محرومیت‎های هوآوی از سوی آمریکا بیشتر از همه به نفع سامسونگ است؟

توسط محمد امین نعمتی
5 دقیقه
محرومیت‎های هوآوی از سوی آمریکا بیشتر از همه به نفع سامسونگ است؟

رویاهای هوآوی برای پایین کشیدن سامسونگ از تخت سلطنت بزرگترین برند گوشی همراه در دنیا تا سال 2020 احتمالا نقش بر آب شده است چون گوگل اعلام کرده است که دیگر از گوشی‎های اندرویدی هوآوی پشتیبانی نخواهد کرد.

خروج مشتاق‎ترین و سرسخت‎ترین رقیب سامسونگ از معرکه می‎تواند یک فرصت باد آورده برای غول کره‎ای باشد، البته اگر فرض کنیم قرارگیری هوآوی در فهرست سیاه آمریکا ادامه پیدا کند. این تدابیر فعلا شدید نیستند. روز دوشنبه، وزارت بازرگانی ایالات متحده آمریکا به صورت موقت به هوآوی دوباره اجازه داد تا 19 آگوست به ارائه خدمات به گوشی‎های خود در آمریکا ادامه دهد ولی سامسونگ همچنان وقت دارد تا از فشار منفی روی رقیب خود بهره ببرد.

گوگل برای رعایت حکم هفته گذشه رئیس‎ جمهور دونالد ترامپ به همکاری تجاری بلند‎مدت خود با هوآوی برای دسترسی به به‎روزرسانی‎های سیستم عامل اندروید خاتمه داد.

حکم اولیه تا حد زیادی هوآوی را از دریافت به‎روزرسانی‎های امنیتی و همچنین خدمات گوگل مانند جیمیل، Google Assistant، پلی‎استور و سرویس جستجوی گوگل محروم خواهد کرد.

اگر طرفداران اندروید به این دلیل که گوشی‎های آینده هوآوی ابزار و اپلیکیشن‎هایی مورد مصرف روزانه افراد را ندارند پشت کنند، ضرر هوآوی به نفع سامسونگ خواهد بود.

تقابل هوآوی و آمریکا: باج گیری آمریکا به سبک جدید از شرکت های غیر آمریکایی

گوشی‎های هوآوی از نظر نوآوری به نسبت محصولات سامسونگ بهتر هستند

هوآوی به موفقیت بالایی دست پیدا کرده است. با وجود محرومیت‎های این برند از سوی آمریکا فروش‎ها در سطح جهان بالا بوده است و بهترین گوشی‎های این شرکت از پرچم‎دار سامسونگ یعنی گلکسی اس 10 نوآوری‎های بیشتری دارند. گوشی P30 Pro هوآوی لنز دوربینی با قابلیت زوم شگفت‎انگیز و یک حالت عکاسی در شب متمایز به اسم night mode دارد که باعث ثبت تصویر فوق‎العاده شفافی در شب می‎شود.

محصول سامسونگ ویژگی night mode گوشی‎های پیکسل گوگل و هوآوی را ندارد و قدرت زوم لنز آن مانند پرچم‎دار هوآوی نیست. از طرفی این شرکت کره‎ای به دلیل سرعت فروش آهسته و مشکلات مهندسی نمایشگر که اخیرا در رابطه با گوشی تاشوی گلگسی فولد پیش آمد به دردسر افتاده است.

بازی‎های سیاسی که باعث خواهد شد کسب و کار گوشی‎های هوشمند هوآوی از رقابت خارج شود روی توانایی این برند در فروش گوشی‎ها در خارج از چین تاثیر منفی خواهد گذاشت و این فرصت را به سامسونگ می‎دهد تا موقعیت خود در اروپا و سایر نقاط جهان را محکم‎تر کند.

همچنین سامسونگ می‎تواند از طرح هوآوی برای تاخیر در عرضه گوشی تاشوی خود یعنی Mate X بهره ببرد که نمایشگر آن به سمت بیرون خم می‎شود. کاربران می‎توانند در حالی که این گوشی را تا کردند از هر دو طرف آن استفاده کنند یا آن را به شکل یک تبلت 8 اینچی در آورند.

همچنین این احتمال وجود دارد که هوآوی ممکن است برای ادامه حرکت کسب و کار خود نیاز به پشتیبانی اندروید از سوی گوگل را حس نکند. اوایل امسال براساس اعلام نشریه آلمانی Die Welt مدیران این شرکت خبر دادند در حال توسعه سیستم‎ عامل خود هستند تا بتوانند استفاده از اندروید و ویندوز را در گوشی‎ها و کامپیوترهای هیبریدی خود متوقف کنند.

