تویوتا برای بازیهای المپیک و پاراالمپیک خودش را آماده میکند. این شرکت قصد دارد تکنولوژیاش را در این رویداد ورزشی به نمایش بگذارد. استفاده از خودروی الکتریکی تویوتا برای جا بهجایی مردم در المپیک یکی از طرحهای جذاب این رویداد به شمار میرود. در کنار آن شاید دیدن یک ماشین پرنده هم جالب باشد. شاید یک ماشین پرنده واقعی را ترجیح میدادیم ولی فعلاً باید به یک نمونه کوچک با کارایی محدود رضایت دهیم.
شرک تویوتا اعلام کرده که قصد دارد یک خودروی تماماً الکتریکی برای بزرگترین رویداد ورزشی در سراسر جهان، آماده کند. این خودرو بیشباهت به خودروهای پرنده آینده هم نیست. خودرو 3 ردیف صندلی برای سرنشینان دارد و میتواند تا 19 کیلومتر در ساعت سرعت بگیرد. حداکثر سر نشین های خودروی الکتریکی تویوتا 5 نفر است.
خودروی الکتریکی تویوتا
خودروی الکتریکی تویوتا از یک باتری لیتیومی بهره میگیرد که میتواند با یک بار شارژ این خودرو را تا 100 کیلومتر همراهی کند. خودروی الکتریکی تویوتا در واقع نوعی اِی اِم پی (AMP) یا تسهیل کننده حرکت مردم (Accessible People Mover) است، نه یک خودروی تمام عیار! در المپیک سال آینده قرار است 200 عدد از این خودرویهای الکتریکی برای حمل و نقل مردم استفاده شود تا رسیدن تماشاگران به انواع و اقسام مسابقات ورزشی که در یک دوره کوتاه بر گزار میشود امکان پذیر باشد.
خودروی AMP شرکت تویوتا مانند روشهای دیگر حمل و نقل عمومی، برای تعداد بالا طراحی نشده است. ولی در عوض سواری با آن بسیار لذت بخش است بهخصوص که در و پنجره هم ندارد و با فضای بیرون کاملاً در ارتباط است. شاید بهتر باشد خودروی الکتریکی تویوتا را با یک خودروی زمین گلف مقایسه کرد تا با روشهای حمل و نقل عمومی در آینده با تکنولوژی و سرعت بالا! البته ایرادی هم ندارد. برنامه تویوتا هم همین بوده. خودروی الکتریکی تویوتا برای جا بهجایی سریعتر و راحتتر مردم در فضای نزدیک ورزشگاهها طراحی کرده نه در سر تا سر شهر! بیشتر هدف کمک به افراد معلول، زنان باردار، خانوادهها با بچههای کوچک و افراد سالخورده است. قرار دادن یک ویلچر یا صندلی تا شو و همین طور مجهز بودن به یک سطح شیب دار دقیقاً به همین منظور است. این روش بهترین راه حل برای رفع مشکل ورزشکاران معلول و مهمانها به نظر میرسد.
متأسفانه اگر نگاهی به تاریخ المپیک بیندازید، متوجه میشوید که این رویداد ورزشی اصولاً شرایط دلخواه و جالبی برای ورزشکاران و بهخصوص معلولین ایجاد نمیکند. مثلاً در بازیهای پاراالمپیک قبلی که در سال 2018 در کره جنوبی برگزار شد، ورزشکاران معلول در محیطهای روستایی به مشکلات زیادی بر خوردند. و چه کسی میتواند بگوید که توکیو که بزرگترین شهر جهان هم هست، مشکلاتی برای بازدیدکنندگانش به وجود نخواهد آورد؟
المپیک توکیو یک تفاوت با المپیکهای قبلی دارد که احتمالاً همین باعث شده به فکر راهکارهای ویژه برای جا بهجایی مردم بیفتند. بازیهای المپیک توکیو بالاترین تقاضا برای خرید بلیت را دارد. در واقع در المپیکهای قبلی تعدادی از جایگاهها خالی میماندند ولی به نظر میرسد که در این المپیک وضعیت کاملاً برعکس خواهد بود. آخرین باری که توکیو میزبان المپیک بوده است، به سال 1964 باز میگردد. حالا بیش از نیم قرن انتظار، همه دنیا منتظر یک رویداد باشکوه و باکیفیت هستند و مطمئناً ژاپنیها هم دوست ندارند مهمانانشان را ناامید و ناراضی به خانه بفرستند.
در همین حال، به غیر از خودروی الکتریکی تویوتا، ژاپنیها چند دیگر از طرحهایی که برای المپیک دارند را رو کردند که یکی از آنها خودروی پرنده تویوتا است. خودروی پرنده قرار است مشعل المپیک را روشن کند. همین طور قرار است برای فرستادن غذا و نوشیدنی به مهمانها از رباتها استفاده شود. اگر برنامههای تویوتا خوب پیش رود، حتی شاهد رباتهایی که به معلولین کمک میکنند هم خواهیم بود.
بنابراین بعید نیست این رویداد ورزشی به یک نمایشگاه تکنولوژی هم تبدیل شود و اثبات کند که این ایدههای آیندهنگرانه چندان هم تخیلی نیستند و واقعاً میتوانند در زندگی پیاده شوند.
منبع: engadget.com