اخراج کردن کار ساده ایست. بهسادگی گفتن «شما از فردا سر کار نیایید» یا سبک سادهتر آن «شما اخراجی»! گفتن اینها ساده است تا زمانی که قرار باشد خودتان را اخراج کنید! عجیب نیست. اگر تا به حال به اخراج خودتان فکر نکردید، لازم است بهتر فکر کنید. قصد ندارید کمی اوضاع را تغییر دهید؟ بهتر است کمی واقع بین باشید و با واقعیت رو به رو شوید. شما باید اخراج شوید! ولی چرا؟ چون باید ذهنتان را آزاد کنید و برای موفقیت در آینده آماده شوید!
فرض کنید اخراج شدهاید. حالا باید مراحل بعدی را شبیه سازی کنید. باید تمام انرژیتان را جمع کنید، تمرکز کنید و به سمت جلو حرکت کنید و موفقیت بعدی را کسب کنید. یا کار قبلی را بهتر انجام دهید. اگر واقعاً در این موقعیت قرار بگیرید چهکار میکنید؟ یعنی اگر قرار باشد همه چیز را از ابتدا شروع کنید چه تصمیمات متفاوتی میگیرید؟ آیا همین مسیری را که آمدهاید طی میکنید؟ در تصورات خودتان همه چیز را از اول انجام دهید. البته موانع همچنان پا برجا میمانند. شاید حتی موانع جدیدی در مسیر باشند. طبیعتاً باید کمی از قوه تخیلتان استفاده کنید. تمام اتفاقاتی که ممکن است رخ دهد، تمام شکستها، احساسات، تجربهها و … را در ذهن بسازید و مرور کنید و در نهایت به موفقیت برسید.
با این کار در واقع شما یک بار اخراج شدهاید و دوباره به اوج بازگشتهاید. موفقیت پس از هر شکست! این درسی است که باید یاد بگیرید. مفید بودن این درس جای تردید ندارد ولی این استراتژی عجیب دقیقاً چهکارکردی دارد؟
حقیقت را باید گفت. در مورد کسب و کار و بازار حقیقت این است که شما هیچ وقت نمیتوانید آینده را پیش بینی کنید و در مقابل تغییرات و احتمالات مصون باشید. و قطعاً وقتی راحت و آرام سر جایتان نشستهاید و به کارتان مشغولید، اصلاً نمیتوانید چنین انتظاری داشته باشید. این اشتباهی است که شکست بسیاری از کارآفرینان و صاحبان کسب و کار را رقم میزند. به خودتان اجازه ندهید بیش از حد راحت باشید. خودتان را اخراج کنید تا ببینید چه اتفاقی میافتد اگر… .
همان طور که لری پیج، یکی از بنیان گذاران گوگل میگوید، بسیاری از شرکتها در ابتدا موفقاند، ولی در ادامه مسیر دچار مشکل میشوند. مشکل آنها حرکت زمان است. آینده! ن ها آینده را در اختیار ندارند و بازی را میبازند. با اخراج کردن خودتان، فرصت خوبی برای بررسی احتمالات و راههای موفقیت به دست میآورید. آن چه لازم است انجام دهید، برداشتن چند قدم ساده و در عین حال مفید است.
خودتان را راحت نگذارید
کسی از قرار گرفتن در موقعیتهای ناراحت کننده خوشش نمیآید. حتی اگر واقعی نباشد. ولی ترک کردن منطقه امن میتواند مفید باشد. وقتی خودتان را در ذهنتان اخراج میکنید، در درون احساس ناخوشایندی به شما دست میدهد. بهعنوان یک کارآفرین، باید بهمواجهه با چالشهای مختلف عادت کنید. باید بتوانید موانع مختلف که ممکن است در سر راهتان قرار میگیرد را به ببینید و از سد آنها عبور کنید و آنها را به موقعیت تبدیل کنید. بنابراین از منطقه امنتان بیرون بیایید و مواجهه بااحساس عدم قطعیت و مشکلات را تمرین کنید.
رضایت از کار خوب است، ولی بگذارید برای فرصت دیگر!
ممکن است در حال حاضر با شغلی که دارید راضی باشید یا پروژهای که در دست دارید برایتان رضایت بخش باشد. ولی باید بدانید زمانی که از وضع کنونی رضایت پیدا کردید، همه چیز تمام میشود! در بهترین حالت شما به یک فرد متوسط با یک کسب و کار نه چندان مطرح تبدیل میشوید. هر چند بهاحتمال بیشتر، شیب نزولی خواهید داشت و رفتهرفته تحلیل میروید! نباید کنار بنشینید. باید فعالیت داشته باشید و تکانی به خودتان و کسب و کارتان بدهید. از ریسک کردن و تغییر روزمرگی نترسید. این تغییرات به نفع شما خواهند بود.
ابتکار و نوآوری باید دائمی باشد
در همین مدتی که مشغول خواندن این مقاله بودید، چندین اختراع و نوآوری و تکنولوژی جدید در دنیا به ثبت رسیده است. بسیاری از این نوآوریها نحوه برقراری ارتباط ما باهم و پیدا کردن کسب و کارهای جدید را تغییر میدهند. برای باقی ماندن در رقابت دائمی باید با تکنولوژی همراه شوید. خودتان را به چالش بکشید و از ابتکارات و فناوریهای جدید استفاده کنید. راه کارها و روشهای قدیمی را کنار بگذارید و روشهای جدید را جایگزین کنید.
برای موفقیت همیشه در حال یادگیری باشید
شعار دادن ساده است. گفتن اینکه همیشه سعی میکنید چیزهای جدید یاد بگیرید، به یک جمله کلیشهای تبدیل شده است. یادگیری خوب است ولی باید به یاد داشته باشید که یادگیری به معنی خضوع هم هست. درسهایی که باید یاد بگیرید در طول مسیر ارائه میشوند. باید بتوانید اشتباهاتتان را بپذیرید، راهکار درست را تشخیص دهید تا رشد کنید و یاد بگیرید. نگذارید غرورتان مانع درس گرفتن از اشتباهات شود.
حس شوخ طبعی داشته باشید
شوخ طبعی با کسب و کار در تناقض به نظر میرسد. کسب و کار همیشه محیطی جدی، پر استرس و تنش و پر فشار محسوب میشود. دقیقاً به همین دلیل است که باید کمی شوخ طبع باشید. کمی بخندید و کمی از فشار کار بکاهید. علاوه بر اینکه بهسلامت تان کمک میکنید، خلاقیتتان هم بیشتر میشود. شوخی و خنده خیلی از اوقات بهترین و بزرگترین ایدهها را خلق میکند.
شاید در ابتدا این تمرینات ذهنی و بازسازی اتفاقاتی که بعد از اخراج میافتد مفید به نظر نرسد، ولی نهایتاً متوجه میشوید این شیوهای برای آمادگی در مقابل پیش آمده است. به این شکل نه تنها از پیش آمد هایی که ممکن است باعث سقوط ما شوند جلوگیری میکنیم، بلکه دست به خلاقیت و ابتکار بیشتری میزنیم و با سرعت بیشتر رو به جلو پیش میرویم. این انتخاب شماست. صبر کنید تا مشکلات به وجود آیند و بعد به دنبال رفع آنها باشید. یا مشکلات را از پیش ببینید و خودتان را برای آن آماده کنید و کسب و کارتان را در برابر آینده آسیب ناپذیر کنید.
منبع: entrepreneur.com