از خیلی وقت پیش، وبمسترها به دنبال پیدا کردن راههای جدید و مبتکرانه برای بهبود منابع ترافیک خود و کسب رتبه بالاتر در صفحات نتایج جستجو بودهاند.
به عنوان یک روش موثر، ترفندهای جدید سئو، تبلیغات خلاقانه و حتی ویدئوهای ویروسی پیشنهاد شدند. تمامی این تلاش برای این است که یک سایت جایگاه عالی کسب کند و بازدیدکنندگان زیادی داشته باشد که بعدا تعدادی از آنها به مشتریان بالقوه تبدیل شوند.
اما سپس این سوال شکل میگیرد که در مورد ترافیک ورودی رتبه سایت شما در مقایسه با دیگران چطور است؟ چطور میتوانید بررسی کنید آیا پیشرفتتان واقعا موثر است یا نه؟
یکی از بهترین شاخصها که وبسایتها را براساس مقدار بازدیدکنندگان ماهیانه دستهبندی میکنند رتبه الکسا است.
بنابراین در این مطلب قصد داریم در مورد روشهایی صحبت کنیم که بتوانید رتبه الکسا خود را بالا ببرید و چرا این رتبه یکی از بهترین شاخها است تا بررسی کنید تلاشهایتان در زمینه بازاریابی به نتایج موفقیتآمیزی دست پیدا کردهاند یا نه.
تا انتهای این مطلب همراه روکیدا باشید.
رتبه الکسا چیست – آشنایی با مفاهیم ابتدایی
رتبه الکسا یک شاخص برای مقایسه ترافیک وبسایت شما با سایر وبسایتها در جهان است. الزاما سنجش آن قرار است به این سوال پاسخ دهد: عملکرد سایت من در مقایسه با سایت دیگران چطور است؟
به عنوان مثال در تصویر زیر میتوانید رتبه الکسا روکیدا را نگاه کنید:
توجه کنید که این سنجش تنها نسبی است چون فقط به ترافیک سایتهای فردی شما بستگی ندارد بلکه ترافیک سایر سایتها نیز در آن موثر است.
شیوه سنجش رتبه الکسا توسط سایت مربوطه تقریبا ساده است. الکسا متوسط تعداد بازدیدکنندگان و صفحات مشاهده شده روزانه تمامی وبسایتها را بررسی میکند و سپس یک میانگین 90 روزه میگیرد.
آگاهی از این نکته میتواند خوب باشد که وبسایتهای با حداقل ترافیک رتبهای در حدود 30 تا 35 میلیون خواهند داشت. هرچه تعداد ترافیک یک سایت بیشتر شود، رتبه الکسا آن پایینتر میآید.
تاکنون فکر نکنم مشکلی داشته باشید.
حالا شاید سوال کنید چرا این رتبه مهم است؟ سوال خوبی است.
همانطور که اشاره کردیم، شما با بررسی این رتبه متوجه خواهید شد «عملکرد یک سایت در مقایسه با سایر سایتها در محیط اینترنت در طول سه ماهه گذشته چطور بوده است».
ممکن است این جواب کلی به نظر برسد، بنابراین اجازه دهید آن را بیشتر بشکافیم. به دلایل زیر آگاهی از رتبه الکسای سایت خودتان و سایرین مهم است:
- مرور اجمالی بهتری نسبت به فعالیت خودتان دارید: اگر صاحب یک سایت یا بلاگ هستید، مهم است بدانید عملکردتان در چه سطحی است. میتوانید از این اطلاعات برای برنامهریزی در مورد استراتژیهای بازاریابی خود در آینده استفاده کنید و برای جلو زدن از رقبایتان بهتر تلاش کنید. همچنین فکر خوبی است که رتبه الکسا خود را به صورت منظم بررسی کنید تا به مرور زمان پیشرفت سایتتان را در نظر بگیرید. به عبارت دیگر، آیا محبوبتر دارید میشوید یا اعتبار خود را از دست دارید میدهید؟ اگر ترافیک به مرور زمان کمتر بشود، ممکن است نیاز به تغییر استراتژی داشته باشید.
