عصری که در آن قرار داریم، عصر تکنولوژی است. در عصر حاضر بسیاری از مردم کاربران فعال شبکههای اجتماعی بهحساب میآیند. وجود پلتفرمهای نظیر اینستاگرم و تیک تاک به افراد زیادی این امکان را داده است که از راه پست گذاشتن درآمد کسب کنند. همه افراد معروف در شبکههای اجتماعی زندگی پر زرق و برقی دارند اما آیا اینفلوئنسر بودن واقعا به خوبی چیزی است که میبینیم؟
گاهی وقتها بهنظر میرسد زندگی یک اینفلوئنسر یک رویای کامل است. این روزها خیلیها به دنبال معروف شدن در شبکههای اجتماعی هستند اما افراد کمی هستند که از سختیها و حقیقت زندگی افراد معروف در شبکههای مجازی آگاه هستند.
اگر از خطرات اینفلوئنسر بودن آگاه شوید، احتمالا بیشتر راجعبه معروف شدن و پیدا کردن میلیونها فالوئر فکر خواهید کرد.
اینفلوئنسر کیست؟
ترجمه لفظی کلمه اینفلوئنسر در فارسی «تاثیرگذار» میباشد. همانطور که از ترجمه این کلمه برمیآید، یک اینفلوئنسر فردی است که قدرت تاثیرگذاری بر فکر و رفتار دیگران را دارد. اینفلوئنسرها از همه اقشار جامعه هستند و هرکدام مخاطبان هدف متفاوتی دارند.
فعالیت بیشتر این افراد روی یک حوزه خاص متمرکز است؛ از انیمه و بازی گرفته تا ورزش و مد. فارغ از هدف کسب درآمد، بیشتر اینفلوئنسرها در زمینههایی تولید محتوا میکنند که به آن علاقه دارند.
گاهی اوقات مشخص است که آنها پستها خود را با هدفی معین و برای مخاطبانی خاص تولید میکنند مانند تبلیغ یک کالا در پست آموزش آشپزی. در سایر مواقع، اینفلوئنسرها محتوای عادی و روزمره از زندگی خود منتشر میکنند که گوشهای از زندگیشان را به تصویر میکشد.
وقتی یک اکانت به اندازه کافی دنبالکننده پیدا کرد، شرکتهای مختلف با گردانندههای آن اکانت تماس گرفته و به آنها پیشنهاد اسپانسر شدن میدهند.
گاهی معاملههایی که اینفلوئنسرها با یک شرکت میکنند فقط در حد نقد و بررسی یک کالای رایگان است. گاهی هم ممکن است یک قرارداد تجاری بزرگ با یک برند ببندند که میتواند یک شبه آنها را ثروتمند کند.
استفاده از اینفلوئنسرها به چند دلیل یک استراتژی موثر برای بازاریابی بهحساب میآیند. دلیل بهکارگیری آنها برای تبلیغ فقط این نیست که پستهای آنها توسط مخاطبان خاصی زیادی دیده میشوند؛ بلکه دلیل اصلی موفقت آنها، ویژگیهای شخصیتیشان است.
به دلیل اثرگذاری بالای این افراد، وقتی یک پست دارای اسپانسر را مشاهده میکنید، حس نمیکنید که در حال دیدن یک تبلیغ هستید بلکه بیشتر بهنظر میرسد دوست شما دارد کالایی را به شما پیشنهاد میکند. البته اکثر ما میدانیم که اینفلوئنسرها تنها سلبریتی هستند اما هستند کسانی که ارزش بالایی برای آنها قائل اند و کارهایشان را تحسین میکنند.
آیا اینفلوئنسر بودن امنیت فرد را بهخطر میندازد؟
اینفلوئنسر بودن زندگی شخصی و هویت شما را در کانون توجه قرار میدهد. بسیاری از اینفلوئنسرها نام کامل خود یا شهری که در آن زندگی میکنند را به همه میگویند. این کار به معروف شدن آنها کمک میکند اما در عین حال ممکن است اطلاعات شخصی آنها بهدست افراد اشتباهی بیفتد که هدفی شوم را دنبال میکنند.
حتی اگر یک اینفلوئنسر از نام مستعار استفاده کنند، در هرصورت همه چهره او را دیدهاند و برای برخی پیدا کردن اطلاعات شخصی آنها چندان کار دشواری نخواهد بود.
یکی از بزرگترین تهدیدهایی که به ذهن خطور میکند، تعقیب شدن توسط افراد مختلف است. طرفداران دو آتیشه گاهی ممکن است بیشازحد سعی در اثبات طرفداری خود داشته باشند.
گرچه اینفلوئنسرهای زیادی در معرض تعقیبکنندهها و افرادی با خصومت شخصی هستند که چندین اکانت ساخته یا یک چیز را اسپم میکنند اما این نهایت خطری نیست که متوجه آنهاست.
در اینترنت به داستانهای ترسناک زیادی برمیخورید که نشان میدهد وقتی یک اینفلوئنسر بهطور تصادفی اطلاعاتی را منتشر کند که نباید، چه اتفاقی سر آن فرد میافتد. گاهی تعجب میکنیم وقتی میبینیم یک طرفدار مشتاق با کوچکترین اطلاعاتی توانسته محل زندگی فردی را پیدا کند.
