دانشمندان با استفاده از مجموعه نرمافزاری که توسط مؤسسۀ گودارد (Goddard Institute) ناسا برای مطالعات فضایی طراحی شدهاست، ترکیب عواملی که باعث به وجود آمدن شرایط مناسب برای فعالیتهای زیستی میشوند را، تعیین کردند.
پژوهش شگفتآوری که توسط دانشمندان دانشگاه شیکاگو انجام شد، نشان داد که در خارج از منظومه شمسی، سیاراتی وجود دارند که شرایط برای وجود حیات در آنجا حتی بسیار مناسبتر از زمین است.
هدف دانشمندان، شناسایی اقیانوسهایی بر روی سیارات خارج از منظومه شمسی بود که ظرفیتی عظیم برای میزبانی فعالیتهای زیستی دارند.
استفانی اولسون (Stephanie Olson)، رهبر این پژوهش، توضیح میدهد:
«حیات در اقیانوسهای کره زمین، به جریان آب رو به بالا بستگی دارد که مواد مغذی را از اعماق تاریک اقیانوس، به قسمت روشن آن میرود. جایی که موجودات فتوسنتزکننده وجود دارند. هر چه این جریان بیشتر باشد، فعالیت زیستی نیز بیشتر است. این همان شرایطی است که باید روی سیارات بیگانه پیدا کنیم.»
دانشمندان با استفاده از نرمافزاری که ROCKE-3D نام دارد و توسط ناسا برای مطالعه مدل سیارات بیگانه (در خارج از منظومه شمسی) طراحی شدهاست، مشخص کردند که ترکیب اتمسفرهای ضخیمتر با سرعت چرخش کمتر و حضور قارهها، میزان جریان رو به بالای اقیانوس را افزایش میدهد.
اولسون میافزاید:
«این یک نتیجهگیری شگفتآور است. این به ما نشان میدهد که شرایط برخی از سیارات بیگانه با الگوهای گردش مطلوب اقیانوسی برای حیات، ممکن است از شرایط موجود در کره زمین نیز مناسبتر باشد.»
انتظار میرود در این تحقیق، پارامترهای مهمی برای اخترشناسانی که در جستجوی حیات روی جهانهای دور هستند، فراهم شود. همچنین اولسون توصیه میکند: «ما باید مجموعهای از سیارات قابل سکونت را که احتمال فعالیتهای زیستی در آنها بیشتر است، مورد هدف خود قرار دهیم.»
منبع: sputniknews.com