همانطور که افراد کاملا مصلحتگرا میگویند «یک سواری درجه سه بهتر از یک پیادهروی درجه یک است.» البته این اصطلاح ممکن است برای گوشیهای فوقالعاده ارزان صادق نباشد که آن قدر بد هستند تا ترجیح دهید اصلا گوشی نداشته باشید.
اما شرکتهایی مانند آنر گوشیهایی میسازند که احساس میکنید با یک بلیط درجه سه، یک سواری درجه یک نصیبتان شده است و جدیدترین گوشیهای این شرکت یعنی سری Honor 20 چنین کیفیتی را دارند.
بنابراین همانطور که حدس میزنید در این مطلب میخواهیم به محصولات جدید آنر نگاهی بیاندازیم. تا انتهای مطلب با تیم کارشناسی روکیدا همراه باشید.
سری جدید در قالب سه مدل Honor 20 Lite، Honor 20 و Honor 20 Pro وارد بازار شدهاند و میتوانید به راحتی قدرت هر کدام را متوجه شوید. مدل 20 Lite یک گوشی رده پایین است که با دو برادر خود وجه اشتراک کمتری دارد و برای کاربرانی طراحی شده است که بودجه بسیار پایینی دارند.
اما دو مدل Honor 20 و گوشی Honor 20 Pro هیولاهایی هستند که قصد دارند در دنیای گیمینگ و عکاسی قدرت خود را به رخ سایرین بکشند و آنر به لطف کاهش هوشمندانه هزینه توانسته است کلاس آنها را در حد یک پرچمدار بالا ببرد تا برای یک محصول عالی پول کمتری دهید.
این روزها اکثر گوشیها ظاهر مشابهی دارند بنابراین تلاش آنر تفاوت ظاهری گوشیهای خود با سایرین بوده است. گوشی Pro Honor 20 مانند نسلهای قبلی خود یک پنل پشتی براق دارد که رنگ آن تحت نور مستقیم خورشید تغییر میکند.
به گفته این شرکت این نوع طراحی Dynamic Holographic Design (طراحی هولوگرافی پویا) نام دارد و محصول سه لایه شیشه است که برای شکلگیری بدنه در یکدیگر پیچیدهاند.
نتیجه کار یک قاب شیشهای سخت است که در بالای یک لایه رنگ به رنگ آبی یا بنفش درخشان قرار میگیرد. زیر آن یک لایه کریستالهای بازتابکننده نور است که نور را به اطراف منعکس میکند تا ظاهری زیباتر از درخشش هزاران پولک به وجود آید.
جدا از تمامی این مسائل، عکاسی از این گوشی با مشکلات زیادی همراه است و اگر گوشی را از زاویه بدی به سمت نور بگیرید ممکن است بازتاب آن چشمان شما را اذیت کند.
یکی از نمایندگان این شرکت گفته است که این نوع فرآیند طراحی نه تنها سخت است بلکه همچنین ضایعات فوقالعاده بالایی دارد به نحوی که از هر 100 قالبی که ساخته میشود تنها 20 عدد از آنها قابل استفاده هستند.
متاسفانه این پنل براق مانند آهنربا اثر انگشت را به خود جذب میکند و نگه داشتن آن در دست سخت است. برای جلوگیری از صدمه به گوشی بهتر است حتما یک قاب ضربهگیر باکیفیت بخرید.
گل سرسبد امکانات دو گوشی Pro Honor 20 و مدل سادهتر قدرت دوربینهای فوقالعاده خوب آنها است.
مدل Pro در پنل پشتی 4 دوربین دارد، یک دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی با فناوری لرزشگیر اپتیکال تصویر و ضریب f/1.4 که در کنار آن یک دوربین اولترا واید اختصاصی (16 مگاپیکسلی با ضریب اف f/2.2) و یک لنز تلهفوتو (8 مگاپیکسلی، لرزشگیر اپتیکال تصویر، ضریب اف f/2.4) دیده میشود.
دوربین اصلی از سنسور IMX586 سونی با فناوری Quad Bayer بهره میبرد که قرار است از این به بعد در گوشیهای زیادی آن را ببینیم. Pro 20 با توجه به این سه دوربین قابلیت زوم اپتیکال بدون افت کیفیت 3 برابر، زوم هیبرید 5 برابر و زوم دیجیتال تا حداکثر 30 برابر دارد.
عضو چهارم این خانواده یک دوربین اختصاصی 2 مگاپیکسلی با ضریب اف f/2.4 برای عکاسی ماکرو است. از یک فاصله 4 سانتیمتری میتوانید یک تصویر شفاف (البته با دقت پایین) با نمای فوقالعاده نزدیک از سوژه مورد نظر خود بگیرید.
