انار یکی از میوههای دوستداشتنی و سنبلیک در ایران است که در فصل پاییز به بازار عرضه میشود. حتما شعر دوران کودکی “صد دانه یاقوت” را به یاد دارید؛ شعری که روزگاری اغلب کودکان آن را لیلی کنان در مسیر مدرسه زیر لب زمزمه میکردند. با این حال، پوست کندن انار میتواند برای خیلی از افراد یک چالش بزرگ محسوب شود. چون اگر نتوانید آن را به خوبی برش دهید، ممکن است دستهایتان قرمز یا نوچ شود و حتی زمزمه کردن شعر مذکور نیز برایتان کلافه کننده شود. به همین سبب، در این مطلب از وبسایت روکیدا سعی کردهایم تا سادهترین روش را برای پوست کند انار به شما آموزش دهیم.
اما، پیش از آغاز بحث اصلی بد نیست کمی در مورد ویژگیها و خصوصیات انار بیشتر بدانیم.
خصوصیات انار خوب چیست؟
پوشش قرمز رنگ و آبدار انار که دانههای آن را احاطه کرده است “آریل” نام دارد. این ماده سرشار از ویتامین C، ویتامین K و پتاسیم است که اگر همراه دانهها مصرف شوند مقدار مناسبی فیبر به بدن منتقل میکنند.
با این حال، همه انارها باکیفیت و آبدار نیستند. معمولا، برخی از کشاورزان به دلیل مراقبتهای نادرست باعث سفید شدن دانههای اصلی انار (آریلها) میشوند؛ امری که میتواند طعم دلنشین و ملس انار را کاملا از بین ببرد. پس چگونه میتوان انار ایدهآل را پیدا کرد؟ برای یافتن انار رسیده باید ابتدا وزن آن را بسنجید. وزن انار فاکتور مناسبی برای ارزیابی آبدار بودن آن است. انار ایدهآل باید سفت و بدون لکههای نرم و سطح آن نیز کمی مربع شکل باشد. چراکه انار رسیده اطرافش همیشه صاف و مربعی شکل خواهد بود. اگرچه رنگ پوست انار بین صورتی تا قهوهای کبود متغیر است، اما پوستی که به رنگ سرخ باشد برای خرید ایدهآل خواهد بود.
با این حال، گاهی اوقات، پوست کندن انار تبدیل به بزرگترین چالش برای افراد میشود.
مراحل پوست کندن انار
برای این که دانههای انار له نشوند باید مراحل زیر را به درستی طی کنید. این گونه دستان شما نیز هیچگاه نوچ نخواهد شد.
قدم اول
با یک چاقو ساقه انار را که به گل معروف است جدا کنید. در حین برش دادن، به جای حرکت دادن چاقو، انار را به صورت دایرهای حرکت دهید. به طوری که دستانتان کاملا ثابت بماند و تنها انار به صورت دورانی روی لبه چاقو بچرخد. این گونه برش یکنواختتری خواهید داشت و احتمال لغزش چاقو و آسیب رساندن به پوست انار را کاهش خواهید داد.
گام دوم
پس از جدا شدن ساقه، پوست انار را با برش عمودی از بالا تا نزدیک به پایین میوه، بتراشید. به مغز ضخیم سفیدی که دانههای انار را در داخل از هم جدا میکند توجه داشته باشید؛ به طوری که از آن به عنوان راهنمای خود برای برش صحیح استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که مغز سفید انار را خیلی عمیق برش دهید، زیرا ممکن است آب آریل را از دست بدهید.
گام سوم برای پوست کندن انار
با قرار دادن هر دو انگشت شست در قسمت بالایی انار، جایی که ساقه آن برداشته شده است، به آرامی انار را جدا کنید تا قسمتها از هم جدا شوند. خواهید دید که همه آنها به طور کامل یا یکنواخت از هم جدا نمیشوند، و این مشکلی ندارد. در این مرحله تنها کاری که باید بکنید این است که دانههای انار را دست نخورده باقی بگذارید.
توجه: انجام این مرحله روی یک کاسه پر از آب برای گرفتن دانههای نرمی که در طول فرآیند میریزند به شما کمک زیادی خواهد کرد؛ به طوری که مغز سفید روی آب شناور میشود در حالی که دانهها به دلیل چالی بیشتر به زیر آب میروند و جدا کردن این دو را آسانتر میکند.
گام چهارم
دو چیز در این مرحله اتفاق میافتد، و هر دو نسبتاً واضح به نظر میرسند. ابتدا پوست هر قسمت را به عقب بکشید و تا حد امکان برعکس کنید تا دانهها آزاد شوند. دوم این که، از انگشتان خود برای جدا کردن دانههای باقی مانده از مغز سفید استفاده کنید. هر چه میوه رسیدهتر باشد، دانهها راحتتر آزاد میشوند.
تمام شد! همانطور که مشاهده کردید، برش دادن انار اصلا کار سختی نیست. امیدواریم که از این مطلب نهایت استفاده را برده باشید.