خانواده گلکسی A بهترین گزینههای اقتصادی را پیش پای کاربران قرار میدهند. امروز یکی از برادران کوچک مهمان روکیدا است. او را گلکسی A22 صدا میکنیم. A22 دو نسخه دارد: LTE و 5G.
نسخه LTE یا 4G ارزانتر است. یک نمایشگر آمولد 90 هرتز و باتری 5000 میلی آمپر تیم را کامل میکند. شعار خانواده گلکسی A را میدانید؟ فوق العاده برای همه. انگلیسی آن به شکل Awesome is for everyone نوشته میشود.
1. مشخصات گلکسی A22
- ابعاد: 159.3 در 73.6 در 8.4 میلی متر
- وزن: 186 گرم
- جنس بدنه: نمایشگر تلفن همراه از جنس شیشه، فریم و قاب پشت دستگاه از جنس پلاستیک
- نمایشگر: 6.4 اینچ با کیفیت 1600 در 720 پیکسل و نرخ نوسازی 90 هرتز، روشنایی 600 نیت، سوپر آمولد
- پردازنده: مدیاتک MT6769VCU هلیو G80 با فناوری تولید 12 نانومتری، هشت هستهای (2 هسته 2 گیگاهرتز کورتکس A75، 6 هسته 1.6 گیگاهرتز کورتکس A55)، گرافیک مالی G52 MC2
- حافظه: 4 گیگابایت حافظه رم همراه با نسخههای 64 و 128 گیگابایت، 6 گیگابایت رم همراه با نسخه 128 گیگابایت
- سیستم عامل: اندروید 11
- دوربین عقب: 48 مگاپیکسل عریض، 8 مگاپیکسل دوربین فوق عریض، 2 مگاپیکسل دوربین ماکرو، 2 مگاپیکسل حسگر عمق سنج
- دوربین جلو: 13 مگاپیکسل عریض
- باتری: 5000 میلی آمپر به همراه شارژ سریع 15 وات
- دیگر امکانات: حسگر اثر انگشت، رادیو FM، جک 3.5 میلی متری، NFC و حسگر فاصله
گلکسی A22 نسخه 5G و LTE تفاوت زیادی در سخت افزار و قیمت ندارند. سامسونگ برای کنترل قیمت در دیگر بخشهای تولید دستگاه صرفه جویی کرده است.
آیا در ایران زندگی میکنید؟ ارتباط 5G نباید برای شما یک اولویت باشد. تا زمان به کار گیری نسل پنجم ارتباطات در ایران فاصله زیادی وجود دارد. حتی همین امروز از تمام توان 4G و LTE استفاده نمیکنیم.
2. باز شود، دیده شود!
جعبه تلفنهای اقتصادی سامسونگ هم اقتصادی ساخته میشود. حداقل در مورد این تلفن همراه زیاده روی شده. جلد روی جعبه به شدت نازک است. کوچکترین فشار مستقیم به خود دستگاه میرسد.
برای محافظت از محیط زیست خوب است اما نباید به دستگاه آسیب وارد شود. به لوازم جانبی میرسیم. یک کابل نسبتا کوتاه در کنار یک شارژر دیواری قرار دارد. شارژر دیواری توان 15 وات را ممکن میکند.
کابل USB به اندازه کابل موجود در جعبه گلکسی اس 21 اولترا با کیفیت نیست اما شما را نا امید نمیکند. به جز کابل و شارژر لوازم دیگری وجود ندارد. شیائومی و ریلمی حداقل یک قاب محافظ درون جعبه میگذارند.
سامسونگ علاقهای به این کار ندارد.
3. طراحی
امروز که این مقاله را میخوانید، سامسونگ چند خط طراحی اصلی را دنبال میکند. شاید در چیدمان دوربین تفاوت داشته باشند اما از صد متری میگویند: من توسط کرهایها ساخته شدهام!
گلکسی A22 هم مسیر برادرانش را ادامه میدهد. تنها تفاوت قابل توجه ترکیب مربع شکل آن است. گلکسی A52 و گلکسی A72 ترکیب مستطیل شکل را دنبال میکنند.
شما در مورد ترکیب قرار گرفتن دوربینها چطور فکر میکنید؟
تمام اعضای خانواده گلکسی A از پلاستیک ساخته میشود اما تفاوتهایی وجود دارد. گلکسی A52 و گلکسی A72 جنس لطیف و مخمل مانند دارند. استفاده از آن نوع پلاستیک در A22 ارزان قیمت ممکن نبود.
