سیستمعامل اندروید گوگل از زمان معرفی خود در سال 2008 به یک نام شناخته و معروف تبدیل شده است. اسم “اندروید” یک حس و حال سرگرم کننده و وابسته به تکنولوژی دارد؛ اما اسم این سیستمعامل از کجا آمده است؟
تاریخچه مختصری از اندروید
امروزه، همه میدانند که گوگل مالک سیستمعامل اندروید است اما گوگل آن را نساخت. کمپانی Android.Inc در سال 2003 در کالیفرنیا تاسیس شد و پنج سال قبل از تاسیس، اولین گوشی هوشمند خود را ساخته شده بود. این کمپانی توسط اندی روبین، ریچ ماینر، نیک سیرز، و کریس وایت تاسیس شد. در ابتدا، اندروید به عنوان یک سیستمعامل برای دوربینهای دیجیتال در نظر گرفته شده بود.
هرچند این ایده زیاد دوام نیاورد و در نهایت، آنها متوجه شدند که این سیستم، پتانسیل بسیار بیشتری برای رقابت با ویندوز موبایل و سیمبین که آن زمان سیستمعاملهای پیشرو در گوشی بودند، را دارد. در سال 2005، اندی روبین تلاش کرد تا با سامسونگ و اچتیسی قرارداد ببندد که بینتیجه بود.
در جولای 2005، گوگل این سیستمعامل را به قیمت 50 میلیون دلار خریداری کرد. اندی روبین، ریچ ماینر، نیک سیرز و کریس وایت همگی به گوگل رفتند و روبین رهبری تیم را بر عهده گرفت و گوگل شروع به بازاریابی سیستمعامل برای سازندگان و اپراتورهای گوشی کرد.
در همین حال، آیفون اپل در سال 2007 عرضه شد و چشم انداز گوشی همراه را به شدت تغییر داد. گوگل اولین گوشی با این سیستمعامل یعنی T-Mobile G1 را در سال 2008 معرفی کرد. از آن زمان تاکنون گوشیهای اندرویدی با سرعت قابل توجهی معرفی و عرضه شدند.
اسم “اندروید” از کجا آمده است؟
کلمه “اندروید” مدتها قبل از حضور این سیستمعامل وجود داشت. پیش از این، اصطلاح «اندروید» تقریبا فقط برای توصیف رباتهای شبیه به انسان استفاده میشد. اولین استفاده از این کلمه به سال 1700 برمیگردد که برای توصیف وسایل مکانیکی شبیه انسان استفاده میشد. با این حال، هیچکدام از این تعاریف ربطی به نشات این اسم برای سیستمعامل ندارد.
اندی روبین قبل از تاسیس اندروید و پیوستن به گوگل، از سال 1989 تا 1992 در کمپانی اپل کار میکرد. او در کمپانی اپل به خاطر عشقش به رباتها به او لقب «اندروید» داده بودند. در واقع Android.com تا سال 2008 وبسایت شخصی روبین بود.
“اندروید” نام بسیار مناسبی برای یک سیستمعامل بوده که به شخصیسازی افتخار میکند، اما این نام به طور خاص برای سیستمعامل ایجاد نشده و همه چیز به لقبی برمیگردد که به مردی به نام اندی داده بودند. روبین دیگر در گوگل نیست، اما نامش همیشه زنده خواهد ماند.