روکیدا
  • گجت‌ها
    • اخبار موبایل و گجت ها
    • گجت های پوشیدنی
    • نقد و بررسی تخصصی گجت ها
  • راهنمای خرید
  • بازی
  • فیلم و سریال
  • نرم افزار و اپلیکیشن
  • نجوم، هوا و فضا
  • موفقیت و پیشرفت
  • خودرو
No Result
View All Result
روکیدا
  • گجت‌ها
    • اخبار موبایل و گجت ها
    • گجت های پوشیدنی
    • نقد و بررسی تخصصی گجت ها
  • راهنمای خرید
  • بازی
  • فیلم و سریال
  • نرم افزار و اپلیکیشن
  • نجوم، هوا و فضا
  • موفقیت و پیشرفت
  • خودرو
No Result
View All Result
روکیدا
No Result
View All Result

مقایسه سیستم عامل watchOS و Wear OS: جدال اپل و گوگل در دنیای ساعت های هوشمند

در این مقاله به مقایسه دو سیستم عامل watchOS و Wear OS خواهیم پرداخت و با تفاوت‌های آن‌ها بیشتر آشنا می‌شویم.

معین خواجوی توسط معین خواجوی
1 سال پیش
موضوع: مقایسه گجت‌ها, منتخب سردبیر, گجت های پوشیدنی, گجت‌ها
WatchOS و Wear OS
دسترسی سریع به سرفصل‌های این مطلب پنهان
1. 1_ سازگاری با دیوایس‌ها
2. 2_ رابط کاربری
3. 3_ اپلیکیشن‌ها
4. 4_ دستیار صوتی
5. 5_ ویژگی‌های سلامتی

همانطور که می‌دانید دنیای ساعت‌های هوشمند روز به روز در حال پیشرفت است و این گجت‌ها هر ساله کارآمدتر می‌شوند. در حال حاضر دو سیستم عامل اصلی در دنیای ساعت‌ها هوشمند وجود دارد که تقریبا تمام بازار این گجت‌ها را در اختیار دارند. این دو سیستم عامل watchOS و Wear OS هستند. سیستم عامل Wear OS توسط کمپانی گوگل به همکاری سامسونگ توسعه داده شده است. سیستم عامل watchOS نیز متعلق به اپل است و تنها در ساعت‌های هوشمند اپل واچ وجود دارد. هر دو سیستم عامل در طول چند سال گذشته توانستند به تکامل و پختگی خوبی برسند.

در حالی که بسیاری از ویژگی‌های سیستم عامل‌های watchOS و Wear OS مشابه یک دیگر است، چند تفاوت بنیادین میان آن‌ها وجود دارد که باعث شده ساعت‌های هوشمندی که از این دو سیستم عامل استفاده می‌کنند از یک دیگر متمایز شوند. از آن جایی که این دو سیستم عامل تقریبا تمام دنیای ساعت‌های هوشمند را تصاحب کردند تصمیم گرفتیم در این مقاله به بررسی و مقایسه این دو سیستم عامل بپردازیم و ببینیم که برتری نهایی با کدام یک است. برای آشنایی با تفاوت‌های سیستم عامل‌های watchOS و Wear OS در ادامه با روکیدا همراه باشید:

پیش از آغاز بررسی شما می‌توانید راهنمای جامع خرید ساعت‌های هوشمند همراه با نقد و بررسی اپل واچ 7 و گلکسی واچ 4 در کنار مقایسه آن‌ها را نیز در روکیدا مطالعه کنید.

1_ سازگاری با دیوایس‌ها

apple iphone 11 watch 5 series 6293

اولین و مهم‌ترین بخش در مقایسه دو سیستم عامل watchOS و Wear OS، میزان سازگاری آن‌ها با دیوایس‌های گوناگون است. از این رو در ابتدا با watchOS آغاز می‌کنیم.

همانطور که می‌دانید سیستم عامل watchOS توسط اپل توسعه داده شده است. به طور کلی کمپانی اپل در خصوص سیستم عامل‌های خود و اکوسیستم محصولاتش بسیار یک طرفانه عمل می‌کند. این مسئله در خصوص سیستم عامل watchOS نیز صدق می‌کند به طوری که تنها کاربران آیفون قادر به استفاده از اپل واچ هستند. از این رو اگر از گوشی اندرویدی استفاده می‌کنید ساعت‌های هوشمند اپل واچ برای شما مناسب نخواهند بود. از طرفی اگر از کاربران آیفون هستید بهترین انتخاب برای شما در دنیای ساعت‌های هوشمند، اپل واچ‌ها خواهند بود.