به عبارت دیگر هوآوی قادر به ادامه فروش گوشی‎ها و تبلت‎های فعلی مانند P30 و P20 Pro با پشتیبانی اندروید خواهد بود. اما برند آنر هانر که گوشی Honor 20 Lite را وارد بازار می‎کند تحت‎تاثیر دستور مقامات آمریکا قرار می‎گیرد.

هوآوی کاملا از خدمات اندروید محروم نشده است. این شرکت می‎تواند به استفاده از یک نسخه اندروید به اسم ASOP (پروژه متن باز اندروید) زمانی که گوگل آن بیلد را برای عموم عرضه کند ادامه دهد ولی چنین چیزی باعث ایجاد یک فاصله چند ماهه بین هوآوی و رقبا می‎شود.

شرکای گوگل به بیلدهای اندروید دسترسی اولیه دارند تا بتوانند برای خریداران سیستم‎ عامل خود را تا جای ممکن روان کنند. سامسونگ به عنوان یکی از شرکای اولیه باقی می‎ماند.

بین هوآوی و آمریکا چه رخ داده است؟

تصمیم ترامپ در مقابله با هوآوی به نگرانی‎های امنیتی روز افزون سال 2012 بر می‎گردد، زمانی که کنگره آمریکا به اپراتورها در مورد استفاده از تجهیزات شبکه هوآوی هشدار داد با این ترس که هوآوی از این زیرساخت‎ها برای جاسوسی شرکت‎های آمریکایی و شهروندان به نفع دولت چین استفاده می‎کند.

این حقیقت که شرکت‎ها می‎توانند در صدمه به دولت‎های خارجی به کار گرفته شوند نقش قابل توجه شرکت‎های فناوری را در حوزه سیاست نشان می‎دهد.

اقدام به مسدودسازی دسترسی هوآوی به اندروید به زعم برخی از افراد به دلیل تنش روز‎افزون آمریکا با چین در مسائل تجاری است. سال گذشته ترامپ از تاکتیک مشابهی علیه غول حوزه الکترونیک چین ZTE برای فلج کردن کسب و کار آن استفاده کرد. ماه آگوست گذشته ترامپ این محرومیت را لغو کرد.

براساس گزارش رویترز، هوآوی گفته است که اقدام گوگل مانع راه‎اندازی شبکه‎های 5G در آمریکا می‎شود و تنها رشد جهانی هوآوی را آهسته می‎کند. هوآوی بزرگترین شرکت تجهیزات مخابراتی در دنیا و دومین شرکت بزرگ تولیدکننده گوشی‎های همراه پس از سامسونگ است. سامسونگ در کنار دستگاه‎های موبایل چیپ‎ و نمایشگر می‎فروشد ولی در حوزه تجهیزات شبکه فعال نیست.

آپدیت هواوی EMUI 9.1

آپدیت هواوی EMUI 9.1

آیا محرومیت هوآوی موقت است؟

منفعت سامسونگ اگر محرومیت هوآوی موقت باشد، کوتاه خواهد بود. به هوآوی یک مهلت جزئی برای به‎روزرسانی گوشی‎های فعلی داده شده است ولی آینده دستگاه‎های اندرویدی این شرکت در هاله‎ای از ابهام قرار دارد.

تاریخ نشان داده است ترامپ می‎خواهد اگر شرایط خاصی برقرار شود جایگاه آمریکا را در بین شرکت‎های چینی دو مرتبه به دست آورد. این امکان وجود دارد دولت آمریکا بسته به واکنش رهبران چین محدودیت‎ها را بردارد.

چنین تصمیمی را در مورد برند چینی دیگر یعنی ZTE دیدیم که به علت تخطی از تحریم‎های آمریکا علیه کشورهای ایران و کره‎ شمالی به آن‎ها تجهیزات فروخته بود و با یک محرومیت 7 ساله از سوی آمریکا روبرو شد.

عملا فعالیت ZTE که از تجهیزات تولید شده در آمریکا استفاده می‎کرد متوقف شد تا این که ترامپ طی توئیتی اعلام کرد در جهت رفع محدودیت‎ها با ZTE مذاکره می‎کند.

اگر این نزاع تجاری بین دو کشور چین و آمریکا ادامه یابد، سامسونگ این فرصت را دارد با تضعیف قوی‎ترین رقیب اندرویدی خود سال 2019 را به جلو پیش برد. اما اگر گوشی‎های هوآوی مجددا با پشتیبانی دولت آمریکا به میدان رقابت برگردند، این قضیه کسب و کار گوشی‎های هوشمند را تحت تاثیر قرار می‎دهد و رقیب اصلی سامسونگ، این غول کره‎ای را برای ادامه رقابت برای سلطنت در بازار موبایل به چالش خواهد کشید.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