امروز در مورد پارگی تصویر صحبت میکنیم. حالتی که با نمایشگرهای مدرن کمتر اتفاق میافتد اما غیر ممکن نیست. آیا به خرید نمایشگر فکر میکنید؟ این مقاله را از دست ندهید.
پارگی تصویر چیست و چطور اتفاق میافتد؟ چند قدم با روکیدا همراه باشید.
1. پارگی تصویر، نرخ فریم و نرخ نوسازی
آن را با نام Screen Tearing مشاهده میکنید. یک اتفاق نا مناسب که در بازیهای رایانهای اتفاق میافتد. هر کجا که نرخ فریم واقعی و نرخ نوسازی نمایشگر هماهنگ نباشد، پارگی تصویر را میبینیم.
نرخ نوسازی نمایشگر مشخص میکند که یک نمایشگر چند بار در هر ثانیه بهروزرسانی شود. اکثر نمایشگرهای بازار با نرخ نوسازی 60 هرتز همراه میشوند.
امروز برای خرید تلویزیون به بازار میروید؟ با روکیدا در خیابان جمهوری سردرگم نشوید. بیشتر نمایشگرهای مدرن از نرخ نوسازی 120 هرتز پشتیبانی میکنند.
نرخ نوسازی محصولات ساخته شده برای بازی تا مقدار 144 و 244 هرتز بالا میرود. کمی گرانتر به فروش میرسند اما اگر سخت افزار شما همراهی کند، معجزه را معنی میکنند.
آیا از یک نمایشگر با نرخ نوسازی 60 هرتز استفاده میکنید؟ نمایشگر شما هر 16.667 میلی ثانیه یک فریم جدید را نمایش میدهد. آیا سخت افزار شما میتواند در هر 16.667 میلی ثانیه یک فریم ایجاد کند؟
اگر جواب سخت افزار خیر باشد، پارگی تصویر را مشاهده میکنیم. کارت گرافیک به جای یک فریم کامل، یک فریم ناقص را به نمایشگر ارسال میکند.
فریم ناقص در کنار فریم گذشته نمایش داده میشود. با ترکیب فریم ناقص جدید و فریم قدیمی پارگی تصویر معنی میشود. آیا این اتفاق را در نمایشگر خود مشاهده کردهاید؟ عبارت “Screen tearing” را در گوگل جست و جو کنید.
2. نرخ نوسازی متغیر چه کاری انجام میدهد؟
همگام سازی عموی یا VSync سالها است که تلاش میکند پارگی تصویر را مشاهده نکنیم. در این مقاله با تنظیمات عمومی گرافیک آشنا میشوید.
همگام سازی عمودی سخت افزار شما را با نمایشگر همگام میکند. روند آن واقعاً کار میکند اما عملکرد رایانه شما را کاهش میدهد. کاهش عملکرد مشکل کوچکی نیست.
مهندسان برای رفع مشکل پارگی تصویر، نرخ نوسازی متغیر یا VRR را عرضه کردند. از کدام برند استفاده میکنید؟ هر شرکت نام مخصوص به خود را دارد. مانند: Gسینک از شرکت انویدیا، فری سینک از شرکت AMD و VRR از مجموعه HDMI.
تمام آنها تقریبا با یک روش فعالیت میکنند.
VRR نرخ نوسازی نمایشگر را در لحظه تنظیم میکند تا با نرخ نوسازی کارت گرافیک همگام باشد. آیا نمایشگر شما برای فریم بعدی آماده است؟ VRR از جواب بله مطمئن میشود.
اگر همیشه و در هر حال جواب بله را دریافت کنیم، هیچ گاه پارگی تصویر اتفاق نمیافتد. ویژگیهای VRR ادامه پیدا میکند. آیا تعداد فریم ایجاد شده توسط کارت گرافیک کافی نیست؟ VRR با کپی کردن فریم، کمبود آن را جبران میکند. برای استفاده کامل از ویژگی VRR باید مطمئن شوید که نمایشگر و کارت گرافیک دستگاه با آن سازگار است.
3. پشتیبانی از VRR
اکثر نمایشگرها و تلویزیونها از این ویژگی پشتیبانی میکنند. پشتیبانی از این ویژگی روی جعبه دستگاه نوشته شده است. آیا نمایشگر یا کارت گرافیک شما از HDMI 2.1 پشتیبانی میکند؟ پشتیبانی از نرخ نوسازی متغیر نیز در کنار آن وجود دارد.
ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس از فناوری نرخ نوسازی متغیر پشتیبانی میکنند. سونی با بهروزرسانی بعدی نرم افزاری پشتیبانی از آن فناوری را در سبد پلی استیشن 5 قرار میدهد.
برای خرید یک نمایشگر جدید، حتما به پشتیبانی از VRR دقت کنید. این ویژگی تجربه بسیار بهتری را برای شما ممکن میکند. انتخاب خود را در بخش نظرات روکیدا بنویسید.
منبع: howtogeek.com