به طور کلی ترکیب اپل واچ و آیفون بهترین ترکیب موجود میان گوشی‌های هوشمند و ساعت‌های هوشمند هستند که مزایای بی‌شماری را برای کاربران آی‌دیوایس‌ها به ارمغان می‌آورند. از جمله این مزایا می‌توان به سینک شدن خودکار دیوایس‌ها، فرایند اشتراک گذاری سریع و اپ استور جامع آن اشاره کرد.

در سوی دیگر سیستم عامل Wear OS قرار دارد. به طور کلی آزادی عمل کاربران در سیستم عامل Wear OS بیشتر است و ساعت‌های هوشمندی که از این سیستم عامل استفاده می‌کنند می‌توانند به راحتی با اکثر گوشی‌های موجود در بازار سینک شوند. این مسئله حتی در خصوص آیفون‌های اپل نیز صدق می‌کند و کاربران آیفون می‌توانند از ساعت‌های مجهز به سیستم عامل Wear OS نیز استفاده کنند. به طور کلی سیستم عامل Wear OS از دیوایس‌های اندرویدی که از اندروید 6 به بالا استفاده می‌کنند پشتیبانی می‌کند. همچنین کاربران آیفون 5s به بعد نیز می‌توانند از این سیستم عامل استفاده کنند.

البته سیستم عامل Wear OS 3 قادر به پشتیبانی از آیفون 5 نیز می‌باشد. این در حالیست که خود اپل نیز چنین پشتیبانی را از دستگاه‌‌‌های خود انجام نمی‌دهد. به طور مثال برای استفاده از watchOS 8 که آخرین ورژن منتشر شده از این سیستم عامل است، کاربران باید حداقل از آیفون 6s با iOS 15 به بعد استفاده کنند. اگر از کاربران آیفون‌های قدیمی‌تر هستید تنها گزینه برای شما اپل واچ 3 خواهد بود.

از این رو با وجود تمام مزایایی که سیستم عامل watchOS دارد اما در زمینه سازگاری به هیچ عنوان نمی‌توان آن را همرده با Wear OS قرار داد.

2_ رابط کاربری

apple watch interface

دومین مسئله مهم در مقایسه این دو سیستم عامل رابط کاربری آن‌هاست. به طور کلی هر دو سیستم عامل watchOS و Wear OS از رابط کاربری مشابهی استفاده می‌کنند. از این رو نحوه تعامل با این دو سیستم عامل تا حدودی مشابه با یکدیگر است. به طور کلی هر دو سیستم عامل مبتنی بر سوایپ کردن هستند و برای مشاهده بخش‌های مختلف ساعت هوشمند خود باید انگشت خود را به طرفین بکشید. با این حال تفاوت‌هایی نیز میان رابط کاربری watchOS و Wear OS وجود دارد.

با سیستم عامل watchOS آغاز می‌کنیم. به طور کلی بخش عمده‌ای از تعامل کاربران با اپل واچ از طریق مکانیزم چرخان کنار ساعت که دیجیتال کرون نام دارد انجام می‌شود. در بسیاری از بخش‌ها شما می‌توانید با ضربه زدن یا چرخاندن دیجیتال کرون کارهای متفاوتی را انجام دهید. همچنین نحوه نمایش اپلیکیشن‌ها در اپل واچ به صورت لیستی و شبکه‌ای است که به کاربر امکان می‌دهد تا پیش نمایشی از تمام برنامه‌های نصب شده را مشاهده کند.

شما می‌توانید مقالات آموزشی اپل واچ را در روکیدا مطالعه کنید.

این در حالیست که سیستم عامل Wear OS به صورت کلی دارای محیطی دایره‌ای است و می‌توانید آن را حتی در نحوه نمایش آیکون برنامه‌ها نیز مشاهده کنید. همچنین رابط کاربری Wear OS به کاربران امکان می‌دهد‌ تا واچ فیس‌های جدید را برای خود شخصی سازی کنند و گزینه‌های جدیدی را به آن اضافه کنند. موضوعی که در watchOS وجود ندارد.

3_ اپلیکیشن‌ها

X1008245 920x613 1

مسئله بعدی که در مقایسه دو سیستم عامل watchOS و Wear OS اهمیت بسیار زیادی دارد بحث اپلیکیشن‌های در دسترس برای آن‌هاست.

از آنجایی که سیستم عامل Wear OS توسط گوگل توسعه داده شده است، تمام اپلیکیشن‌های بومی این شرکت نظیر Google Messages، Google Fit و Google Pay بر روی ساعت‌های هوشمند مجهز به این سیستم عامل وجود دارد. همچنین کاربران می‌توانند از طریق Google Play میان هزاران اپلیکیشن شخص ثالث برنامه‌های مورد علاقه خود را دانلود کنند.

