ساخت هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی خارج از محدوده دید!

توسط عباس رهامی
2 دقیقه
هواپیمای بدون سرنشن خارج از محدوده دید

دانشگاه آلاسکا فربنکس (Alaska Fiarbanks) در آزمایشات خود موفق شده برای اولین بار در آمریکا هواپیمای بدون سرنشین طراحی کند که خارج از محدوده دید کارایی دارد. در واقع شاید این اولین هواپیمایی نباشد که خارج از خط دید بصری (BVLOS) پرواز می‌کند، ولی مطمئناً اولین هواپیمای دارای مجوز از سوی اداره فدرال هوانوردی آمریکا است.

طبق قانون اداره فدرال هوانوردی آمریکا، تمام هواپیماهای بدون سرنشین باید در طول پرواز در محدوده دید بصری قرار داشته باشد تا تمام موانع سر راه دیده شده و کنترل کامل پهباد در اختیار اپراتور باشد. این محدودیت زمانی اهمیت پیدا می‌کند که محققین بخواهند سیستم‌های جدید برای پرواز خودکار هواپیماهای بدون سرنشین و ارسال و دریافت کالا از این طریق را آزمایش و راه اندازی کنند. در حال حاضر برخی از بزرگ‌ترین خرده فروشی‌ها مانند شرکت آمازون برنامه جدی برای ارسال کالا به‌صورت فوق سریع و با استفاده از پهباد ها دارند.

طبق گزارشات، دانشگاه آلاسکا در پرواز آزمایشی خود از یک هواپیمای هیبرید الکتریکی استفاده کرده است. در این آزمایش یک مسیر 7.5 کیلومتری از خطوط لوله بازبینی شده است. هدف این هواپیمای بدون سرنشین بازبینی و بررسی کل محوطه بدون دخالت انسان بده است. تنها راه ممکن برای این کار استفاده از یک تکنولوژی هدایت خود کار بر روی خود هواپیما بود. سیستم کار گذاشته شده Casia نام دارد که در واقع یک سیستم تشخیص موانع و پیش گیری از برخورد است. به این شکل هواپیما می‌تواند موانع را تشخیص داده و با تصمیمات هوشمندانه‌ای که بر اساس نوع تهدید پیش رو می‌گیرند، تغییر مسیر داده و از برخورد جلوگیری کنند. سیستم هدایت خودکار آن‌ها از 8 رادار زمینی استفاده می‌کند. این رادارها در نقاط مختلف در طول مسیر کار گذاشته می‌شوند.

پرواز خارج از دید از جهات مختلف برای کار با هواپیماهای بدون سرنشین اهمیت دارد. مثلاً در منطقه‌ای مثل آلاسکا که مناطق دور از دسترس و صعب‌العبور زیادی دارد، این هواپیماها به‌طور ویژه کارایی خواهند داشت. این آزمایش می‌تواند نقطه عطفی در صنعت هوانوردی هواپیماهای بدن سرنشین باشد.

 

منبع: engadget.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