مقدمه
ظاهرا امسال سامسونگ قصد دارد با سری جدید A خود غوغا کند. چند روز گذشته با بررسی کامل و تخصصی گوشی سامسونگ Galaxy A50 و همچنین با بررسی کامل و تخصصی گوشی سامسونگ Galaxy A40 همراه شما بودیم.
همچنین می تواند بررسی کامل و تخصصی آیفون ۱۱ پرو و آیفون ۱۱ پرو مکس و تاثیر آیفون 11 Pro و آیفون 11 Pro Max بر بازار گوشی ها و همچنین بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی A70 سامسونگ را نیز در بخش نقد و بررسی گوشی های هوشمند روکیدا بخوانید و ببینید.
این غول کرهای در حال حاضر گوشیهای هوشمند گلکسی A10، A20، A30، A40، A50، A70 و A80 را با تمرکز به استفاده از یک نمایشگر جدید آمولد و قابلیتهای بالای دوربین معرفی کرده است.
علاوه بر مدل های A40 و A50 ، بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی A70 سامسونگ نیز تقدیم حضور شما شد.
اکنون با بررسی کامل گوشی گلکسی A80 سامسونگ همراه شما هستیم. گوشی گلکسی A80 سامسونگ یک نمایشگر تمام صفحه دارد که حالا میتوانیم اسم آن را یک نمایشگر اینفینیتی واقعی بگذاریم نه چیزهایی مانند Infinity-O، Infinity-U یا اینفینیتیهای دیگر!
این گوشی از یک مکانیسم جالب دوربین استفاده میکند که به بالا میآید و میچرخد تا در نقش دوربین جلو و همچنین عقب ظاهر شود. چنین مکانیسمی را قبلا در محصولات شرکتهای دیگر دیده بودیم ولی راهحل سامسونگ کاملا متفاوت است.
تغییرات به همین جا ختم نمیشود، گوشی گلکسی A80 علاوه بر دو دوربین همیشگی، یعنی یک لنز واید و یک لنز اولترا واید، یک ماژول زمان پرواز برای نقشهنگاری عمق دارد.
بنابراین نه تنها میتواند تصاویر سلفی با کیفیت دوربین اصلی بگیرد، بلکه همچنین از فناوری تشخیص عمق پیشرفته آن بهره ببرد. در کنار آن ویدئوهای با فوکوس زنده، ویژگی که دیگر تنها مختص تصاویر ثابت نیست را قرار دهید تا به پتانسیل بالای گوشی A80 سامسونگ پی ببرید.
به راحتی میتوانیم بگوییم تقریبا تمامی افراد از نمایشگر سوپر امولد 6.7 اینچی این گوشی با دقت فول اچدی پلاس و نسبت تصویر حتی بلندتر 20:9 (رجزخوانی برای گوشیهای اکسپریا سونی) لذت میبرند. در قلب این گوشی چیپست اسنپدراگون 730 قرار گرفته است که جدیدترین محصول کوآلکام است و یک رتبه پایینتر از سری 800 این شرکت قرار میگیرد، ولی با این حال قدرت لازم را دارد و باید کاملا از نظر مصرف انرژی نیز کارآمد باشد.
البته باید امیدوار باشیم چون باتری گوشی گلکسی A80 آن قدر بزرگ نیست و گنجایش 3700 میلیآمپر ساعتی آن حتی از بعضی گوشیهای کوچکتر کمتر است. اما نکته مثبت پشتیبانی از فناوری شارژ سریع 25 واتی USB Power Delivery است.
علاوه بر این گوشی جدید سامسونگ 220 گرم وزن دارد و خبری از درگاه 3.5 میلیمتری هدفون و درگاه کارت حافظه خارجی روی آن نیست.
با این مقدمه به سراغ نقد محصول جدید سامسونگ میرویم. با تیم کارشناسی روکیدا همراه باشید.
مشخصات گوشی گلکسی A80 سامسونگ:
- بدنه: ابعاد 165.2 در 76.5 در 9.3 میلیمتر، وزن: 220 گرم، شیشه محافظ گوریلا گلس در عقب، بدنه آلومینیومی، عرضه شده به رنگهای گلد، سفید، مشکی
- نمایشگر: 6.7 اینچ، سوپر امولد، دقت 1080 در 2400 پیکسل، تراکم پیکسلی 393 پیکسل در هر اینچ، شیشه محافظ گوریلا گلس 3
- دوربین: سیستم دوربین پاپآپ موتوری، ماژول اصلی: 48 مگاپیکسلی، اندازه پیکسل 1/2.0 اینچ، حسگر IMX586 Quad Bayer سونی، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.0، میدان دید 80 درجه (طول کانونی معادل 26 میلیمتر)، فناوری فوکس خودکار تشخیص فازی و لیزری، لنز اولترا واید: 8 مگاپیکسلی، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.2، میدان دید 120 درجه (طول کانونی معادل 11 میلیمتر)، فوکوس ثابت، دوربین عمقسنج زمان پرواز سه بعدی، فلاش الایدی
- چیپست: اسنپدراگون 730، هشت هستهای (دو هسته کریو 470 گلد با سرعت کلاک 2.2 گیگاهرتز و 6 هسته کریو 460 نقرهای با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)، پردازنده گرافیکی آدرنو 618
- حافظه: یا 8 گیگابایت رم، 128 گیگابایت حافظه داخلی، بدون درگاه میکرو اسدی
- سیستم عامل: اندروید 9 پای، رابط کاربری One UI سامسونگ
- باتری: با گنجایش 3700 میلیآمپر ساعت، شارژ سریع 25 وات
- اتصالات: دو سیم کارت، پشتیبانی از شبکه LTE Cat.11 سرعت دانلود (600 مگابیت در ثانیه) آپلود (75 مگابیت در ثانیه)، پورت یواسبی 2.0 تایپ C، پشتیبانی از استاندارد a/b/g/n/ac وایفای، جیپیاس، بلوتوث 5.0، A2DP، LE.