- رقبایتان را تحلیل کنید: رتبه الکسا میتواند همچنین به شما در بررسی بهتر رقبایتان کمک کند. میتوانید رتبه الکسا سایت خود را با اکثر رقبای خود مقایسه کنید و تفاوت محدودیت و علت آن را تحلیل کنید.
- بررسی فرصتهای بازاریابی: اگر در حوزه بازاریابی دیجیتال فعالیت کنید، بررسی رتبه الکسا سایر سایتها به شما کمک خواهد کرد سطح محبوبیت آنها را متوجه شوید. بدین طریق، خواهید دانست آیا یک فرصت همکاری و بهای آن ارزش پیگیری را دارند یا نه.
- تحلیل گروهی: رتبه الکسا وبسایتها را در دستههای مختلف قرار میدهد یعنی رتبه کشوری، حوزه فعالیت و رتبه جهانی. دو دسته اول اطلاعاتی در اختیار شما قرار میدهند که پربازدیدهترین سایتها در یک کشور یا یک حوزه فعالیت کدام هستند. علاوه براین، همچنین موقعیت وبسایت خود را در یک کشور یا صنعت میبینید. از سوی دیگر شاخص سوم رتبه جهانی سایت شما را نشان میدهد.
حالا که بهتر بخشهای مختلف رتبه الکسا را درک کنید، ممکن است فکر کنید چه ارتباطی با سئو دارد.
آیا رتبه الکسا روی تلاشهای شما در زمینه سئو نقش دارد؟
در حال حاضر، هیچ مدرکی وجود ندارد که رتبه الکسا هیچ ارتباطی با نتیجه تلاشهای سئو شما داشته باشد. گرچه باید به یاد داشته باشید بهبود وضعیت سئو سایت شما میتواند در نهایت منجر به رشد ترافیک شود که در مقابل رتبه الکسایتان را کاهش میدهد.
اجازه دهید با یک مثال بیشتر توضیح دهیم. دو نفر وجود دارند، فرد الف و فرد ب، هر دو نفر در یک زمینه خاص مطلب مینویسند یعنی شامپوی مناسب افراد با موی قرمز.
کسب رتبه در نتایج جستجوی گوگل برای این موضوع به عنوان مثال از مطالبی مانند بهترین شامپو مو سر سادهتر است. با این حال، فرد الف که یک مقاله طولانی در مورد این موضوع نوشته است، پست خود را در صفحه نهم پیدا میکند، در حالی که مطلب کوتاهتر فرد ب در صفحه اول است.
فرد ب در مقایسه با الف چه کار متفاوتی انجام داده است؟ او به سادگی محتوای خود را برای سئو بهینه کرده است، یعنی استفاده از تکنیکهایی که به محتوای او کمک کرده است به رتبه بالاتر برسد.
صفحه او در نتیجه بهینهسازی سئو حالا در مقایسه با مطلب فرد الف که بهینه نبوده است، ترافیک بیشتری دریافت میکند.
اگر میخواهید رتبه الکسا سایت خود را بالا ببرید در ادامه چنین مثالهایی را به مراحل کاربردی تبدیل میکنیم.
چطور رتبه الکسا یک سایت را بررسی کنیم؟
بررسی رتبه الکسا یک سایت نسبتا فرآیند سادهای است. روشی که برای بررسی رتبه یک سایت بررسی خواهید کرد بستگی به اهداف فردیتان دارد. اجازه دهید گزینههای مختلف را بررسی کنیم.
بررسی رتبه الکسا وبسایتها
هر مرتبه که از یک سایت دیدن میکنید، چه هدف بررسی ارزش آن یا احتمال یک فرصت همکاری باشد، سادهترین راه بررسی رتبه الکسا این سایت استفاده از یک افزونه مرورگر است.