حالا به گوشی Honor 20 میرسیم که همانند برادر پیشرفته خود 4 دوربین دارد ولی از قدرت زوم دوربینهای آن کم شده است. شروع مجموعه دوربینهای این گوشی با لنز اصلی 48 مگاپیکسلی با یک گشودگی دریچه دیافراگم محدودتر (f/1.8) است. لنز تلهفوتو حذف شده است و جای آن را لنز عمقسنج 2 مگاپیکسلی گرفته است.
دو دوربین ماکرو و واید حفظ شدهاند ولی مانند مدل Pro قابلیتهای استفاده از هوش مصنوعی در عکاسی که شرکت آنر در مورد آنها هیاهوی زیادی میکند، وجود دارد.
قدرت این گوشی زیاد در بخش دوربین زیاد است که میتوانیم به عنوان مثال به حالت عکاسی AI Ultra Clarity شرکت آنر اشاره کنیم. اگر با آن آشنا نیستید باید بگوییم الزاما راهی برای ترکیب یک سری تصویر به شکل یک عکس نهایی شارپتر خواهد بود، مشابه با عملکردی که عکاسی HDR دارد.
متاسفانه، برای بهترین استفاده از این حالت باید دوربین را روی یک سه پایه قرار دهید. اگر بخواهید با دوربین روی دست عکس بگیرید و لرزش دست داشته باشید (و خواهید داشت)، تصاویر نهایی به راحتی محو خواهند بود.
تصمیمگیری در مورد قدرت عکاسی این گوشی سخت است چون با آن که تصاویر سطح جزئیات و پیکسل زیادی دارند ولی الزاما نمیتوانند با کیفیت دوربینهای DSLR برابری کنند. تصویر نهایی از نظر کیفیت تا حدی نزدیک به کیفیت دوربین P30 هوآوی است و تنها ماجرا به این جا ختم نمیشود. در بسیاری از تصاویری که با این گوشی گرفتیم، رنگها اندکی شسته شده به نظر میرسند و شفافیت و جذابیت لازم را در آنها نمیبینیم.
اما جنبه مثبت ماجرا این است که قابلیت های زوم واقعا شگفت انگیز هستند. خصوصا زمانی که از زوم هیبرید 5 برابری استفاده می کنید. با کمک این ویژگی ها، به سادگی می توانید جزئیات ریز ساختمان ها که قبلا نمی توانستید ببینید را ثبت کنید. با زوم 20 برابری هم می توانید یک کارآگاه زبردست باشید! اما توجه داشته باشید زوم بیشتر از این مقدار، سبب ایجاد پارازیت دیجیتال و محو شدگی در تصاویر می شود که تصاویر را بی کیفیت نشان می دهد.
شرکت آنر در مورد قدرت دوربین گوشی جدید خود از اصطلاح «عکس ماه را بگیرید» استفاده کرده است که البته به مستندی با همین نام ارتباط ندارد. این شرکت قول میدهد چهار دوربین گوشی جدید آنها به کمک جادوی هوش مصنوعی به کاربر اجازه میدهد عکسی از ماه بگیرد که به درستی آن را نشان دهد.
برای امتحان ادعای آنها ما با گوشی Honor 20 Pro و iPhone 8 Plus از ماه عکس گرفتیم و تنها به گفتن این جمله بسنده میکنیم که تفاوت واقعا حیرتآور است.
استفاده از فناوریهای مدرن و پیشرفته روز در پرچمدارها ممکن است بابت اسم و رسمی که دارند الزامی باشد ولی بسیاری از افراد نمیخواهند با خرید آنها توانایی مالی خود را به رخ بکشند. به عنوان مثال اگر حداکثر کاری که انجام میدهید تماشای کلیپهای یوتیوب در محیط کار است با خرید یک گوشی مجهز به نمایشگر گرانقیمت با دقت 4k فقط پول خود را دور ریختید.
شرکت آنر برای محصول خود یک پنل نمایش السیدی 6.26 اینچی دارای فناوری IPS (با دقت 2340 در 1080 پیکسل و تراکم پیکسلی 412 پیکسل در هر اینچ) با حواشی باریک استفاده کرده است.
در گوشه بالا سمت چپ آن یک حفره 4 میلیمتری دیده میشود که میزبان دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی است. آنر به نسبت گوشی Honor View 20 که در نمایشگر حفرهای خود یک دوربین جلو 25 مگاپیکسلی دارد، دوربین گوشی Honor 20 Pro را ارتقاء داده است.