- تک اسپیکر در انتهای گوشی، حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر، بدون درگاه 3.5 میلیمتری هدفون
محتویات جعبه فروش گوشی گلکسی A80
درون جعبه فروش این گوشی میتوانید یک شارژر USP-PD 25 واتی و یک کابل یواسبی C به C را پیدا کنید و با توجه به این که درگاه 3.5 میلیمتری هدفون حذف شده است سامسونگ یگ جفت ایرباد یواسبی تایپ C داخل جعبه گذاشته است.
داخل جعبه رابطی وجود ندارد، بنابراین اگر میخواهید از هدفونهای قدیمی استفاده کنید باید کمی دست به جیب شوید.
طراحی و نمای 360 درجه
گوشی را در دست بگیرید تا فورا یکی از ویژگیهای شاخص گلکسی A80 سامسونگ را تحسین کنید، یعنی نمایشگر زیبای سوپر امولد 6.7 اینچی با حداقل حواشی اطراف صفحه و فاقد بریدگیهای زشت دوربین، به عبارتی با تعریف دقیق یک نمایشگر اینفینیتی روبرو هستیم.
اگر کمی دقت کنید میبینید حاشیه بالای کمی ضخیمتر است، ولی به ندرت کسی متوجه آن میشود. البته باید توجه کنید خبری از بلندگوی مکالماتی نیست. با این حال به خوبی میتوانید تماسها را بشنوید، البته باید توجه کنید اگر صدای گوشی کمی بالا باشد افرادی که اطراف شما هستند میتوانند صحبتهای طرف مقابل را نیز بشنوند.
معمولا در سایر گوشیها در این بخش چیزهای دیگری را نیز میبینیم مانند حسگر نور محیطی، یک حسگر مجاورتی و یک چراغ اعلانات. اما سامسونگ راهحل جدیدی برای آنها داشته است.
حسگر نور محیطی زیر نمایشگر، در حدود 3 سانتیمتر زیر لبه بالای و دو سانتیمتر دورتر از لبه سمت چپ است.
برای حسگر مجاورتی، به نظر ما گوشی از صفحه لمسی استفاده میکند و زمانی فعال میشود که یک سطح به اندازه کافی بزرگ لمس میشود، البته باید بگوییم زمانی که هر قسمت دلخواه از نمایشگر را با یک تکه کاغذ پوشاندیم، واکنشی را ندیدیم.
در مورد چراغ اعلانات نیز باید اشاره کنیم کاملا حذف شده است.
چون به کاستیهای A80 اشاره میکنیم باید بگوییم در این گوشی امکان استفاده از کارت حافظه خارجی را ندارید، بنابراین باید تنها به حافظه 128 گیگابایتی آن اکتفا کنید.
از طرف دیگر، نبود یک ویژگی ممکن است خوب باشد، منظور ما نبود دکمه سختافزار بیکسبی است. در این گوشی سامسونگ آرایش کلاسیک دکمههای خود را دارد یعنی دکمه پاور سمت راست و دکمههای تنظیم حجم صدا در سمت چپ. موقعیت آنها همان جایی است که کاربر دوست دارد و جای شکایتی برای ما نمیگذارد.
شاید فکر کنید چون دوربین سلفی روی نمایشگر دیده نمیشود، A80 برای عکاسی سلفی به مشکل بر میخورد. ولی باید بگوییم مکانیسم دوربین پاپآپ به کمک آن میآید.
داخل A80 موتوری قرار گرفته است که سکو عقب گوشی را بالا میآورد و با یک چرخش 180 درجه میتواند روی دوربین را به جلو برگرداند. بنابراین، به صورت نظری، باید بتوانید تصاویر سلفی با کیفیت دوربین جلو بگیرید.
در حال حاضر گوشیهای اندکی چنین ویژگی لوکسی دارند و جدیدترین آنها یعنی Zenfone 6 با چند ویژگی جدید ما را کاملا شگفتزده کرد. گرچه دوربین A80 سامسونگ برخلاف محصول ایسوس نمیتواند تصاویر پانوراما خودکار بگیرد و فقط یا رو به جلو است یا عقب.
استفاده از این مکانیسم باعث میشود کاربر حس کند شاید مجموعه دوربین آن قدر محکم نیست و میتوانید از طرفی دوربین را مجبور کنید در یک موقعیت خاص قرار گیرد، گرچه زمانی که آن را جمع میکنید یکدست و صاف در جای خود قرار میگیرد. البته به طور کلی انجام چنین کارهایی را پیشنهاد نمیکنیم.
