عنوانهای این مطلب
بسیاری از اپلیکیشنهای اندرویدی که ما در این مقاله نام بردهایم در همه کشورهای مختلف محبوب نیستند. البته که از نظر ما بهترین هستند، اما میتوانید این برنامهها را در دسته “برنامه خوب و مناسب” قرار دهید.
برای پی بردن از اسامی این اپلیکیشنها، اجازه دهید محبوبترین برنامههای اندروید در فروشگاه Google Play را بررسی کنیم. برخی از این برنامهها تا ۲.۸ میلیارد کاربر فعال اندروید، آنها را دانلود کردند.
پس بدون هیچ گونه سخن اضافی، بیایید نگاهی به اسامی برنامههای اندرویدی محبوب در این فروشگاه بیاندازیم:
ما اپلیکیشنهایی را که از ابتدا در گوشیهای اندرویدی نصب شدهاند را در این لیست قرار ندادیم، اما باید این را در نظر بگیرید که برنامه Google Play Services (10 میلیارد دانلود)، Gmail (9 میلیارد)، Google Maps (6.9 میلیارد) و YouTube (10 میلیارد) بار دانلود شدهاند.
ما نسبت به اطلاعات AndroidRank برای تعیین این اعداد استفاده کردهایم و اعداد داخل پرانتز نشان دهنده تغییر مکان این برنامهها در این لیست از مارس ۲۰۲۰ تا به حال خواهد بود.
۱. Facebook (+1)
۷.۰۷۳ میلیارد دانلود
اصلا تعجبی ندارد اگر فیسبوک بیشترین دانلود را در بین اپلیکیشنهای مختلف دنیا داشته باشد، اما رسواییهای بیپایان، شیوههای مشکوک در حریم شخصی کاربران و هشتگهای #حذف_فیسبوک (#DeleteFacebook)، هنوز این اپلیکیشن را اذیت میکند.
اما با این حال، همه افراد نسبت به این اتفاقات بدبین نیستند و این نتیجه را میتوان از این دانست که تنها دارای ۷۶ میلیون امتیاز یک ستاره است. شاید نسبت به جمعیتی که آن را دانلود کردند، عددی موجه باشد؛ چون این اپلیکیشن سرشار از ویژگیهای اضافی بوده که افراد کمی از آنها استفاده میکنند.
۲. WhatsApp (-1)
۶.۹۸۳ میلیارد دانلود
در جولای ۲۰۱۸، واتساپ با ۲.۹ میلیارد دانلود در رتبه سوم قرار داشت. این برنامه یک سال پیش به رتبه اول صعود کرده بود، اما اکنون رتبه دوم را اشغال کرده است.
واتساپ بعد از این که به قیمت ۱۹ میلیارد دلار در اوایل سال ۲۰۱۴ تحت مالکیت فیسبوک در آمد، همچنین محبوبترین اپلیکیشن پیامرسان در جهان است.
۳. Facebook Messenger (=)
۵.۳۲۷ میلیارد دانلود
وجود این اپلیکیشن مسنجر در جایگاه سوم، باعث تقویت امپراتوری فیسبوک بر بازار اپلیکیشن گوشیهای هوشمند میشود.
محبوبیت فیسبوک مسنجر در چند سال گذشته افزایش یافته و دسترسی رباتها در این سرویس، مزیت این مسنجر را بیشتر کرده است. این اپلیکیشن نسبت به جولای ۲۰۱۸، یک پله سقوط کرده است.
۴. Instagram (=)
۳.۵۰۴ میلیارد دانلود
اینستاگرام یکی دیگر از اپلیکیشنهای متعلق به فیسبوک بوده که در سال ۲۰۱۲ آن را خریداری کرد. این اپلیکیشن به صورت شگفت انگیزی نظرات منفیتری نسبت به برادر بزرگش (فیسبوک) داشته و تنها ۲۸ میلیون (از ۱۲۱ میلیون) امتیاز یک ستاره دارد.
۵. TikTok (جدید)
۲.۶۳۱ میلیارد دانلود
رشد متوالی و مستمر TikTok هیچ نشانهای از ضعف را در خود نشان نمیدهد. این اپلیکیشن به کاربران این امکان را میدهد تا کلیپهای کوتاهی بسازند و به اشتراک بگذارند. این اپلیکیشن در نیمه اول سال ۲۰۲۰ و در بحران کرونا بسیار محبوب شد و دلیل آن هم اجبار مردم برای ماندن در خانههایشان بود.
این اپلیکیشن در جولای ۲۰۱۹ یک میلیارد بار دانلود شد و این مقدار در دو سال بعد، دو برابر شد.