سیستم عامل WatchOS نیز از تمامی اپلیکیشن‌های بومی اپل را پشتیبانی می‌کند. همچنین کاربران می‌توانند از طریق اپ استور تعداد بی‌شماری از برنامه‌های محتلف را نیز بر روی اپل واچ خود نصب کنند. به طور کلی کیفیت و تنوع اپلیکیشن‌ها در سیستم عامل WatchOS بالاتر است و دلیل آن نیز اقبال بیشتر برنامه نویسان به کار کردن در محیط WatchOS است.

با این حال هر دو سیستم عامل watchOS و Wear OS از اپ استوری جامع با برنامه‌های متنوع برخودار هستند.

4_ دستیار صوتی

smartwatch voice search

مسئله بعدی که در مقایسه دو سیستم عامل watchOS و Wear OS به میان می‌آید، دستیار صوتی آن‌هاست. سیستم عامل watchOS از دستیار صوتی سیری استفاده می‌کند. سیری در چند سال اخیر پیشرفت‌های زیادی داشته و هم‌اکنون بسیار تواناتر از گذشته شده است. کاربران می‌توانند با صدا زدن سیری کارهای زیادی را با اپل واچ خود انجام دهند. مزیت بزرگ سیری در watchOS تطابق پذیری آن با سایر آی‌دیوایس‌های کاربر است که به تشکیل یک اکوسیستم بزرگ کمک می‌کند.

در سوی دیگر سیستم عامل Wear OS قرار دارد که مجهز به دستیار صوتی گوگل اسیستنت می‌باشد. به طور کلی دستیار صوتی گوگل در مقایسه با سیری کارآمدتر است و حجم داده بیشتری دارد. شما می‌توانید از طریق گوگل اسیستنت ساعت هوشمند خود را به طور کامل کنترل کنید که نکته مثبتی به شمار می‌رود. البته به خاطر داشته باشید که ساعت‌های هوشمند گلکسی واچ از دستیار صوتی Bixby استفاده می‌کنند که توسط کمپانی سامسونگ توسعه داده شده است.

به طور کلی هر دو دستیار صوتی سیری و گوگل اسیستنت عملکرد بسیار خوبی دارند. با این حال دستیار صوتی Bixby در مقایسه با این دو قدری ضعیف‌تر است.

5_ ویژگی‌های سلامتی

35666 original

آخرین مسئله‌ای که در مقایسه سیستم عامل‌های WatchOS و Wear OS به آن خواهیم پرداخت، قابلیت‌های سلامتی است. همانطور که می‌دانید یکی از موارد اصلی که ساعت‌های هوشمند روی آن تمرکز دارند قابلیت‌های سلامتی است.

با Wear OS آغاز می‌کنیم. تمام ساعت‌های هوشمندی که از این سیستم عامل استفاده می‌کنند دارای برنامه Google Fit هستند. این برنامه موارد زیادی را در خود گنجانده است و می‌تواند نیازهای کاربر را به خوبی پوشش دهد. از جمله قابلیت‌های این برنامه می‌توان به محاسبه کالری سوزانده شده پس از تمرین، تمرینات هوازی، قابلیت‌های ریلکسیشن و … اشاره کرد. همچنین عملکرد این برنامه با استفاده از سنسورهای درون ساعت هوشمند گسترده‌تر نیز می‌شود.

در سوی دیگر اپل واچ با سیستم عامل WatchOS قرار دارد. به طور کلی سیستم عامل WatchOS نیز همانند رقیب خود از امکانات سلامتی بی‌شماری برخوردار است که علاوه‌بر بررسی سلامت جسمانی کاربر می‌تواند فعالیت‌های ورزشی را نیز زیر نظر بگیرد. همچنین شما می‌توانید با تهیه اشتراک Apple Fitness+ از قابلیت‌های بسیار بیشتری نیز بهره‌مند شوید.

امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. در آینده با خبرهای بیشتر با شما همراه خواهیم بود.

برچسب‌ها: اپلاپل واچسامسونگگلکسی واچگوگل
مطلب قبلی

6 روش برای کم کردن صدای کیبوردهای مکانیکی

مطلب بعدی

داک جدید کمپانی هایپر معضل کاربران مک بوک را برای همیشه رفع خواهد کرد!