مشکلی که راه فرار ندارد این است که زمانی دوربین بالا میآید و پایین میرود بین مجموعه آن و سکویش ناچارا کمی گرد و غبار میرود. در طول مدتی که این گوشی را محک زدیم، مشکل خاصی که نتیجه این قضیه باشد مشاهده نکردیم ولی شاید تمیز کردن سریع ذرات کوچکی که روی قطعات متحرک جمع میشود، تاثیر بسزایی روی ماندگاری گوشی A80 بگذارد.
پنل پشتی این گوشی از شیشه محافظ گوریلا گلس 6 ساخته شده است که بهترین محصول شرکت کورنینگ به شمار میرود. روی نمایشگر را گوریلا گلس 3 میپوشاند. طبیعتا این گوشی ضد آب نیست ولی روی شیار سیمکارت یک درزبند قرار گرفته است.
ابعاد گوشی گلکسی A80 سامسونگ 165.2 در 76.5 در 9.3 میلیمتر و وزن آن 220 گرم است تا جزو بزرگترین و سنگینترینها به شمار برود. با توجه به نسبت تصویر 20:9 و همچنین دوربینی که بیرون میآید، قسمت بالای این گوشی سنگین است و اگر به اندازه کافی مراقب نباشید ممکن است بیافتد، از طرفی بدون شک برای کار با آن به دو دست نیاز دارید.
نمایشگر سوپر امولد بزرگ بدون بریدگی، از این بهتر میشود؟
گوشی گلکسی A80 سامسونگ یک نمایشگر سوپر امولد 6.7 اینچی دارد و خبری از بریدگی یا هر طراحی مشابه دیگری نیست. دقت آن 1080 در 2400 پیکسل است و نسبت تصویر 20:9 و تراکم پیکسلی 393 پیکسل در هر اینچ دارد.
حداکثر میزان روشنایی نمایشگر این گوشی در حالت تنظیم دستی نور صفحه 405 نیت است و زمانی که در محیط بسیار روشن قرار گیرد در حالت خودکار به 607 نیت میرسید. این اعداد برای نمایشگر اولد تقریبا استاندارد و عملا برابر با نتایجی است که با گوشی A70 سامسونگ به دست آوردیم.
حداقل میزان روشنایی 1.9 نیت است تا از این نظر نیز مشابه A70 و کاملا برای استفاده از گوشی در شب مناسب باشد.
حالت رنگی پیشفرض نمایشگر ViVid با میانگین DeltaE برابر با 4.4 و حداکثر 9.7 است که آمار قابل توجهی نیست. رنگهای سفید و خاکستری به شکل معقولی دقیق هستند و میتوانید با یک اسلایدر رنگها را تغییر دهید.
حالت دیگر Neutral است که برای حوزه رنگی sRGB تنظیم شده است و رنگها را با دقت عالی رندر میکند (میانگین deltaE برابر با 1.4).
عمر باتری گوشی گلکسی A80 سامسونگ
این گوشی مجهز به یک باتری 3700 میلیآمپر ساعتی است که کوچک به شمار نمیرود ولی با توجه به اندازه صفحه و باتری A70 (4500 میلیآمپر ساعت) گنجایش کمی دارد.
نتایج تستهای باتری این گوشی قابل توجه نبود به ویژه در تست گردش در وب که آمار 9 ساعت برای یک گوشی گلکسی شرمآور است. بخواهیم مقایسه کنیم نتیجه تست A70 در این بخش 50 درصد بیشتر و 13 ساعت و 24 دقیقه بود و این آمار برای Zenfone 6 حتی بیشتر و به 15 ساعت و 42 دقیقه میرسد. حتی آمار نه چندان دلچسب وانپلاس 7 پرو یعنی 10 ساعت و 10 دقیقه بهتر است.
عملکرد این گوشی در تست پخش ویدئو بهتر میشود و به 14 ساعت و 29 دقیقه میرسد. گرچه دو گوشی قبل باز هم بهتر ظاهر میشوند یعنی A70 سه ساعت بیشتر و زنفون 6 با نتیجه نهایی 16 ساعت خود خودنمایی میکند، در پایان پرچمدار وانپلاس به عدد 16 ساعت و 17 دقیقه با نرخ تازهسازی تصویر 60 هرتز میرسد (زمانی که نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز است آمار آن به 14 ساعت و 33 دقیقه کاهش پیدا میکند).
ما زیاد با گوشی صحبت نمیکنیم ولی در بخش مکالمه روی بستر اینترنت 3G این گوشی یک روز و یک ساعت دوام آورد. اگر برایتان مهم است سایر گوشیهایی که اشاره کردیم بین 10 تا 12 ساعت در این بخش بهتر ظاهر میشوند.
در پایان باید بگوییم دوام باتری A80 در حالت انتظار 80 ساعت است که با آن که بد نیست ولی با عالی بودن فاصله دارد.
در مورد شارژ چون نتوانستیم مستقیما با شارژ اصلی گوشی را شارژ کنیم باید بگوییم چون A70 در عرض 30 دقیقه 42 درصد شارژ میشود، این آمار با توجه به کوچکتر بودن باتری A80 باید در همین مدت تقریبا 50 درصد باشد.