۶. Subway Surfers (-1)
۱.۴۳۸ میلیارد دانلود
در جایگاه شماره شش، میتوانیم اولین بازی در این لیست را پیدا کنیم. بازی Subway Surfers یک بازی جذاب بوده که یک دونده به صورت بی پایان دویده و از طریق راهآهن فرار خواهد کرد تا از دست یک افسر پلیس و سگش در امان باشد.
۷. Facebook Lite (-1)
۱.۹۳۳ میلیارد دانلود
دوباره میتوانیم در این لیست، فیسبوک را ببینیم. نسخه Lite این برنامه برای کاربرانی طراحی شده که گوشیهای ارزانقیمت و کم قدرتی دارند (با ۱ یا ۲ گیگابایت رم) و تنها به شبکههای اینترنتی 2G دسترسی دارند. چند تغییر جزئی در عملکرد این برنامه وجود دارد، اما ویژگیهای اصلی این برنامه کار میکنند.
۸. Microsoft Word (+2)
۱.۸۹۵ میلیارد دانلود
با توجه به محبوبیت برنامه ورد در ویندوز، تعجبی ندارد که نسخه اندرویدی این برنامه هم هالهای از ویژگیهای برنامه ویندوزی را تداعی میکند. مطمئنا برنامههای مایکروسافت آفیس در اندروید جای پیشرفت در این لیست را خواهد داشت و پیشرفت آن را خواهیم دید.
۹. Microsoft PowerPoint (=)
۱.۶۵۵ میلیارد دانلود
مایکروسافت پاورپوینت دومین برنامه محبوب مایکروسافت آفیس در این لیست است. مسلما شما در برخی مواقع از این برنامه برای ساخت یک پاور پوینت در کنفرانس استفاده کردهاید.
۱۰. Snapchat (+1)
۱.۳۵۰ میلیارد دانلود
اسنپچت جز ۱۰ اپلیکیشن برتر در این لیست شده است. شاید اینستاگرام بهترین ویژگیهای اسنپچت را دزدیده باشد، اما اسنپچت همچنان میتواند بیش از ۲۸۰ میلیون کاربر روزانه داشته باشد. سال پیش این تعداد کاربر روزانه ۲۴۰ میلیون نفر بود.
اگر بخواهیم نسبت درصدی از دانلودهای اندروید و iOS با کاربران فعال آن مقیاس کنیم، باید بگوییم که این رقم واقعا کم است. گویا زمان آن رسیده که نگران آینده این اپلیکیشن باشیم. شاید با احیای این برنامه و یا تغییرات جزئی بتوان رتبه این اپلیکیشن را بالا برد.
۱۱. SHAREit (-4)
۱.۵۴۱ میلیارد دانلود
این لیست از برنامههای محبوب، به شبکههای اجتماعی و بازی اندرویدی ختم نمیشود. اپلیکیشن SHAREit اولین برنامه جدا از گوگل بوده که در این لیست قرار گرفته است.
این اپلیکیشن روشی برای انتقال فایلهای حجیم بین گوشیها بوده و در عرض چند ثانیه این فرایند را انجام میدهد. به گفته سازندگان این اپلیکیشن، سرعت انتقال این برنامه ۲۰۰ برابر بیشتر از بلوتوث است.
۱۲. Netflix (جدید)
۱.۵۱۳ میلیارد دانلود
نتفلیکس اکنون تقریبا ۲۱۰ میلیون کاربر (سابسکرایبر) دارد. این اپلیکیشن به دلیل کرونا، دوباره در سال ۲۰۲۰ شامل افزایش کاربر چشمگیری شد. ترکیبی از محتوای جذاب و موارد دلخواه قدیمی در این اپلیکیشن ثابت کرده که فرمول موفقی دارد و گویا در سال ۲۰۲۱، رشد این اپلیکیشن هیچ توقف یا کندی نشان نداده است.
این تنها برنامه پخش فیلم بر اساس تقاضا کاربران بوده که در بین ۲۰ برنامه برتر قرار میگیرد.
۱۳. Twitter (+2)
۱.۳۰۱ میلیارد دانلود
دیدن اینکه رسانههای اجتماعی چندین جایگاه لیست محبوبترین دانلودها در فروشگاه Google Play را اشغال کردند، جای تعجب نیست.
توییتر اکنون چهارمین اپلیکیشن رسانه اجتماعی محبوب است. در سال ۲۰۱۸، این اپلیکیشن پس از فیسبوک و اینستاگرام سوم شد، اما اسنپچت نیز اکنون از آن جلوتر زده است.
۱۴. Flipboard (+6)
۱.۳۰۱ میلیارد دانلود
Flipboard یک برنامه برای افراد کنجکاو است. برنامههای زیادی برای اینگونه افراد ساخته نمیشود، اما همانطور که ۱.۳ میلیارد بار دانلود داشته، ثابت میکند که بسیار محبوب است.