بدین طریق قادر خواهید بود در همان صفحهای که هستید باقی بمانید و تمامی دادههای مهمی که نیاز دارید را به دست آورید.
بهترین ابزار که میتوانید در این مواقع استفاده کنید SimilarWeb است. افزونه مرورگر آن ترافیک سایت شما را به مرور زمان نشان میدهد و همچنین براساس سه دستهای که در بالا در مورد آنها بحث کردیم، در مورد ترافیک سایت تخمینهایی میزند.
اجازه دهید بررسی کنیم SimilarWeb به عنوان مثال در مورد سایتهای محبوبی مانند یوتیوب چه اطلاعاتی میدهد.
همانطور که میتوانید ببینید رتبههای جهانی، کشور و دسته در کنار یکدیگر نشان داده میشوند، بنابراین به خوبی میتوانید محبوبیت یک سایت در وب را بررسی کنید. همچنین یک نمودار خطی 6 ماهه را مشاهده خواهید کرد که تغییر ترافیک به مرور زمان را نشان میدهد.
بهترین قسمت استفاده از SimilarWeb رایگان بودن آن است، البته اگر با اطلاعات تقریبا محدودی که افزونه مرورگر آن نشان میدهد مشکلی نداشته باشید.
بررسی رتبه الکسا بکلینکهایتان
اگر میخواهید رتبه الکسا بکلینکهایتان را بدانید، ابزار متعددی وجود دارند که میتوانند به شما در ایجاد یک بررسی ساختارمند کمک کنند. به عنوان مثال، محبوبترین ابزار ما برای این کار Linkody است، چون به شما تعداد شاخصهای زیادی برای هر بکلینک به شکل یک جدول ساده نشان میدهد که مطالعه و خروجی گرفتن آن ساده است.
علاوه بر این، ابزار مورد نظر فوقالعاده ارزان است و یک نسخه آزمایشی 30 روزه دارد تا به مدت کافی وقت برای تست داشته باشید.
چطور باید از این ابزار استفاده کنید؟ مراحل آن به صورت زیر است.
ابتدا در داشبورد، گزینه Links را برای دیدن بکلینکهای سایت خود انتخاب کنید.
مشاهده خواهید کرد که رتبه الکسا یکی از شاخصهای متعددی است که میتوانید زمان بررسی بکلینکهایتان ببینید.
بررسی رتبه الکسا بکلینکهایتان باعث خواهد شد اطلاعاتی در مورد قدرت و تاثیری به دست آورید که یک بکلینک روی تلاشتان برای افزایش رتبه خواهد داشت. هرچه رنک الکسا بالاتر باشد، DA (دامین آتوریتی) پایینتر است و بنابراین یک بکلینک تاثیر کمتری دارد.
یک رتبه خوب الکسا چه رتبهای است
این سوال واقعا بستگی به اهداف شما دارد. اکثر وبمسترها قسم میخورند که یک رتبه جهانی زیر 100 هزار یک دستاورد عالی است، ولی برخی از افراد قصد دارند حتی به رتبه بهتر برسند.
بهترین کار این است که با بررسی رتبه الکسا رقبای خود شروع کنید. 10 وبسایت برتر فعال در حوزه خودتان را بررسی کنید تا بهترین رتبهها را تشخیص دهید. این کار در اختیار شما شاخصی قرار میدهد که باید به چه هدفی برسید و از آن عبور کنید.
به عنوان مثال اگر در صنعت چای فعال هستید و کلمه کلیدی شما «طعمهای سنتی چای» است، میتوانید سایتهای BBC GoodFood (رتبه الکسا 4138)، Olive Magazine (رتبه الکسا 62143) و سایر سایتهایی را بررسی کنید که در صفحه اول گوگل قرار دارند.
البته، اگر به دنبال یک رتبه مشخصتر هستید که یک رتبه «خوب» را نشان میدهد، رسیدن به جایگاه زیر 100 هزار باید یک هدف بلندمدت خوب باشد.
