در دنیای دیجیتالی امروز که تقریبا همه کارها به صورت آنلاین انجام میشود، داشتن یک وب سایت حرفهای و جذاب دیگر یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است. چه صاحب یک کسب و کار کوچک باشید که میخواهد محصولات خود را به نمایش بگذارد، چه یک وبلاگ نویس مشتاق که قصد دارد افکار و تجربیات خود را با جهان به اشتراک بگذارد و … ساخت یک وب سایت میتواند شما را به سوی موفقیت و درآمد بیشتر و ارتباطات گستردهتر سوق دهد. اما برای شروع و قدم برداشتن در مسیر ایجاد یک حضور آنلاین قوی باید با تمام ملزومات و مراحل ساخت یک وب سایت آشنا باشید؛ از انتخاب دامنه مناسب و خرید سرور مجازی یا هاست گرفته تا طراحی، توسعه و بهینه سازی سایت. با ما همراه باشید تا تمامی نکات کلیدی و ابزارهای مورد نیاز برای ساخت سایت را بررسی کنیم و شما را در مسیر ایجاد یک وب سایت موفق راهنمایی کنیم.
موارد لازم برای ساخت سایت
موارد لازم برای ساخت سایت به این بستگی دارد که چگونه میخواهید سایت خود را طراحی کنید. منظور از چگونگی ساخت سایت، طراحی سایت با استفاده از زبان برنامه نویسی یا سیستم مدیریت محتوا (cms) است. پس از انتخاب یکی از این روش ها به موارد زیر برای طراحی سایت خود نیاز دارید:
- انتخاب دامنه
- انتخاب سرویس میزبانی
- انتخاب یا طراحی قالب سایت
- بهینه سازی و امنیت سایت
در ادامه هر یک از این موارد را برای ساخت یک وب سایت بررسی میکنیم.
انتخاب دامنه
ابتداییترین کار برای ساخت وب سایت خرید دامنه و ثبت آن است. دامنه میتواند نام برند شما باشد و آن را باید به صورتی انتخاب کنید که نشان دهنده هویت، برند یا محصولاتی که ارائه میدهید باشد. نام دامنه خود را با حساسیت و دقت زیادی انتخاب کنید. سعی کنید از نامهای کوتاه و جذاب و مرتبط با برند یا محصولتان استفاده کنید تا ماندگاری بیشتری در ذهن کاربران داشته باشد. همین انتخاب دامنه مناسب میتواند منجر به فروش و درآمد بیشتری برای شما شود.
انتخاب سرویس یا فضای میزبانی
بعد از خرید و ثبت دامنه به یک فضای میزبانی برای ساخت وب سایت خود نیاز دارید؛ در واقع بدون دامنه و فضای میزبانی عملا وب سایتی برای نمایش وجود نخواهد داشت. فضای میزبانی بستری است که سایت شما روی آن قرار میگیرد و تمام اطلاعات و دادههای سایت را در خود ذخیره میکند. بنابراین انتخاب یک فضای میزبانی مناسب برای ذخیره و ارائه سایت به کاربران اهمیت زیادی دارد. شما میتوانید با توجه به کسب و کار خود و محصولاتی که در وب سایت خود ارائه میدهید یک فضای میزبانی انتخاب کنید. اگر کسب و کار کوچکی دارید و اطلاعات و دادههای شما حجم زیادی ندارد میتوانید هاست اشتراکی تهیه کنید. اگر وب سایت شده یک سایت وردپرسی است میتوانید از هاست وردپرس استفاده کنید زیرا این هاست برای وب سایتهای وردپرسی بهینه سازی است. علاوه بر هاست اشتراکی و هاست وردپرس میتوانید از سرور مجازی که دارای منابع بیشتر نسبت به هاست و همچنین منابع اختصاصی است برای کسب و کارهای بزرگتر استفاده کنید.
انتخاب یا طراحی قالب سایت
اگر بخواهید وب سایت خود را بدون کد نویسی ایجاد کنید، به یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS نیاز دارید. cms روی هاست نصب میشود و وظیفه مدیریت سایت و محتوای آن را بر عهده دارد و با استفاده از آن دیگر نیازی به کد نویسی ندارید. cms ها دارای انواع مختلفی هستند که چند مورد از آنها عبارتند از:
- وردپرس (WordPress)
- جوملا (Joomla)
- دروپال (Drupal)
پس از نصب cms بر روی هاست میتوانید قالب مورد نظر خود را انتخاب و خریداری کنید و به صورت دلخواه آن را سفارشی سازی و صفحات وب سایت خود را به صورت گرافیکی طراحی کنید.
اگر نمیخواهید از سیستم مدیریت محتوا استفاده کنید باید وب سایت خود را به صورت کامل کد نویسی کنید که بسیار سختتر و پیچیدهتر از سیستم مدیریت محتواست. طراحی یک سایت کامل شامل دو بخش بسیار مهم است: فرانت اند (front end) و بک اند (back end). فرانت اند برای مدیریت سمت کاربر، که همان قالب سایت است و بک اند برای مدیریت سمت سرور است. برای طراحی سایت بدون استفاده از cms باید هر یک از این دو بخش را به صورت کامل کد نویسی کنید. توصیه میکنیم با کد نویسی سایت خود را طراحی نکنید زیرا خیلی وقت گیر و پیچیده است و ممکن است دچار مشکل شوید.
بهینه سازی و امنیت سایت
اگر از cms ها استفاده میکنید میتوانید با استفاده از انواع افزونهها، سایت را برای موتورهای جستجو مانند گوگل بهینه سازی کنید و امنیت سایت را افزایش دهید. اگر سایت خود را با استفاده از کد نویسی طراحی میکنید باید کدها را به صورتی بنویسید که سایت در بهینهترین حالت ممکن قرار داشته باشد و دارای امنیت بالایی نیز باشد.
جمع بندی
مواردی که به آنها اشاره کردیم، مهمترین مواردی هستند که برای ساخت سایت به آنها نیاز داریم. ساخت یک وب سایت موفق و حرفهای ترکیبی از داشتن برنامه ریزی دقیق، استفاده از ابزارهای مناسب و بهره گیری از دانش و تجربه است که میتوانید حضور خود را به صورت آنلاین به بهترین شکل ممکن به نمایش بگذارید. با خاطر داشته باشید که هر یک از مواردی که به آنها اشاره شد از اهمیت خاصی برخوردارند؛ از انتخاب دامنه و سرویس میزبانی مناسب گرفته تا طراحی کاربرپسند و بهینه سازی برای موتورهای جستجو. حالا که با تمام مراحل و نیازمندیهای ساخت سایت آشنا شدید، زمان آن رسیده که دست به کار شوید و ایدههای خلاقانه خود را پیاده سازی و به واقعیت تبدیل کنید. موفقیت شما در دنیای آنلاین در گرو تلاش و پایداری است؛ پس از همین امروز شروع کنید و وب سایت خود را به یک پلتفرم قدرتمند و تاثیرگذار تبدیل کنید.