هوآوی از چیپست کرین ۹۹۰ رونمایی کرد؛ مجهز به مودم 5G داخلی و طراحی براساس فرآیند ۷ نانومتر پلاس

by محمد امین نعمتی

هوآوی همانند با سنت همیشگی خود نسل بعدی چیپستش به اسم HiSilicon Kirin 990 معرفی کرد. طراحی کرین ۹۹۰ براساس فرآیند ۷ نانومتری است ولی از نظر کارآمدی اندکی بهتر شده است.

این چیپست از گره جدید ۷ نانومتری FinFET Plus EUV شرکت TSMC استفاده می‎کند و همین ابتدا باید بگوییم چیپ جدید اپل یعنی A13 نیز براساس همین فرآیند ساخته شده است.

هوآوی از چیپست کرین 990 رونمایی کرد؛ مجهز به مودم 5G داخلی و طراحی براساس فرآیند 7 نانومتر پلاس

هوآوی در چیپست پرچم‎دار موبایل خود قابلیت‎های جدید زیادی قرار داده است. حتی با آن که سامسونگ چند روز قبل اولین چیپست 5G با مودم داخلی خود یعنی اگزینوس ۹۸۰ را معرفی کرد، ولی انتظار می‎رود اولین چیپستی که با این قابلیت وارد بازار می‎شود کرین ۹۹۰ هوآوی باشد.

تا به امروز، چیپست‎های 5G همگی با مودم 5G عرضه شدند در حالی که چیپست کرین ۹۹۰ یک مودم داخلی دارد، دقیقا قابلیتی که یک تراشه واقعی باید داشته باشد. نتیجه این تصمیم تضمین مصرف توان بهینه‎تر و رم کمتر است. همچنین تراشه جدید هوآوی اولین محصول با بیش از ۱۰.۳ میلیارد ترانزیستور است.

هوآوی از چیپست کرین 990 رونمایی کرد؛ مجهز به مودم 5G داخلی و طراحی براساس فرآیند 7 نانومتر پلاس

این شرکت قول داده است کرین ۹۹۰ قدرتمندترین و جمع‎وجور‎ترین چیپست تا به امروز باشد. از نظر ابعاد این محصول در مقایسه با اسنپ‎دراگون ۸۵۵ کوآلکام و اگزینوس ۹۸۲۰ سامسونگ به ترتیب ۲۶ و ۳۶ درصد کوچکتر است.

در همین حین، پردازنده داخل آن از هشت هسته استفاده می‎کند، دو هسته بزرگ کورتکس A76 با سرعت کلاک ۲.۸ گیگاهرتز، دو هسته متوسط کورتکس A76 با سرعت کلاک ۲.۳۶ گیگاهرتز و ۴ هسته کوچک کورتکس A55 با سرعت کلاک ۱.۹۵ گیگاهرتز که در تست تک هسته پردازنده از اسنپ‎دراگون ۸۵۵ باید ۱۰ درصد و در بخش چند هسته ۹ درصد بهتر باشد.

تصویر زیر نتیجه بنچمارک Geekbench است.

هوآوی از چیپست کرین 990 رونمایی کرد؛ مجهز به مودم 5G داخلی و طراحی براساس فرآیند 7 نانومتر پلاس

علاوه بر این، استفاده از فرآیند ۷ نانومتری پلاس EUV به هواوی اجازه داده است کارآمدی مصرف توان را در مقایسه با محصول کوآلکام بیشتر کند به نحوی که چیپست کرین ۹۹۰ دوازده درصد کارآمدی هسته بزرگ بهتر دارد و این مقدار به ترتیب برای هسته‎های متوسط و کوچک به ۳۵ و ۱۵ درصد می‎رسند.

هوآوی از چیپست کرین 990 رونمایی کرد؛ مجهز به مودم 5G داخلی و طراحی براساس فرآیند 7 نانومتر پلاس هوآوی از چیپست کرین 990 رونمایی کرد؛ مجهز به مودم 5G داخلی و طراحی براساس فرآیند 7 نانومتر پلاس

برای مدیریت کارهای گرافیکی از همان پردازنده گرافیکی Mali-G76 GPU کرین ۹۷۰ استفاده شده است ولی این مرتبه ۶ هسته بیشتر دارد تا تعداد هسته‎ها به ۱۶ عدد برسد. این پردازنده گرافیکی برای اجرای روان‎تر بازی‎ها قابلیت «کش هوشمندانه» را فراهم می‎کند. بدین طریق پهناباند GPU به DDR پانزده درصد بهتر شده است و در همین حین مصرف توان DDR دوازده درصد کاهش یافته است. نتیجه نهایی ۶ درصد عملکرد بهتر در مدیریت کارهای گرافیکی در مقایسه با آدرنو ۶۴۰ کوآلکام است.

سپس به بخش هوش مصنوعی می‎رسیم که در این قسمت هوآوی نیز به موفقیت‎های بزرگی دست یافته است. واحد پردازش عصبی (NPU) 4 هسته‎ای این چیپست براساس معماری جدید داوینچی ساخته شده است تا در آن واحد کارآمدی و عملکرد بهتر شوند.
کرین ۹۹۰ از منطق شبیه به پردازنده‎ها و چیپست‎های استاندارد استفاده می‎کند یعنی هسته بزرگ برای کارهای سنگین هوش مصنوعی و هسته کوچک برای وظایف نه چندان سنگین هوش مصنوعی.

هوآوی از چیپست کرین 990 رونمایی کرد؛ مجهز به مودم 5G داخلی و طراحی براساس فرآیند 7 نانومتر پلاس

هوآوی می‎گوید این NPU به قدری قدرتمند است که کاربر می‎تواند براساس فناوری جدید Real-Time Multi-Instance Segmentation ویدئوها را در زمان آنی رندر کند.

جالب است بدانید مدل 5G این چیپست مجهز به پیکربندی دوگانه هسته‎ بزرگ + هسته کوچک برای NPU است در حالی که در مدل غیر 5G از تک پیکربندی هسته بزرگ + هسته کوچک استفاده شده است.

هوآوی از چیپست کرین 990 رونمایی کرد؛ مجهز به مودم 5G داخلی و طراحی براساس فرآیند 7 نانومتر پلاس

این NPU علاوه بر پلت‎فرم HiAI هوآوی همچنین می‎تواند با پلت‎فرم‎های Tensorflow فیس‎بوک و Android NN گوگل کار کند.

واحد پردازش عصبی جدید همچنین در همکاری با پردازنده سیگنال تصویر (ISP) قابلیت‎های بیشتر به همراه کیفیت تصویر بهتر را فراهم می‎کند. یکی از این قابلیت‎ها الگوریتم کاهش پارازیت تصویر و Dual-Domain  Video است.

علاوه بر این، کرین ۹۹۰ امکان ضبط فیلم‎های 8K HDR با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه را به وجود می‎آورد.

هوآوی برای کمک به مصرف توان و پردازش همچنین هم‎پردازنده جدید کرین A1 را معرفی کرده است تا به مدیریت ارتباط بلوتوث، کاربردهای با توان مصرفی فوق‎العاده پایین و رمزگشایی صوتی بپردازد. A1 یک واحد مدیریت توان مستقل است.

انتظار داریم چیپست جدید هوآوی از مهرماه با نسل جدید گوشی‎های سری میت این شرکت یعنی میت ۳۰ و میت ۳۰ پرو وارد بازار شود. یقینا بعدا سایر گوشی‎های هوآوی و آنر به آن‎ها می‎پیوندند.

منبع: gsmarena.com

You may also like

Leave a Comment