برای دسترسی به قسمت اول مقاله روی این لینک، برای دسترسی به قسمت دوم مقاله روی این لینک، برای دسترسی به قسمت سوم مقاله روی این لینک و برای دسترسی به قسمت چهارم مقاله روکیدا شات: 46 پرنده شگفت انگیز روی این لینک کلیک کنید.
تصویر سی و هشتم: قُمری چینی
در ایران به نامهای یاکریم چینی، قمری الماسی و کبوتر الماسی شناخته میشود. یکی از پرندگان بومی استرالیا است. طول پرنده به 19 تا 21 سانتی متر میرسد.
جنس نر و ماده آن شباهت زیادی به یکدیگر دارند. کمترین نگرانی در مورد جمعیت آنها وجود ندارد. در هر حال کبوتری که در ایران زنده بماند جانِ سختی دارد.
تصویر سی و نهم: طوطی دریایی
درست مانند ظاهر مهربان خود، اخلاق مهربانی هم دارد.
تصویر چهلم: کبوتر تاج رز
آن را با نام کبوتر میوهای با کلاه صورتی نیز میشناسند. ابعاد پرنده تا 22 سانتی متر میرسد. آن را در جنگلهای بارانی شمال و شرق استرالیا پیدا میکنیم. رژیم غذایی کبوتر تاج رز معمولا از میوههای مختلف مانند نخل و انگور است.
تصویر چهل و یکم: جغد پارس کننده
آن را به عنوان جغد چشمک زن نیز میشناسند. در شب زندگی میکند و بومی استرالیا است. ابعاد متوسطی دارند. صداهای عجیبی از خود ایجاد میکنند. مانند: پارس سگ تا زوزه انسان.
از نظر جمعیت وضعیت مناسبی داشته و در خطر انقراض نیست.
تصویر چهل و دوم: کاکادو کاکل زری
یک گونه از طوطیهای کاکادو حساب میشود. متاسفانه شرایط جمعیت پرنده مناسب نیست و در خطر انقراض قرار دارد. به عنوان حیوان خانگی نگهداری میشود.
ابعاد پرنده به 34 سانتی متر میرسد. تاج زرد رنگ طوطی روی اسم آن تاثیر گذاشته است. آن را در مناطق جنگلی تیمور شرقی و جزایر سولاوسی اندونزی پیدا میکنیم.
این پرنده به راحتی با پرنده کاکادو کاکل گوگردی اشتباه گرفته میشود. رژیم غذایی آن دانهها، میوهها و گیاهان علفی است.
تصویر چهل و سوم: کبوتر میوه خوار وامپو
این کبوتر در خطر انقراض نیست و جمعیت مناسبی دارد. ابعاد پرنده تا 45 سانتی متر میرسد. در سرزمینهای سرد شمالی کمی کوچکتر است. دو جنس نر و ماده شباهت زیادی به یکدیگر دارند.
معمولا در جنگلهای بارانی از انجیر تغذیه میکنند. گاهی به خوردن حشرات نیز علاقه دارند.
تصویر چهل و چهارم: کبوتر اسکوتر
جمعیت پرنده در شرایط مناسبی قرار دارد و زیر تیغ انقراض نیست. آن را در شمال شرقی استرالیا پیدا میکنیم. در مناطق خشک و نیمه خشک زندگی میکند.
تصویر چهل و پنجم: کاکادو سیاه نوک دراز
متاسفانه در خطر انقراض قرار دارد. نام دیگر آن کاکادو بودین است. آن را در جنوب غربی استرالیا پیدا میکنیم. لقب پرنده به یاد کاشف آن گذاشته شده. تاج کوتاه روی سر پرنده دیده میشود.
پرهای کاکادو بودین به رنگ سیاه مایل به خاکستری دیده میشود. ابعاد پرنده به 56 سانتی متر میرسد.
تصویر چهل و ششم: مرغ کریچ ساز ساتن
بیشتر غذای مرغ کریچ ساز ساتن را میوهها تشکیل میدهند. به حشرات نه نمیگوید. جوجه این نوع پرنده با ملخ و دیگر حشرات رشد میکند. با انسانها به خوبی کنار نمیآید چراکه به باغات آسیب میرساند.
جمعیت پرنده شرایط خوبی داشته و در خطر انقراض نیست. رفتار مرغ کریچ ساز ساتن در زمان جفت گیری پیچیده است. آنها در فصل جفت گیری سازه چوبی تونل مانند به نام “بوور” میسازند.
سپس بوور را با اشیاء پلاستیکی و فلزی براق با رنگهای آبی و زرد تزیین میکنند.
تصویر چهل و هفتم: کبوتر راه راه
آن را با نام کبوتر گورخری نیز میشناسند. کمترین نگرانی در مورد جمعیت آن وجود ندارد. بومی آسیای جنوب شرقی حساب میشود. پرندگان کوچک با دمی بلند هستند.
کبوتر راه راه را به دلیل صدای دلپذیر آن میشناسند.
تصویر چهل و هشتم: پیتای پر سروصدا
آن را در شرق استرالیا پیدا میکنیم. غذای پیتا کرم خاکی، حشره و حلزون است. زیستگاه طبیعی آن جنگلهای معتدل و گرمسیری حساب میشود. کمترین نگرانی در مورد جمعیت آن وجود ندارد.
ابعاد آن به 19 تا 21 سانتی متر میرسد. پرندههای جوان شباهت زیادی به پرندههای پیر دارند. تنها تفاوت آنها تیرهتر بودن پرها به حساب میآید.
منبع: boredpanda.com