بلندگو
گوشی A80 سامسونگ تک بلندگویی دارد که در قسمت پایین قرار گرفته است و خبری از بلندگوهای استریو نیست. خروجی صدای این بلندگو در دسته بسیار خوب ما قرار میگیرد. در مورد کیفیت صدا نیز شکایتی نداریم حتی زمانی که صدای گوشی را بلند کردیم و مقدار باس گوشی قابل قبول است.
رابط کاربری One UI به تمامی محصولات سامسونگ حکمفرمایی میکند
گوشی گلکسی A80 سامسونگ در بخش نرمافزاری مجهز اندروید 9.0 پای و رابط کاربری سفارشی سامسونگ One UI است. چند ماه قبل رونمایی از این رابط کاربری با گوشیهای سری گلکسی اس 10 سامسونگ انجام شد و دارای طراحی جدید آیکونها، پیشرفتهایی برای استفاده از گوشی با یک دست و موارد دیگری است که به آنها میرسیم.
گرچه قبل از دیدن محیط رابط کاربری با ویژگی Always On display روبرو میشوید که میتوانید مشخص کنید چه زمان این قابلیت فعال شود: به دنبال ضربه زدن، همیشه یا طبق برنامه.
سیستم امنیتی این گوشی تنها حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر است. خبری از قابلیت اسکن چهره نیست و منصفانه نیز نگاه کنیم مکانیسم پاپآپ دوربین به نسبت سایر مکانیسمهای مشابه آهستهتر است و یقینا سامسونگ دوست نداشته است از آن برای اسکن چهره استفاده کند که باید سریعا انجام شود.
حسگر اثرانگشت اپتیکال است برخلاف سری اس که حسگر اولترا سونیک دارد و سرعت آن مشابه نمونههای مشابه به عنوان مثال محصولات وانپلاس نیست.
با وجود این همیشه روشن است و عملکرد خوبی دارد، فقط کافی است انگشت خود را روی آن بگذارید و پس از مدتی به محل آن عادت میکنید.
در صفحه هوم آیکونهای بزرگ و رنگین رابط کاربری OneUI را مشاهده میکنید. نکتهای که واقعا جای تحسین دارد این است که تاگلهای سریع را از بالای صفحه میتوانید به پایین بکشید که یکی از ویژگیهای کلیدی OneUI است. اما نکته آزاردهنده این است که پوشهها هنوز تمام صفحه باز میشوند.
تغییر دیگری که نتیجه بدی داشته باشد مدیریت گوشی زمانی است که آن را در حالت multi window قرار میدهید، چون چند گزینه حذف شدهاند.
سامسونگ مانند هر شرکت دیگری شیوه خاص خود را در استفاده از سیستم ناوبری جدید مبتنی بر ژستهای حرکتی گوگل دارد. سوایپ (کشیدن دست روی صفحه نمایش) از پایین به سمت چپ منوی آخرین اپلیکیشنهای استفاده شده را باز میکند و از پایین به طرف راست باعث برگشت به عقب میشود.
سامسونگ همچنین ویژگی Night mode را در این گوشی قرار داده است که عناصر رابط کاربری را به رنگ مشکی یا خاکستری تیره در میآورد. به دنبال فعالسازی آن این تغییر رنگ در بخش تنظیمات، نوتیفیکیشنها و همچنین اپلیکیشنهای خود سامسونگ مانند گالری و مرورگر سامسونگ انجام میشود.
اما به عنوان مثال اگر پلیاستور را باز کنید، جادوی حالت شب را دیگر در آن نمیبینید. قضیهای که گوگل در اندروید Q قصد دارد با یک حالت شب تمام سیستمی به آن رسیدگی کند.
همسو با سایر تغییرات رابط کاربری، منوی اصلی تنظیمات نیز دوباره طراحی شده است. کاملا جمع و جور است و ممکن است در مقایسه با گذشته محل بعضی از تنظیماتی که به دنبال آنها بگردید عوض شده باشد.
به عنوان مثال، زیر منو Device Care مکانی برای تنظیمات دوربین و اطلاعات گوشی، مدیریت رم و حافظه داخلی و ویژگیهای امنیتی است.
ضربه آهسته روی آیکون باتری منوی آشنا باتری را با تنظیمات و تغییرات کاملی ظاهر میکند. در این بخش جدا از اطلاعات و قابلیتهای همیشگی که در هر گوشی اندرویدی دیگر تقریبا پیدا میکنید، سامسونگ چند گزینه بیشتر لحاظ کرده است.
سه حالت صرفهجویی در مصرف باتری دیده میشود یعنی بهینه، صرفهجویی متوسط در باتری، حداکثر صرفهجویی در باتری. بهینه گزینه پیشفرض است و در این حالت عملکرد گوشی در بالاترین سطح قرار دارد. در گوشه بالا سمت راست منوی باتری زیر منوی دیگری است که میتوانید روی مصرف باتری گوشی خود کنترل دانهای بیشتری داشته باشید.
ویژگی جدید سیستم عامل اندروید گوگل «سلامت دیجیتال» نیز در رابط کاربری این گوشی دیده میشود و به شما نشان میدهد از گوشی خود چقدر استفاده کردید و چه اپلیکیشنهایی بیشتر از همه انتخاب شما بودهاند. ویژگی باحالی است ولی احتمالا اکثر کاربران از آن استفاده نخواهند کرد.