پس از رسیدن رتبه به زیر این عدد، رنک الکسا دقیقتر میشود و دادههای دقیقتری در مورد پیشرفتی که به مرور زمان کردید به دست میآورید.
گرچه، توجه کنید که رنک الکسا مهمترین شاخص تعیینکننده موفقیت یک کسب و کار آنلاین نیست. میتوانید وبسایتی داشته باشید که رتبه زیر 500 هزار دارد ولی همچنان سود کسب و کار آن وحشتناک بالا است. همه چیز به حوزه فعالیت بستگی دارد.
چطور رتبه الکسا را افزایش دهیم
بنابراین تا این جا رتبه الکسا را معرفی کنیم و این که چطور کار میکند. حالا وقت این است که به نحوه افزایش رتبه الکسا نگاهی بیاندازیم.
کارهای زیادی میتوانید انجام دهید که اکثر آنها در زمینه سئو است و تمامی آنها را در ادامه کامل توضیح خواهیم داد.
محتوای جدید را از نظر سئو بهینه کنید
محتوای از نظر سئو بهینه شده بنویسید که پتانسیل زیادی برای کسب رتبه در صفحه نتایج جستجو داشته باشید. نکات زیر را برای نوشتن یک مقاله که رتبه بالا به دست آورد رعایت کنید:
- مقالههای طولانی با حداقل 2 هزار کلمه بنویسید که ترجیحا برای کلمه کلیدی که قصد دارید رتبه بالایی داشته باشد، متوسط شمارش کلمات آن از مقاله رقبا بیشتر باشد.
- کلمه کلیدی خود را در پاراگراف اول و چندین مرتبه در کل متن (0.3 تا 0.5 درصد محتوا) تکرار کنید.
- در سراسر پست از تصاویر استفاده کنید و مطمئن شوید تمامی آنها تگ آلت دارند.
- محتوای خود را برای خوانا بودن در دستگاههای موبایل بهینه کنید، گوگل صفحات موبایل را ابتدا ایندکس میکند.
- یک مگا تایتل و مگا دسکریپشن عالی بنویسید که کلمه کلیدی شما را در خود داشته باشند.
- کلمه کلیدی را در آدرس مطلب خود قرار دهید.
اگر سیستم مدیریت محتوای سایت شما وردپرس است، به سادگی میتوانید یک افزونه مانند یوآست را دانلود کنید که در اختیارتان توصیههایی در مورد بهینهسازی محتوایتان قرار میدهد.
توجه به فعالیتهایی که ترافیک سایتتان را بالا میبرند
این عادت را در خود به وجود آورید که فعالیتهایی را دنبال کنید که پتانسیل افزایش ترافیک ورودی سایتتان را داشته باشند. انجام این کار مانند یک کاتالیزور برای افزایش رتبه الکسا سایتتان است. از جمله این فعالیتها میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- محتوای خود را در تمامی پلتفرمهای رسانه اجتماعی (فیسبوک، توئیتر، ردیت، پینترست، یوتیوب و غیره) که فعال هستید به اشتراک بگذارید.
- کمپینهای تبلیغاتی در فیسبوک یا گوگل راهاندازی کنید. همچنین میتوانید در سایتهای مرتبط با حوزه فعالیت خود که تعداد بازدیدکننده زیادی دارند تبلیغ کنید.
به دنبال فرصتهایی برای به دست آوردن بکلینکهای جدید بگردید
شما میتوانید به کمک Linkody بررسی کنید رقبایتان بکلینکهای خود را چطور به دست آوردند. سعی کنید با وبسایت هدف یک رابطه شکل دهید و پیشنهاد نوشتن پست مهمان یا هر گونه محتوای دیگر دهید که در ازای آن به شما یک لینک فالو دهند.
اگر بتوانید با موفقیت از سایتهای مرتبط با حوزه فعالیت خود و معتبر بکلینکهای بیشتری بگیرید، دامین آتوریتی سایت خود را افزایش میدهید.
