نقد و بررسی گوشی سونی اکسپریا 1: بازگشت نینجا

توسط Avatar photoمهرناز شهریاری
7 دقیقه
بازگشت نینجا: نقد و بررسی گوشی سونی اکسپریا 1 + مشخصات

نامی‌جدید، نسبت تصویر جدید، ظاهر جدید، سونی اکسپریا 1 هر آنچه سونی در بساط داشته است را جمع کرده و در یک گوشی جدید به رخ می‌کشد.

آن چه در نگاه اول متوجه شدیم

سونی اکسپریا 1 یکی از با کیفیت‌ترین صفحه نمایش‌ها در بین گوشی‌های هوشمند و قابلیت عکسبرداری در اسمارت‌فون‌ها را داراست اما بدون تست‌های رسمی ‌نمی‌توان در مورد توانایی آن در واقعیت اظهار نظر کرد پس فعلا تنها به هر چه سونی اعلام کرده است بسنده می‌کنیم.

سونی اکسپریا 1 1

مشخصات اصلی

  • قیمت در این لحظه: 849 پوند
  • صفحه نمایش 6.5 اینچی با نسبت تصویر 21:9 HDR OLED
  • چیپست Qualcomm Snapdragon 855 SoC
  • 6 گیگابایت حافظه رم
  • حافظه داخلی 64 گیگ/ پشتیبانی از کارت حافظه رم تا 512 گیگابایت
  • دروبین جلو 8 مگاپیکسلی
  • اندروید 9.0
  • دوربین پشت سه گانه 12 مگاپیکسلی
  • باتری 3330 میلی آمپری/ پشتیبانی از Fast Charging 3.0

سیستم نام گذاری سونی روی گوشی‌هایش کمی نامناسب بود و فقط آن‌ها نبودند که با این مشکل نام گذاری روبه رو بودند. به نظر ما نام گذاری “Mate 20 Pro” یا   “G8 ThinQ” هم چندان چنگی به دل نمی‌زند اما سونی در این زمینه مشکلی دیرینه تر دارد است و به نظر می‌رسد خود سونی نیز به همین نتیجه رسیده است. به همین دلیل، سری جدید پرچمداران این شرکت نیز نام جدیدی به یدک می‌کشند. به همراه نسل جدید Xperia 10 که جایگزین خانواده XA2 شد، سری جدید پرچمدار سونی نیز به جای نام XZ4 با نام جدید Xperia 1 عرضه خواهد شد. نامگذاری “1” برای این سری معنای خاصی نیز دارد چون این گوشی اولین در نسل خودش است و بسیاری از قابلیت‌هایی که تا به حال در دنیای گوشی‌های هوشمند و دنیای گوشی‌های هوشمند سونی وجود نداشتند را به همراه دارد.

بازگشت نینجا: نقد و بررسی گوشی سونی اکسپریا 1 + مشخصات

پس از پیش نمایش سونی نمایشگاه موبایل MWC خیلی هیجان داشتیم که بدانیم این قابلیت‌های جدید چگونه در کالبد فیزیکی خود گوشی عمل می‌کنند. خوشبختانه خیلی معطل نشدیم و به زودی سونی اکسپریا 1 را در دست گرفتیم و واقعا هم نتوانستیم جز دست گرفتن آن کار دیگری با آن انجام دهیم.

یک لاک اسکرین به همراه آموزش‌هایی که بر روی آن قرار داشت باعث شد که خبرنگار‌ها نتوانند وارد گوشی شوند و چیز بیشتری از آن بفهمند.

قیمت و زمان عرضه سونی اکسپریا 1

قیمت سونی اکسپریا 1 849 پوند است یعنی کمی‌بیشتر از رقیب بزرگ آن، گلکسی اس 10 (با قیمت 799 پوندی). زمان دقیق عرضه آن به بازار هنوز اعلام نشده است.

طراحی سونی اکسپریا 1

سونی اکسپریا 1 در نگاه اول بدون شک یک پرچمدار زیباست، حداقل در رنگ مشکی براقی که ما دیدیم اینطور به نظر می‌رسد. همچنان با طراحی مدور مشابه با XZ2 و XZ3 طرف هستیم که گوشه‌های آن مدور تر شده اند و ظاهر کلی بدنه آن نیز مربعی شکل تر شده است و همچنین از طراحی آمنی بالانس مدل‌های قدیمی اکسپریا استفاده می‌کند.

