اندروید از زمان انتشار اولین نسخه تا جدیدترین آن یعنی اندروید 12، تغییرات و پیشرفتهای زیادی به خود دیده است. از طرفی برای یک کاربر اندرویدی، ارتقا به جدیدترین نسخه همیشه جذاب بوده است. حال باید دید که آیا وجود این آپدیتها واقعا برای گوشی شما لازم است یا خیر؟
چرا به آخرین نسخه اندروید نیاز ندارید؟
همانطور که میدانید برای اغلب گوشیهای مارکت آپدیت سیستم عامل تا دو سال پس از عرضه قابل دریافت است. برخی از برندها حتی هیچ آپدیتی را دریافت نمیکنند. در ادامه به این مسئله خواهیم پرداخت که چرا آپدیتها برخلاف تصور مردم آن چنان که باید، ضروری نیستند.
1. سازگاری برنامهها با نسخههای قدیمی اندروید
باید بدانید که با عرضه نسخه جدید اندروید، گوشی هوشمند شما از کار نخواهد افتاد. لازم به ذکر است که نسخههای قدیمی حتی تا سالها نیز پشتیبانی میشوند. از این رو اگر برنامههای شما همچنان به درستی کار میکنند، بهتر است برای ارتقا به اندروید 12 دست نگه دارید.
2. اهمیت بالاتر آپدیتهای امنیتی
آپدیتهای امنیتی از لحاظ کارایی، نسبت به آپدیتهای سیستم عاملی در رتبه بالاتری قرار میگیرند. با کمک بستههای امنیتی، گوشی شما در برابر تهدیدات امنیتی و بدافزارها ایمن خواهد بود. آپدیتهای امنیتی حجم کمی دارند و پس از نصب، تغییری در سیستم عامل به وجود نمیآورند. مادامی که گوشی شما آپدیتهای امنیتی دریافت میکند، نگران آپدیت سیستم عامل آن نباشید.
3. اولویت رابط کاربری بر سیستم عامل
در حال حاضر کمپانیهایی نظیر گوگل، موتورولا و نوکیا هستند که در گوشیهای خود از اندروید خام (خالص) استفاده میکنند. سایر کمپانیها، رابط کاربری اختصاصی خود را (نظیر One UI سامسونگ) بر روی محصولات اعمال میکنند. هر رابط کاربری، طراحی و امکانات خاص خود را ارائه میکند و ممکن است با نسخه اصلی اندروید کاملا متفاوت باشد. از این رو نسخه سیستم عامل در این نوع گوشیها اهمیتی چندانی ندارد و تنها رابط کاربری فعلی دستگاه مهم است.
4. ارائه قابلیتهای جدید صرفنظر از نسخه سیستم عامل
خوشبختانه برخی از قابلیتها و خدمات گوگل به نسخه سیستم عامل وابسته نیست. چرا که با عدم دریافت آپدیت سیستم عامل، گوگل پلی شما همچنان میتواند آپدیتهای لازم را دریافت کند. گوگل تا سه نسخه آخر اندروید را پشتیبانی میکند. پس نگران گوشی قدیمی خود نباشید.
5. عدم سازگاری دستگاه با سیستم عامل جدید
با آپدیت سیستم عامل، مشخصات سخت افزاری دستگاه شما هیچ تغییری نمیکند. از طرفی سیستم عامل جدید نیز میتواند بار اضافهتری را بر روی دستگاه شما اعمال کند. در این صورت، نه تنها گوشی شما با اندروید جدید سریع نمیشود، بلکه کارایی قبلی خودش را از دست میدهد و کند میشود. بنابراین اگر گوشی شما ضعیف بوده یا سرعت بالایی ندارد، پیشنهاد میکنیم به هیچ وجه به نسخه جدید ارتقا ندهید.
6. باگهای نسخه جدید
تمامی سیستم عاملها در مراحل اولیه انتشار، باگها و مشکلات زیادی را به همراه دارند. هرچند چنین مشکلاتی به مرور زمان رفع خواهد شد اما روند انتشار اصلاحیههای آنها زمانبر است. با توجه به این اوصاف، همیشه برای ارتقا به سیستم عامل جدید عجله نکنید.
جذابیت آپدیتهای اندروید
برخی از نسخههای جدید اندروید، تنها قابلیتهایی کوچک اما کاربردی نظیر بهبود عملکرد کلی دستگاه یا باتری را ارائه میکنند و برخی دیگر نیز ممکن است حتی خطی مشی اندروید را به کلی تغییر دهند. به عنوان مثال میتوان به اندروید 12 اشاره کرد که با زبان طراحی متفاوتی (Material You) به همراه قابلیتهای امنیتی جدیدی منتشر شد. این موارد، تغییراتی هستند که نمیتوان براحتی از کنار آنها گذشت.
نگران ارتقا به نسخه جدید نباشید
اگرچه برخی از آپدیتها مهم هستند اما به طور کلی وجود آنها ضروری نیست. با توجه به موارد گفته شده در بالا، اگر گوشی حال حاضر شما به درستی کار میکند، ضرورتی برای آپدیت سیستم عامل وجود ندارد. همچنین به یاد داشته باشید که تنها گوشیهای پیکسل گوگل هستند که سریعتر از سایر برندها آپدیت سیستم عامل دریافت میکنند. پس اگر گوشی شما قدیمی بوده یا در رده گوشیهای ارزان قیمت است، برای دریافت آپدیت سیستم عامل بایستی مدتها منتظر بمانید.
منبع: makeuseof