پوش نوتیفیکیشن چیست؟

توسط محمد امین نعمتی
4 دقیقه
پوش نوتیفیکیشن چیست؟

در دنیای پیشرفته و به‌روز همیشه متصل به اینترنت، دائما با اعلان‌ها یا همان نوتیفیکیشن‌ها درگیر هستیم. یکی از اصطلاحاتی که ممکن است به کرات با آن روبرو شده باشید، عبارت «Push Notifications» یا پوش نوتیفیکیشن است.

در این مطلب به توضیح تمام اطلاعاتی که باید درباره آن بدانید، می‌پردازیم. پس تا انتها همراه روکیدا بمانید.

تاریخچه‌ای مختصر از پوش نوتیفیکیشن

انواع مختلفی از تکنولوژی پوش وجود دارد، اما تاریخچه اعلان‌هایی که هر روز در گوشی‌های هوشمند خود مشاهده می‌کنیم به سال 2009 باز می‌گردد. همان زمان که اپل یک سرویس پوش نوتیفیکیشن برای کاربران گوشی‌های آیفون خود منتشر کرد.

شاید باور آن سخت باشد و عجیب به‌نظر برسد، اما در آن زمان دریافت یک اعلان از اپلیکیشنی که در پس‌زمینه باز نبود، از اهمیت فراوانی برخوردار بود. با معرفی پوش نوتیفیکیشن‌ها، همه چیز تغییر کرد و پس از آن کابران آیفون می‌توانستند از هر نرم‎افزاری اعلان دریافت کنند.

ورود این ویژگی به آیفون، چندان مهم بود که انبوهی از نرم‌افزارهای مبتنی بر این ویژگی ساخته و عرضه شدند.

برای مثال، Boxcar یک نرم‌افزار بسیار محبوب بود که می‌توانست برای نرم‎افزارهایی که هنوز قابلیت اعلان نداشتند، اعلان دریافت کند. در آن دوره، مردم هیجان زیادی برای پوش نوتیفیکیشن‌ها داشتند.

اندروید نیز چندان عقب نبود. گوگل، سیستم سرویس‌دهی خود را در سال 2010 منتشر کرد که این ویژگی را برای کاربران اندروید به ارمغان آورد.

پس از آن و در سال 2013، گوگل با اضافه کردن قابلیت rich notifications که می‌توانست شامل تصاویر و دکمه‌های مختلف باشد، گامی فراتر در این عرصه نهاد.

اپل نیز در سال 2014 با پیروی از گوگل، دکمه‌ها را به پوش نوتیفیکیشن‌های خود اضافه کرد. در حال حاضر ما هر روز و هر ساعت روش گوشی‌های هوشمند خود اعلان‌های مختلف دریافت می‌کنیم.

پوش نوتیفیکیشن چیست؟

پوش نوتیفیکیشن چیست؟

اکنون که می‌دانیم این اصطلاح چه معنایی دارد، بهتر است در مورد نحوه عملکرد و ماهیت دقیق آن‌ها صحبت کنیم. در حقیقت هر زمان که در گوشی موبایل خود از طریق یک نرم‌افزار اعلانی دریافت می‌کنیم، به آن push notification می‌گویند.

وقتی شخصی در اینستاگرام یا فیس‌بوک عکس شما را لایک می‌کند و صفحه گوشی موبایل شما روشن می‌شود و پیام «فلانی عکس شما را پسندید» روی آن ظاهر می‌شود، شما یک پوش نوتیفیکیشن دریافت کرده‌اید.

یا وقتی رویدادی در تقویم پیش رو دارید و درباره آن یک اعلان با مضمون «30 دقیقه به فلان رویداد باقی مانده است» دریافت می‌کنید.

تمام این‌ها ممکن است اکنون ساده به نظر برسند، اما در پشت پرده اتفاقات زیادی می‌افتد تا یک اعلان به شما نشان داده شود.

با هر برنامه‌ای که نصب می‌کنید، شناسه منحصر به‌فرد آن در بخش پوش نوتیفیکیشن سیستم عامل ثبت می شود. اطلاعات مربوط به ثبت نام در آن نرم‌افزار نیز توسط ناشر برنامه ذخیره می‌شود.

