امسال شاهد نسل جدید لپ تاپهای سری XPS کمپانی Dell هستیم. لپ تاپ XPS 15 OLED 2021 با دو مشخصه جذاب وارد عرصه رقابت شده است که شامل کارت گرافیک سری 3000 RTX و پنل اولد میشود. سری XPS کمپانی Dell جزو اولین سری لپ تاپهای مجهز به پنل اولد محسوب میشود. بدنه آلومینیومی در کنار طراحی زیبا و نمایشگری با حاشیههای کم، محصول جدید Dell را به یکی گزینههای قابل توجه مارکت لپ تاپ تبدیل کرده است. در ادامه به بررسی دقیقتر Dell XPS 15 OLED خواهیم پرداخت، با روکیدا همراه باشید.
نقد و بررسی لپ تاپ Dell XPS 15 OLED: مشخصات فنی
- نمایشگر: 15.6 اینچی، رزولوشن 3456 در 2160 پیکسل، پنل لمسی اولد
- پردازنده مرکزی: Core i7-11800H اینتل
- کارت گرافیک: Nvidia GeForce RTX 3050 Ti (4GB GDDR6)
- حافظه: 512 گیگابایت از نوع SSD با پشتیبانی (PCIe, NVMe, M.2) و 16 گیگابایت رم
- پورتها: 2 عدد تاندربولت 4، یک عدد USB-C 3.2، شیار کارتخوان، جک 3.5 میلی متری ترکیبی، شیار قفل امنیتی
- دوربین وبکم: دوربین HD با کیفیت ضبط 720p/30fps
- وزن: 1.96 کیلوگرم
نقد و بررسی لپ تاپ Dell XPS 15 OLED: طراحی و ویژگیها
رویه بیرونی لپ تاپ XPS 15 OLED از جنس آلومینیوم بوده و رویه داخلی لپ تاپ در دو نوع فیبر کربن یا شیشهای است. لپ تاپ جدید کمپانی دل مانند نسل قبلی خود، باریک بوده و قابلیت حمل آسانی دارد. XPS 15 OLED 2021 تنها در دو رنگ مشکی و سفید عرضه شده است.
از دیگر قابلیتهای لپ تاپ جدید کمپانی دل میتوان به پشتیبانی از ویندوز هلو با کمک دوربین مادون قرمز و حسگر اثر انگشت اشاره کرد. پورتهای تاندربولت و USB-C این لپ تاپ همچنین از قابلیتهایی نظیر پاور دلیوری و دسپلی پورت نیز پشتیبانی میکنند. صفحه کلید لپ تاپ از استحکام مناسبی برخوردار است اما دقت و سرعت واکنش سریعی را ارائه نمیکند. در مقابل اما تاچ پد دستگاه سرعت واکنشپذیری بالایی دارد. پهنای بزرگ تاچ پد علی رغم کاربردیتری کردن لپ تاپ، موجب لمسهای تصادفی نیز میشود.
وجود دو ووفر 2.5 واتی به همراه دو توییتر 1.5 واتی باعث شده تا صدای خروجی از لپ تاپ XPS 15 OLED بسیار شفاف، رسا و بلند به گوش برسد. باس خروجی اسپیکرها نیز قابل قبول است. با این حال کیفیت پخش اسپیکرها در صداهای بالا کاهش پیدا میکند.
یکی دیگر از مولفههای قابل تحسین این لپ تاپ، صفحه نمایش فوقالعاده آن است. روشنایی این صفحه نمایش به 400 نیت میرسد و از طرفی میتواند طیف رنگی DCI-P3 را به طور کامل پوشش دهد. کنتراست بالای 100,000:1 نمایشگر باعث شده تا لپ تاپ جدید کمپانی دل گزینه مناسبی برای افراد حرفهای در صنعت عکسبرداری و ویرایش ویدئو تبدیل گردد. از طرفی، قابلیت لمس این نمایشگر عملکرد سریعی را ارائه میکند.
نقد و بررسی لپ تاپ Dell XPS 15 OLED: عملکرد
پردازنده نسل یازدهم اینتل به همراه کارت گرافیک RTX 3050 و 16 گیگابایت حافظه رم، سه مولفه اصلی تاثیر گذار در سرعت و قدرت لپ تاپ Dell XPS 15 OLED به شمار میروند. عملکرد لپ تاپ دل در کارهای مولتی تسکینگ، ویرایش عکس و ویدئو فوقالعاده بوده و حتی تحت شرایط سنگین کاری نیز گرمای اضافی تولید نمیکند.
علی رغم اینکه XPS 15 OLED 2021 نسبت به همرده نسل قبلی خود (با کارت گرافیک 1650 Ti) پیشرفت چشمگیری داشته است اما در مقابل نسخه 17 اینچی 2021 (کارت گرافیک RTX 3060) حرفی برای گفتن ندارد. حتی در انجام برخی کارها (کار با برنامه لایت روم)، عملکرد مک بوک پرو 13 اینچی 2019 بهتر از لپ تاپ Dell XPS 15 OLED ارزیابی شده است.
