در این مقاله کمی تخصصی بحث میکنیم. وب سایت لندینگ فیلد گفت: دوربین 12 مگاپیکسلی آلفا 7S III از چهار “فوتوسایت” برای ایجاد یک پیکسل استفاده میکند.
به عبارتی دوربین سونی در واقع 48 مگاپیکسل است. برخی از کارشناسان میگویند: دوربین آلفا 7S III از یک حسگر مشابه دورین آلفا 1 استفاده میکند.
وب سایت لندینگ فیلد دوربین را باز کرد و حسگر آن را زیر میکروسکوپ قرار داد. آنها از 48 مگاپیکسلی بودن دوربین مطمئن شدند. حسگر استفاده شده، IMX 510 نام دارد.
چطور این اتفاق میافتد؟ سونی از الگوی RGGB بایر استفاده میکند. یعنی چهار پیکسل با یکدیگر ترکیب شده تا به عنوان یک پیکسل شناخته شوند. این روند، دلیل افزایش نویز را مشخص میکند.
تا جایی که روکیدا اطلاع دارد، هیچ کدام از دوربینهای DSLR CIS سونی از روند ترکیب پیکسلها پشتیبانی نمیکنند. چراکه محدودیتهای طراحی این اجازه را نمیدهد. با ترکیب چهار پیکسل، نویز چهار برابر خواهد شد.
دوربین آلفا 7S III و باینیننگ
یک سوال بزرگ پیش میآید: آیا در دوربین سونی ترکیب پیکسل (باینینگ) اتفاق میافتد یا تنها با نمونه برداری بیش از حد رو به رو میشویم؟
در نمونه برداری بیش از حد، چند پیکسل با ابعاد کامل ترکیب میشوند تا یک پیکسل بزرگ ایجاد شود. سونی به شکل مشخص گفته است که دوربین آلفا 7S III از باینینگ یا “لاین اسکیپینگ” استفاده نمیکند.
اتهام استفاده از باینینگ اهمیت بالایی دارد. کار بالا گرفت. تیم حقوقی سونی وارد شد. کار به تعریف کامل عبارات استفاده شده رسید. مهندسین سونی پاسخگو شدند.
وب سایت پتاپیکسل با شرکت سونی ارتباط برقرار کرد. شرکت سونی با فاصله زیادی پاسخ داد. به عنوان یک قانون، سونی اطلاعات بیشتری را منتشر نکرد. به نظر میرسد به سوالات ما، مستقیم از طرف سونی پاسخ داده نشود.
آیا تمام مهندسان حسگر با شرکتهای سازنده دوربین همکاری میکنند؟ خوشبختانه اینطور نیست. ما از “دیو اچلز” کمک گرفتیم. او گزارش لندینگ فیلد را بررسی کرد و گفت: سونی از باینینگ استفاده میکند اما معنی آن با معنی عمومی کلمه تفاوت دارد.
معنی عمومی باینینگ: خروجی هر 4 پیکسل گرفته شده و قبل از خروج اطلاعات، در یک پیکسل ترکیب میشود. این اتفاق در مورد دوربین سونی تکرار نمیشود.
یک راه بهتر برای درک ماجرا: هر پیکسل را یک لیوان آب در نظر بگیرید. هر خازن را به چشم یک لیوان بزرگتر نگاه کنید. سونی این کار را انجام نمیدهد و هر لیوان را به شکل جداگانه اندازه گیری میکند.
هیچ لیوان بزرگی وجود ندارد. او هر لیوان را به شکل اعداد مینویسد. قبل از خروجی تصویر اعداد را با یکدیگر جمع میکند. روند سونی شبیه به باینینگ است. آیا مشکلات کمتری وجود دارد؟
اینطور نیست. اگر هر لیوان را جداگانه اندازه گیری کنیم خطای بیشتری اتفاق میافتد یا زمانی که تمام مایع را در یک لیوان بزرگتر اندازه گیری میکنیم؟
سونی یک گروه تشکیل شده از چهار پیکسل را جداگانه اندازه گیری میکند. قبل از رسیدن به پردازنده اصلی ترکیب میشوند. در روند سونی، نویز در حدود دو برابر بیشتر خواهد بود.
نویز از بازخوانی هر پیکسل ایجاد میشود. مهندسان این شرکت تصمیم گرفتند تا بازخوانی تکرار شود. با بررسی ساختار حسگر متوجه میشویم که حسگر دستگاه شباهت زیادی به دوربین آلفا 1 دارد.
دوربین آلفا 1 پرچمدار است، پرچمدار باقی میماند
دوربین آلفا 1 فیلم برداری عریض با کیفیت 4K را ممکن میکند. این دوربین از 48 میلیون فوتوسایت قدرت میگیرد. حرکت سونی غیر منطقی نیست. تغییر در روند خواندن حسگر سادهتر از طراحی دوباره یک حسگر است.
استفاده از روندی که نویز را دو برابر میکند، دور از ذهن حساب میشود. فکر میکنیم هدف سونی HDR پیشرفته است. روندی که حساسیت هر پیکسل تغییر میکند. در نتیجه آن دامنه داینامیک تصویر بیشتر خواهد بود.
دو دوربین آلفا 1 و آلفا 7S III با 759 نقطه فوکوس همراه میشوند. از طرفی حسگر آلفا 7S III با در نظر گرفتن ترکیب چهار در یک 48 مگاپیکسل است. در نتیجه از حسگر 50 مگاپیکسلی آلفا ضعیفتر حساب میشود.
آیا دو دوربین از یک حسگر در شرایط مختلف استفاده میکنند؟ نمیتوانیم جواب قطعی برای داشته باشیم.
منبع: petapixel.com