مهاجرت گیمر ها از کامپیوتر (PC) به کنسول‌های بازی

توسط عباس رهامی
3 دقیقه
مهاجرت گیمر ها از کامپیوتر (PC) به کنسول‌های بازی

در ساله‌ای اخیر تغییرات مهمی در دنیای بازی‌های ویدیویی اتفاق افتاده. جریانی که در حال در این صنعت به راه افتاده به‌احتمال زیاد باعث می‌شود تا چند سال آینده، دیگر کامپیوتر شخصی یا همان PC گزینه محبوب گیمر ها به‌حساب نیاید. چرا؟ با روکیدا همراه باشید تا علت این تغییرات اساسی در دنیای بازی‌های ویدیویی، یعنی مهاجرت گیمر ها به کنسول های بازی را بفهمید.

 

وضعیت کامپیوترهای گیمینگ در مقایسه با کنسول‌های بازی‌های ویدیویی

بازی با کنسول روی صفحه نمایش تلویزیون

در حال حاضر حدود 20 میلیون نفر گیمر وجود دارد که از PC استفاده می‌کنند. کامپیوترهایی که از کامپیوترهای شخصی نسبتاً ارزان قیمت استفاده می‌کنند. البته مقیاس گرانی و ارزانی در اینجا کامپیوترهای گیمینگ هستند که باید ویژگی‌ها قابلیت‌های خاصی داشته باشند در همین مورد تحقیقاتی انجام شده که نشان می‌دهد به‌احتمال زیاد کاربران بازی‌های ویدیویی تا سال 2022 مجبور به مهاجرت به کنسول‌های بازی شوند.

بازی های اختصاصی پس اس 4

بازی های اختصاصی PS4

یکی از علل این تغییرات، بالاتر رفتن کیفیت تلویزیون‌هاست. صفحات نمایش بهتر تلویزیون‌ها مطمئناً تأثیر زیادی در کیفیت نمایش بازی‌های ویدیویی دارند و این مسئله‌ای است که کنسول‌ها به‌خوبی از آن استفاده می‌کنند. به‌علاوه اینکه شرکت‌های زیادی هستند که به‌صورت اختصاصی برای یک کنسول مشخص بازی‌های ویدیویی تولید می‌کنند. این دو عامل می‌تواند کاربران PC های میان رده و بالا رده (گران قیمت) را به استفاده از کنسول‌ها متمایل کند.

 

آیا بازی‌های ویدیویی روی کامپیوتر PC محکوم به فناست؟

کارت گرافیک بازی

شیب نزولی برای بازی‌های کامپیوتری چند سال است که آغاز شده است. در گذشته کامپیوترها مرتباً ارتقا پیدا می‌کردند و بسیار قدرتمند بودند که باعث می‌شد بازی کردن در آن‌ها جالب‌تر باشد و همیشه نوآوری‌های جدیدی در آن دیده می‌شد. روندی که اکنون دیگر متوقف شده است.
ولی وضعیت برای شرکت‌های تولید کننده کامپیوتر آن طور که به نظر می‌رسد بحرانی نیست. سخت افزار کامپیوتر هنوز آینده روشنی دارد. مثلاً اینکه قطعاً بالاتر رفتن حجم گرافیک (GPU) بالاتر، در دنیای بازی‌های ویدیویی اهمیت زیادی دارد.
روند کشیده شدن کاربران به استفاده از صفحه نمایش تلویزیون و به همراه آن سرویس‌های گیمینگ و کنسول‌ها همچنان ادامه دارد و پیش بینی‌ها نشان می‌دهد که نهایتاً مهاجرت بزرگ اتفاق خواهد افتاد.

بازی ابری

بازی‌های ویدیویی در فضای ابری یا کلود گیم (could gaming)

یکی از عواملی که باعث شده کامپیوترها کم‌کم عقب بیفتند، پیشرفت و اختصاصی شدن کنسول‌هاست. شاید قابلیت شخصی سازی کردن بیشتر یا تخصصی شدن کامپیوترها نهایتاً جریانی باشد که گیمر ها ایجاد می‌کنند. یعنی یک صفحه نمایش ارگونومیک برای بازی‌های ویدیویی و کارهای دیگر که کاملاً طبق میل شخصی مشتری باشد. پس می‌توان گفت اگر گیمر ها در حال ترک کردن PC هستند یک علتش این است که به کنسول‌هایی که قدرت و خدمات مشابه ولی تخصصی‌تر ارائه می‌کنند جذب شده‌اند. مهم‌تر از آن صفحه نمایش تلویزیون‌هایی است که از استریمینگ و سیستم‌های بازی ابری پشتیبانی می‌کنند.