این شناسه‌های منحصر به‌فرد مانند یک پل ارتباطی امن میان نرم‌افزار، سیستم عامل و گوشی هوشمند شما عمل می‌کنند.

پیام فردی که عکس شما را لایک می‎کند، ابتدا به سرور، سپس به نرم‎افزار و در نهایت به گوشی شما فرستاده می‌شود و سیستم عامل گوشی آن را به شما نمایش می‌دهد.

سایر انواع پوش نوتیفیکیشن‌ها

پوش نوتیفیکیشن چیست؟

تنها یک نوع Push notification وجود ندارد. همانطور که پیش‌تر ذکر شد، اپل و گوگل هر دو از قابلیت «rich notifications» برای سیستم عامل‌های خود یعنی اندروید و iOS استفاده کردند. امروزه این نوع نوتیفیکیشن، رایج‌ترین اعلان است.

پوش نوتیفیکیشن‌های ابتدایی، بسیار ساده بودند و ممکن بود تنها نام اپلیکیشن را نشان دهند تا شما روی آن آهسته بزنید و برنامه را باز کنید. حتی ممکن بود شما را به قسمتی که باعث اعلان شده، هدایت نکند.

اکنون به لطف «rich notifications» اطلاعات بسیار بیشتر و بهینه‌تری در صفحه اعلان‌ها دریافت می‌کنیم. برای مثال به کمک اپلیکیشن Ring می‌توانید تصویر افرادی را که جلوی درب منزل شما هستند در پنل اعلان‌های خود مشاهده کنید.

همچنین از طریق اعلان‌ها می‌توانید پیام‌های خود را خوانده و حتی به آن‌ها پاسخ دهید یا می‌توانید ایمیل‌های خود را بدون باز کردن اپلیکیشن جیمیل بایگانی کنید.

در حقیقت می‌توان گفت ریچ نوتیفیکیشن‌ها، تمام چیزهایی که باید بدانید را بدون این که به باز کردن برنامه نیاز باشد، به شما نشان می‌دهند.

در حالی که در پوش نوتیفیکیشن‌ها، به شما پیغام داده می‌شد تا به اپلیکیشن مراجعه کنید. این ویژگی کار با گوشی را بسیار آسان‌تر می‌کند.

پوش نوتیفیکیشن در آیفون و اندروید

پوش نوتیفیکیشن چیست؟

در نحوه عملکرد نوتیفیکیشن‌های آیفون (iOS) و اندروید تفاوت‌های بسیار زیادی وجود دارد. وقتی برنامه‌ای روی آیفون خود نصب کنید، ابتدا از شما سوال می‌شود که آیا می‌خواهید به اپلیکیشن اجازه ارسال اعلان‌ بدهید یا خیر.

در صورتی که با نصب یک اپلیکیشن روی اندروید، اعلان‌ها از همان ابتدا ارسال می‌شوند و شما می‌توانید پس از نصب برنامه به تنظیمات رفته و اعلان‌های آن را خاموش کنید.

رویکرد اندروید ممکن است برای توسعه دهندگان نرم‌افزارها بهتر باشد زیرا با دریافت اعلان، شخص تعامل بیشتری با اپلیکیشن پیدا می‌کند. با این حال ممکن است باعث نارضایتی کاربر شود. خوشبختانه اندروید گزینه‌های زیادی برای سفارشی کردن اعلان‌ها به کاربران خود ارائه می‌دهد.

در انتها باید ذکر کنیم، پوش نوتیفیکیشن (Push Notification) دقیقا مانند اسم خود عمل می‌کند. اتفاقی رخ می‌دهد و اپلیکیشن فکر می‎کند شاید بخواهید از آن اطلاع پیدا کنید، پس به شما یک اعلان می‌فرستد. برای دریافت تنها یک اعلان، کارهای زیادی انجام می‌شود و ما همچنان ساده از آن‌ها می‌گذریم.

منبع: howtogeek.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