آیا اینترنت ماهواره ای خطرناک است؟ چقدر امن است؟

توسط محمد امین نعمتی
6 minutes read
آیا اینترنت ماهواره ‌ای خطرناک است؟ چقدر امن است؟

در سال 2020 برنامه آزمایشی استارلینک رسما با شرکت چندین خانوار‌ در سراسر ایالات آمریکا شروع شد. این برنامه اولین شانس استفاده از این نوع اینترنت برای مردم بود.

آیا اینترنت ماهواره ‌ای خطرناک است؟ چقدر امن است؟

براساس شماره ثبت نام بسیاری از مردم از این فرصت خوشحال بودند. اما مانند هر تکنولوژی جدیدی که بیشتر مردم آن را به‌طور کامل نمی‌فهمند، عده‌ای موافق استفاده از آن نبودند.

برنامه استارلینک شامل ارسال بیش از هزاران ماهواره است. بعضی از افراد ارزش و بهایی را که باید برای اینترنت ماهواره ‌ای بپردازیم زیر سوال می‌برند و همچنین شبهه‌هایی در مورد ایمنی این اینترنت وجود دارد. در این مطلب این موضوع را بررسی می‌کنیم. پس تا انتها با روکیدا بمانید.

چرا اینترنت ماهواره ای در حال توسعه است؟

سرعت اینترنت هرگز سریع‌تر از این نبوده است، اما در دسترس بودن بالاترین سرعت‌ها هنوز تا حد زیادی به محل زندگی شما بستگی دارد. نقاط بزرگی از جهان و حتی ایالات متحده وجود دارد که در آن‌جا اصلا نمی‌توانید آنلاین شوید.

ارائه‌دهندگان اینترنت ماهواره ‌ای امیدوارند بتوانند این موضوع را تغییر دهند. زمانی که تعداد کافی از ماهواره‌ها در مدار قرار گیرند (استارلینک 12000 ماهواره را در نظر گرفته است)، انتظار می‌رود نقاط کور اینترنت ناپدید شوند.

هر کسی که می خواهد آنلاین شود، به چیزی بیشتر از یک بشقاب ماهواره‌ای که به سمت آسمان نشانه رفته است نیاز ندارد.

آیا استفاده از اینترنت ماهواره ‌ای برای سلامتی مشکلی ایجاد می‌کند؟

آیا اینترنت ماهواره ‌ای خطرناک است؟ چقدر امن است؟

با توجه به تعداد ماهواره‌های در حال پرتاب، برخی از مردم این سوال را مطرح کرده‌اند که اثر این‌ها بر سلامتی چگونه خواهد بود؟ زیرا ماهواره‌ها به انتشار امواج شهرت دارند و الان بحث تعداد زیادی از آن‌ها است.

خبر خوب این است که هر ماهواره بر فناوری‌ متکی است که به‌خوبی آزمایش شده است. داده‌ها با استفاده از امواج رادیویی، به ویژه باندهای Ku و Ka منتقل می‌شوند.

امواج رادیویی چندین دهه است که وجود داشته‌اند. اگر تلویزیون ماهواره‌ای دارید، هر روز با آن‌ها روبرو می‌شوید.

با این‌حال، ماهیت پراکنده گسترده تابش ماهواره به این معنی است که تأثیر ناچیزی در سطح زمین خواهد داشت و اینترنت ماهواره ‌ای هیچ خطری برای سلامتی ندارد.

آیا اینترنت ماهواره ای امن است؟

خطرات بالقوه سلامتی اینترنت ماهواره ای به خوبی درک و پاسخ داده شده است. پاسخ به سوال دشوارتر در مورد این سرویس، امن بودن یا نبودن آن است.

محبوبیت روزافزون اینترنت ماهواره ای با پرسش هایی از سوی برخی کارشناسان امنیتی مواجه شده است. مشکلی که آنها به آن اشاره می‌کنند این است که بعضی از داده‌های ارسال شده توسط ماهواره‌ها را می‌توان در حین سفر به زمین دریافت کرد.