مرتبط با همین موضوع:

مقایسه کامل میکروفون Shure SM7B و Rode PodMic

مقایسه کامل میکروفون Shure SM7B و Rode PodMic

2 روز پیش
معرفی و آشنایی با ورک استیشن ها

معرفی و آشنایی با ورک استیشن ها

1 ماه پیش
آیپد پرو 2022، نقد و بررسی آیپد پرو 2022

آیپد پرو 2022، نقد و بررسی آیپد پرو 2022

2 ماه پیش
تفاوت لپ تاپ گیمینگ با لپ تاپ معمولی چیست؟

تفاوت لپ تاپ گیمینگ با لپ تاپ معمولی چیست؟

2 ماه پیش
نحوه جلوگیری از سوختن کابل برق ساختمان

نحوه جلوگیری از سوختن کابل برق ساختمان

7 ماه پیش
مزیت خرید ایکس باکس سری ایکس و اس برای ایرانی‌ها

مزیت خرید ایکس باکس سری ایکس و اس برای ایرانی‌ها

7 ماه پیش
مطلب بعدی
داک

داک جدید کمپانی هایپر معضل کاربران مک بوک را برای همیشه رفع خواهد کرد!

اپل واچ SE 2

اپل واچ SE 2 – هر آنچه که باید در خصوص سری جدید ساعت‌ های هوشمند اپل بدانید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین‌‌ها

مقایسه کامل میکروفون Shure SM7B و Rode PodMic

مقایسه کامل میکروفون Shure SM7B و Rode PodMic

2 روز پیش
هرگز در کیش سراغ این سوئیت‌ها نروید

هرگز در کیش سراغ این سوئیت‌ها نروید

2 هفته پیش
معرفی و آشنایی با ورک استیشن ها

معرفی و آشنایی با ورک استیشن ها

1 ماه پیش
معرفی بهترین سرویسهای آنلاین خدمات پرینت سه بعدی دنیا

معرفی بهترین سرویسهای آنلاین خدمات پرینت سه بعدی دنیا

1 ماه پیش

از دست ندهید

مقایسه کامل میکروفون Shure SM7B و Rode PodMic

مطالب جالب از سراسر وب

گواهی ssl

دانلود افزونه و قالب وردپرس

درگاه پرداخت

خرید سرور مجازی

لپ تاپ استوک

خرید اتریوم

خرید اقساطی گوشی

ساخت فرم نظرسنجی آنلاین

شرکت حسابداری

سوراخ شدن مخزن آبگرمکن

خرید اقساطی

خرید اینترنتی لباس

خرید اینترنتی محصولات آرایشی و بهداشتی

املاکا : خرید، فروش، رهن و اجاره املاک مسکونی، تجاری، کشاورزی و صنعتی در سراسر ایران

نقد و بررسی روکیدا

آیپد پرو 2022، نقد و بررسی آیپد پرو 2022

آیپد پرو 2022، نقد و بررسی آیپد پرو 2022

یکشنبه 6 آذر 1401 ساعت 11:15
مزیت خرید ایکس باکس سری ایکس و اس برای ایرانی‌ها

مزیت خرید ایکس باکس سری ایکس و اس برای ایرانی‌ها

دوشنبه 6 تیر 1401 ساعت 10:44
14 ویژگی جالب آیپد

14 ویژگی جالب آیپد

دوشنبه 30 خرداد 1401 ساعت 14:44
مک بوک ایر جدید با تراشه M2: منتظر لپ تاپ فوق العاده قدرتمند اپل باشید!

مک بوک ایر جدید با تراشه M2: منتظر لپ تاپ فوق العاده قدرتمند اپل باشید!

جمعه 27 خرداد 1401 ساعت 0:17
  • درباره روکیدا
  • تماس با ما
  • تبلیغات

© انتشار تمام یا بخشی از محتوای روکیدا در رسانه‌های آنلاین یا آفلاین، حتی با درج منبع و لینک به روکیدا، ممنوع بوده و صرفا با مجوز کتبی امکان‌پذیر است. 1400

No Result
View All Result
  • گجت‌ها
    • اخبار موبایل و گجت ها
    • گجت های پوشیدنی
    • نقد و بررسی تخصصی گجت ها
  • راهنمای خرید
  • بازی
  • فیلم و سریال
  • نرم افزار و اپلیکیشن
  • نجوم، هوا و فضا
  • موفقیت و پیشرفت

© انتشار تمام یا بخشی از محتوای روکیدا در رسانه‌های آنلاین یا آفلاین، حتی با درج منبع و لینک به روکیدا، ممنوع بوده و صرفا با مجوز کتبی امکان‌پذیر است. 1400