تحقیقات نشان میدهند با افزایش تعداد اعضای خانواده که قبلاً به کرونا مبتلا شده یا به طور کامل واکسینه شده اند، خطر ابتلا به نوع شدید بیماری و بستری شدن برای سایر اعضاء که بدنشان در برابر کووید 19 ایمن نیست، کمتر میشود. این مطالعه در سطح کشور سوئد و توسط دانشگاه اومئوی این کشور انجام شده است.
به گفته پیتر نوردستروم، استاد طب سالمندان در دانشگاه اومئو: “این نتایج نشان میدهند که واکسیناسیون نه تنها برای حفاظت افراد بلکه برای کاهش انتقال بیماری به ویژه بین اعضای خانواده که محیط بسیار پرخطری برای انتقال بیماری محسوب میشود، مفید است.”
مطالعات مختلفی وجود دارند که نشان میدهند واکسیناسیون ریسک ابتلا به کووید 19 را به طور چشمگیری کاهش میدهد اما در رابطه با تأثیر واکسن بر انتقال ویروس در محیطهای پرخطری مثل بین اعضای خانواده، اطلاعات کمی در دست بود. هدف مطالعه جدید محققان دانشگاه اومئو بررسی همین مسئله بود.
محققان در این مطالعه دریافتند که بین تعداد اعضای خانواده که در برابر کرونا ایمن سازی شده اند و خطر ابتلا و بستری شدن اعضای غیرایمن، رابطه مستقیمی وجود دارد. با افزایش تعداد اعضای ایمن شده، خطر ابتلا و بستری شدن سایر اعضاء 45 تا 97 درصد کاهش پیدا میکند.
این مطالعه در کشور سوئد و بر روی بیش از 1.8 میلیون عضو از بین بیش از 800 هزار خانواده انجام شده است. محققان برای دستیابی به این نتایج، از آمار و اطلاعات مؤسسه سلامت عمومی سوئد، شورای ملی بهداشت و رفاه و اداره آمار این کشور استفاده کردند. در این مطالعه تفاوت سنی، وضعیت اقتصادی اجتماعی، دسته بندی اعضای خانوادهها و چند فاکتور ابتلا در سوئد که قبلاً شناسایی شده بود هم مورد بررسی قرار گرفت.
مارسل بالین دانشجوی دکترای طب سالمندان دانشگاه اومئو و یکی از نویسندگان این مقاله، میگوید: “به نظر میرسد که واکسیناسیون علاوه بر کمک به کاهش ریسک ابتلای افراد، ریسک انتقال این بیماری را هم کاهش میدهد و باعث کاهش خطر ابتلای افراد به نوع شدید این بیماری میشود در نتیجه احتمال شکل گیری سویههای جدید این بیماری کاهش پیدا میکند. به همین دلیل واکسیناسیون افراد در سطح محلی، ملی و جهانی تأثیرگذار است.”