برای پخش محتوای مولتی مدیا اپلیکیشن جدید گالری سامسونگ دیده میشود و Play Music به خوبی فایلهای موسیقی شما را مدیریت میکنند. همچنین اپلیکیشن رادیو افام، یک فایل منیجر اختصاصی به اسم My Files، ابزار لانچر بازی، Bixby assistant (گرچه چون کلید سختافزاری مخصوص آن حذف شده است، آیا برای کسی وجود آن مهم است؟) به همراه موارد دیگر وجود دارند.
عملکرد و نتایج بنچمارکها
گوشی گلکسی A80 سامسونگ مجهز به چیپست اسنپدراگون 730 است که یک میانرده قدرتمند از شرکت کوالکام به شمار میرود و بهترین گزینه بعد از سری 800 است.
این چیپست براساس فرآیند تولید 8 نانومتری ساخته شده است و یک پردازنده هشت هستهای دارد که از 2 هسته کریو 470 طلایی با سرعت کلاک 2.2 گیگاهرتز و 6 هسته کریو 470 نقرهای با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز تشیکل شده است و پردازنده گرافیکی آن آدرنو 618 است. رم 8 گیگابایت و حافظه داخلی 128 گیگابایت است.
باید بگوییم گلکسی A80 سامسونگ از نظر قیمت اصلا رقابتی نیست چون با همین بودجه میتوانید یک دستگاه مجهز به اسنپدراگون 855 یا یکی از مدلهای متعدد شرکت هوآوی با چیپست کرین 980 بخرید.
در تست بنچمارک Geekbench این گوشی در تستهای تک و چند هسته به نسبت گوشیهای مجهز به اسنپدراگون 675 کمی بهتر ظاهر میشود. دستگاههای مجهز به S710 و همچنین S600 سال گذشته رتبههای پایینتر را در اختیار دارند. از طرفی برتری مدلهای مجهز به S855 و کرین 980 جای انکار ندارد.
در تستهای گرافیک همین داستان مجددا تکرار میشود. Galaxy A80 قدرتمندترین میانرده بازار است و در مقایسه با تمامی گوشیهای دیگر که چیپست پرچمدار ندارند عملکرد بهتری به جا میگذارد. مشکل این جا است که با پول کمتر میتوان گوشی قدرتمندتری از A80 خرید.
همین تفاوتها در تست ترکیبی Antutu نیز دیده میشود یعنی گلکسی A80 خارج از قلمروی پرچمدارها بالاترین امتیاز را به خود اختصاص میدهد.
به عنوان جمعبندی باید بگوییم موقعیت گلکسی A80 از نظر تقابل قیمت و قدرت سختافزاری عجیب است. این گوشی چیپستی دارد که به نسبت تمامی گوشیهای هوشمند غیر پرچمدار قویتر است. تنها مشکل این است که قیمت بعضی از پرچمدارهای واقعی در مقایسه با A80 کمتر است. به نظر ما قیمت این گوشی گلکسی را میتوان به واسطه دلایل دیگری جز عملکرد خالص آن توضیح داد.
به عبارتی میگوییم اگر به دنبال قدرتمندترین گوشی میگردید به جستجوی خود ادامه دهید.
دوربین دوگانه با یک ماژول اضافه زمان پرواز برای سنجش عمق
گوشی گلکسی A80 سامسونگ دو دوربین دارد، البته سه دوربین اگر ماژول زمان پرواز را یک دوربین در نظر بگیرید. دوربین اصلی یک لنز 48 مگاپیکسلی IMX586 سونی و دوربین دوم یک لنز اولترا واید 8 مگاپیکسلی است.
مشخصات دوربین اصلی گشادگی دریچه دیافراگم f/2.0 و میدان دید 80 درجه است و دوربین دوم پیکسلهایی به اندازه 1.12 میکرومتر و میدان دید 123 درجه دارد. گشادگی دریچه دیافراگم آن f/2.3 و فوکوس ثابت است.
سپس به دوربین سوم یا زمان پرواز یا به قول سامسونگ دوربین عمقسنج سه بعدی میرسیم. این دوربین مجموعهای از پرتوهای لیزری منعکس میکند و زمان برگشت آنها را اندازه میگیرد تا به واسطه آن یک نقش عمق از صحنه به وجود آورد.
نتیجه چنین کاری شناخت دقیقتر پسزمینه و سوژه برای حالتهای عکاسی بوکه است و در واقع سامسونگ حتی از آن برای ویدئوهای فوکوس زنده و نه فقط تصاویر ثابت، استفاده میکند. با توجه به این که دوربین اصلی A80 همچنین دوربین سلفی آن است، میتوانید ویدئوهای سلفی فوکوس زنده نیز ضبط کنید.
کنترل تمامی این دوربینها به کمک اپلیکیشن دوربین سامسونگ انجام میشود که یک رابط کاربری همیشگی با یکسری تغییرات دارد.
همچنان میتوانید با کشیدن دستتان روی صفحه حالات عکاسی را تغییر دهید و در بخش تنظیمات حالاتی که بیشتر از همه استفاده میکنید را اضافه، حذف و دوباره مرتب کنید.
اگر دستتان را به صورت عمودی روی صفحه بکشید دوربین جلو یا عقب را فعال میکنید و همچنین میتوانید با یک ضربه آهسته روی دکمه کنار شاتر چنین کاری را انجام دهید.