سونی اکسپریا 1 3

پشت و روی گوشی با پوششی از گوریلا گلس پوشانده شده است و قاب دور نیز فلزی صیقلی هم رنگ بدنه گوشی است که ظاهری مستحکم و یکپارچه به گوشی می‌دهد. اگر رنگ مشکی برای شما کافی نیست می‌توانید بین رنگ‌های قهوه ای، سفید و از همه بهتر و دوست داشتنی تر رنگ بنفش نیز یکی را انتخاب کنید.

یک مشکل که در این پرچمدار 2019 به چشم می‌خورد وجود حسگر اثر انگشت در کنار گوشی می‌باشد. در سونی اکسپریا 1 تکنولوژی حسگر اپتیکال اثر انگشت در زیر صفحه نمایش وجود ندارد و در عوض حسگر اثر انگشت در گوشه سمت راست قاب گوشی تعبیه شده است.

صفحه نمایش سونی اکسپریا 1

بیایید در مورد صفحه نمایش سونی اکسپریا 1 صحبت کنیم، صفحه نمایشی که یکی از اولین‌ها در نسل خودش است، یعنی اولین صفحه نمایش 4K HDR OLED بر روی یک گوشی هوشمند. صفحه نمایش درشت 6.5 اینچی که بر روی سونی اکسپریا 1 قرار دارد با پیکسل‌های فراوان، طیف رنگ وسیع، کنتراست عالی و مصرف باتری بهینه همراه شده است. صفحه نمایش “CinemaWide” سونی اکسپریا 1 نسبت تصویر 21:9 و تکنولوژی بازسازی HDR دارد که از تلویزیون‌های Bravia  سونی برگرفته شده است.

سونی اکسپریا 1 4

حالت “Creator Mode” گوشی که از تکنولوژی فیلم سازی CineAlta سونی برگرفته شده است هر زمان که سوژه مناسبی یافت شود فعال می‌شود و سوژه‌هایی که پیدا می‌کند را به طریقی باز تنظیم می‌کند تا به همان صورتی که چشم‌ها می‌بینند باشند و نهایت کیفیت ممکن را داشته باشند.

نسبت تصویر 21:9 یکی از جالب توجه‌ترین قابلیت‌های Xperia 1 است و برای تماشای فیلم و دیگر محتوای رسانه ای که برای این نسبت تصویر ساخته شده اند عالی است. سونی نیز سریعا اشاره کرد که 61% از محتوای نتفلیکس نسبت تصویر 21:9 دارند، یعنی تماشای این برنامه‌ها هیچ حاشیه مشکی ای در صفحه ایجاد نمی‌کند و تجربه ای بی نظیر ارائه خواهد کرد.

در پخش ویدیو به صورت کلی نیز یک سوال بزرگ وجود دارد و آن هم این است که اغلب کاربری‌های عادی از نسبت‌های تصویر 16:9 استفاده می‌کنند، حداقل در حال حاضر اوضاع این چنین است.

سونی اکسپریا 1 5

ابعاد کلی گوشی بیانگر این است که گوشی علیرغم صفحه نمایش بزرگ اش باریک بوده و نگه داشتن آن نیز راحت است و صفحه نمایش برای انجام مالتی تسکینگ و اسپلیت اسکرین ( تقسیم صفحه نمایش برای دو برنامه همزمان) کاملا مناسب است زیرا دو صفحه اپلیکیشن 16:9 اینچی به خوبی کل صفحه را در بر خواهند گرفت.

سونی همچنین المان‌های جدید اندروید 9 را در رابط کاربری به طوری قرار داده است که به خوبی صفحه نمایش طویل گوشی را پر کنند. “کاربری آسان” نکته مهم این است یعنی کلید‌های روی صفحه در برنامه‌های گوشی آن قدر بالا نباشند که نتوان با یک دست به آن‌ها دسترسی داشت.