در مجموع اگر به دنبال لپ تاپی هستید که کارهای گرافیکی سنگینی را با آن انجام دهید، بهتر است نسخه بزرگتر 17 اینچی Dell XPS را برای خود تهیه کنید. اما اگر استفاده شما از لپ تاپ تنها به مواردی مانند تولید محتوا ولی نه در حد حرفهای، مولتی تسکینگ و تماشای ویدئو و رسانههای اجتماعی محدود میشود، لپ تاپ 15 اینچی Dell XPS 2021 گزینه قابل قبولی به شمار میرود.
نقد و بررسی لپ تاپ Dell XPS 15 OLED: طول عمر باتری
کمپانی دل ادعا میکند که لپ تاپ Dell XPS 15 OLED میتواند تا بیش از 13 ساعت را بدون نیاز به شارژ مجدد دوام بیاورد. اما طی تستهای باتری انجام گرفته عملکرد کلی باتری این لپ تاپ تنها 9 ساعت و 13 دقیقه برآورد شده و هنگام مشاهده ویدئو این عدد به 6 ساعت و 37 دقیقه رسیده است. این در حالیست که مک بوک پرو 16 اینچی 2021 با چیپ M1 پرو/مکس میتواند عملکرد باورنکردنی 21 ساعت را طی تست باتری ارائه کند.
نقد و بررسی لپ تاپ Dell XPS 15 OLED: دوربین و میکروفون
اگر جزو افرادی هستید که طی روز تماسهای تصویری زیادی را برقرار میکنید، به طور قطع کیفیت تصویر دوربین وبکم و میکروفون برای شما در اولویت قرار دارد. به همین منظور باید بگوییم که لپ تاپ Dell XPS 15 OLED در این زمینه عملکرد قابل قبولی را ارائه میکند. میکروفونهای دو طرفه به کار رفته در این لپ تاپ، صدای شما را با دقت بالایی جذب و از طرفی صدای محیط را خنثی میکنند. نتیجه این امر، پخش صدای واضح و شفاف شما برای طرف مقابل است.
در طرف دیگر داستان، دوربین وبکم 720p لپ تاپ کمی ناامیدکننده ظاهر شده است. هرچند کیفیت ثبت تصاویر وبکم طی روشنایی روز قابل قبول است اما زمانی که لپ تاپ در محیطی با نور مصنوعی یا نور کم قرار میگیرد، عملکرد وبکم به شدت افت میکند. تصاویر ثبت شده در محیط کم نور، فاقد جزئیات بوده و از طرفی دارای نویز هستند. بنابراین اگر کیفیت ضبط فیلم و تصویر برای شما اهمیت زیادی دارد، بهتر است در کنار این لپ تاپ، وبکمی با رزولوشن و دامنه رنگی بالاتر تهیه کنید.
نقد و بررسی لپ تاپ Dell XPS 15 OLED: قیمت و رقبا
نسخه پایه لپ تاپ Dell XPS 15 OLED با مشخصاتی نظیر Core i7-11800H اینتل، گرافیک TX 3050 Ti و 16 گیگابایت رم، 1959 دلار ارزیابی شده و نسخه مجهز به پردازنده 11th-gen Core i9 و 64 گیگابایت رم، 4507 دلار قیمتگذاری شده است. همانطور که ملاحظه میکنید، XPS 15 OLED 2021 یک لپ تاپ گران قیمت و لوکس محسوب میشود. با این حال شما میتوانید نسخه مجهز به پنل LCD آن را با قیمتی ارزانتر تهیه کنید. از جمله رقبای همقیمت و همرده لپ تاپ Dell XPS 15 OLED در مارکت میتوان به مک بوک پرو 2021 اپل با چیپ M1 پرو و ریزر بلید 15 اشاره کرد.
نقد و بررسی لپ تاپ Dell XPS 15 OLED: جمع بندی
لپ تاپ Dell XPS 15 OLED در مقایسه با هم رده نسل قبلی خود، پیشرفت قابل ملاحظهای کرده است. از طرفی قیمت بسیار بالای این لپ تاپ، خرید آن را برای بسیاری از کاربران عادی غیرممکن میکند. علی رغم قیمت بالا، عملکرد Dell XPS 15 در برابر سایر رقبای هم رده و هم قیمت، ضعیفتر بوده و تنها مولفه جذاب لپ تاپ، نمایشگر اولد فوقالعاده آن است.
بخرید اگر
- به دنبال لپ تاپی با صفحه نمایش اولد و کیفیتی فوقالعاده هستید
- لپ تاپی قدرتمند میخواهید که از پس اجرای کارهای همزمان به راحتی بربیاید
- طراحی جذاب لپ تاپ برای شما اهمیت دارد
نخرید اگر
- لپ تاپی میخواهید که در انجام کارهای سنگین گرافیکی و تولید محتوا، سریع و قدرتمند باشد
- لپ تاپی میخواهید که جمع و جور بوده و قابلیت حمل آسانتری داشته باشد
- از نظر بودجه محدودیت دارید
نقد و بررسی لپ تاپ Dell XPS 15 OLED: مزایا و معایب
مزایا
- صفحه نمایش اولد با رزولوشن 3.5K
- پردازنده مرکزی سریع
- وزن سبکتر نسبت به همرده نسل قبلی
- وجود شیار کارتخوان
معایب
- کارت گرافیک RTX 3050/3050 Ti عملکرد ضعیفی دارند
- قیمت بسیار بالا
- طول عمر باتری ناامید کننده در مقایسه با رقبا
منبع: techradar