در ردیف آیکونهای بالای نمایاب یک چرخدنده دیده میشود که به کمک آن وارد بخش تنظیمات میشوید، یک انتخابکننده برای نسبت تصویر، انتخابکننده حالت فلاش، بخش فیلترها و تایمر نیز در این بخش به چشم میخورد .
در منو تنظیمات به موارد همیشگی دسترسی دارید یعنی تنظیمات حالت عکاسی HDR (خودکار، فعال و خاموش)، خطوط شبکه، روشهای عکاسی و دقتها برای تصاویر ثابت و ویدئوها.
حالت فوکوس زنده (Live Focus) طبیعتا وجود دارد و یک گزینه جدید به اسم Live Focus video همانطور که اشاره کردیم نیز به چشم میخورد. حالت عکاسی در شب ویژگی بعدی است تا بعد از سری جدید اس سامسونگ، A80 نیز از آن بی نصیب نماند.
علاوه بر این حالت عکاسی پیشرفته دیده میشود ولی مانند اکثر گوشیهای غیر پرچمدار سامسونگ تنها میتوانید مواردی مانند ایزو (در محدوده 100 تا 800)، جبران نوردهی (در گامهای -2/+2EV در 0.1EV) و تعادل سفید (پیشتنظیمات و خبری از تنظیم دمای نور نیست) را تغییر دهید.
قابلیتهایی مانند انتخاب سرعت شاتر، فوکوس دستی و برجستهسازی فوکوس (focus peaking) دیده نمیشوند.
کیفیت تصاویر
تصاویری که این گوشی در روز میگیرد دلپذیر با کنتراست خوب و رنگهای زنده دوستداشتنی هستند. جزئیات با دقت 12 مگاپیکسل ثبت میشوند.
دوربین سامسونگ قابلیتی به اسم بهینهساز صحنه دارد که به نظر ما در بهینهسازی صحنهها محتاط عمل میکرد و تنها گاهی اوقات ریزترین اختلافها در سطح اشباعسازی تصاویر را دیدیم.
گوشی گلکسی A80 مانند گوشیهایی که از سنسور 48 مگاپیکسلی Quad Bayer استفاده میکنند، به شما اجازه میدهد با چنین دقتی عکس بگیرید حتی اگر دوربین برای چنین کاری مهندسی نشده باشد.
به نظر ما استفاده از آن مزیت خاصی ندارد جز این که کمی پارازیت زیاد شود و الزاما جزئیات خیلی بیشتری را ثبت نمیکند.
دوربین اوترا واید کاملا ساده و فقط 8 مگاپیکسلی است. تصاویری که با آن گرفته میشوند. زیاد شارپ نیستند و دامنه دینامیک محدود است. تحریف نیز به اندازه کافی در تصاویر دیده میشود. به طور کلی، تصاویری که با این دوربین میگیرید را بهتر است از راه دور نگاه کنید تا مشکلات فنی آنها مشخص نباشد.
گلکسی A80 در محیط کم نور، تصاویر قابل قبولی میگیرد ولی انتخاب برتر ما برای چنین وظیفهای نیست. تصاویر اندکی ملایم هستند و اگر در قدرت ما بود اندکی نوردهی را بیشتر میکردیم.
ویژگی بهینهساز صحنه در این جا نیز عملکرد خاصی نشان نمیدهد و در حقیقت خیلی تلاش کردیم تفاوتی بین عکسی که با فعال بودن یا غیر فعال بودن آن گرفته شده است پیدا کنیم.
استفاده از حالت Night mode تغییراتی به همراه میآورد و تصاویر به مراتب بهتر میشوند. جزئیات در بخش سایهها بهتر میشود و در نواحی بسیار روشن از بین نمیروند. همچنین هر چند ممکن است اندک باشد ولی سطح اشباعسازی رنگها بالاتر است و اگر از نمای نزدیک نیز به تصاویر نگاه کنید جزئیات بیشتری دارند.
عملکرد دوربین اولترا واید در شب زیاد جالب نیست و جای تعجب هم ندارد. مقدار نوردهی برای ثبت تصاویر کم است و نتیجه تصاویری ملایم و سرشار از پارازیت است. علاوه بر این رنگها نیز شستهشده به نظر میرسند. برای این دوربین حالت عکاسی در شب وجود ندارد.
تصاویر پرتره گوشی گلکسی A80
حالت فوکوس زنده گوشی گلکسی A80 از دوربین زمان پرواز بهره میبرد تا تصاویر پرتره بهتری به نسبت رقبا گرفته شود.
باید کاملا تاکید کنیم، این دوربین به شکل بی نظیری می تواند سوژه را از پسزمینه جدا کند و تصاویری با پسزمینههای بسیار محو متقاعدکننده بگیرد.
پرتوهای لیزر دوربین زمان پرواز بین مردم و موجودات غیر زنده تفاوت قائل نمیشود، بنابراین میتوانید از حالت فوکوس زنده برای جداسازی سوژههای تصادفی استفاده کنید. عملکرد این دوربین حتی برای سوژههای پیچیده بسیار خوب است.
تصاویر سلفی گوشی گلکسی A80
به عکاسی سلفی که میرسیم به شکل ناخوشایندی غافلگیر شدیم، A80 فوکوس خودکار دوربین را غیرفعال و فوکوس را در حدود طول یک بازو قفل میکند.
