غول متوقفنشدنی چین از چیپست جدید کرین ۸۱۰ خود پرده برداشت تا پس از چیپست پرچمدار کرین ۹۸۰ دومین چیپست ۷ نانومتری هوآوی محسوب شود. محصول جدید آنها همچنین تنها تراشه میانرده ساخته شده با فرآیند ۷ نانومتری است و در نزدیکی آن چیپستهای ۸ نانومتری کوآلکام قرار میگیرد.
کرین ۸۱۰ یک پردازنده هشت هستهای و پردازنده گرافیکی Mali-G52 MP6 دارد. پردازنده آن از دو هسته با عملکرد بالای کورتکس A76 با سرعت کلاک ۲.۲۷ گیگاهرتز و ۶ هسته کوچکتر کورتکس A55 با سرعت کلاک ۱.۸۸ گیگاهرتز تشکیل شده است.
به ادعای هوآوی قدرت پردازنده گرافیکی این چیپست به نسبت مدل داخل کرین ۷۱۰ به مقدار ۱۶۲ درصد بهتر شده است.
در تقابل کرین ۸۱۰ با رقیب کوآلکامی اسنپدراگون ۷۳۰، محصول هوآوی در تستهای عملکرد تک هسته پردازنده ۱۱ درصد و در بخش چند هسته ۱۳ درصد بهتر ظاهر میشود. در بخش گرافیک Mali-G52 MP6 در مقایسه با آدرنو ۶۱۰ داخل اسنپدراگون ۷۳۰ نرخ فریم ۴۴ درصد بالاتر دارد.
اما سلاح مخفی کرین ۸۱۰ واحد پردازش عصبی جدید داوینچی مبتنی بر واحد محاسبه استریو کمی مکعب روبیک (Rubik’s Cube Quantitative Stereo Arithmetic Unit) است که به آن اجازه میدهد در انجام وظایف هوش مصنوعی به نسبت اسنپدراگون ۸۵۵ و Helio P90 مدیاتک بهتر عمل کند.
از این واحد پردازش عصبی برای کارهای دیگری نیز استفاده میشود یعنی کمک به برقراری ارتباط سریعتر بین پردازنده گرافیکی، پردازنده و حافظه و تضمین عملکرد پایدار برای مدت طولانی.
این سیستم هوش مصنوعی میتواند فشار
زیاد روی پردازنده گرافیکی را پیشبینی و براساس آن فرکانس را تنظیم کند. همچنین نرخ فریم و تغییرات ورودی صفحه لمسی را در زمان آنی بررسی میکند.
هوآوی همچنین به سیستم جدید IVP + ISP به همراه واحد پردازش پیکسل ارتقاء یافته داخل چیپست کرین ۸۱۰ افتخار میکند که باید قابلیتهای دوربین را در حد یک پرچمدار بالا ببرند و باعث بهبود الگوریتم تعادل سفید و کاهش پارازیت در پردازش تصاویر با فرمت RAW شوند.
بنابراین دوربین باید بتواند هنگام عکاسی در شب تصاویری با جزئیات بیشتر ثبت کند.
از چیپست جدید در گوشی nova 5 هوآوی و به زودی سایر گوشیهای میانرده هوآوی و آنر استفاده خواهد شد.
منبع : gsmarena.com