یکی از جنگهای بزرگ دنیای فناوری، جنگ پردازندهها است. امروز در مورد تلفنهای اندروید صحبت میکنیم. در دنیای آنها سه بازیگر اصلی وجود دارد: کوالکام با اسنپدراگون، سامسونگ با اگزینوس و مدیاتک با همان نام.
هر شرکت تلاش میکنند تا بهترین باشد. آیا تفاوتهای آنها را میدانید؟ بازیگر جدید گوگل را فراموش نکنید. پیکسل 6 با تراشه تنسور معرفی شده است. اولین تراشه از شرکت گوگل که در قلب پیکسلها قرار خواهد گرفت.
1. اسنپدراگون در قلب کاربران
کوالکام با تولید اسنپدراگون از نظر منتقدان و کاربران پادشاه دنیای اندروید است. محدوده بزرگی دارد. آنها را از پرچمداران تا دوستان ارزان قیمت مشاهده میکنیم.
سری 800 برای بهترین عملکرد طراحی شده است. سری 700 و سری 600 در دنیای میان رده دیده میشود. در انتها سری 400 را در تلفنهای ارزانتر از 200 دلار میبینیم.
اسنپدراگون را در قلب سامسونگ، گوگل، اوپو، شیائومی و وان پلاس تجربه کردهایم. اژدهای آتشین هر رقیبی را به آتش میکشد. اسنپدراگون از هستههای آرم استفاده میکند اما گرافیک آن طراحی اختصاصی دارد.
نام گرافیک اختصاصی آدرنو است. توسعه دهندگان آن را به دلیل قابلیتهای شخصی سازی دوست دارند. نکته منفی ماجرا کجاست؟ قیمت بالا. در سال 2020 قیمت پردازنده اسنپدراگون 865 آنقدر گران بود که الجی و گوگل از تراشههای میان رده کمک گرفتند.
2. اگزینوس: عملکرد چشمگیر
به نسبت اسنپدراگون محبوب نیست. با معرفی اگزینوس 2100 سالها تلاش کرهایها نتیجه داد. قدرت بی نهایت دیگر در مشت پردازنده اسنپدراگون نبود.
پردازندههای اگزینوس را تقریبا در تمام تلفنهای سامسونگ تجربه میکنیم. این شرکت به دلیل مشکلات مخابراتی از اسنپدراگون در نسخه آمریکای شمالی پرچمداران خود استفاده میکند.
شرکت میزو تراشه اگزینوس را در تلفن همراه خود به کار گرفت. تراشههای سامسونگ شانه به شانه کوالکام حرکت میکنند. طراحی سامسونگ به نسبت کوالکام عمومیتر است.
از طرفی کرهایها از بلند پروازی نمیترسند. به نظر میرسد در نسل آینده اگزینوس، گرافیک رادئون را تجربه کنیم. در نهایت تاثیر قیمت کمتر را دست کم نگیرید.
3. مدیاتک: میان رده و ارزان قیمت
مدیاتک درست مانند اتاق تاریک در خانه مادر بزرگ است. کاربران آن را نادیده میگیرند. مدیاتک در تایوان متولد شده. درست مانند کوالکام تراشههای خود را به شرکتها میفروشد.
پردازندههای مدیاتک را در قلب تلفنهای زیادی تجربه کردهایم. حتی نامهای بزرگ مانند سامسونگ نیز از آن استفاده میکنند. شیائومی، وان پلاس، اوپو و دیگر شرکتها را فراموش نکنید.
در دنیای پادشاهی کوالکام، مدیاتک کلید بازار تلفنهای ارزان قیمت را در دست دارد. تقریبا 43 درصد از تلفنهای هوشمند با تراشه مدیاتک جان میگیرند. سهم اسنپدراگون از بازار تنها 24 درصد است.
متاسفانه تراشههای تولید شده توسط مدیاتک سرعت کمی دارند. این شرکت تلاش کرد تا با خانواده دایمنسیتی، عقب ماندگی خود را جبران کند.
4. تنسور: تازه وارد!
گوگل در دنیای تولید تراشه تازه وارد است. تنسور راه سختی برای ثابت کردن خود دارد. از طرفی ویژگیهای آن را دست کم نگیرید. تمرکز تنسور روی هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و امنیت قرار دارد.
جدا از هوش مصنوعی با قویترین رقبای بازار مبارزه میکند. بر اساس شایعات، شرکت گوگل برای تولید تراشه از سامسونگ کمک گرفته است. در هر حال برای پیشرفت آن هیجان زدهایم.
5. کدام را به خانه ببریم؟
پاسخ درست یا غلط وجود ندارد. واقعاً مهم نیست که از کدام برند تولید تراشه استفاده میکنید. تمام آنها با تمام قدرت میجنگند. آیا ویژگی خاصی مد نظر شما است؟ در این صورت جواب متفاوت خواهد بود.
برای بهترین عملکرد، کوالکام و اگزینوس را پیشنهاد میکنیم. آیا شخصی سازی پردازنده برای شما اهمیت بالایی دارد؟ اسنپدراگون انتخاب بهتری است.
در دنیای میان ردهها همچنان میتوانید اسنپدراگون را انتخاب کنید. آیا مدیاتک را نادیده بگیریم؟ هر گزینه را با دقت بررسی کنید. طرفدار گوگل هستید؟ تنسور را به خانه ببرید.
دنیای پردازندههای اندروید
برند تراشه در دنیای امروز مهمترین عامل نیست. مشخصات و توانایی تراشه بیشترین اهمیت را دارد. برای انتخاب آگاهانه باید بنچمارکها را بررسی کنید.
رقبا را رو به روی هم قرار دهید و تفاوتها را دنبال کنید. اندروید یک دنیای بزرگ است. در نهایت تواناییهای اپل را با آیفون فراموش نکنید. تراشه A14 بایونیک هر رقیبی را در هم میکوبد.
منبع: makeuseof.com