استفاده از پارتیشن بندی GPT در یک سیستم سنتی بدون UEFI: قسمت اول و مفاهیم

توسط Avatar photoامیرحسین حیدرزاده
3 دقیقه
استفاده از پارتیشن بندی GPT در یک سیستم سنتی بدون UEFI: قسمت اول و مفاهیم

امروز در مورد روند نصب و راه اندازی نسخه‌های مدرن ویندوز روی انواع هارد دیسک با پارتیشن بندی GPT صحبت می‌کنیم. در شرایطی که رایانه شما از محیط مدرن UEFI پشتیبانی نکند و به بایوس لگاسی (BIOS-Legacy) محدود شود.

یک رایانه با محیط بوت بایوس از روند تقسیم بندی MBR استفاده می‌کند. برای نصب ویندوزهای مدرن به چند ترفند نیاز داریم. ترفندهایی که روکیدا به شما می‌گوید!

سرورهای HP مدل DL هم‌چنان از UEFI پشتیبانی نمی‌کنند. ما در زمان نصب ویندوز سرور 2008 نسخه R2 با این مشکل رو به رو شدیم. در سرورهای ما از هارد با ظرفیت 4 ترابایت استفاده می‌شود.

1366 2000 20

ظرفیت چرا اهمیت پیدا می‌کند؟ پارتیشن بندی MBR تنها از دو ترابایت فضا پشتیبانی می‌کند. تفاوتی ندارد که حجم هارد شما چه مقدار باشد، تنها دو ترابایت از آن در محیط ویندوز در دسترس خواهد بود.

تنها مسیر دسترسی به تمام ظرفیت یک هارد حجیم، تبدیل پارتیشن بندی به قالب GPT است. در ادامه روند پیکر بندی ویندوز را در قالب GPT به همراه بایوس می‌خوانید.

برای حل محدودیت‌ها، درایو نصب ویندوز (BCD) را به یک فلش درایو USB منتقل می‌کنیم. فلش درایو شما باید از پارتیشن بندی MBR استفاده کند. بعد از راه اندازی روند بوت، اجرای ویندوز از پارتیشن بندی GPT انجام خواهد شد.

دستورالعمل ما جهانی است. در مورد ویندوز 7 و ویندوز 10 در هر دو نسخه x86 و X64 پشتیبانی می‌شود.

خوبی‌های پارتیشن بندی GPT به نسبت MBR

GPT نوع جدید پارتیشن بندی هارد است. در روند جدید بسیاری از محدودیت‌های گذشته برطرف می‌شود.

  • پشتیبانی از هارد دیسک با ظرفیت بیش‌تر از 2.2 ترابایت. محدودیت GPT 9.4 زتابایت است
  • پشتیبانی از 128 پارتیشن روی هر دیسک (MBR به 4 پارتیشن محدود می‌شود)
  • امنیت و اطمینان بسیار بالا. با کپی کردن جدول پارتیشن در چند نقطه از دیسک و تایید تقسیم بندی اطلاعات احتمال مشکل دار شدن آن‌ها کاهش پیدا می‌کند

بر اساس اعلامیه مایکروسافت، ویندوز سرور 2003 سرویس پک 1 و نسخه‌های جدیدتر پشتیبانی از پارتیشن بندی GPT را به همراه دارند.

استفاده از پارتیشن بندی GPT در یک سیستم سنتی بدون UEFI: قسمت اول و مفاهیم

البته که تنها نسخه 64 بیت ویندوز روی سیستم UEFI با پارتیشن بندی GPT نصب شده و بوت می‌شوند. بوت و اجرای ویندوز از یک درایو پارتیشن بندی شده در حالت GPT روی رایانه‌های قدیمی با سیستم بایوس ممکن نیست.

برای نصب ویندوز از پارتیشن بندی GPT به یک دیسک حاوی DUET نیاز دارید. DUET شبیه ساز UEFI است. سیستم DUET بوت استاندارد ویندوز را اجرا می‌کند.

امکان تبدیل هارد دیسک به حالت ترکیبی MBR نیز وجود دارد. این کار با ابزار لینوکس “gdisk” انجام می‌شود. هر دو روش به دانش لینوکس نیاز دارند.

مهندسان مایکروسافت بوت ویندوز x64 از هارد دیسک GPT را تنها در یک سیستم بر اساس UEFI برنامه نویسی کرده‌اند. روکیدا راه میان‌ بر را نشان می‌دهد.

ما باید از یک هارد دیگر در کنار هارد اصلی رایانه استفاده کنیم. هارد جانبی ما می‌توانید HDD یا SSD باشد. هارد جانبی باید بر اساس پارتیشن بندی MBR قالب بندی شود.

ما بخشی از ویندوز را روی هارد جانبی نصب می‌کنیم و از طریق آن اجرا می‌کنیم. حالا از طریق ویندوز اجرا شده روی هارد MBR، هارد GPT در دسترس خواهد بود.

windows 10 sapphire

کار را کمی ساده‌تر انجام دهیم؟ یک فلش درایو USB تهیه کنید. آن را در پارتیشن بندی MBR فرمت کنید. روی آن مدیریت بوت ویندوز (Boot Manager) را قرار می‌دهیم.

این فلش قابل بوت، اجرای اولیه را انجام می‌دهد. سپس آن را در اختیار هارد اصلی با پارتیشن بندی GPT قرار می‌دهد.

نکته مهم: بایوس رایانه شما باید از بوت درایو به کمک فلش USB یا کارت SD پشتیبانی کند.

در این روش بوت هر نسخه از ویندوز در سیستم‌های بایوس پشیتبانی می‌شود. کمی پیچیده به نظر می‌رسد اما سخت نگیرید!

از طریق این لینک قسمت دوم و از طریق این لینک قسمت سوم مقاله در دسترس شما قرار می‌گیرد. برای دسترسی به سوالات متداول و روش‌های دیگر از این لینک کمک بگیرید.

منبع: http://woshub.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