نقد و بررسی شیائومی می 9 : گوشی Xiaomi Mi 9 شاهزاده تازه وارد !

توسط Avatar photoمهرناز شهریاری
12 دقیقه
نقد و بررسی شیائومی می 9 : گوشی Xiaomi Mi 9 شاهزاده تازه وارد !

شیائومی می 9 به تازگی معرفی شده است. بار‌ها وارد فروشگاه گوشی شدم، کارت اعتباری ام در دستم و قصد خرید آخرین پرچمدار را داشتم. وارد بخش دموی گوشی‌ها شدم، گوشی‌ای که می‌خواستم بخرم را برداشتم و به بخش اپلیکیشن‌ها وارد شدم و قصد خرید آن را داشتم. آب گلویم را قورت دادم و نا خودآگاه از فروشگاه خارج شدم. این وضعیت سال‌ها ادامه داشته است. من عاشق اسمارت فون‌های رده بالا هستم اما وقتی که به هزینه‌هایم فکر می‌کنم، واقعا قیمت این گوشی‌ها برایم بالا است. در عوض به سمت  وان پلاس و دیگر برند‌هایی می‌روم که برای نصف این قیمت عملکردی مشابه ارائه می‌دهند. اکنون نیز، آخرین پرچمدار شیائومی، شیائومی می 9 ، که برای افرادی مانند من بسیار جذاب است وارد بازار شده است.

شیائومی می 9 -3

نکات مثبت Xiaomi Mi 9

طراحی باز تعریف شده

عملکرد فضایی

دوربین مناسب

نکات منفی Xiaomi Mi 9

فقدان جک 3.5 میلیمتری هدفون

نرم افزار بحث برانگیز

عمر باتری متوسط

نقد و بررسی شیائومی می 9 : گوشی Xiaomi Mi 9 شاهزاده تازه وارد !

اخرین پرچمدار شیائومی ‌با قیمت 440 یورویی امکاناتی بی نظیری به همراه دارد. شیائومی می 9 به آخرین چیپست کوالکام، طراحی مدرن و ناچ اشکی شکل بالای صفحه نمایش و دوربین فراتر از تصور مجهز شده است. رابط کاربری MIUI بسیار بهینه تر از پیش شده است اما همچنان کمی‌در انتخاب بحث برانگیز است. به طور کلی در اروپا این گوشی در مقایسه با OnePlus 6T (و شاید نهایتا OnePlus 7) گزینه بسیار بهتری محسوب می‌شود.

شیائومی می 9 -4

شما چه امتیازی به شیائومی می 9 می‌دهید؟

برای یک گوشی 449 یورویی (نزدیک به 508 دلار)، سخت افزاری که به همراه دارد بسیار جلب توجه می‌کند. بریدگی قطره مانند بالای صفحه Xiaomi Mi 9 در حالی که عالی نیست از بریدگی زشت در گوگل پیکسل 3 XL بسیار بهتر است. هیچ مکانیزم دوربین ریلی یا سوراخ دوربین یا دوربین مخفی ندارد اما اصلا هیچ اشکالی ندارد. تنها یک بریدگی ریز و قطره ای در بالای گوشی کاملا کافی به نظر می‌رسد. اگر حاشیه‌های گوشی متقارن می‌بودند خیلی بهتر می‌شد اما باید درک کنیم که انجام این کار دشوار است. حاشیه باریک پایین صفحه ایده آل نیست اما فرقی با بقیه پرچمداران 2019 ندارد.

شیائومی می 9 -5

با کمی گرداندن دستگاه به طرفین متوجه می‌شوید که پشت آن خمیده است و شیائومی‌گفته است که این طرح را از آنتونی گاودی، طراح La Sagrada Familia در بارسلونا الهام گرفته است. نتوانستیم تشابهی بیابیم اما به نظر می‌رسد که آکادمی ‌دانش گاودی این ادعا را تایید کرده است پس دیگر نظر ما چه اهمیتی دارد!؟

گوشه‌های پشتی نرم بوده و نگه داشتن آن‌ها بسیار راحت است. دو رنگ Ocean Blue و Lavender Violet از شیائومی می 9 وقتی در معرض نور قرار می‌گیرند حالت رنگین کمانی می‌گیرند. البته مدلی که ما در دست گرفتیم رنگ معمولی Piano Black بود که چنین طرحی ندارد. البته طرح رنگین کمانی شکل حول اولین دوربین از دوربین‌های سه گانه مشاهده می‌شود.

