همه شرکتها کم و بیش به مسئله هوای پاک، تغییرات اقلیمی، گرمایش زمین و انرژی تجدید پذیر علاقه نشان دادهاند. اقدام تویوتا در این مسیر و برای رسیدن به آینده پاکتر، استفاده از ژنراتور پیل سوختی (سلول سوختی) است. این پیل سوختی که از نظر ساختار شباهت زیادی به یک باتری دارد، مستقیماً از سلول سوختی میرایی (Mirai) بهره میگیرد.
تویوتا اعلام کرده ژنراتور پیل سوختی در تویوتا سیتی در ژان نصب خواهد شد. در آن جا پیل سوختی تحت آزمایشهای مختلف قرار خواهد گرفت که در مرحله بعد اطلاعات به دست آمده از آن تحلیل و بررسی خواهند شد. این ژنراتور از سه بخش اصلی تشکیل شده است. اول خود پیل سوختی که انرژی الکتریکی را بهصورت انرژی شیمیایی ذخیره میکند. دوم بخش واحد کنترل و در نهایت باتری دومی که روی آن قرار گرفته است.
این ژنراتور پیل سوختی میتواند بهصورت تمام وقت و مداوم کار کند. جریان برق ولید شده از ژنراتور در مرحله آزمایشی به نیروگاه هونشوی ژاپن ارسال میشود. تویوتا اعلام کرده به این روش میتواند 100 کیلووات برق تولید کند. در مرحله بعد تویوتا بر روی بازدهی ژنراتور پیل سوختی و ثبات و تعمیر و نگهداری بهتر آن کار خواهد کرد.
در نهایت این شرکت امیدوار است بتواند در آیندهای نه چندان دور ژنراتورهای پیل سوختی تولید و به بازار عرضه کند. ولی همه اینها بستگی به عملکرد این محصول در مراحل اولیه خواهد داشت.
ژنراتورهای پیل سوختی بهطور کلی از یک ترکیب شیمیایی برای تولید برق استفاده میکنند. در واقع در این نوع ژنراتور، پیوندهای شیمیایی بین ماده سوختی که معمولاً هیدروژن است، تغییر پیدا کرده و انرژی الکتریکی تولید میشود. با این حال ژنراتور پیل سوختی تویوتا پا را یک قدم فراتر گذاشته و صرفاً از یک هیدروژن ذخیره شده استفاده نمیکند. در این ژنراتور پیل سوختی، خود هیدروژن هم توسط یک تولید کننده هیدروژن تأمین میشود! در نتیجه هم تأمین سوخت اولیه و هم تبدیل آن به برق در یک جا انجام خواهد شد.
ژنراتور پیل سوختی تویوتا دارای ابعاد 2.28 متر، در 4.5 در 2.5 متر دارد و بازدهی آن فعلاً 50 درصد است. طبیعتاً این عدد در آینده نزدیک افزایش خواهد داشت و ژنراتور هیدروژنی تویوتا انرژی بیشتری از هر هیدروژن بیرون خواهد کشید.
به هر حال ژنراتور پیل سوختی تویوتا هنوز مسیر درازی در پیش دارد تا بتواند به بازار راه پیدا کند.
منبع: cnet