برخلاف برادران کوچک تر اش، سونی اکسپریا 10 و سونی اکسپریا 10 پلاس، صفحه نمایش سونی اکسپریا 1 مرز بندی‌های متوازن تری دارد و فقط یک بخش کوچک در بالا و پایین صفحه نمایش قرار دارد و یک حاشیه نقره ای بسیار باریک در دو گوش صفحه نمایش تعبیه شده است.

سونی اکسپریا 1: دوربین

یکی از چیز‌های دیگری که در سونی اکسپریا 1 اولین محسوب می‌شود استفاده از دوربین عقب سه گانه است. تنها تعداد معدودی از گوشی‌های سونی از دوربین دوگانه استفاده می‌کردند به همین خاطر دوربین سه گانه در بین گوشی‌های این شرکت اولین به حساب می‌آید.

سونی اکسپریا 1 6

دوربین سونی اکسپریا 1 از سه سنسور 12 مگاپیکسلی 16 میلیمتری برای تصاویر واید، 26 میلیمتری برای تصویر برداری معمولی و لنز 52 میلیمتری تله فوتو استفاده می‌کند. OIS و EIS حین عکس برداری و فیلم برداری عملکردی خوبی از خود نشان می‌دهند و به نظر می‌رسد که این گوشی هم برای عکس برداری و هم فیلم برداری به خوبی مسلح شده است.

سونی اکسپریا 1 با استفاده از BIONZ X نسخه موبایل که از همان الگوریتم‌های پردازشی ای که سونی در دوربین‌های دیجیتالی رده بالا از آن استفاده می‌کند بهره می‌برد، قابلیت‌هایی نظیر Eye AF (که باز هم نخستین بار است که در گوشی موبایل استفاده می‌شود) که می‌تواند با ردیابی چشم سوژه تا 10 fps تصویر برداری کند و فوکوس و اکسپوژر خودکار داشته باشد. همچنین پشتیبانی از تصاویر RAW و دیافراگم 1.6 میکرومتری و پیکسل‌های 1.4 میکرومتری و سیستم کاهش نویز تصویر نیز جالب توجه است که توانایی سونی اکسپریا 1 در تصویر برداری در مکان‌های کم نور را بسیار بهبود خواهد بخشید.

سونی اکسپریا 1 7

همچنین مسئله فیلم برداری نیز در اینجا مطرح است. سونی اکسپریا 1 قادر است باکیفیت 4K و HDR فیلم برداری کند و حتی قابلیت فیلم برداری fps 24 نیز در آن وجود دارد و می‌توانید پروفایل‌های رنگی و آلفا را نیز بدون کاهش کیفیت بر فیلم‌ها اعمال کنید. این قابلیت‌ها را نیز مدیون CineAlta هستیم که نقش یک اپلیکیشن سینمایی حرفه ای را ایفا می‌کند و از رابط کاربری ای حرفه ای مبتنی بر دوربین‌های Venice مورد استفاده جیمز کامرون بهره می‌برد.

با در نظر گرفتن همه این موارد این دوربین سه گانه می‌بایست هم گوگل و هم اپل را در زمینه قدرت تصویر برداری و فیلم برداری بسیار خشمگین کند!

البته هنوز چیزی مشخص نیست، تمامی این تکنولوژی‌های دهان‌پرکن هستند تنها بیانگر این هستند که این گوشی برای افراد سونی دوست است. یا حداقل برای افرادی که به تلاش‌هایی که سونی می‌کند احترام می‌گذارند.

سونی اکسپریا 1 9

سونی اکسپریا 1: عملکرد

البته تا یادمان نرفته بگوییم که سونی اکسپریا 1 به جدید ترین چیپست ساخت کوالکام یعنی اسنپ دراگون 855، کیفیت صدای بالا و باتری 3330 میلی آمپری نیز مجهز شده است. البته انتظار کمتر از این از یک گوشی پرچمدار عجیب است.

به نظر نمی‌رسد که سونی کاملا از نو شروع کرده باشد زیرا سونی اکسپریا 1 یک ارتقای کاملا جدید و نو به نظر نمی‌آید. به طور کلی به نظر می‌رسد که مسیر پرچم دار‌های آینده سونی جهت مناسبی را پیش گرفته است و با در نظر گرفته رقبا و گوشی‌هایی که عرضه خواهند کرد، بد نیست در سال 2019 اکسپریا را نیز در گزینه‌هایمان جای دهیم.

 

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