بین فشار دادن کلید پاور رایانه و نمایش یک تصویر، روند مهمی وجود دارد. نام آن “خود آزمون روشن شدن” یا POST است. در این روند قطعات رایانه شما بررسی میشود.
آیا تمام قطعات به خوبی کار میکنند؟ جواب سوال را POST میگوید. آیا همیشه تمام موارد به خوبی کار میکنند؟ برای زمان بحران با روکیدا همراه شوید.
1. چطور خطای POST را شناسایی کنیم؟
به راحتی قابل شناسایی است.
دو علامت اصلی وجود دارد
- رایانه شما در زمان روشن شدن صدای بوق پخش میکند. این صدا میتواند ثابت یا نا منظم باشد. در برخی مادربردها به شکل یک چراغ چشمک زن دیده میشود. برای اطمینان از دفترچه راهنما کمک بگیرید
- رایانه شما روشن میشود اما سیستم عامل اجرا نمیشود. احتمالا فرآیند POST شکست خورده است. در قدم بعد باید مادربرد را بررسی کرده و دلیل مشکل را پیدا کنیم. صدای بوق راهنمای ما خواهد بود
معنی صدای بوق
- یک بوق کوتاه: یعنی روند POST کامل انجام شده است
- یک بوق طولانی و دو بوق کوتاه: مشکل از آداپتور نمایشگر است
- یک بوق طولانی و سه بوق کوتاه: مشکل از کارت گرافیک است
- سه بوق کوتاه: صفحه کلید مشکل دارد
- بوق ادامه دار: مشکل از واحد تامین برق (PSU)، برد سیستم، حافظه رم یا صفحه کلید است
- یک بوق طولانی و یک بوق کوتاه: مشکل از برد سیستم است
2. حل مشکل
1. آیا تمام قطعات با یکدیگر سازگارند؟
استفاده از قطعات ناسازگار میتواند دلیل خطای POST باشد. حافظه رم، مادربرد، کارت گرافیک و پردازنده را بررسی کنید. قبل از نصب پردازنده جدید، باید مادربرد را بهروزرسانی کنید.
پیشنهاد میکنیم قبل از خرید قطعات، سازگاری آنها از وب سایت “PCPartPicker” بررسی کنید.
2. سخت افزار جدید را جدا کنید
آیا یک قطعه را به تازگی خریداری کردهاید؟ آن را از رایانه جدا کنید. شاید سخت افزار جدید با دیگر قطعات سازگار نباشد. هر قطعه قابل جداسازی مانند موس، حافظه خارجی، صفحه کلید و غیره را جدا کنید. آیا خطا برطرف شد؟
همچنین میتوانید قطعه جدید را زمانی به رایانه متصل کنید که سیستم عامل اجرا شده باشد. قبل از راه اندازی دوباره، درایور و موارد دیگر را نصب کنید.
3. درایوهای USB، دیسکها و دستگاههای ورودی را حذف کنید
آیا چندین قطعه از طریق USB به رایانه متصل شده است؟ آنها را جدا کنید. چاپگر یا پروژکتور تفاوتی ندارد. هر قطعه میتواند POST را با مشکل رو به رو کند.
رایانه را دوباره راه اندازی کنید. آیا سیستم شما به شکل عادی راه اندازی شد؟ قطعه به قطعه آنها را دوباره وصل کنید تا مشکل پیدا شود. آیا قطعات به شکل جداگانه مشکلی ندارند؟ مشکل از سازگاری است.
4. بررسی حافظه رم
حافظه را از یک درگاه خارج کرده و در یک درگاه دیگر قرار دهید. آیا از چند حافظه رم استفاده میکنید؟ جای آنها را با یکدیگر تغییر دهید. پیشنهاد میکنیم برای راه اندازی رایانه از یک حافظه رم کمک بگیرید.
اگر 5 سال از عمر قطعه گذشته باشد، میتواند مشکل ساز شود.
5. بررسی کابلهای برق
گاهی اوقات مشکل از برق است. آیا واحد تامین برق به درستی کار میکند؟ آن را بررسی کنید. هارد به درستی متصل شده است؟ تمام کابلهای دیگر را تک به تک جدا کرده و دوباره متصل کنید.
آیا پردازنده به خوبی در جای خود قرار گرفته است؟ برای یک رایانه میان رده، یک منبع تغذیه 550 وات نیاز است. برای دوستان قدرتمند باید از منبع تغذیه بسیار قویتر کمک بگیرید.
یک کارت گرافیک RTX 3000 به راحتی 300 وات برق مصرف میکند.
نکته بسیار مهم: سعی نکنید واحد تامین برق را خودتان تعمیر کنید. PSU بسیار حساس است و حرکت اشتباه به دیگر قطعات نیز آسیب وارد میکند.
بر طرف شدن خطای POST
در بیشتر موارد، مشکل شما به راحتی و با دنبال کردن موارد بالا حل میشود. مشکل حل نشد؟ باید از یک کارشناس کمک بگیرید. صد البته که میتوانید سوالات خود را در بخش نظرات بپرسید. روکیدا تا حد اطلاع به شما پاسخ میدهد.
هرگز برای تعمیر سخت افزار به تنهایی تلاش نکنید. آنها ظریف ساخته شدهاند. احتمالا در نهایت آسیب بیشتری دریافت کنید.
منبع: makeuseof.com