جای تردید نیست که تیک تاک موفق شده توجه خیلی از کاربران گوشیهای هوشمند را در سطح جهان جلب کند. با وجود موانع سیاسی مختلفی که در کشورهایی مثل آمریکا و هندوستان بر سر راه تیک تاک قرار گرفت، این پلتفرم اعلام کرده که حالا به بیش از 1 میلیارد کاربر فعال در سطح جهان دست پیدا کرده است.
تیک تاک که یک شرکت چینی است به دلیل اتهاماتی مثل جاسوسی از شهروندان آمریکایی و جمع آوری اطلاعات کاربرانشان تحت موشکافیهای دقیق آمریکا قرار دارد. در دوره ریاست جمهوری ترامپ هم به تیک تاک اعلام شد که یا یک خریدار آمریکایی پیدا کند یا این پلتفرم در آمریکا مسدود میشود. چند ماه بعد پس از نشستن بایدن بر سکوی ریاست جمهوری، این موضوع از دستور کار خارج شد.
اینستاگرام هم در تابستان 2018 به همین نقطه عطف رسید و بعد از آن برای حفظ محبوبیت خودش به عنوان یک شبکه اجتماعی با چالشهای زیادی روبرو شد. با ظهور تیک تاک و فرمت ویدیوهای کوتاه این پلتفرم، اینستاگرام و یوتیوب برای رقابت با تیک تاک به ترتیب قابلیتهای ریلز و ویدیوهای کوتاه یوتیوب را معرفی کردند.
در ماه جولای، آدام موسری مدیر اینستاگرام تأیید کرد که تیک تاک تبدیل به یک رقیب مهم برای این پلتفرم شده و حالا باید اینستاگرام به جای هدف اصلی که تمرکز بر یک اپلیکیشن انتشار عکس بوده، متمرکز بر چهار موضوع اصلی شود: تولید محتوا، ویدیو، فروشگاهها و پیام رسانی.