شیائومی می 9 یک گوشی تمام شیشه ای است که نگاه کردن به آن در جعبه لذت بخش است و اگر خوش شانس باشید 5 دقیقه اول که آن را دست می‌گیرید نیز همین زیبایی را دارد. پس از آن آهنربای اثر انگشت فعال می‌شود و باید همیشه دست به دستمال باشید و آن را دائما تمیز کنید. البته می‌توان از قابی که در جعبه وجود دارد (قابی پلاستیکی، شفاف و ارزان قیمت) استفاده کنید و از فاجعه اثر انگشت روی بدنه زیبای گوشی فرار کنید. امیدواریم که به زودی شیائومی یا سازندگان متفرقه قاب‌هایی مناسب برای این گوشی عرضه کنند.

شیائومی می 9 -7

کلید پاور و کلید‌های اختصاصی دستیاری گوگل به راحتی با یک دست در دسترس هستند و نیازی نیست از یک دست دیگر برای فشردن آن‌ها استفاده کنید. البته دسترسی به کلید‌های تنظیم صدا کمی دشوار تر است و باید کمی گوشی را در دست تان تکان دهید، البته در صورتی که انگشتان کوچکی دارید. حداقل کلید‌ها نرم و به خوبی کلیک پذیر هستند.

ما در سال 2019 هستیم و تعجبی هم ندارد که شاهد فقدان جک صدا باشیم. در بخش زیرین گوشی یک پورت یو اس بی و اسپیکر مونو قرار گرفته است که صدایی بسیار بلند هم دارد. کیفیت صدا فوق العاده نیست زیرا اسپیکر‌های BoomSound که در HTC های قدیمی وجود داشتند انتظارات را نسبتا بالا بردند اما کیفیت صدا برای موسیقی گوش دادن و تماشای ویدیو در یوتیوب کاملا کافیست.

سنسور اثر انگشت جدید ایده آل نبود و باعث شد دلمان همان سنسور قدیمی‌را بخواهد!

مانند مدل Explorer Edition از Mi 8، شیائومی می 9  نیز از سنسور اثر انگشت تلفیقی با صفحه نمایش استفاده می‌کند. محل قرارگیری سنسور کوچک است اما به خوبی با عکس یک اثر انگشت در لاک اسکرین مشخص شده است. شیائومی‌اعلام کرده است که این سنسور بهبود یافته است و 25% سریع تر از مدل قبلی گوشی را آنلاک می‌کند. سرعت عمل این سنسور عالی است اما در زمینه دقت کمی‌مشکل دارد. اغلب اوقات به استفاده از انگشت شصت مجبور می‌شدم و صرفا جهت اطمینان هر دو شصتم را ثبت کردم. شاید مشکل از انگشتان من بود و یا اینکه از زاویه نادرست محل سنسور را لمس می‌کردم. دلیل هرچه که بود، این سنسور آن قدر خوب نبود که باعث شد دلم همان سنسور‌های فیزیکی و قدیمی را بخواهد.

به طرز عجیبی شیائومی قابلیت تشخیص چهره را که پیشتر در Mi 8  و Mi 8 Explorer Edition وجود داشت را برداشته است. پس اگر از سنسور اثر انگشت شیائومی می 9 خوشتان نیامد، باید به رمز عددی یا الگو برای باز کردن قفل گوشی اکتفا کنید.

شرکت‌های بسیاری نشان داده‌اند که می‌توان با کمتر از 600 دلار یک گوشی با مشخصات پرچمدار تولید کرد. این دستگاه‌ها اغلب اوقات عالی هستند اما در یک زمینه بسیار مهم ضعیف عمل می‌کنند: تصویر برداری. به عنوان مثال برای گوشی‌های OnePlus به کیفیت عکس برداری “کافی” اکتفا می‌کنیم. البته حقیقتا با در نظر گرفتن هزینه‌ها، این موضوع دور از انتظار هم نیست. برند‌هایی نظیر آنر می‌بایست در برخی زمینه‌ها کم بگذارند تا در رقابت بین پرچمداران باقی بمانند.

شیائومی می 9 -8

شیائومی می‌خواهد شیائومی می 9 بیشتر از “کافی” باشد. در نمایشگاه جهانی موبایل، تاکید زیادی بر دوربین 3 گانه این گوشی کرد که از وبسایت DxOMark امتیاز 107 دریافت کرد و در کنار آیفون XS و Note 9 سامسونگ قرار گرفت. در واقع تنها سه گوشی بالاتر از شیائومی می 9 قرار گرفتند : هواوی میت 20 پرو، پی 20 پرو و سامسونگ گلکسی اس 10 پلاس.