جنس بدنه شاید به خوبی برادران گرانتر نباشد اما رنگها فوق العادهاند. هر دو رنگ نعنایی و بنفش چشم شما را نوازش میکنند. البته سفید و سیاه این مدل نیز جذابیتهای خاص خود را دارد.
4. کیفیت ساخت
به طور کامل از پلاستیک ساخته شده. ساختار تلفن همراه سه بخش است. یک بخش میانی که شاسی دستگاه حساب میشود. دو بخش که از دو طرف به شاسی متصل میشوند.
پلاستیک بد نیست. بسیاری از کاربران فلز و شیشه را به دلیل حس خوب انتخاب میکنند. از طرفی ساخت یک تلفن همراه با پلاستیک بسیار سبکتر تمام میشود.
وزن 186 گرم برای یک تلفن همراه با باتری 5000 میلی آمپر مناسب است. تنها ایراد بزرگ: قاب پشت دستگاه اثر انگشت را به خود جذب میکند. یک فاجعه که تمام زیبایی دستگاه را زیر سوال میبرد.
5. دکمههای کنترل دستگاه
در ابتدا به سراغ اثر انگشت میرویم. یک حسگر سریع و قابل اعتماد است. با دکمه پاور همگام شده و به سادگی استفاده میشود. قسمت تاریک ماه کجاست؟ حسگر گلکسی A32 زیر نمایشگر قرار دارد.
تفاوت قیمت گلکسی A22 و A32 بسیار کم است.
محل قرار گرفتن دکمه تنظیم صدا کاملا مناسب است. عملکرد آن به قدر کافی خوب نیست. شاید هم ما از کرهایها انتظار کیفیت پایین در دکمهها را نداشتیم. سمت چپ دستگاه دکمهای وجود ندارد.
تنها یک درگاه ورود سیم کارت و حافظه رم را مشاهده میکنیم. زمانی که سوزن را وارد کنید، یک سینی بزرگ از دستگاه خارج میشود. شما میتوانید دو سیم کارت را همراه با حافظه رم استفاده کنید.
نیازی به انتخاب سخت نیست. در تمام موارد صرفه جویی کرهایها به چشم میآید. تنها یک حفره برای میکروفون دوم بالای دستگاه دیده میشود. قسمت پایین دستگاه کمی شلوغتر است.
ما جک 3.5 میلی متری، درگاه USB تایپ سی و بلندگو را مشاهده میکنیم. USB تایپ سی دستگاه نسخه 2.0 است و از قابلیت OTG پشتیبانی میکند. بلندگو دستگاه استریو نیست. حتی حالت ترکیبی را به کار نمیگیرد.
متاسفانه خبری از آن چراغ LED چشمک زن نیست. برای اطلاع از ناتفیکیشنها باید صفحه دستگاه را روشن کنید. همچنین حسگر تشخیص نور وجود ندارد. این تلفن همراه از دوربین سلفی برای تشخیص نور کمک میگیرد.
6. نمایشگر
گلکسی A22 سامسونگ برای نمایش تصاویر از یک نمایشگر آمولد با کیفیت HD پلاس استفاده میکند. نرخ نوسازی آن به 90 هرتز میرسد. پشتیبانی از HDR و شدت روشنایی تا 600 نیت از دیگر ویژگیهای آن است.
تفاوتهای دو نسخه 5G و LTE در این بخش خود را نشان میدهد. نسخه LTE از یک نمایشگر OLED استفاده میکند. نمایش رویایی رنگ مشکی یکی از ویژگیهای مهم آن به حساب میآید.
در آن سوی میدان، گلکسی A22 نسخه 5G از LCD استفاده میکند. استفاده از LCD کیفیت بسیار بالاتر 2400 در 1080 را پیش چشم کاربران قرار میدهد. ابعاد نمایشگر آن نیز دو دهم اینچ بزرگتر یعنی 6.6 اینچ است.
رقیب اصلی نمایشگر گلکسی A32 نام دارد. در این تلفن همراه از نمایشگر سوپر آمولد با ابعاد 6.4 اینچ استفاده میشود. این نمایشگر کیفیت 2400 در 1080 پیکسل را با نرخ نوسازی 90 هرتز ممکن میکند. روشنایی آن تا 800 نیت بالا میرود.
نکته عجیب جای خالی فناوری HDR در گلکسی A32 است. گلکسی A22 هم از HDR پشتیبانی نمیکند. ما در آزمایش گلکسی A22 به شدت روشنایی 600 نیت رسیدیم.