همچنین می توان بعضی از آن داده‌ها را قبل از رسیدن به گیرنده مورد نظر خود تغییر داد. مورد آخر خیلی ترسناک است و می‌تواند انواع جدیدی از سانسور را ایجاد کند.

این کار لزوما به تجهیزات تخصصی نیز نیاز ندارد. یک مطالعه اخیر نشان داد که با تجهیزاتی به ارزش 300 دلار نیز می توان این کار را انجام داد.

توجه به این نکته مهم است که این مشکل برای همه ترافیک ها صدق نمی‌کند. البته در صورت استفاده از اتصالات رمزگذاری شده هک کردن خط اتصال به آسانی ممکن نخواهد بود.

اما باید بدانیم که افزایش محبوبیت اینترنت ماهواره ‌ای به معنای شروع نسل جدیدی از کلاهبرداری‌ها و جرایم سایبری است که ماموران امنیتی باید به آن توجه کنند.

آیا وجود این همه ماهواره در مدار زمین خطرناک است؟

 

آیا اینترنت ماهواره ‌ای خطرناک است؟ چقدر امن است؟

تا سال 2021، اسپیس ایکس قرار است 1791 ماهواره را به مدار زمین پرتاب کند. در حالی که این تنها بخش کوچکی از ماهواره‌های برنامه‌ریزی شده است، برخی از مردم از الان به مشکلات احتمالی اشاره می‌کنند.

ماهواره های استارلینک در عکس‌های نجومی مشخص هستند

بسیاری از ستاره شناسان از این پروژه ناراضی هستند. آن‌ها معتقدند که این ماهواره‌ها در ستاره‌شناسی اختلال ایجاد می‌کنند.

به‌عنوان مثال، برخی می‌گویند بعضی از ماهواره‌ها در مدار، بسیار روشن‌تر از حد انتظار هستند و باعث می‌شوند تا عکاسی واضح از ستارگان را با مشکل مواجه شود.

بعد از این انتقادات، اسپیس ایکس به این شکایات واکنش نشان داد و همه ماهواره‌های استارلینک بعد از آن با سایبان‌هایی پرتاب می‌شوند که میزان انعکاس نور خورشید از آن‌ها را کاهش می‌دهد.

چندین شرکت ماهواره‌ای، از جمله اسپیس ایکس، با یک آستانه روشنایی موافقت کرده‌اند که می‌تواند دیدن ماهواره‌ها را برای چشم انسان در مقابل آسمان تاریک غیرممکن کند.

یعنی طبق موافقت‌نامه‌ای شرکت‌های ماهواره‌ای موظف هستند تا مقدار معینی نور از ماهواره‌های خود تولید کنند تا تاریکی شب را از بین نبرند.  ‌

اسپیس ایکس ظاهرا به این آستانه نزدیک است اما هنوز به‌طور کامل به آن نرسیده است. شایان ذکر است که حتی زمانی که این آستانه برآورده شود، ماهواره‌ها همچنان برای افرادی که از تلسکوپ استفاده می‌کنند قابل مشاهده خواهند بود. پس آسیب آن به علم ستاره‌شناسی جبران نمی‌شود.

ماهواره ها ممکن است با یکدیگر برخورد کنند

مشکل دیگر اضافه کردن هزاران ماهواره به آسمان این است که احتمال وقوع برخورد ماهواره‌ها می‌تواند بالا برود. به گفته ناسا، این مشکل در حال حاضر هم جدی است چه برسد به زمان اضافه شدن کامل ماهواره‌های استارلینک.

در صورتی که ماهواره‌ای از فاصله یک کیلومتری دیگری عبور کند، به آن برخورد نزدیک می‌گویند. هزار و ششصد مورد از این برخوردها هر هفته اتفاق می افتد و ماهواره‌های SpaceX بیش از نیمی از آنها را تشکیل می‌دهند.

