چطور یک زمین خالی به شهر تبدیل شد؟ چطور شهرها تغییر کردند؟ فرهنگ، تاریخ، زندگی اجتماعی و غذا تاثیر زیادی داشتند. از طرفی عامل مهم تغییر یک شهر را میتوانیم به معماری گره بزنیم.
برخی از ساختمانها با معماری خیره کننده هر کسی را جذب میکنند. شناخت معماری و بررسی یک شهر بر اساس معماری، یک سفر به عمق تاریخ است. همان شکلی که تاریخ ورق خورده است.
روکیدا 50 تصویر فوق العاده از معماری جهان را به شما نمایش میدهد. 50 تصویر که قول میدهیم تا آخر قصه دست از خواندن و دیدن بر نمیدارید.
تصویر اول: معبد خورشید و ماه در گویلین، کشور چین
زمان ساخت معبد به سلسله تانگ باز میگردد. در سال 2001 به کمک سابقه تاریخی بازسازی شد. هدف این کار وحدت بودیسم، کنفوسیوس و تائوئیسم بود. این معبد پایهای هشت ضلعی دارد.
ساخت نه طبقه و 41 متر ارتفاع کار سادهای نبود. معبد خورشید و ماه بلندترین معبد برنزی جهان است. یکی از معدود معبدهایی که آسانسور را در آن پیدا میکنیم. معبد ماه با کاشیهای لعاب دار پوشیده شده.
این معبد هفت طبقه دارد و ارتفاع آن به 35 متر میرسد. معماری یک زبان نیست اما با شما صحبت میکند.
تصویر دوم: ساختمان شمبلز در یورک، کشور انگلستان
معماری ساختمان کمی عجیب به نظر میرسد. عجیب بودن به معنی ضعیف یا زشت بودن نیست. معمار این ساختمان گفته است: آنچه که ما از زیبایی میدانیم به فرهنگ، پیش زمینه شخصی، تاریخ و ذوق کسب شده باز میگردد. از همه مهمتر ایدهها را دست کم نگیرید.
شکل چرخه زیبایی را میدانید؟
- شوک
- پذیرش
- تبدیل به جریان اصلی تا قبل از آن چه که میتواند باعث شورش شود
تصویر سوم: مونت سن میشل، کشور فرانسه
تصویر چهارم: قلعه اوزاکا، کشور ژاپن
تنها ویژگی معماری چشم نواز بودن آن نیست. با نگاه کردن به یک ساختمان در مورد انسانها به ما میگوید. سازندگان و دیگر افراد در زمان ساخت ساختمانها چه شرایطی داشتهاند؟ برای مثال به تمدن مصر باستان نگاه کنید.
تصویر پنجم: کیوتو ژاپن
ژاپن یک جزیره در میان دریا است. به همین دلیل تمام سقفها را به شکل شیروانی میسازند. البته که اگر به ساختمانهای قدیمی تهران نگاه کنید، آنها هم سقف شیروانی دارند.
امیدواریم هیچ کشوری درگیر مشکلات آبی نشود.
تصویر ششم: فرودگاه جواهر چانگی، سنگاپور
رویدادهای بزرگ تاریخی مانند انقلاب صنعتی تاثیر زیادی روی زندگی مردم داشت. تولید انبوه آهن و فولاد بازی ساخت و ساز را برای همیشه تغییر داد. حالا میتوانیم ساختمانهای بزرگتر بسازیم.
ساختمانهایی که با ابعاد غول آسا وزن کمتری دارند. مواد ساختمان تغییر کرده بود، باید نگاه ما هم تغییر میکرد. طراحی به مرحله مدرنیسم رسید.
تصویر هفتم: داخل صومعه “تا پروهم”، کشور کامبوج
آنچه در تصویر تماشا میکنیم به قرن 12 تا 13 میلادی باز میگردد. زمانی که امپراتوری خمرها قدرت را در دست داشت. کار آنها از کلمه فوق العاده کم ندارد. فکر کنید این اثر هنری با دست خالی ساخته شده.
عکس هشتم: مجسمه کرامت، کشور آمریکا
سوژه تصویر را در داکوتای جنوبی، کشور آمریکا پیدا میکنیم. این مجسمه از یک زن بومی آمریکایی ساخته شده. 50 فوت ارتفاع دارد. سازنده، عنوان “کرامت” را انتخاب کرد.
تصویر نهم: کلبه ویستریا، کشور ایرلند
این کلبه 24 سال سن دارد. بسیاری از مردم در نگاه اول فکر میکنند عمر کلبه چند صد سال باشد. برخی دیگر شمشیر حفاظت از محیط زیست را به آسمان میبرند و میگویند: ساختمانهای بد حدود 40 درصد از گازهای گلخانهای را ایجاد میکنند.
تصویر دهم: ساختمان پارلمان مجارستان، کشور بوداپست
عکس آنقدر زیبا ثبت شده که شاید در نگاه اول آسمان و در نگاه دوم منظره حواس شما را درگیر کند. شما در نگاه چندم به ساختمان نگاه کردهاید؟
تصویر یازدهم: شفشاون، کشور مراکش
حس خوب زیر آب بودن را تکرار میکند. زیر آب که نفس کشیدن همچنان ممکن است.
برای دسترسی به قسمت دوم “50 برگ از تاریخ معماری” روی این لینک، برای دسترسی به قسمت سوم روی این لینک و برای دسترسی به قسمت چهارم روی این لینک کلیک کنید.
منبع: boredpanda.com