هر چه دامین آتوریتی سایتتان بیشتر باشد، محتوای شما در مقایسه با گذشته در نتایج جستجو گوگل سادهتر بالا خواهند رفت و افراد بیشتری محتوای شما را خواهند دید. بنابراین خیلی زود ترافیک ماهیانه سایتتان بیشتر میرود که نتیجه آن کاهش موثر رتبه الکسا است.
محتوای قدیمی خود را بهروزرسانی کنید
همچنین میتوانید مقالات قدیمی سایت خود را با رعایت اصول بهینهسازی بهروزرسانی کنید (به ویژه آنهایی که به مرور زمان کاهش بازدید داشتهاند)
زمان انجام این کار، مطمئن شوید که از بعضی از مراحل زیر یا تمامی آنها پیروی میکنید:
- بررسی کنید آیا مقاله شما هنوز پتانسیل افزایش رتبه برای کلمه کلیدیاش را دارد یا نه. یک راه خوب برای این کار بررسی 10 صفحه سایتتان و شاخصهای دامین آتوریتی، پروفایل بکلینک و طول محتوای آنها است. اگر رقابت خیلی زیاد است، ممکن است بخواهید کلمه کلیدی را تغییر دهید.
- مطمئن شوید مقاله شما «برای سال فعلی» بهروزرسانی شده است. این تغییر کوچک به شما اجازه خواهد داد مجددا مقالهتان را در رسانههای اجتماعی به اشتراک بگذارید و بازدیدکندگان کنجکاو را به سمت سایت خود هدایت کنید. همچنین باعث خواهد شد خواندن محتوای قدیمی جذابتر باشد چون خوانندگان مطمئن خواهند بود اطلاعاتی که به دست میآورند بهروز است.
- بسته به این که چند وقت پیش مقاله خود را نوشتید، شاید خواسته باشید بهروزرسانیهای اخیر موتور جستجو گوگل را دنبال کنید. اغلب اوقات، مانند اکثر اتفاقهایی که اخیرا افتاده است، تمامی سایتها پس از بهروزرسانی یکی از الگوریتمهای مهم گوگل شاهد یک تغییر ناگهانی در مقدار ترافیک سایت خود خواهند بود.
- تعداد کلمات را بیشتر کنید. زمانی که ابتدا محتوای خود را نوشتید، شاید فکر کردید برای کسب رتبه 500 کلمه بیشتر از حد کافی باشد. ولی باید بگوییم دیگر اینطور نیست. محتواهایی شانس بیشتر برای قرارگیری در صفحه اول دارند که تعداد کلمات به مراتب بیشتری از آن داشته باشند. از آن جایی که گوگل روزبهروز روی کیفیت و عمق مقالات در حوزههای خاص تاکید بیشتر میکند، فکر خوبی میتواند باشد که حداقل برای هر محتوا 2000 کلمه در نظر بگیرید.
جمعبندی
باید تبریگ بگوییم اگر تا این جا همراه ما بودید. یقینا این مطلب نکات زیادی دارد. بهتر است یک دفترچه یادداشت بردارید و قلم خود را تیز کنید تا نکات کلیدی زیر را برای افزایش رتبه الکسا از یاد نبرید:
- زمانی که سایت شما رتبه بیشتری به دست میآورد، رتبه الکسا شما پایینتر میآید.
- زمان بررسی تلاشهای بازاریابی و مقایسه سایت خود با رقبا بررسی رتبه الکسا دیگر سایتها مفید است.
- یک شروع هدفمند خوب برای کاهش رتبه الکسا، کاهش رتبه بیشتر از حد متوسط حوزه فعالیتتان است.
- برای این که رتبه الکسا سایت خود را بالا ببرید (عدد آن را کاهش دهید) مطمئن شوید در هر دو زمینه سئو داخلی و خارجی محتوای خود را بهینه کنید.
تمام شد. از نکاتی که در این مقاله یاد گرفتید استفاده کنید تا خیلی زود رتبه الکسا سایتتان بالا برود و از نردبان ترقی بالا بروید!
منبع: blog.linkody.com