آیا صفحه گوشی شما رفتار عجیبی دارد؟ آیا متوجه پرش صفحه گوشی خود شدید؟ علت آن میتواند مسائل گوناگونی از اتصالات داخلی شل یا باگهای نرمافزاری باشد. در این مطلب نحوه رفع این مشکل را بررسی خواهیم کرد. پس تا انتها با روکیدا بمانید.
گوشی خود را ریبوت کنید
اولین کاری که برای رفع مشکل پرش صفحه گوشی باید انجام دهید، ریاستارت کردن دستگاه است. انجام این کار فرآیندها و سرویسهای در حال اجرا در پسزمینه را میبندد. همچنین کامپوننتهای حافظه گوشی شما را که اگر در طول انجام یک وظیفه هنگ کردند، تازه میکند.
اگر مشکل رفع شد باید اپلیکیشنهایی را که اخیرا نصب کردید، بررسی کنید.
هارد ریست را انجام دهید
اگر مشکل با کار بالا رفع نشد، باید گوشی خود را با انجام یک هارد ریست کاملا پاک کنید. نتیجه آن برگرداندن گوشی شما به تنظیمات کارخانه و پاک کردن کش است.
قبل از آن توصیه میکنیم از اطلاعات خود روی گوشی اندرویدیتان یا آیفون بکاپ بگیرید. برای هارد ریست در اندروید مراحل زیر را طی کنید:
- به مسیر Settings > System > Advanced بروید.
- روی عبارت Reset Options آهسته بزنید و Erase all data (فکتوری ریست) را انتخاب کنید.
- عبارت ریست گوشی را انتخاب کنید. اگر رمز عبور دارید آن را وارد کنید.
- در نهایت روی عبارت Erase everything آهسته بزنید.
در گوشیهای آیفون کارهای زیر را انجام دهید:
- منوی تنظیمات و سپس General را باز کنید.
- روی دکمه Reset و سپس Erase All Content and Settings آهسته بزنید.
بسته به حجم دادههایی که دارید، ریست گوشی چند دقیقه طول خواهد کشید.
وارد سیف مود شوید (تنها در دستگاههای اندرویدی)
کاربران اندروید برای رفع مشکل پرش صفحه گوشی میتوانند چند ساعت در حالت سیف مود کار کنند. گوشی در این حالت وابسته به استفاده از اپلیکیشنهای دانلود شده و تغییرات شخص ثالث نیست.
دقت کنید سیف مود تنها یک ابزاری تشخیصی است و مشکل را رفع نخواهد کرد. اگر گوشی در این حالت عملکرد عادی داشت، مشکل یقینا نرمافزاری است و با ریست فکتوری رفع خواهد شد.
برای وارد شدن به سیف مود کارهای زیر را انجام دهید:
- دکمه پاور را فشار دهید و نگه دارید.
- روی عبارت Power Off یک فشار طولانی وارد کنید.
- عبارت هشدار را تایید کنید تا گوشی ریست شود.
- برای خروج از سیف مود همین مراحل را تکرار کرده اما این مرتبه گزینه Restart را انتخاب کنید.
گزینه Auto-Brightness یا Adaptive Brightness را غیرفعال کنید
تنظیمات Adaptive Brightness یا تنظیم خودکار نور صفحه نور صفحه را براساس دادههای سنسور نور تغییر میدهد. اما یک نقص سختافزاری یا آپدیت نرمافزاری ممکن است منجر به مشکلاتی مانند پرش صفحه گوشی شود.
پس یک راهکار دیگر غیرفعال کردن این گزینه از منوی تنظیمات است. همچنین میتوانید عملکرد این تنظیمات را ریست کنید. برای انجام این کار مراحل زیر را انجام دهید:
- به بخش تنظیمات خود و سپس قسمت Apps & notifications یا Apps بروید.
- اپلیکیشنی به اسم Device Health Services را پیدا کرده و انتخاب کنید.
- روی عبارت Storage و سپس Clear Storage آهسته بزنید.
- روی عبارت Reset adaptive brightness آهسته بزنید.
برای رفع مشکل پرش صفحه گوشی، آن را آپدیت کنید
علت این مشکل ممکن است یک بیلد نرمافزاری خراب باشد. بهترین راهکار در این مواقع دریافت آپدیتهای جدید شرکت سازنده گوشی یا حتی برگشت به استفاده از یک فرمویر قدیمی است. (در بعضی از گوشیها مانند وان پلاس امکان انجام این کار وجود دارد.)
پوششهای سختافزاری را غیرفعال کنید
گوشی شما زمان رندر کردن عناصر گرافیکی دائما تصمیم میگیرد پردازنده مرکزی یا GPU این کار را انجام دهد. گاهی نتیجه یک آسیب یا در یک گوشی قدیمی لایهلایه شدن تصاویر است.
به عبارت دیگر زمانی که گوشی چیزی را نباید نشان دهد یک تاخیر اندک بین وظایف وجود دارد. بنابراین پرش صفحه گوشی رخ میدهد. بنابراین بهترین راهکار غیرفعال کردن پوششهای سختافزاری (Hardware Overlays) است.
برای این کار باید ابتدا گزینه Developer را در اندروید از قفل خارج کنید:
- به بخش تنظیمات گوشی خود و سپس بخش About Phone بروید. نزدیک به انتهای صفحه بیلد نامبر گوشیتان است. اگر نبود به بخش Software Information بروید.
- روی بیلد نامبر آهسته بزنید (چندین مرتبه) تا پیام «You are now a developer!» ظاهر شود.
- مجددا به تنظیمات گوشی برگردید و به سمت پایین اسکرول کنید تا گزینه Developer را ببینید. آهسته روی عبارت Disable HW overlays بزنید.
حواستان باشد انجام این کار باعث مصرف شارژ بیشتر خواهد شد.
گوشی خود را پیش یک تعمیرکار موبایل ببرید
متاسفانه هیچ تضمینی وجود ندارد که راهکارهای بالا مشکل پرش صفحه گوشی را رفع کند. بنابراین پس از امتحان آنها بهتر است گوشی خود را پیش یک متخصص تعمیر موبایل یا نمایندگی آن ببرید.
منبع: makeuseof.com