با آن که فاصلهای که برای قفل کردن فوکوس انتخاب میشود طبق سلیقه ما بود ولی گیجکننده است چرا با وجود استفاده از یک سختافزار خوب باید عمدا چنین قابلیتی غیرفعال شود. به ویژه زمانی که یکی از نکات ممتاز این گوشی دوربین سلفی در حد دوربین اصلی است چون در واقع هر دو آنها یکی هستند.
یک تصمیم عجیب دیگر سامسونگ این است که نمایاب پیشفرض دوربین سلفی یک برش 7.6 مگاپیکسلی از نمایاب دوربین اصلی است. خدا رو شکر میتوانید آن را تغییر دهید.
در مورد کیفیت باید بگوییم تصاویر سلفی جزئیات خوبی دارند و رنگ پوست را واقعی نشان میدهند. به نظر ما کیفیت آنها میتوانست بهتر باشد اگر فوکوس خودکار فعال بود.
دوربین اولترا واید به این خوبی نیست. این دوربین فوکس ثابت است و در نتیجه خبری از برش مصنوعی نیست. با این حال، در تنظیم تعادل سفید زیاد ماهر عمل نمیکند و در نتیجه تصاویر آن کیفیت زیاد خوبی در مقایسه با تصاویر دوربین اصلی ندارند.
تصاویر سلفی پرتره باید نکته قوت دوربین گوشی گلکسی A80 باشد و به نوعی این ادعا درست است، چون تنها سامسونگ میتواند کاری کند تصاویری از خودتان بگیرید که انگاری کسی دیگری از شما گرفته است.
متاسفانه تنها نکته ضعف سلفیهای پرتره نبود مجددا فوکوس خودکار است. ولی کیفیت تصاویر قابل قبول است.
دوربین فیلمبرداری
گلکسی A80 میتواند با دوربین اصلی حداکثر ویدئوهای 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه بگیرد و دوربین اولترا واید آن فیلمهای فول اچدی با نرخ 30 فریم بر ثانیه ضبط میکند.
میتوانید از بین کدکهای تصویری H.264 و H265 یکی را انتخاب کنید و گزینه اول پیشفرض است. ویدئوهای 4K بیت ریت 48 مگابیت در ثانیه دارند در حالی که ویدئوهای فول اچدی به ترتیب برای نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه با بیت ریت 19 و 15 مگابیت در ثانیه ضبط میشوند.
کیفیت صدا همیشه استریو و 256 کیلوبایت در ثانیه است.
ظاهرا هر دو دوربین برای ضبط فیلمهای فول اچدی با نرخ 30 فریم بر ثانیه همیشه از لرزشگیر الکترونیکی استفاده میکنند گرچه برای ویدئوهای 4K چنین چیزی دیده نمیشود.
دوربین اولترا واید به طرز قابل قبولی ویدئوهای بدون لرزش میگیرد ولی با این حال زمان راه رفتن اندکی لرزش دیده میشود. البته به کمک حالت فیلمبرداری Super Steady میتوانید بخش زیادی از لرزش را از بین ببرید، ولی باید بگوییم تاثیرگذاری آن مانند چیزی که در گوشی گلگسی اس 10 دیدیم نیست.
کیفیت ویدئوها تحت شرایطی که وضعیت آب و هوا و غیره وخیم نباشد برای ویدئوهای 4K عالی است. مقدار جزئیات ریز بسیار زیاد و عملا پارازیتی دیده نمیشود، دامنه دینامیک وسیع و رنگها خوب و زنده هستند بدون اینکه در آنها غلو شده باشد.
ویدئوهای فول اچدی با نرخ 30 فریم بر ثانیه واقعا عالی هستند ولی تغییر به 60 فریم بر ثانیه مقدار شارپسازی تصویر را بیش از اندازه میکند و ظاهر فیلم بیش از حد پردازش شده است.
ویدئوهای فول اچدی دوربین اولترا واید قابل قبول هستند ولی کیفیت رنگها مثل آب رنگ است و از نظر شارپ بودن در هیچ مسابقهای برنده نمیشود.
ما حالت فوکوس زنده را نیز تست کردیم ولی انتظار معجزه نداشتیم و مطمئنا معجزهای هم نصبیمان نشد. تنها برای ضبط فیلمهای فول اچدی میتوانید از این ویژگی استفاده کنید و در این حالت از دوربین اصلی و دوربین زمان پرواز برای نقشهبرداری عمق استفاده میشود. نتیجه نهایی در بهترین شرایط پایینتر از سطح استاندارد است و لبهها محو هستند.
رقبا
روندی که گوشیهای موبایل امروزی با قرار دادن دوربین زیر نمایشگر در پیش گرفتهاند، برای ما ترسناک است. بدون شک، هدف آنها تولید گوشیهای بدون حاشیه و تمام نمایشگر است و میتواند به صورت بالقوه باعث نابودی بریدگی نمایشگر و طراحیهای مشابه شود.
اما دوربینهای زیر نمایشگر همچنین باعث میشود گوشیهایی مانند گلکسی A80 سامسونگ را رد کنیم.
اگر به عنوان مثال بخواهیم به مفید بودن مکانیسم آن اشاره کنیم، باید بگوییم دوربین چرخشی زنفون 6 به نسبت محصول سامسونگ برتری کامل دارد.
