اینتل از اولین چیپ‌های خود برای هوش مصنوعی در فضای ابری پرده برداشت

توسط محمد امین نعمتی
2 minutes read

اینتل با ساخت چیپ‌های هدفمند برای هوش مصنوعی بیگانه نیست، ولی حالا توجه خود را به چیپ‌هایی جلب کرده است که ممکن است با تاریخ استفاده از آن‌ها فاصله زیادی داشته باشیم.

اینتل از اولین چیپ‌های خود برای هوش مصنوعی در فضای ابری پرده برداشت

این شرکت فناوری دو پردازنده شبکه عصبی جدید نروانا (Nervana) به اسامی NNP-T1000 و NNP-I1000 را معرفی کرده است که اولین پردازنده‌های ASIC (مدارهای مجتمع با کاربرد خاص) است که منحصرا برای هوش مصنوعی در فضای ابری طراحی شده‌اند.

هدف استفاده از چیپ NNT-T برای آموزش هوش مصنوعی با یک طراحی «متعادل» است که می‌توان از آن در کامپیوترهای کوچک تا ابرکامپیوترها استفاده کرد در حالی که مدل‌های NNP-I برای پردازش و مدیریت وظایف محاسباتی استنتاجی «سنگین» است.

این شرکت تراشه‌سازی همچنین از نسل بعدی واحد پردازش بینایی کامپیوتری Movidius خود پرده برداشت که معماری به‌روزرسانی شده بینایی کامیپوتری آن نوید 10 برابر عملکرد بهتر در محاسبه‌های استنتاجی را می‌دهد و در مقایسه با رقبا 6 برابر مدیریت کارآمدی بهتر دارد.

البته در دنیای واقعی باید صحت این ادعاها بررسی شود ولی می‌توانیم با خیال راحت فرض کنیم افرادی که از فناوری اینتل در زمینه هوش مصنوعی بصری استفاده می‌کنند قصد تست این چیپ‌های جدید را دارند.

برای استفاده از چیپ Movidius باید تا نیمه اول سال 2020 صبر کنید. با این حال، محصول جدید اینتل پیشرفت بزرگی را برای عملکرد هوش مصنوعی نشان می‌دهد، حداقل در بین شرکت‌هایی که وابسته استفاده از محصولات رقبا مانند ان‌وی‌دیا نیستند.

اینتل از اولین چیپ‌های خود برای هوش مصنوعی در فضای ابری پرده برداشت

اینتل هشدار داده بود استفاده خطرپذیر از هوش مصنوعی هر 3.5 ماه یک مرتبه به افزایش دو برابر عملکرد نیاز دارد و اگر شرکت‌ها به سادگی از پردازنده‌های سنتی استفاده کنند این کار انجام نخواهد شد و زمانی که در نظر می‌گیریم غول‌های دنیای اینترنت مانند فیس‌بوک و بایدو وابستگی زیادی به استفاده از محصولات اینتل در زمینه هوش مصنوعی دارند، ممکن است نتیجه آن را در سرعت بارگذاری سریع‌تر سایت‌ها یا قابلیت‌های پیشرفته‌تر هوش مصنوعی ببینیم.

منبع: engadget.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