البته که برای رسیدن به این عدد باید شدت روشنایی را در حالت خودکار قرار دهید. متاسفانه تشخیص شدت نور به کمک دوربین سلفی آنقدر که باید و شاید عملکرد سریع ندارد. برای تشخیص شدت نور توسط دوربین باید یک دقیقه صبر کنیم.
ترکیب رنگها در این تلفن همراه قابل تغییر است. با انتخاب حالت “Vivid” دقت رنگها بالا میرود اما به اوج نمیرسد. حالت “Pop” نمایشگر OLED را در جذابترین حالت ممکن به چشم شما نمایش میدهد.
به حالت طبیعی نمایش رنگها فکر میکنید؟ sRGB بهترین گزینه حساب میشود. در نهایت باید بگوییم انتظار پرچمداران را نداشته باشید.
نرخ نوسازی بالا
رسیدن به اوج نرخ نوسازی در گلکسی A22 ساده است. در تنظیمات دستگاه تنها دو حالت استاندارد و بالا را مشاهده میکنیم. حالت استاندارد تمام موارد را روی 60 هرتز قفل میکند.
با انتخاب گزینه بالا (High) تمام نرم افزارها و برنامهها با نرخ نوسازی 90 هرتز اجرا میشود. با انتخاب نرخ نوسازی 90 هرتز مصرف باتری دستگاه به مقدار قابل توجه افزایش پیدا میکند.
گوگل کروم و مرورگر سامسونگ به خوبی از نرخ نوسازی 90 هرتز پشتیبانی میکنند.
تغییر خودکار نرخ بهروزرسانی هرگز به این تلفن همراه نمیرسد. تغییر خودکار نیاز به سخت افزار قدرتمند دارد.
نرخ نوسازی دستگاه تنها در حالت دوربین به مقدار 60 هرتز کاهش پیدا کرد. نرم افزار دوربین به شکل پیش فرض برای کار به نرخ نوسازی 60 هرتز نیاز دارد.
7. عمر باتری
گلکسی A22 عملکرد قابل قبولی در بخش باتری دارد. ظرفیت 5000 میلی آمپری و تراشه مدیاتک تا 121 ساعت شما را همراهی میکنند. یکی از دلایل عملکرد بهتر گلکسی A22 به نسبت A32 کیفیت کمتر نمایشگر است.
سرعت شارژ
سامسونگ در این تلفن همراه از فناوری قدیمی شارژ استفاده میکند. به همین دلیل سرعت شارژ آن در برابر رقبا بسیار کند است. برای شارژ کامل دستگاه به 2 ساعت و 20 دقیقه زمان نیاز داریم.
اگر نیم ساعت دستگاه را به شارژر متصل کنید، تنها 23 درصد شارژ میشود. در هر حال توانایی شارژر 15 وات مشخص است. شارژ سریع چه مقدار برای شما اهمیت دارد؟
8. بررسی بلندگو
درست مانند تمام تلفنهای اقتصادی یک بلندگو در قسمت پایین دستگاه وجود دارد. صدای بلندی را به گوش شما نمیرساند. در بررسی ما نمره کمتر از حد متوسط را دریافت کرد.
به نسبت دیگر اعضای خانواده کمی عقب میماند. سامسونگ از هیچ نوع تقویت کننده صدا برای گلکسی A22 استفاده نکرده است. شاید دالبی آتموس در تنظیمات صدا وجود داشته باشد اما تنها برای هدفون فعال میشود.
رقبای دیگر مانند ردمی نوت 10 پرو و پوکو X3 بلندگوی استریو را به همراه میآورند.
9. به نرم افزار میرسیم
سامسونگ رابط کاربری One UI خود را روی اندروید 11 سوار کرده است. بسیاری از ویژگیهای اندروید دست نخورده و خام باقی مانده. رابط کاربری این شرکت تلاش میکند تا برای تمام کاربران عالی باشد.
ما فکر میکنیم سامسونگ به هدف خود نزدیکتر نزدیکتر میشود.
رابط کاربری One UI 3.1 تفاوت زیادی با نسخههای پیش از خود ندارد. این شرکت قول داد که حتی برای تلفنهای گلکسی A تا سه بهروزرسانی اصلی و تا چهار سال بهروزرسانی امنیتی را منتشر میکند.
