیاری از مانیتورها فناوری FreeSync شرکت AMD را پیدا خواهید کرد که نرخ تازه‌سازی تصویر و نرخ فریم را در یکدیگر قفل می‌کند تا جلوی مصنوعات تصویر را بگیرد و ظاهر گیم‌پلی شما را به مراتب بهتر کند.

بررسی کارت گرافیک RX 5600 XT رادئون

AMD در کارت گرافیک RX 5600 XT رادئون به ویژه گیمرهایی را هدف قرار داده است که سرعت‌هایی نزدیک به ۱۴۴ فریم بر ثانیه در کیفیت فول اچ‌دی را برای بازی‌های رقابتی مانند Apex Legends و فورت‌نایت می‌خواهند.

این کارت گرافیک همچنین از عهده پردازش بازی‌های سنگین مانند ندای وظیفه ۴: جنگاوری نوین و Gears 5 با پردازش در ۹۰ فریم بر ثانیه بر می‌آید که اگر یک نمایشگر با نرخ تازه‌سازی تصویر بالا بگیرید، متوجه یک تفاوت قابل توجه خواهید شد.

کارت گرافیک جدید همچنین به اندازه کافی قدرتمند است تا در اکثر بازی‌ها تنظیمات گرافیک را در بالاترین سطح قرار دهید که با یک کارت گرافیک سه‌ساله مانند GTX 1060 به سختی چنین تجربه‌ای خواهید داشت.

مشخصات کارت گرافیک RX 5600 XT رادئون کاملا قدرت آن را نشان می‌دهد: این کارت گرافیک ۳۶ واحد محاسباتی و ۲۳۰۴ پردازنده استریم یعنی آمار برابر با رادئون ۵۷۰۰ دارد ولی سرعت کلاک هسته‌های آن پایین‌تر و بین ۱۳۷۵ مگاهرتز و ۱۵۶۰ مگاهرتز است.

بررسی کارت گرافیک RX 5600 XT رادئون

این کارت گرافیک همچنین از ۶ گیگابایت حافظه GDDR6 پشتیبانی می‌کند که در مقایسه با مدل ۵۷۰۰ دو گیگابایت کمتر است.

نکته جالب توجه این جا است که کارت گرافیک جدید شرکت AMD در مقایسه با مدل ابتدایی RX 5500 دو گیگابایت رم کمتر دارد ولی به گفته AMD این کارت گرافیک همچنین تقریبا ۳۰ درصد پهناباند حافظه بیشتر دارد که این اختلاف را جبران می‌کند.

زمانی که سرعت پردازش داده‌ها به ترافلاپس اندازه‌گیری می‌شود نتیجه RX 5600 (7.19 ترافلاپس) بیشتر به ۵۷۰۰ (۷.۹۵ ترافلاپس) نزدیک‌ است تا ۵۵۰۰ (۵.۲ ترافلاپس). گرچه هنوز با مدل ۵۷۰۰ و امتیاز ۹.۷۵ ترافلاپس آن اختلاف زیادی دارد.

بررسی کارت گرافیک RX 5600 XT رادئون

همانطور که یقینا با توجه به مشخصات این کارت گرافیک می‌توانید بگویید، RX 5600 XT از نظر عملکرد اختلاف چندانی با مدل ۵۷۰۰ ندارد. در حقیقت هر دو کارت گرافیک زمانی که تنظیمات گرافیک دو بازی هیتمن ۲ و Destiny 2 در فول اچ‌دی و ۱۴۴۰ پیکسل قرار داده شدند، قدرت مشابهی را نشان دادند.

بازی Witcher 3 که فوق‌العاده سنگین‌تر است یک اختلاف بارزتر را بین این دو نشان داد، ولی حتی آن موقع تفاوت سرعت مدل گران‌‎قیمت‌تر در پردازش بازی در کیفیت فول اچ‌دی و ۱۴۴۰ پیکسل اندکی تنها سریع‌تر است.