 

بازی‌های ویدیویی روی PC از ابعاد دیگر

لپتاپ بازی‌های ویدیویی

درست است که طرفداران بازی کامپیوتر کمتر شده‌اند و می‌شوند، ولی بازی‌های کامپیوتری همچنان باقی خواهند ماند. فقط نوعشان به‌احتمال زیاد تغییر خواهد کرد. در حال حاضر بازی‌های موبایلی به‌عنوان رقیبی قدر برای بازی روی کامپیوتر مطرح هستند. با این حال می‌بینیم که مسیرهای جدید بازی مثل بازی‌های ابری یا وارد شدن لپ تاپ‌های گیمینگ قدرتمند اتفاقاتی است که می‌تواند ورق را به نفع بازی‌های کامپیوتری، البته تا حدی، بر می‌گرداند.

موس و کیبورد کنسول ایکس باکس وان

موس و کیبورد کنسول ایکس باکس وان

شاید هم مشکل از کامپیوترها نباشد. در واقع اگر نگاه کنید می‌بینید که کنسول‌های بازی‌های ویدیویی روز به‌روز شبیه‌تر به کامپیوترها می‌شوند. کنسول‌ها روز به‌روز قدرتمندتر و بهتر می‌شوند و در نهایت از موس و کیبورد هم پشتیبانی می‌کنند و شاید علت محدود شدن کامپیوتر، در واقع وجود کنسول‌هایی باشد که در اصل کامپیوترهای اختصاصی برای بازی هستند.
شاید تنها نقطه ضعف کنسول‌ها خرابی و تعمیرات آن‌ها باشد. همچنین اینکه باوجود ارتقاهای سخت افزاری زیاد، هنوز نتوانسته‌اند به‌پای قدرتی و کیفیت کامپیوترهای گیمینگ برسند. دو مشکلی که ممکن است در آینده نزدیک برطرف شود و سیل جا به‌جایی گیمر ها بین این دو را رقم بزند.

منبع: digitaltrends.com

مطالب مرتبط

5 نظر

Omid یکشنبه , ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۲۲:۰۶ - ۲۲:۰۶

گیمینگ موبایل که یک شوخی پرتابل هست ولی هیچوقت قدرت و کیفیت کنسول نزدیک پی سی نبوده و نخواهد بود چون کنسول باید ارزان باشد و حد اکثر قیمت کنسول حدود فقط کارت گرافیک هست

گرافیک کنسول بسیاری از اپشن ها و امکانات گرافیکی بازی رو غیر فعال و بعضی هارو هم با تریک های مختلف شبیه سازی میکنه و اصولا خروجی با گرافیک پی سی اختلاف زیادی داره و این قضیه در مورد اقتصادهای ضعیف مثل ما بیشتر صادق هست

Reply
عباس رهامی دوشنبه , ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۹:۴۰ - ۱۹:۴۰

موبایل که فعلا خیلی عقبه واقعا. البته الان یه سری شرکتا دارن تلاش می کنن بازی های موبایلی رو حرفه ای تر درست کنن.
کنسول هم فعلا از نظر گرافیک اصلا به پای پس سی نمیرسه ولی اگه همینجوری کنسول ها ادامه بدن، فکر کنم نهایتا از پی سی جلو بزنن.
به اضافه اینکه پشت هر کدوم از کنسول های بازی یه شرکت غول هست که الان هر کدومشون دارن کلی تبلیغات می کنن، ولی در مقابل پی سی اینجوری حامی مشخصی نداره

Reply
سیاوش دوشنبه , ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۰۹ - ۱۳:۰۹

گرافیک پی سی بالاتر از کنسوله. لذت بیشتری داره در پی سی بازی کردن.
اما شبکه کنسول و فریم ریت ثابت کنسول و بازی های انحصاری مزیت دیگه کنسول ها هستش. من کنسول رو ترجیح می دم 🙂
تشکر از روکیدا

Reply
عباس رهامی دوشنبه , ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۹:۴۱ - ۱۹:۴۱

منم پی سی رو کاملا ترجیح میدم. ولی خوب واقعا به نظر میاد که داره جا میمونه 🙁

Reply
سجاد یکشنبه , ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۳:۰۵ - ۰۳:۰۵

امیدوارم یه همچین اتفاقی نیفته هییییییییییییییییییچ وقت

Reply

دیدگاه شما چیست؟