البته نظر DxOMark قضاوت کاملا ایده آل نیست. در آزمون‌هایی که من انجام دادم فهمیدم که دوربین شیائومی می 9 عالی است اما به دوربین خارق العاده گوگل پیکسل 3 نمی‌رسد.

دوربین اصلی گوشی از سنسور 48 مگاپیکسلی سونی استفاده می‌کند که زاویه ای گسترده و گشودگی دیافراگم f/1.75 دارد. به طور کلی این دوربین تصاویر شارپ با نور کافی، کنتراست عالی و نور سفید کافی ثبت می‌کند. برخی تصاویر ثبت شده در زمینه رنگ کمی کمبود داشتند و دوربین در نور کم هم کمی ضعف داشت و از نبود جزئیات و رنگ در نور کم رنج می‌برد. این کاستی‌ها مختص گوشی‌های شیائومی نیستند. قطعا این کاستی‌ها باعث شدند که دلمان قابلیت Night Sight گوشی‌های گوگل پیکسل را بخواهیم اما تا جایی که می‌دانیم هنوز هیچ شرکتی نتوانسته است چنین قابلیت نرم افزاری ای را به گوشی‌هایش بیافزاید.

زوم اولترا واید هنوز هم کمتر به کار من آمد. فقط برخی اوقات از این لنز برای عکس برداری از طبیعت‌های وسیع و عکس‌های گروهی استفاده کردم. اغلب اوقات از طول فوکال و زاویه داد دوربین اصلی راضی بودیم. اما با این حال داشتن چنین لنز‌هایی در صورت داشتن سوژه و سناریو مورد نظر قطعا کاربردی خواهد بود.

عملا می‌توانید بازتاب‌هایی ستاره مانند در چشم‌هایتان ایجاد کنید

می‌توانید با افزودن قابلیت Beauty در تصاویر تان شکل و شمایل سوژه را تغییر دهید، تغییراتی نظیر اندازه سر، شانه و پاها. من یک بار صرفا جهت رفع کنجکاوی از این قابلیت استفاده کردم و همان اولین و آخرین بارم بود! همچنین قابلیت پرتره نیز در دوربین وجود دارد که حالتی بوکه شکل و کم عمق به تصویر می‌افزاید. می‌توانید با استفاده از یک اسلایدر عمق این افکت را بین f1.0 تا f16 تغییر دهید. من متوجه شدم که این قابلیت به خوبی عمل می‌کند البته تنها در صورتی که شما تنظیمات را در میانه قفل کرده باشید.

گوشی همچنین به یک چیپست هوش مصنوعی نیز مجهز شده است که صحنه را تشخیص می‌دهد و تنظیمات مبتنی بر همان صحنه را برایتان اعمال می‌کند. چندین گزینه تایمر، تغییر زاویه دید و پانوراما نیز وجود دارد. من بیشتر جذب حالت Pro mode شدم که به شما اجازه می‌دهد سفیدی عکس، سرعت شاتر و ISO را به صورت دستی تنظیم کنید.

شیائومی می 9 -9

در زمینه فیلم برداری می‌توانید با کیفیت 4K و 1080p در 30 یا 60 فریم بر ثانیه فیلم برداری کنید. البته اگر از لنز‌های واید استفاده کنید تنها می‌توانید با کیفیت 4K و در 30 فریم فیلم برداری کنید. نتیجه کیفیتی فوق العاده برای یک اسمارت فون تا به حال است که به نظر من می‌تواند یک دوربین جایگزین برای عکس برداران حرفه ای باشد.

تمامی تصاویر و ویدیو‌ها در یک صفحه نمایش 6.39 اینچی  AMOLED با رزولیشن 2340 در 1080 فول اچ‌دی پلاس نمایش داده می‌شوند. این صفحه نمایش روشن‌ترین، خوش‌رنگ‌ترین و پر پیکسل ترین صفحه نمایشی نیست که دیدیم، این لقب به سادگی تمام به گوشی‌های رده بالای سری گلکسی تعلق دارد. اما این پنل برای وب گردی، توییت خواندن و تمام کار‌های روزمره عالی است و با این قیمت هیچ جای گله ای نیز باقی نمی‌ماند.

رابط کاربری شیائومی می 9

خیلی وقت است که به رابط کاربری شیائومی لقب “کپی برداری از آی او اس” داده می‌شوند. آیا این نظرات درست است؟ بله اما این باعث نشد که درخشش و سلطه شیائومی بر بازار چین کاهش پیدا کند بلکه این رابط کاربری پر زرق و برق و در عین حال ساده باعث شد این درخشش بیشتر نیز بشود.

