ساعاتی پیش رویداد Unlished اپل به پایان رسید. بدون شک ستارههای این رویداد نسخههای ارتقا یافته تراشه M1 موسوم به M1 پرو و M1 مکس بودند. این تراشهها در مقایسه با نسل گذشته پیشرفت بسیار زیادی داشتند و هماکنون جز قدرتمندترین پردازندههای جهان به شمار میروند. از جمله موارد ارتقا یافته در تراشههای M1 پرو و M1 مکس میتوان به افزایش تعداد هستههای پردازشی برای CPU و GPU اشاره کرد. اگر شما نیز علاقهمند به بررسی بیشتر تراشههای M1 پرو و M1 مکس هستید؛ در ادامه با روکیدا همراه باشید:
در کنار این تراشهها شاهد رونمایی از مک بوک پرو 14 اینچی و 16 اینچی در کنار ایرپاد 3 نیز بودیم.
همچنین شما میتوانید بررسی آی مک M1، مک بوک پرو 13 اینچی و مک بوک ایر M1 را نیز در روکیدا مطالعه کنید.
تراشه M1 پرو اپل
با تراشه M1 پرو آغاز میکنیم. CPU این تراشه مجهز به 10 هسته پردازشی میباشد که شامل 8 هسته برای پردازشهای سنگین و 2 هسته کارآمد برای پردازشهای سبک میباشد. طبق گفتههای مسئولان اپل سرعت پردازش CPU در M1 پرو 70 درصد افزایش یافته است. پردازنده گرافیکی M1 پرو نیز دارای 16 هسته پردازشی میباشد که عملکرد آن در مقایسه با پردازنده M1 تا دو برابر افزایش یافته است.
یکی از ارتقاهای صورت گرفته در پردازندههای M1 پرو و M1 مکس پشتیبانی از رمهایی با حافظه بیشتر است. در حال حاضر تراشه M1 پرو قادر به پشتیبانی از 32 گیگابایت رم با پهنای باند 200 گیگابایت بر ثانیه میباشد که در مقایسه با پردازنده M1 پیشرفت چشمگیری محسوب میشود.
تراشه M1 پرو از لیتوگرافی 5 نانومتری پلاس برخوردار است. این تراشه دارای 33.7 میلیارد ترانزیستور میباشد که در مقایسه با چیپست M1 دو برابر بیشتر شده. در کنار قدرت خارقالعاده M1 پرو مصرف این تراشه نیز به میزان قابل توجهی بهینه شده است. طبق مواردی که مسئولان اپل در این رویداد اعلام کردند، مصرف انرژی پردازنده گرافیکی M1 پرو در مقایسه با پردازندههای گرافیکی قدرتمندی که در سایر لپ تاپها مشاهده میکنیم تا 70 درصد کمتر است.
علاوهبر اینها تراشه M1 پرو دارای یک درایو اختصاصی برای پردازش سریع کدکهای ProRes میباشد. این مورد باعث شده تا M1 پرو قادر به اجرای چند پروژه سنگین 4K به صورت همزمان باشد. همچنین این تراشه قادر است تا پروژههای 8K با کدک ProRes را نیز به راحتی و با سرعت زیاد پردازش کند. تمام این موارد در حالی رخ میدهد که مصرف انرژی این پردازنده در پایینتر حد ممکن قرار دارد. همچنین پردازنده M1 پرو دارای موتور عصبی 16 هستهای میباشد که یادگیری ماشینی را تسریع میکند.
تراشه M1 مکس اپل
اگر از قدرت فوقالعاده تراشه M1 پرو شگفتزده شدهاید، صبور باشید. زیرا پردازنده M1 مکس اپل پا را از این هم فراتر گذاشته است. این پردازنده نیز همانند M1 پرو از 10 هسته پردازشی بهره میبرد؛ 8 هسته قدرتمند برای پردازشهای سنگین و 2 هستهی کممصرف برای پردازشهای سبکتر. با این حال شباهتهای M1 مکس و M1 پرو در همین جا به پایان میرسد.
تراشه M1 مکس مجهز به یک پردازنده گرافیکی قدرتمند با 32 هسته پردازشی میباشد که عملکرد آن در مقایسه با چیپ M1 تا 4 برابر سریعتر شده است. همچنین این تراشه قادر به پشتیبانی از رم 64 گیگابایتی با پهنای باند 400 گیگابایت بر ثانیه میباشد که سرعت بسیار زیادی را به ارمغان میآورد. پردازنده M1 مکس دارای 57 میلیارد ترانزیستور میباشد. از این رو با یک تراشه بسیار بزرگ روبرو هستیم.
با وجود چنین قدرت خارقالعادهای، تراشه M1 مکس به طرز باور نکردنی کم مصرف است. طبق گفتههای مسئولان اپل، مصرف انرژی پردازنده گرافیکی M1 مکس در مقایسه با قدرتمندترین پردازنده گرافیکی که در لپ تاپهای ویندوزی وجود دارد تا 40 درصد کمتر است که جای تحسین دارد.
علاوهبر اینها پردازنده M1 مکس دارای دو درایو اختصاصی برای پردازش کدکهای ProRes میباشد. بنابراین سرعت پردازش پروژهها در این تراشه دو برابر سریعتر از M1 پرو میباشد. این مورد در مقایسه با نسل گذشته مک بوک پرو 16 اینچی که از پردازنده اینتل استفاده میکرد تا 10 برابر سریعتر شده است.
همچنین این تراشه نیز همانند M1 پرو دارای موتور عصبی 16 هستهای میباشد که به تسریع فرایند یادگیری ماشینی کمک میکند.
در آینده با خبرهای بیشتر و تست بنچمارک تراشههای M1 پرو و M1 مکس اپل با شما همراه خواهیم بود.