تقریبا تمام شرکتهای بزرگ فناوری یا یک تلفن هوشمند تولید کردهاند یا به تولید آن فکر میکنند. آیا تمام تلاشها به موفقیت رسید؟ خیر. دلایل مختلفی مانند بازاریابی ضعیف، سیستم عامل بی کیفیت و طراحی نا مناسب آنها را به زمین کوبید.
اگر روکیدا را همراهی کنید، با داستان نوکیا، سونی، الجی و چند شرکت دیگر آشنا میشویم.
1. موتورولا
قطعا آن تلفنهای تاشو دوست داشتنی موتورولا را به یاد میآورید. موتورولا در گذشته نه چندان دور بیشتر از 150 هزار کارمند داشت. با ورود تلفن هوشمند، این شرکت از دور بازی خارج شد.
موتورولا از فناوری 3G استقبال نکرد. از یک تلفن هوشمند بدون 3G در آمریکا استقبال نشد. برای یک آمریکایی سرعت اینترنت اهمیت بسیار زیادی دارد.
ضربه اول را بلک بری وارد کرد و تلفنهای لمسی تیر آخر حساب میشوند. موتورولا دیگر اوج فناوری را در دست ندارد. این شرکت تلاش کرد تا با ساخت تلفنهای ارزان قیمت وارد رقابت شود.
2. الجی
کوکی را به یاد دارید؟ اوایل دهه 2010 معرفی شد: یک تلفن هوشمند فوق العاده با نمایشگر لمسی. این شرکت پیشرو بودن را ادامه نداد. به قدر کافی سرمایه گذاری نکرد و شکست را به جان خرید.
در ادامه مشکلات الجی G4، G5، V10 و V20 مشتریان را نا امید کرد. فاصله هر بار بهروزرسانی طولانیتر شد. اعتماد از دست رفت و الجی شکست خورد.
ما نوآوریهای الجی مانند “ناچ” را فراموش نمیکنیم. V20 یک معجزه قدرتمند بود.
3. نوکیا
بزرگترین داستان از عرش به فرش رسیدن در مورد نوکیا است. این شرکت زمانی بزرگترین تولید کننده تلفن همراه بود. در دوران دکمهها پادشاهی میکرد. اولین تلفن هوشمند لومیا در سال 2011 وارد بازار شد.
مردم از آن استقبال نکردند. رابط کاربری پیچیده بود. نوکیا مسیر خود را به سختی ادامه داد. اپل و سامسونگ نوآوری را در کنار نوآوری قرار دادند. نوکیا توان انجام این کار را نداشت.
اعتماد مردم از دست رفت. تلفنهای اندروید این شرکت دیر معرفی شدند. شاید یک روزی در آینده خاطرات تلخ را فراموش کنیم.
4. آمازون
شاید بهتر بود که آمازون در دنیای تجارت الکترونیک باقی بماند. از طرفی آمازون درآمد فوق العاده بالایی دارد. یک شرکت میلیاردها دلاری میتواند با قدرت وارد یک بازار جدید شود.
فایر فون با پشتوانه میلیاردها دلار پول، موفق نشد. سیستم عامل محدود، پشتیبانی محدود و نرم افزارهای محدود آن را با شکست رو به رو کردند. قیمت اولیه تلفن هوشمند نیز بالا بود.
آمازون با فایرفون در تاریخ گم شد و تلاش دیگری برای تولید یک تلفن هوشمند انجام نداد. برای این کار از او تشکر میکنیم!
5. گوگل
گوگل صاحب محبوبترین سیستم عامل تلفن همراه در جهان است. با تلفنهای پیکسل تلاش کرد تا سیستم عامل خود را با سخت افزار خود ترکیب کند اما موفق نشد.
بازاریابی ضعیف، مشکلات برخی از مدلهای پیکسل، لنزهای معیوب و در نهایت مشکل در اتصال به شبکههای ارتباطی مختلف رویای گوگل را به باد سپرد.
از طرفی محصولات جدید گوگل فوق العاده حساب میشوند. ترکیب سخت افزار قدرتمند و اندروید خالص زیباست اما مردم آن را دوست ندارند. آینده پیکسل روشن است، شما چطور فکر میکنید؟
6. سونی
سونی در دنیای تلویزیون، دوربین و هدفون رتبه اول را دارد. با خانواده اکسپریا وارد دنیای تلفن هوشمند شد اما تلاش سونی موفقیت آمیز نبود. دلیل اول را گران بودن تلفنهای اکسپریا میدانیم.
سونی در دنیای تلفن همراه پیشرو نبود اما قیمت دستگاههای پیشرو را به همراه داشت. قیمت گران خطرناک است. دوربین ضعیف، بازاریابی ضعیف و مشکلات طراحی، اکسپریا را به زمین کوبید.
از طرفی، هرگز سونی را دست کم نگیرید. این شرکت فناوریهای بسیار مهمی را به دنیای ما عرضه کرده است. آنها، تنها در دنیای تلفنهای هوشمند شانس خوبی نداشتند.
کدام شرکت به دنیای تلفن هوشمند قدم میگذارد؟
بازار تلفن هوشمند، یک بازار میلیارد دلاری حساب میشود. یک تلفن هوشمند از انویدیا یا AMD را دوست دارید؟ به قدرت پردازش آنها فکر کنید!
شاید هم یک شرکت از دنیای مد وارد بازی تلفنهای هوشمند شود. شما به حضور کدام شرکت مشهور در دنیای تلفنهای هوشمند فکر میکنید؟
منبع: makeuseof.com