در مورد یک پنل السیدی هر چی بگوییم تکراری است. رنگها عمق خوبی دارند و شفاف هستند، امکان خواندن متون روی نمایشگر از زوایای مختلف عالی است و در زمان پخش ویدئو در حالت تمام صفحه به سختی متوجه حفره روی نمایشگر میشوید.
از نظر زیبایی نگاه کنیم یک حفره 4 میلیمتری به نسبت یک بریدگی در نمایشگر برای تماشای فیلمها کمتر حواس کاربر را پرت میکند.
این روزها استفاده از حسگر اثرانگشت در پنل پشتی از ارزش یک گوشی کم میکند چون قدیمی به نظر میرسد. به هر حال، گوشیهای ممتاز از حسگر اسکن چهره یا حسگر اثر انگشت اولتراسونیک زیر نمایشگر استفاده میکنند.
اما آنر ولخرجی مشتریان خود را نمیخواهد و راهحلی ارزانتر و شیک را انتخاب کرده است. این شرکت حسگر اثر انگشت را مانند بسیاری از دستگاههای سونی روی دکمه پاور قرار داده است.
گرچه این حالت تنها زمانی ایدهآل است که اگر گوشی را به صورت طبیعی با دست چپ میگیرید انگشت اشاره شما روی این دکمه قرار گیرد.
گوشی Pro Honor 20 و Honor 20 هر دو از چیپست اختصاصی هوآوی یعنی کرین 980 استفاده میکنند که از نظر قدرت در سطح اسنپدراگون 845 است. در مدل 20 Pro، به همراه آن 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی دیده میشود ولی این مقدار در مدل معمولیتر به 128 گیگابایت حافظه داخلی و 6 گیگابایت رم کم شده است.
باتری Honor 20 یک سلول 3750 میلیآمپر ساعتی است که در مدل پرو ظرفیت آن به 4000 میلیآمپر ساعت افزایش یافته است. هر دو این گوشیها با کمک فناوری شارژ سریع 22.5 واتی آنر یعنی SuperCharge شارژ میشوند یعنی 50 درصد شارژ تنها 30 دقیقه طول میکشد.
در زمان استفاده از گوشی Honor 20 Pro برای چند ساعت گردش در توئیتر و یوتیوب تنها باتری 30 یا 40 درصد کم میشود. موقع بازی، سرعت کاهش شارژ بیشتر است، به عنوان مثال در هنگام بازی فورتنایت هر 20 دقیقه 10 درصد کم میشود.
متاسفانه بلندگوهای این گوشی ضعیف هستند با آن که نوید یک صدای محیطی مجازی 9.1 کاناله (زمان پخش موزیک از خود دستگاه و همچنین اتصال به یک دستگاه خارجی توسط بلوتوث) داده شده است.
حجم صدای کلی گوشی Honor 20 Pro در مقایسه با آیفون پایینتر است ولی محصول آنر در کیفیت و شفافیت صدای بهتر جبران این کاستی را میکند. البته کیفیت هدفونهای داخل جعبه فروش واقعا بد است.
اگر به نسخه خام اندروید علاقه دارید، کمتر تحت تاثیر رابط کاربری Magic UI آنر قرار میگیرید که جایگزین رابط کاربری EMUI شده است. به نظر ما پوسته سفارشی اندروید هوآوی ظاهر اغلب آشفته رابط کاربری اندروید را به شکل منطقی ساده میکند.
انیمیشنها روان هستند و گوشی از تمهای داخلی خوبی بهره میبرد.
گوشیهای آنر با تمرکز روی رسانه اجتماعی، عکاسی و قطعا بازی سعی در جلب کاربران جوان دارند. هر دو گوشی Honor 20 Pro و برادر سادهتر آن مجهز به فناوری GPU Turbo 3.0 هستند که هدف از آن «معماری مجدد نحوه پردازش بازیها در سطح سیستمی» است.
برای تست این قضیه بازی فورتنایت را با حداکثر تنظیمات گرافیکی روی گوشی اجرا کردیم که در کمال شگفتی بدون عیب اجرا شد. البته باید بگوییم در حین بازی گوشی داغ و از شارژ باتری به شکل بارزی کم شد.
فروش گوشیهای جدید آنر به زودی در بازار جهانی با قیمت 556 دلار برای گوشی Honor 20 و 670 دلار برای مدل Pro 20 شروع میشود.
در نهایت باید بگوییم شرکت آنر موفق به ساخت گوشی ارزانی شده است که اصلا اینطور حس نمیشوند. اگر میخواهید بدون پرداخت هزینه زیاد یک گوشی ممتاز بخرید، هرگز گزینهای به این خوبی پیدا نخواهید کرد.
منبع: engadget.com