اخیرا فردی در ژاپن محل زندگی یک خواننده را از طریق پستهای وی در شبکههای اجتماعی شناسایی کرده و او را مورد تعرض قرار داده است. شاید بپرسید چگونه؟ در پاسخ باید بگویم تنها با یک سلفی. این فرد با زوم کردن روی چشم خواننده متوجه انعکاس ایستگاه قطار در چشمانش شده بود و توانسته بود آن ایستگاه را پیدا کند. سپس در ایستگاه منتظر نشسته تا خواننده را پیدا کند. این مثال، کمی افراطی است اما اگر مراقب نباشید ممکن است برای شما هم اتفاق بیفتد.
همچنین وقتی اینفلوئنسرها چهره و نام خود را نشان میدهند، افراد دیگر ممکن است در فضای آنلاین خود را بهجای آنها جا بزنند. سرقت هویت میتواند مشکلات جدی ایجاد کند. در انگلیسی به این عمل کت فیشینگ (catfishing) یا همان کلاهبرداری اینترنتی گفته میشود.
باید مراقب افردا کلاهبردار نیز بود؛ بخصوص در ابتدای کار. اینفلوئنسرها از همان ابتدا شروع به تبلیغ مارکهای بزرگ نمیکنند. آنها باید از جایی شروع کنند. کلاهبرداران از این موضوع آگاه هستند و در کوچکترین فرصتی سعی میکنند آنها را فریب دهند تا برای بستن یک قرارداد، اطلاعات شخصی خود را فاش کنند.
تبدیل شدن به یک اینفلوئنسر موفق اغلب مستلزم انجام معاملات کوچک برای آغاز کار است. کسانی که شدیدا دنبال حمایت مالی هستند ممکن است به راحتی فریب نقشههای شوم افراد کلاهبردار را بخورند و در دام آنها بیفتند.
اینفلوئنسرهای مشتاق، اهدافی ایدهآل برای بازاریابی شبکهای هستند اما در عین حال طعمه خوبی برای کلاهبرداران و تعقیبکنندهها میباشند.
آیا اینفلوئنسرها میتوانند حریم شخصی داشته باشند؟
هرچند اینفلوئنسرها مدام باید چهره خود را نشان دهند اما نیاز نیست همه اطلاعات شخصی خود را در اختیار بقیه بگذارند. اینفلوئنسرهای زیادی هستند که زندگی نسبتا آرامی دارند و مردم چیز زیادی راجعبه زندگی آنها نمیدانند.
اما حفظ حریم شخصی چندان هم آسان نیست و بسته به تعداد و تاثیرگذاری طرفداران فرد، دشوارتر میشود. اگر خیلی معروف باشید دیدن پاپاراتزیها برایتان عادی خواهد بود.
مخفی نگهداشتن اطلاعاتی همچون نام یا ملیت دشوار است اما لازم نیست افراد معروف همهچیز زندگی خود را به طرفداران بگویند. چه فرد معروفی باشید و چه فردی عادی، باید از اشتراکگذری بیشازحد اطلاعات، خودداری کنید.
نکاتی برای حفظ ایمنی خود به عنوان یک اینفلوئنسر
چه اسمی و رسمی برای خود پیدا کرده و چه رویای آن را در سر داشته باشید، رعایت نکات ساده زیر به حفظ امنیت شما کمک خواهد کرد.
حفظ اطلاعات حساس
برخی اطلاعات هستند که نیاز نیست مخاطب شما از آن خبردار شود. اینکه اسم خود یا صبحانهای که میخورید را به فالوئرها بگویید یه چیز است و اینکه اطلاعات حساسی همچون آدرس محل زندگی یا مدرسه محل تحصیل فرزندان را به اشتراک بگذارید یه چیز دیگر.
عدم نمایش اطلاعات افراد خردسال خود
باید مراقب بود که اطلاعات زیادی در خصوص کودکان خردسال خود در شبکههای اجتماعی به اشتراک نگذارید. افراد خردسال بیشتر در معرض خطر قرار دارند و مهم است که آنها را از چشم بقیه دور نگه داریم. بسیاری از کارشناسان منتقد اشتراک گذاری پستهایی حاوی اطلاعات راجع به کودکان در شبکههای اجتماعی هستند.
رعایت نکات ساده حفظ امنیت در اینترنت
با کلیک نکردن روی لینکهای مشکوک یا ندادن اطلاعات خود در معاملات نامطمئن، خود را از کلاهبرداری در امان نگه دارید. همچنین با افراد بهظاهر خطرناک درگیر نشوید و هر حمله یا درگیری غیرقانونی را گزارش دهید.
آیا اینفلوئنسر بودن امنیت دارد؟
اینفلوئنسر بودن قطعا فرد را در معرض دید قرار میدهد و وی را در برابر انواع کلاهبرداریها یا حملات، آسیبپذیرتر میکند. اما همانطور که گفته شد، با رعایت چند نکته میتوان امنیت خود را تا حد زیادی حفظ کرد. در کل یادتان باشد که هیچوقت اهمیت اطلاعات حساس خود را دستکم نگیرید.
منبع: makeuseof.com