احتمالا تا به امروز در مورد تصویر برداری حجمی نشنیده باشید. از آن برای ایجاد هولوگرام و دیگر مدلهای سه بعدی استفاده میکنند. امروز نتیجه تصویر برداری حجمی را در نرم افزارهای واقعیت افزوده و واقعیت مجازی مشاهده میکنیم.
عجیب به نظر میرسد اما اکثر تلفنهای هوشمند امروز به کمک هولوگرامها میتوانند واقعیت افزوده را نمایش دهند. برای مثال: شما میتوانید برج ایفل را از دریچه تلفن همراه در باغچه خانه خود تماشا کنید.
1. تصویر برداری حجمی چیست؟
آن را با نام ویدئو حجمی (Volumetric Video) نیز میشناسیم. در این حالت یک مکان یا جسم به شکلی ضبط میشود که یک فضای سه بعدی را اشغال کند.
به کمک این روش، کاربر میتواند آن جسم یا مکان را در دنیای مجازی حرکت دهد و بچرخاند. اگر در مورد دیگر روشهای ضبط و نمایش فضایی مطالعه کرده باشید، ضبط تصویر به شکل فضایی آنطور که باید و شاید برای شما جذاب نیست.
برای مثال: عکاسی “لایت فیلد” میتواند صحنه را به شکلی نشان دهد که عمیق به نظر برسد. اما کاربر نمیتواند به شکل مناسبی در صحنه حرکت کند. حسگرهای لیدار یک مدل سه بعدی از اشیاء را ضبط میکنند.
2. تصویر برداری حجمی چطور کار میکند؟
به کمک حسگر لیدار و ToF دستگاه ضبط تصویر میتواند در اطراف یک صحنه یا یک جسم حرکت کند. تعداد زیادی تصویر دو بعدی ذخیره میشود. تصاویر دو بعدی از هر طرف به یکدیگر چسبانده میشوند.
حالا یک تصور سه بعدی با نمایش دو بعدی وجود دارد. تصویر برداری حجمی تصاویر به کمک چند دوربین انجام میشود. آنها به شکل همزمان فیلم برداری میکنند.
سیستم رایانهای، زاویهها را تشخیص میدهد. تصاویر از زاویه مناسب در کنار یکدیگر قرار میگیرند. استودیو مایکروسافت یکی از بزرگترین بازیگران در دنیای ضبط حجمی حساب میشود. غول نرم افزار دنیا، نتیجه کار را هولوگرام معرفی میکند.
چه کسی به هولوگرام نیاز دارد؟
3. تصویر برداری حجمی در چه مواردی استفاده میشود؟
معمولا در زمینه تبلیغات و سرگرمی کاربرد دارد. در تبلیغات، تصاویر هولوگرام اطلاعات بیشتری را به چشم خریدار تقدیم میکند. مشتری میتواند یک تصور سه بعدی از محصول مورد نظر داشته باشد.
آیا به خرید لوازم خانگی فکر میکنید؟ به کمک این ویژگی میتوانید محصول مورد نظر خود را به شکل واقعیت افزوده، در خانه خود قرار دهید.
تصویر برداری حجمی را در یک کنسرت تصور کنید. آنها میتوانند تصاویر را ذخیره کنند تا هولوگرام آنها برای تمام طرفداران در سراسر جهان پخش شود.
برخی از کاربران یک استودیو کامل را به کار میگیرند. آیا مایکروسافت در این زمینه تنها است؟ یک شرکت به نام تِتاVi خدمات استودیو را به شکل قابل حمل عرضه میکند.
در محل مورد نظر میتوانید تمام امکانات یک استودیو را تجربه کنید.
4. آینده تصویر برداری حجمی
درست مانند بسیاری از برنامهها و فناوریهای واقعیت ترکیبی، پتانسیل زیادی دیده میشود. خوشبختانه فناوری یک روند مشخص دارد: با پیشرفت ارزانتر میشود.
ما امیدواریم تجهیزات مورد نیاز برای تصویر برداری حجمی کوچکتر، سادهتر و اقتصادی شوند. اگر هر کدام از کاربران بتواند تصویر برداری حجمی را انجام دهد، شبکههای اجتماعی رنگ و بوی دیگری خواهند داشت.
سیستم تتاVi از چهار دوربین عمقی و هشت دوربین RGB تشکیل شده است. تصور کنید یک روز بهاری، نصب آنها به اندازه نصب میکروفون ساده و کم هزینه باشد.
کنسرتها، جلسات و رویدادهای اجتماعی به کمک ضبط حجمی میتوانند به بخشی از تاریخ تبدیل شوند. به بازیهای مدرن فکر کنید. زمانی که سر خود را به هر جهت بچرخانید و دنیای بازی ادامه پیدا کند.
قدم زدن در پادشاهی هخامنشیان جذاب نیست؟
5. آیا تصویر برداری حجمی را تجربه کردهاید؟
یک فناوری مدرن تا زمانی که به دست کاربران برسد فاصله زیادی دارد. احتمال این که امروز آن را تجربه کرده باشید، بسیار کم است. آیا در آینده آن را خواهیم دید؟ قطعا همینطور خواهد بود. آشنایی با رویای آینده زیبا نیست؟
منبع: makeuseof.com