پشت هر سازمان موفق، یک تیم قوی وجود دارد. گروهی از افراد که یک هدف مشترک را دنبال میکنند. گروهی که برای رسیدن به هدف تمام تلاش خود را انجام میدهد.
صد البته که تمام سازمانها و تمام گروهها به این شکل کار نمیکنند. بسیاری از کارمندان تمایلی به انجام حداقل وظایف ندارند. اگر شما مدیر آن مجموعه باشید، یک مسیر طولانی پیش پای شما قرار دارد.
به نوشدارو قبل از مرگ سهراب فکر میکنید؟ روکیدا اندازه گیری عملکرد را به شما معرفی میکند. اگر کار کردن در سازمان برای افراد اهمیت داشته باشند، حتما در این روند با شما همراهی میکنند.
چرا اندازه گیری عملکرد اهمیت دارد؟
اندازه گیری عملکرد تیم بخش مهمی از رشد کسب و کار است. شاید سهم هر یک از اعضا کوچک باشد اما نتیجه کار را همان سهمهای کوچک تشکیل میدهند. اگر یکی از اعضا همکاران خود را تضعیف کند، سازمان از موفقیت دور و دورتر میشود.
دلایل اهمیت اندازه گیری عملکرد
1. رشد کسب و کار
رسیدن به حداکثر مقدار رشد، مهمترین عامل است. مدیریت و کارکنان باید برای رسیدن به این هدف تلاش کنند. شاید شما بهترین و دلسوزترین شخص برای کسب و کار باشید اما رشد به تنهایی ممکن نیست.
یکی از راههایی که اعضای تیم به وعده خود عمل میکنند، اندازه گیری منظم عملکرد است. با اندازه گیری به یک سوال مهم پاسخ میدهیم: چه کسی باید در کشتی باقی بماند؟
افرادی که عملکرد مناسب نداشته باشند از کشتی پیاده خواهند شد. این مسیر به افزایش بهره وری تمام میشود.
2. افزایش رضایت مشتری
در کنار اهداف بزرگ کسب و کار، امروز را فراموش نکنید. یکی از اهداف مهم روزانه رضایت مشتری است. آیا درک درستی از عملکرد کسب و کار دارید؟ آیا خدمات شما رضایت مشتری را به همراه دارد؟
اندازه گیری عملکرد به شما کمک میکند تا نقاط ضعف تیم را پیدا کنید. باید تا قبل از ایجاد بحران، مشکلات کوچک را حل میکنیم.
3. رشد راحتتر اعضای تیم
اندازه گیری عملکرد تیم برای کارکنان مفید است. چراکه به رشد آنها کمک میکند. با ارزیابی عملکرد، نقاط قوت و ضعف هر یک از اعضا شناسایی خواهد شد.
بازخورد عملکرد کارکنان خود را به آنها نشان دهید. آنها متوجه میشوند که چه کاری درست و چه کاری غلط است. کسانی که به یادگیری علاقه داشته باشند، بازخورد شما را جدی گرفته و برای بهبود تلاش میکنند.
معیارهای کلیدی برای سنجش عملکرد تیم
عملکرد موثر تیم بر اساس روند سیستمی جلو میرود. به جای دنبال کردن ویژگیهای دیداری و حرکت با جریان کاری، معیارهای مشخصی را اعلام کنید. شما با اعضای تیم خود آشنا هستید، به همین دلیل احساسی رفتار میکنید.
انتخاب معیار در بررسی واقعی رفتارها به شما کمک میکند. در ادامه با چند معیار مهم آشنا میشویم.
1. مفید بودن
روحیه عملکرد تیمی، کلید موفقیت است. کارمندان باید به موفقیت یکدیگر کمک کنند. باید به این درک برسیم که موفقیت یک نفر، موفقیت همه است. به همان نسبت اگر یک نفر بازنده باشد، تمام تیم بازنده خواهد بود.
برای چه کسانی موفقیت دیگران اهمیت ندارد؟ آنها را شناسایی کنید.
2. کیفیت
اگر کیفیت اهمیت نداشت، هر کسی برای هر جایگاهی انتخاب میشد. اگر برای ایجاد یک تیم کارآمد وقت گذاشتهاید، بهانهای برای عملکرد ضعیف وجود ندارد. البته که مشکلات شخصی و بحرانهای زندگی میتواند عملکرد کارکنان را کاهش دهد.
در کنار مشکلات جهانی، مشکلات ایران را باید جداگانه حساب کنیم.
3. فداکاری
آیا کارکنان به کار خود تعهد دارند؟ شایستگی فرد اهمیت دارد اما شایستگی یک شخص به موفقیت تیم تمام نمیشود. از اتوماسیون کمک بگیرید.
4. کارایی
دلیل تشکیل یک تیم، دستیابی به بهترین نتایج است. محیط کار باید سازنده باشد. محیط سازنده به اعضای تیم کمک میکند تا کار به خوبی انجام شود.
5. ابتکار عمل
شما نباید بالای سر هر کدام از کارمندان باشید. دنبال کردن دستورالعملها خوب است اما چشم کارمندان نباید به دهان و خودکار مدیریت باشد.
اوج موفقیت در اداره یک تیم حالتی است که بودن یا نبودن شما در عملکرد سازمان تفاوتی ایجاد نکند.
منبع: makeuseof.com