بدون شک بین مدل ۵۶۰۰ و کارت‌های گرافیک گران‌قیمت‌تر AMD بیشتر از سطح عملکرد تفاوت وجود دارد. کیفیت ساخت کارت گرافیک Sapphire Pulse RX 5600 XT که ما بررسی کردیم به مراتب از کارت‌های گرافیک ۵۷۰۰ و ۵۷۰۰ XT سال گذشته پایین‌تر حس می‌شود.

گرچه کارت گرافیک ۵۶۰۰ XT یک سیستم خنک‌کننده موثر دارد: این محصول در طول تست‌های ما تحت فشار به دمای بین ۶۵ و ۷۰ درجه سانتی‌گراد رسید، در حالی که دمای برادران رده‌بالاتر آن به ۹۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

بررسی کارت گرافیک RX 5600 XT رادئون

فن‌های بزرگ این کارت گرافیک صدای زیادی دارند ولی اگر از یک هدست استفاده می‌کنید مشکلی نخواهید داشت. ولی اگر دوست داشته باشید می‌توانید به کمک نرم‌‌افزار رادئون شرکت AMD سرعت فن را کم کنید که البته بهای آن کمی دمای عملکردی بالاتر است.

بابت پولی که پرداخت می‌کنید کارت گرافیک RX 5600 XT واقعا ارزشمند است. می‌توانید انتظار داشته باشید کارت‌هایی مانند مدل Sapphire Pulse را به قیمت ۲۸۹ دلار تهیه کنید، در حالی که کارت‌های گرافیک سری ۵۵۰۰ قیمتی در حدود ۱۸۰ دلار دارد و قیمت سری ۵۷۰۰ از تقریبا ۳۳۰ دلار شروع می‌شود.

۵۷۰۰ XT که قدرتمندترین کارت گرافیک AMD است ۴۰۰ دلار قیمت دارد. همچنین باید اشاره کنیم اگر فقط می‌خواهید یک بازی را با کیفیت فول اچ‌دی و ۶۰ فریم بر ثانیه اجرا کنید می‌توانید با ۱۰۰ دلار صرفه‌جویی مدل Radeon RX 5500 را بخرید.

با آن که ما هنوز کارت گرافیک GTX 1660 Ti ان‌ویدیا را تست نکردیم که قیمت مشابهی دارد، ولی شرکت AMD ادعا می‌کند محصول جدید این شرکت تقریبا در اجرای بازی‌هایی مانند Gear 5 و Red Dead Redemption 2 بیست درصد سریع‌تر است.

براساس نتایج دیتابیس Futuremark، متوسط امتیاز ۱۶۶۰ Ti در تست Time Spy 3DMark برابر با ۶۳۱۱ است که ۳۰۰ امتیاز کامل از مدل ۵۶۰۰ شرکت AMD پایین‌تر است.

به عنوان جمع‌بندی و به سادگی بگوییم Radeon RX 5600 یکی از بهترین کارت‌های گرافیک در بازار است که می‌توانید با هزینه مناسب بخرید. این کارت گرافیک برای اجرای بازی‌ها در نرخ فریم بالا و با کیفیت فول اچ‌دی (و در بسیاری از موارد ۱۴۴۰ پیکسل) به اندازه کافی سریع است، گرمای زیادی تولید نمی‌کند و مهم‌تر از همه می‌توانید آن را با قیمت زیر ۳۰۰ دلار بخرید.

این روزها اجرای بازی‌ها با کیفیت فول اچ‌دی هیجان‌انگیزترین تجربه ممکن نیست ولی AMD را باید بابت تولید محصولی که گیمرها بتوانند بدون نیاز به هزینه برای دقت 4K، بهترین تجربه را از کیفیت فول اچ‌دی داشته باشند تحسین کرد.

مزایا:

  • عملکرد عالی در اجرای بازی‌ها با کیفیت فول اچ‌دی
  • سرعت روان ۱۴۴۰ پیکسل
  • هنگام کار داغ نمی‌شود.
  • نسبت ارزش به قیمت بالا

معایب:

کیفیت ساخت ضعیف‌تر در مقایسه با کارت‌های گران‌قیمت‌تر

منبع: engadget.com

مطالب مرتبط

نظر شما چیست؟