این برنامه اخبار، مکالمات و داستانهای مختلف را در مورد هر موضوعی جمعآوری کرده و نسبت به موضوعاتی که به آنها علاقه دارید، به شما تحویل میدهد.
۱۵. Candy Crush Saga (=)
۱.۱۴۲ میلیارد دانلود
شاید فکر کنید Candy Crush Saga محبوبترین بازی در بین دانلودهاست، اما در رتبه دوم بازیهای این لیست قرار دارد.
صرف نظر از این که ۱.۱ میلیارد کاربر اندرویدی دوست دارند آبنباتهایی با رنگهای مختلف را ترتیب کنند، این بازی چه چیز جدیدی دارد؟ شاید وقت آن رسیده که یک سرگرمی جدید برای خود پیدا کنید.
۱۶. Skype (-3)
۱.۱۲۴ میلیارد دانلود
اسکایپ یک غول ارتباط بوده که به تازگی از رتبه قبلی خود سقوط کرده است. با انتشار ویندوز ۱۱، اسکایپ برای اولین بار در بیش از یک دهه گذشته به صورت پیشفرض روی ویندوز نصب نشده بود. بیزینسهای مختلف از آگوست ۲۰۲۱ در این برنامه دیگر فعالیت نمیکنند و گویا مایکروسافت تمرکز خود را روی برنامه Microsoft Teams گذاشته است. پیشبینی شده که اسکایپ در سال ۲۰۲۲ از لیست ۲۰ برنامه برتر ناپدید شود.
۱۷. Spotify (جدید)
۱.۰۸۱ میلیارد دانلود
شاید تعجب آور باشد اگر بدانید که تا سال ۲۰۲۱، اسپاتیفای در بین ۲۰ برنامه برتر قرار نداشت.
این یکی دیگر از برنامههایی بود که از صدقه سری کرونا بهشدت سود برده و افزایش تعداد کاربران پریمیوم خود را از ۱۳۰ میلیون به ۱۶۰ میلیون در ۱۲ ماه گذشته تجربه کرد. در واقع، تعداد کاربران پریمیوم این برنامه از اوایل سال ۲۰۱۷ تا به حال بیش از دو برابر شده و در مجموع ۳۶۰ میلیون کاربر دارد.
۱۸. Dropbox (-1)
۱.۰۲۵ میلیارد دانلود
دراپباکس یکی از شناختهترین سرویسهای ذخیرهسازی ابری میباشد. این برنامه به شما این اجازه را میدهد تا فایلهای خود را در یک فضای ابری آپلود و ذخیره کرده تا در هر جایی به آنها دسترسی داشته باشید و آنها را با سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
۱۹. Viber (-1)
۹۰۹ میلیون دانلود
با وایبر میتوانید پیامهای کوتاه، تماسهای ویدیویی، چتهای گروهی ۲۵۰ نفری و ارتباطات ایمن را تجربه کنید. این برنامه یکی از محبوبترین جایگزین برنامه واتساپ در اروپا و آمریکای شمالی است. مردم ساکن آسیا اما همچنان برنامه LINE را ترجیح میدهند.
این اولین اپلیکیشن در لیست است که هنوز نتوانسته مرز یک میلیارد دانلود را بشکند.
۲۰. LINE (-1)
۸۷۴ میلیون دانلود
پس از واتساپ، فیسبوک مسنجر و وایبر، لاین چهارمین برنامه پیامرسان محبوب در اندروید است. این برنامه در میان کاربران ساکن آسیا از محبوبیت بیشتری برخوردار است. این برنامه جز پنج برنامه ارتباطی برتر در کشورهای ژاپن، تایوان، تایلند، کامبوج و اندونزی قرار دارد. با این حال، این اپلیکیشن در کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی در تلاش است تا بین ۳۰ برنامه برتر قرار بگیرد.
کدامیک از این برنامههای محبوب را در گوشی اندروید خود استفاده میکنید؟
ما از این لیست، ۲۰ برنامه محبوب اندروید تا جولای ۲۰۲۱ را به شما معرفی کردیک و نتیجهای گرفتیم که با شما به اشتراک میگذاریم:
- سقوط فیسبوک از بالای لیست هرلحظه ممکن است.
- برنامههایی که نیاز به خرید اشتراک بوده و جنبه سرگرمی دارند، بزرگان این لیست بودند و انتظار میرود که این روند ادامه یابد.
- بالاخره اپلیکیشن Cheetah Mobile’s Clean Master را در این لیست از دست دادیم. این برنامه در جولای ۲۰۱۸ به رتبه هشتم رسید. اگر هنوز هم از آن استفاده میکنید، توصیه میکنیم همین الان آن را حذف کنید.