تلسکوپ جیمز وب بخار آب را در یک مجموعه سیاره کشف کرد

توسط Avatar photoماهان سرمد
1 minutes read

یکی از سوالات بزرگ و باز در مورد زمین و نحوه‌ی شکل‌گیری زندگی در آن مربوط به منشأ آب این سیاره است. آب برای زندگی، طبق آنچه که ما می‌شناسیم، ضروری است، اما بسیاری از دانشمندان فکر می‌کنند که آب در ابتدا در زمین شکل نگرفته بود – بلکه ممکن است توسط سیارک‌ها به اینجا آورده شده باشد. ولی به تازگی، ستاره‌شناسان بخار آب در منطقه‌ی شکل‌گیری سیاره یک ستاره را کشف کرده‌اند که نشان‌دهنده این است که سیاراتی که در آینده در این منطقه شکل می‌گیرند، از ابتدا به آب دسترسی دارند.

در این تحقیق از تلسکوپ فضایی جیمز وب برای بررسی ستاره PDS 70 استفاده شده است، که نسبت به خورشید ما خنک‌تر و بسیار جوان‌تر است. این ستاره دو سیاره‌ی غول‌پیکر گازی به دور خود دارد، اما هنوز هم سیاره‌ها در حال شکل‌گیری است و دو دیسک پروتو‌سیاره‌ای از گرد و غبار و گاز دورتادور آن می‌چرخد. بخار آب در دیسک داخلی که در فاصله‌ای مشابه فاصله‌ی زمین از خورشید قرار دارد، شناسایی شده است.

این کشف بسیار هیجان‌انگیز است، چرا که به منطقه‌ای که در آن سیارات سنگی مشابه زمین معمولاً شکل می‌گیرند، نگاه می‌کند. دانشمندان به مبدأ این آب و چگونگی بقای آن در محیطی نزدیک به ستاره که پر از هیاهو است علاقه‌مند هستند. ستاره‌ی جوان نور فرابنفش می‌دهد، که معمولاً مولکول‌های آب را نابود می‌کند. در این مورد، بخار آب در میان گرد و غبار و مواد دیگری قرار داشته است که ممکن است مولکول‌های آب را حفظ کرده و مانند یک سپر عمل کرده باشد.

این به این معنی است که سیاراتی که در این دیسک داخلی شکل می‌گیرند از ابتدا به آب دسترسی دارند.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