برخورد در فضا پیش از این هم زیاد اتفاق افتاده است. علاوه بر این، یک برخورد در فضا به‌طور خودکار به این معنی نیست که هر زباله‌ی ایجاد شده از تصادف بتواند راه خود را به زمین پیدا کند.

اما محدودیتی نیز برای تعداد برخوردها وجود دارد که بهتر است به‌خوبی در نطر گرفته شوند. وگرنه پیشنهاد اینترنت ماهواره ‌ای سرانجام خوبی ندارد.

آیا اینترنت ماهواره ای موفقیت آمیز خواهد بود؟

آیا اینترنت ماهواره ‌ای خطرناک است؟ چقدر امن است؟

نگرانی‌های ایمنی تنها چیزی نیست که منتقدان اینترنت ماهواره ‌ای در مورد آن صحبت می‌کنند. همچنین مساله قیمت و اثربخشی کلی وجود دارد.

اسپیس ایکس برنامه آزمایشی خود را در سال 2020 راه اندازی کرد. تقاضای اولیه برای این سرویس بسیار بالا بود و بیش از نیم میلیون کاربر فقط در ایالات متحده ثبت نام کرده‌اند.

برنامه آزمایشی استارلینک ارزان نیست. مشتریان باید 499 دلار برای تجهیزات و سپس 99 دلار در ماه پس از آن بپردازند. برخی از افراد به سرعت به زیادی این قیمت‌ها اشاره انتقاد کردند.

اگر اینترنت ماهواره ‌ای واقعا بخواهد به هدف اصلی خود که آن را علت شروع این کار معرفی کرد یعنی رساندن اینترنت به همه دست یابد، باید بسیار ارزان‌تر شود. وگرنه بیشتر شبیه به یک بهانه است.

بسیاری از مردمی که در مناطق بدون دسترسی سنتی به اینترنت زندگی می‌کنند، درآمد بالایی ندارند. پس معرفي گزينه‌هاي جديد اينترنتي برای آن‌ها فايده چنداني ندارد.

خبر خوب این است که اسپیس ایکس از این مشکل آگاهی دارد و در آینده با گسترش درخواست برای اینترنت قیمت آن نیز کاهش خواهد یافت.

اینترنت ماهواره ای اختراع جدیدی نیست، اما قبلا هرگز در این مقیاس تلاش امتحان نشده بود. بنابراین سوالاتی در مورد اثربخشی آن نیز وجود دارد.

برای مقرون ب‌صرفه بودن، باید میلیون‌ها کاربر وجود داشته باشد. وقتی این اتفاق بیفتد سرعت سرویس چقدر خواهد بود؟

قدرت سیگنال ماهواره نیز تا حد زیادی به محل قرارگیری بشقاب ماهواره بستگی دارد. اگر قرار است از اینترنت ماهواره ‌ای در مناطق صعب العبور استفاده شود، چقدر در عبور از موانعی که باعث شده آن مناطق، صعب العبور باشند موثر خواهد بود؟

در حالی که بررسی های اولیه Starlink مثبت بوده است، این احتمال وجود دارد که ما برای مدتی طولانی پاسخ دقیق این سوالات را ندانیم.

آیا اینترنت ماهواره ای ایده خوبی است؟

استفاده از اینترنت ماهواره ای ایمن است. همچنین چیزی است که همسایگانتان می‌توانند بدون ایجاد خطر برای شما از آن استفاده کنند.

با این‌حال معایب قطعی برای این فناوری وجود دارد. بعید است که ستاره شناسان از معرفی آن استقبال کنند. اما با توجه به مشکلی که این سرویس در تلاش برای حل آن است، بسیاری از مردم استدلال می کنند که این بهایی است که ارزش پرداخت دارد.

منبع: makeuseof.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