با این حال، MIUI در سال‌های اخیر پیشرفت زیادی داشته است. مانند سامسونگ، این شرکت نیز آرام آرام زبان طراحی اش به را طرحی قابل تحمل‌تر، جذاب تر و از آن چه اندروید‌های خالص بوده‌اند فاصله داده است. شیائومی می 9 به آخرین نسخه MIUI یعنی MIUI 10 مجهز شده است (البته ما بررسی‌هایمان را روی MIUI 10.2 انجام دادیم) که آخرین و بهترین نسخه از رابط کاربری شیائومی است. همچنان ما لانچر گوگل پیکسل یا گزینه‌های سبک تری نظیر Oxygen OS را ترجیح می‌دهیم اما به نظر ما این رابط کاربری برای بسیاری از مردم خوب است.

شیائومی می 9 -10

نبود کشوی اپلیکیشن‌ها همیشه مشکل بزرگی در MIUI بوده است که هنوز مرتفع نشده است و همین موضوع نیز اولین چیزی است که منتقدان حین تشبیه کردن MIUI به رابط اپل به آن می‌پردازند.

من در گوشی ام معمولا دو صفحه هوم اسکرین دارم، یکی که پر از اپلیکشین‌ها است و دیگری نیز با ویدجت تقویم پر شده‌است. خو گرفتن با MIUI کمی زمان برد. من داشتن چهار یا پنج صفحه پر از فولدر، آیکون و ویجت را دوست نداشتم. در روز‌های اول ناخودآگاه از پایین صفحه سوایپ می‌کردم تا اپلیکیشینی که در صفحه اصلی‌ام وجود ندارد را پیدا کنم.

پس از مدتی توانستم به آن عادت کنم و کار با صفحه نمایش شیائومی را بپذیرم. اگر نتوانید مثل من آن را قبول کنید به شما حق می‌دهم، می‌توانید به راحتی نوا لانچر یا دیگر لانچر‌های موجود را از پلی استور دانلود کنید و از آن‌ها استفاده کنید. لانچر‌های زیادی برای انتخاب وجود دارد و اغلب آن‌ها نظیر Evie و لانچر مایکروسافت بدون هیچ مشکلی اجرا می‌شدند.

شیائومی می 9 -11

استفاده از حالات حرکتی به شما اجازه می‌دهد در پایین صفحه فضای بیشتری داشته باشید و اپلیکیشن‌های بیشتری را در یک صفحه جای دهید. شیائومی می 9 با اپلیکیشن‌های پیش فرض شیائومی‌همراه است که بیشتر آن‌ها کاربردی هستند و به خوبی طراحی شده اند. البته اگر عضوی از اکوسیستم گوگل هستید این اپلیکیشن‌ها برایتان کاربری نخواهند داشت. می‌توانید برخی از این اپلیکیشن‌ها را پاک کنید اما نه همه آن‌ها. پس تعجبی ندارد که در صفحه اصلی ام یک فولدر با نام “شیائومی” وجود دارد که هرگز آن را باز نمی‌کنم.

خوشبختانه، بلند پروازی‌های شیائومی‌در زمینه نرم افزار گریبان دستیار صوتی را نگرفته است و با نگه داشتن کلید AI در سمت چپ گوشی به صورت پیش فرض دستیار گوگل را فعال می‌کند.دو بار فشردن و نگه داشتن طولانی تر کلید را نیز می‌توان طوری تنظیم کرد که کار‌های به خصوصی مانند روشن کردن چراغ قوه، فعال کردن حالت شب و یا باز کردن دوربین جلو را انجام دهد. البته نمی‌توانید این کلید را برای باز کردن اپلیکیشن‌های دستی تنظیم کنید که انتظار داشتن چنین چیزی هم عجیب است. به طور کلی داشتن کلید دستیار گوگل خیلی بهتر از Bixby سامسونگ است.

جمع بندی درباره گوشی شیائومی Mi9

MIUI در زمینه عملکرد‌های روزمره هیچ چیزی کم ندارد. شیائومی می 9 از آخرین نسخه چیپست Snapdragon 855 و 6 گیگابایت رم استفاده می‌کند. بازی، تماشای ویدیو و عکس برای این گوشی هیچ زحمتی ندارد. تا به حال تجربه هنگ، کرش شدن اپلیکیشن یا سرعت لود بالا را شاهد نبودیم که باعث آزار من شود. به زبان ساده تر، شیائومی می 9  یک گوشی قدرتمند لایق نام پرچمداری است که با سادگی با پیکسل 2، وان پلاس 6T و گلکسی اس 10 پلاس رقابت می‌کند. بله درست است، برخی از این دستگاه‌ها از رم بیشتری برخوردار هستند اما این مقدار در دنیای واقعی مشهود نیست.