دوربین گوشی ایسوس میتواند تصاویر پانورامای خودکار بگیرد، امکان استفاده از آن در هر زاویهای وجود دارد و در حالت عکاسی سلفی هیچ محدودیتی ایجاد نمیکند و مهمتر از همه در تمامی کیفیتهای فیلمبرداری آن حتی 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه فناوری لرزشگیر تصویر وجود دارد، در حالی که گلکسی سامسونگ حتی قادر به ضبط چنین فیلمهایی نیست چه برسد به این که تمامی فیلمهایی که میگیرد بدون لرزش باشند.
علت آن به چیپست قدرتمندتر زنفون بر میگردد تا برای بازی نیز گزینه بهتری باشد. همچنین باتری آن دوام بیشتری دارد، از درگاه میکرو اسدی و 3.5 میلیمتری هدفون پشتیبانی میکند و قیمت آن در مقایسه با A80 کمتر است. تنها باید بگوییم میانرده ممتاز سامسونگ نمایشگر بهتری دارد.
کار A80 حتی در برتری نسبت به وانپلاس 7 پرو سخت است، البته باید بگوییم پرچمدار وانپلاس کمی قیمت بیشتری دارد. با این هزینه بیشتر یک نمایشگر با دقت بالاتر و نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز، دوربین سهگانه (از جمله لنز تلهفوتو که A80 ندارد)، چیپست توانمندتر اسنپدراگون 855 و باتری بزرگتر خواهید داشت.
حتی میتوانید با خرید مدل معمولی وانپلاس پرو که چیپست بهتری به نسبت A80 دارد، در هزینه خود صرفهجویی کنید.
اسنپدراگون 855 همچنین در گوشی Mi 9 شیائومی دیده میشود که مجددا قیمت آن نسبت به A80 کمتر است. علاوه بر این برتری در بخش قیمت و عملکرد، Mi 9 نیز یک لنز تلهفوتو به همراه دو دوربین دیگر دارد و عمر باتری آن با وجود گنجایش کمتر بهتر است.
اگر گوشی جمعوجور دوست دارید، گوشی P30 هوآوی انتخاب بدی نیست، گرچه باید تنش بین چین و آمریکا و آینده هوآوی را در نظر بگیرید. P30 نیز یک دوربین تلهفوتو، درگاه هدفون و عمر باتری بهتری به نسبت A80 دارد، علاوه بر این که از چیپست پرچمدار کرین 980 استفاده میکند که به نسبت اسنپدراگون داخل محصول سامسونگ به مراتب قدرتمندتر است.
رای نهایی درباره گوشی گلکسی A80
گوشی گلکسی A80 سامسونگ بدون شک به لطف دوربین بیهمتا و نمایشگر بدون حاشیه خود همه را شگفتزده میکند و بدون شک یکی از ویژگیهای ممتاز آن است ولی زمانی که سایر موارد را در نظر میگیریم به سختی میتوانیم آن را انتخاب کنیم.
قیمت این گوشی در هنگام عرضه آن را در رقابت با پرچمدارهایی قرار میدهد که قدرت بیشتر، دوربین اضافهتر و عمر باتری بهتر دارند و مهمتر از همه به نسبت A80 قیمت آنها کمتر است.
سامسونگ ادعا میکند اگر دوربین سلفی میخواهید که نظیر آن نباشد گلکسی A80 را در اولویت خود قرار دهید، وگرنه به دنبال گوشی دیگری بگردید. ولی بخش جالب ماجرا این است که حتی گوشی زنفون 6 ایسوس چنین دوربین سلفی دارد و برای خرید گوشی میتوانید کمتر هزینه کنید.
گوشی گلکسی A80 بدون شک نوآوری دارد و گامی به سمت ترند دوربینهای زیر نمایشگر در دنیای موبایل است. ولی گوشی نیست که با این قیمت خرید آن را توصیه کنیم، حداقل منطق ما این چنین حکم میکند.
مزایا:
- کیفیت ساخت بالا، بدنه فلزی، شیشه محافظ گوریلا گلس در عقب و جلو
- مکانیسم دوربین پاپآپ واقعا متفاوت
- نمایشگر بسیار خوب با روشنایی بالا در محیط بیرون و دقت فوقالعاده پوشش رنگی sRGB
- کیفیت دوربین به طور کلی خوب
معایب:
- فاقد درگاه هدفون و پشتیبانی نکردن از کارت حافظه خارجی
- قطعات متحرک مجموعه دوربین ظاهرا شکننده است و داخل فضای بین آن میتواند گرد و غبار برود.
منبع: gsmarena.com
با سلام من خودم گلکسی a80 دارم فوق العاده عالیه همه جوره راضیم فقط احساس میکنم زوم دوربینش خوب نیس کیا موافقا ؟؟
با سلام من گلکسی a80 دارم همه جوره راضیمم فقط احساس میکنم زوم دوربینش خیلی خوب نیس ممنونمیشم راهنمایی کنید
گوشی بسیار خوبی هست
فقط تنها مشکلی که برا من پیش اومده صفحه دوربینم شکسته یا همون طلق روی لنز دوربین متاسفانه هر کجا میرم پیدا نمیشه
بعضی شرکت ها از چین وارد میکنند، ببینید میتونند براتون پیدا کنند یا نه.