متاسفانه این قول شامل حال گلکسی A22 نمیشود. این تلفن همراه تنها دو بهروزرسانی اصلی را دریافت میکند.
صفحه قفل کمی عجیب است. اگر یک میان بر از نرم افزارهای شماره گیر و دوربین در صفحه قفل قرار بدهیم، رنگ آنها تغییر میکند. ابزارهای سلامتی به صفحه قفل رسیدهاند. آن را مفید میدانیم.
شما میتوانید نمایشگر دستگاه را در حالت همیشه روشن قرار دهید. نمایشگر همیشه روشن توانایی واقعی صفحه آمولد را به رخ میکشد. به حسگر اثر انگشت علاقه ندارید؟ از باز کردن قفل با چهره استفاده کنید.
البته که این ویژگی به دلیل استفاده از دوربین سلفی امنیت کافی ندارد.
فهرست ناتفیکیشنها تغییرات کوچک اما جالبی داشته است. گزینههای موجود در تنظیمات سریع به راحتی و با سرعت زیاد قابل تغییر خواهد بود. دیگر نیازی نیست تنظیمات اصلی دستگاه را باز کنید.
روش جدیدی برای مدیریت ناتفیکیشنها به دستگاه اضافه شده است. آن را به نام حبابها میشناسیم. این ویژگی را در قسمت ناتفیکیشنهای شناور “Floating notifications” پیدا میکنید.
گوگل در اندروید 11 مدیریت مجوزها برای یک نرم افزار را بهروزرسانی کرده است. برای مثال: شما میتوانید یک مجوز را تنها برای یک بار برای یک نرم افزار فعال کنید.
10. به چالش کشیدن دستگاه
تلفن همراه گلکسی A22 سامسونگ با تراشه مدیاتک هلیو G80 همراه میشود. این تراشه با هشت هسته پردازش تلاش میکند تا بهترین عملکرد را داشته باشد.
در ادامه بنچمارکهای دستگاه را در برابر رقبا مشاهده میکنیم.
11. بررسی دوربین
سامسونگ برای کاهش هزینهها دوربین 64 مگاپیکسلی گلکسی A32 را با نسخه 48 مگاپیکسل در گلکسی A22 تعویض کرد. جالب است بدانید دوربینهای این دستگاه توسط سونی تولید میشود.
نرم افزار دوربین ویژگی خاص یا جدیدی به همراه ندارد. با کشیدن انگشت به سمت راست و چپ میتوانید بین حالتهای مختلف جا به جا شوید. بزرگنمایی بین حالتهای 2، 4 و 10 برابر انجام میشود.
با حالت دستی تنظیمات دوربین میتوانید مقدار ISO را بین اعداد 100 تا 800 تنظیم کنید. همچنین تغییر دمای نور نیز ممکن است.
در ادامه نمونه تصاویر دوربین دستگاه را مشاهده میکنیم.
تصاویر ثبت شده در روز
تصاویر ثبت شده در شب
تصاویر ثبت شده در حالت ماکرو
تصاویر ثبت شده در حالت سلفی
فیلم برداری
12. رقبا
گلکسی A22 برچسب قیمت 250 یورو را به همراه دارد. عجیب به نظر میرسد اما در زمان معرفی کمی ارزانتر بود. با همین حدود قیمت میتوانید به خرید گلکسی A32 نسخه 5G فکر کنید.
تلفن همراه پوکو X3 پرو و شیائومی ردمی نوت 10 را فراموش نکنید. پوکو کیفیت FHD پلاس و HDR 10 را به همراه دارد. اسنپدراگون 860 نادیده گرفتنی نیست. حتی باتری پوکو بزرگتر است.
ردمی نوت با تراشه اسنپدراگون 678 قدرت کمتری دارد اما با نمایشگر سوپر آمولد خود فاصله را جبران میکند. در نهایت ریلمی 8 را بررسی کنید. این تلفن همراه با نمایشگر FHD پلاس سوپر آمولد چشم شما را نوازش میکند.
نکات مثبت و منفی
نکات مثبت
- نمایشگر سوپر آمولد با نرخ نوسازی 90 هرتز
- عمر باتری عالی
- رابط کاربری One UI 3.1 سوار بر اندروید 11
نکات منفی
- حسگر تشخیص نور وجود ندارد
- صدای بلندگو کم است
- پردازنده دستگاه ضعیف است
- فوکوس خودکار به خوبی کار نمیکند
- فیلم برداری 4K وجود ندارد
منبع: gsmarena.com