شیائومی می 9 -12

شیائومی می 9 گوشی کاملی نیست. فقدان جک 3.5 میلیمتری صدا و عدم مقاومت دربرابر آب گواهی از این ادعا هستند. اگر با نرم افزار آن مشکلی ندارید و یا به استفاده از لانچر‌های متفرقه راضی هستید این گوشی واقعا ارزش هزینه ای که می‌کنید را دارد. آخرین نسخه از پردازنده اسنپدراگون، طراحی اعلا و سیستم دوربینی که با پرچمداران 1000 دلاری برابری می‌کند.

البته OnePlus 7 که سال آینده عرضه می‌شود از این گوشی بهتر خواهد بود و OnePlus 6T (مخصوصا نسخه 699 دلاری McLaren Edition) همچنان پرچمداری عالی و به صرفه است که تجربه اندروید خام را به همراه دارد. اگر چینی یا اروپایی هستید شیائومی می 9 گزینه ای است که باید به آن فکر کنید. قیمت این گوشی برای نسخه 64 گیگابایت 449یورو (نزدیک به 512 دلار) و برای نسخه 128 گیگابایت 499 یورو (نزدیک به 560 دلار) است. این قیمت‌ها فوق العاده هستند. به عنوان مثال نسخه استاندارد گلکسی اس 10 با قیمت 909 یورو در اروپا به فروش می‌رسد و ارزان ترین نسخه اس 10 پلاس نیز  1009 یورو قیمت دارد.

شیائومی می 9 -13

شیائومی می 9
پردازنده کوالکام اسنپدراگون 855
رم / حافظه داخلی 6 گیگابایت / 64 گیگابایت یا 128 گیگابایت
پشتیبانی از کارت حافظه جانبی ندارد
صفحه نمایش  6.39 اینچی AMOLED ساخت سامسونگ
رزولیشن تصویر 2340 x 1080 (19:6)
دوربین‌های پشت دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی (دیافراگم f/1.75)، دوربین تله فوتو 12 مگاپیکسلی (دیافراگم f/2.2)، دوربین اولترا واید 16 مگاپیکسلی (f/2.2)
دوربین جلو 20 مگاپیکسلی با پیکسل‌های 0.9 میکرومتری با دیافراگم f/2.0
رابط کاربری MIUI 10
باتری 3300 میلی آمپر ساعتی
قابلیت شارژ شارژ سریع W27 با سیم. شارژ بی سیم تا W20
ابعاد گوشی 157.5 میلیمتر در 74.77 میلیمتر با ضخامت 7.61 میلیمتر
وزن 173 گرم
سنسور اثر انگشت دارد، سنسور اپتیکال یکپارچه با صفحه نمایش
ضد آب ندارد
NFC دارد
جک صدا ندارد

 

منبع : Xiaomi Mi 9 review: A worthy OnePlus rival

مطالب مرتبط

7 نظر

حسین چهارشنبه , ۱ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۴۷ - ۱۳:۴۷

کامل ترین نقد و بررسی که خوندم عالی

Reply
Avatar photo
ماهان چهارشنبه , ۱ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۱۴ - ۱۴:۱۴

سلام حسین عزیز. بسیار خوشحالیم که برای شما سودمند بوده.

Reply
benyami پنجشنبه , ۲ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۲۲:۱۳ - ۲۲:۱۳

با سلام و خسته ناشید سایتتون فوق العاده هستش فقط یه خواهش داشتم ازتون بنده چند وقت پیش یه تبلیغ رو تو سایتتون بود دیدم که برام جالب بود الان که اومدم میبینم نیس موضوع اون تبلیغ راجب کسب درآمد دلاری بود ممنون میشم اون سایت رو برام لطف کنین و بفرستین سپاسگزارم

Reply
benyami پنجشنبه , ۲ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۲۲:۱۴ - ۲۲:۱۴

اون سایت رو داخل ایمیل بنده بفرستین ممنون میشم

Reply
مرکز مشاوره پایان نامه پنجشنبه , ۸ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۴۳ - ۱۴:۴۳

سلام.
مطالب این سایت همیشه جزو بهترینهاست ممنون از اینکه برای مخاطبتون وقت میذارین.
ضمنا عزیزانی که در رابطه با انجام پایان نامه دانشگاهی شون دچار تردید و مشکل هستن؛ می تونن از خدمات شرکت ما استفاده کنن
http://irandocument.com

Reply

دیدگاه شما چیست؟